| Autor |
Zpráva |
Mikina
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 11:42
- Nahlásit
Dobrý den všem, strašně moc toužím po pejskovi. Když jsem bydlela u rodičů, měli jsme hafana a teď bydlím s přítelem a byt mi přijde velmi prázdný. Proto bychom si chtěli pořídit nějaké štěňátko. Ale chceme spíš menšího pejska. A hlavně aby to byla klidnější rasa. Oba dva pracujeme, pejsek by býval někdy sám doma. Tak chceme nějakou "línou" rasu. Poradíte mi prosím s výběrem?
|
haha
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 12:24
- Nahlásit
no a jaký pejskové se ti třeba líbí ? ono je těžký něco radit když nikdo neví co si asi tak představuješ?
|
Břetislava
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 12:27
- Nahlásit
Podle toho co píšeš, tak se k vám hodí francozský buldoček ... takový lenoch (osobně ho nemám, ale sousedi ho mají a říkají, že je to strašný lenoch). Má nenáročnou údržbu srsti a povahově je taky takový roztomilý kliďas.
|
haha
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 12:29
- Nahlásit
nebo třeba mops to ej taky línej pejsek,ale fakt spíš záleží na tom aby se ti taky ten pejsek líbil
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 12:35
- Nahlásit
Mikina
Taky bych se přiklonila k buldočkovi. Sama ho mám: www.clif.borec.cz
Neřekla bych, ale že je to jenom lenoch. Přesně se k němu hodí to, co se o něm píše: je to pes, který se dokáže dokonale přizpůsobit svému pánovi, když má být klidný, je klidný a když je páník sportovec, je sportovec i buldoček. Jedna známá dělá s buldočkem agility i coursing a dokonce i běhá u kola.
Jinak na udržbu srsti je opravdu velmi nenáročný a na výchovu také, velmi rád se uči, rychle chápe a je to opravdu inteligentní psík.
Když jsme si pořizovali psa, strávili sme opravdu mnoho času nad různými atlasy psů a na internetu studií fór a stránek o psech, ale opravdu to stálo za to a s výběrem rasy jsme maximálně spokojeni.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 12:38
- Nahlásit
haha
Čela jsem, že by si člověk neměl vybírat pejska podle vzhledu, ale spíše podle povahy, protože jedině takhle budou pejsa i paník spokojeni.
Soustě lidem se třeba buldočci nelíbí, ale pořídí si je pro jejich opravdu bezproblémovou povahu a pak se do těch jejich placatých čumáčků zamilují a už by neměnili.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:11
- Nahlásit
haha
nebo třeba mops to ej taky línej pejsek
No já nevím, ale mí známí mají 4 mopse a to teda rozhodně nejsou líní psi. Takové malé komando to je...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:13
- Nahlásit
Jo a jinak šiba v klidu prospí celý den, pokud nejste doma, a když nemáte čas na dlouhou procházku, spokojí se s málem. A když chcete jít na horskou túru, tak vás utahá...
|
Mikina
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:26
- Nahlásit
Mně se buldoček moc nelíbí, i když si myslím, že na vzhledu pejska moc nezáleží, protože jakmile si hafák svýho pána získá, je pro něj ten nejkrásnější. Já jsem spíš na takový ty malý bílý chlupáče, něco jako bišonek a tak. Nebo třeba jorkšír. Jinak ale v jaký cenový relaci se buldoček pohybuje? Není moc uštěkaný? Moc děkuji za odpovědi.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:31
- Nahlásit
Mikina
Neštěká skoro vůbec a když už, tak zbytečně určitě nee.
Štěník s PP se pohybuje podle mých zkušeností v průměru od 10 tis. - 15tis. ale viděla jsem štěnda i za 30tis. to jsou ale opravdu po špičkových rodičích - světový vítěz atd.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:34
- Nahlásit
No já když jsem si vybírala psa, tak jsem měla určitou představu - přečetla jsem několik psích atlasů, na internetu jsem trávila hodiny a hledala nějaké praktické zkušenosti. Rozhodně bych si nepořizovala psa tak, že bych napsala na diskuzi, ať mi někdo poradí, co vlastně mám chtít za rasu. Musíš vědět sama, co se ti líbí a co ne a pak napsat plemeno a třeba se zeptat, jaké s tím mají lidi zkušenosti. Je tak fakt velice těžké poradit určité plemeno, když každýmu vyhovuje něco jinýho. Píšeš lenocha a pak napíšeš, že se ti líbí bišonek nebo jorkšír, což jsou poměrně živá plemena. Hodně štěstí při výběru.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:43
- Nahlásit
Břetislava má pravdu, z bišonka a jorkšíra asi moc lenochy neuděláš. Navíc mám dost známých co mají jorkšíra a všichni to jsou fakt dost uštěkaní pesani. I když se to panící všemi nemožnými zbůsoby snaží odnaučit - je to holt teriér, tudíž je to dosti problematické. Samozřejmě to ale není pravidlem. Možná existují i neuštěkaní jedinci.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:47
- Nahlásit
Taky se nemyslím,že psi typu jorkšír nebo bišonek by byli moc lenošivý. Ono mnohdy platí,že čím menší pes,tím víc je živý. Takový mastif paradoxně potřebuje daleko méně pohybu než hyperaktivní prťavý pinč. Možná by bylo fajn zajít na nějakou výstavu,vytipovat pár plemen a pak mezi nimi vybírat podle tvých kritérií. Ať už si ale vybereš jakéhokoli pejska, musíš počítat s tím,že každé štěně je živé,takže ta klidná povaha se začne projevovat až později.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:55
- Nahlásit
jana33
Souhlasím.
Mikina
Jinak teď nejbližší výstava je NVP v Olomouci 14.-15.1.2006
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:08
- Nahlásit
suesie
clif je fakt nádherný. I když je sama nemám,tak všechny placatý držky miluju. Ale sama jednou toužím po té největší,anglickém masifovi
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:19
- Nahlásit
jana33
My měli před Cllife boxera a teď jsme chtěli pro změnu něco menšího a klidnějšího.
Jo, mastif je taky božííííí.
|
haha
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:20
- Nahlásit
suesie
jasně že by měl vybírat i podle povahy ale musí se mu ten pes taky trochu líbit ,já mám taky ráda všechny psy ale jsou plemena která bych si prostě nekoupila ,a tak je to asi u každého
shiba
no nevím já znám mopsíka jednoho ,a je to fakt takovej ten pokojovej pejsek co nevydrží moc dlouho běhat ,dokonce s ním v létě nechoděj ven protože omdlívá ,ale u každého to tak asi být nemusí,ale určitě je to z těch společenskejch pejsků ten klidnější typ
Mikina
jinak když se ti líběj chlupáči napadl mě ještě pekinéz ,ale když ho vidím ,má ho sousedka rodičů tak ten už neběhá skoro vůbec ,bišonka taky jednoho znám ale to je hodně čilej a pohyblivej pes
jinak kolegyně z práce měl vipeta ,je pravda že je to chrt a potřebuje běhat ale v bytě byla ta fenka zlatíčko ,hrozně jemná a klidná.
ae pravdu mají i ti kteří píšou že větší psi bývají klidnější než ti malí,čím menší tím jsou většinou živější a taky uštěkanější
|
Mikina
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:21
- Nahlásit
Břetislava
Ale já nenapsala, že chci bezpodmínečně jorkšíra či bišonka.. Někdo se mě ptal, jaký rasy se mi líbí, tak říkám něco na ten způsob. Mně jde o to, aby byl hafík menšího vzrůstu a aby byl klidný, protože s přítelem oba dva pracujem, tak aby mu nedělalo problémy tu dobu zhruba prospinkat. Nechci aby se potom pejsek trápil a nudil se a byl smutný. Tak takový tupý narážky si radši odpusťte. Měla jsem doma oříška a byla jsem s ním spokojená. Mám moc ráda psy a líbí se mi všichni, ale chci vědět, který rasy jsou klidný a potom si vyberu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:38
- Nahlásit
no kromě buldočka mě napadá třeba charles spaniel nebo papilon, japan-chin....
jinak k tomu co jsi napsala jen dodám,že pokud se budeš pejskovi věnovat,tak mu tvoje nepřítomnost nebude vadit, v klidu jí prospí a "nastartuje se" až když přijdeš domů. A to platí u všech plemen, na velikosti nezáleží
|
haha
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:41
- Nahlásit
Mikina
ono hodně záleží na tom jak si pejska vychováš ,možná že by ten voříšek taky nebyl k zahození ,dobu kdy jsi v práci prospí každý pes pokud je na to zvyklý.Je pravda že pokud bydlíš v paneláku tak některá z těch menších plemen hodně štěkají což by asi sousedy nepotěšilo,já z těch malých pejsků měla vždycky voříšky ,takže se v těch čistokrevných zas tolik nevyznám,znám dost lidí co mají pudlíky a jsou s nima spokojení.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:41
- Nahlásit
Mikina
Ten pekinéz je klidný, ale vzhledem k tomu, že určitě plánuješ mít někdy děti, tak bych ho moc nedoporučovala. Znám dva pekinéze a ti děti opravdu rádi nemají - jak je o nich v knihách psáno. To třeba ti buldočci deti zbožňují. Podle mě je jediný problém buldočků ten, že někteří jedinci mívají v létě problémy s dýcháním. Jinak jsou malí, klidní a nejsou uštěkaní.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 14:56
- Nahlásit
suesie
Jen taková technická - tvoje stránky nefungují pod mozilla firefox (nějak se "vytratily" odkazy). Jinak je Clif ale fešák
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 15:01
- Nahlásit
Mel
Jojo, díky za info, až bude čas tak se to pokusím nějak spravit.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 15:25 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
A co Boloňskej psík, podle atlasu by měl být klidnější než třeba Bišonek. No a nebo maltézáček
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:12
- Nahlásit
No, my máme, m.j. pejska pudl toy, a je to super mazlík, vděčně čekající na pohlazení. Bez problémů vydrží doma sám, je chytrý, velmi inteligentní, rychle se učí, ale musí se jeden starat o srst - 1x za 2 měsíce se pejsek musí stříhat. Nevyžaduje dlouhé rpocházky, přizpůsobí se pánečkovi. Srst nelíňá
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 18:10
- Nahlásit
Japončík.Bezproblémový,klidný pes.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
Co třeba čínánek ,nahatý nebo chlupatý.Je dost temperamentní,ale v nepřítomnosti bz měl být v pohodě.Mám štěnátko a jsem moc spokojená.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 00:11
- Nahlásit
Mikina
Já bych doporučila Kavalít king charles spaniela. V dospělosti má max.10 kg, zcela se přizpůsobí tempu života v rodině, ale to kromě vyloženě sportovních či pracovních plemen asi všichni pejsci. Jsou to zlatíčka, milujou lidi i děti. Také se používají na canisterapii. Cena za pejska s PP je kolem 10 tis.
Hodně štěstí při výběru, ať už se rozhodneš pro jakékoliv plemeno.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 00:13
- Nahlásit
Mikina
Kavalír , omlouvám se za hloupou chybu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 08:39
- Nahlásit
Takže když jsem si já chtěla pořídit pejska, tak jsem strávila hodiny a hodiny na internetu, až jsem našla svého pejska podle mých představ: boloňský psík. Je to nelínající plemeno, krásná bílá kulička a říká se mu "cirkusový psík", který dokáže rozveselit každého. Mám knihu "Psi do kapsy" a tam je pojmenován jako antistresový psík. A můžu to jen potvrdit. Moje malá vyvádí fakt psí kusy.
Našla jsem si chovatelské stanice a měla jsem štěstí, že chovatelská stanice,která se mi moc moc líbila, měla mít štěňátka. Rychle jsem si zamluvila fenečku a čekala na ten den D, kdy se mají narodit a jestli ve vrhu bude fenka. Podařilo se a já za tři týdny se jela podívat na pejsky. Pak ještě jednou a pak jsme si ji už vezli domů. Je to teď takový čertík,ale to snad každé štěně. _Chovatelka nám říkala, že v dospělosti už je to takový lenivější pes, ale podle mě bude takový, jak si ho vychováš... Přizpůsobí se prostě majiteli. Jen je složitější údržba srsti, která se musí tak 2x týdně rozčesávat. Samozřejmě, že pokud bys jí nechávala stříhat na ty 3 cm, tak to není na údržbu tak náročné.
Cena fenky s PP se pohybuje kolem 10000 apejsků 8000-10000.
Tak to by bylo asi tak vše.
Moje fenečka má fotky v galerii http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=569
|