| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:35
- Nahlásit
Endy
Ano o tom jsem mluvila, že pokud bych znala lidi, co prodávají psy bez PP nebo bych měla hodně dobré reference na ně, tak proč ne, ale když nic nevím...ee.
Jde o to, že někdy pes bez PP je taky oříšek a prezentují ho jako čistokrevného a zjistíš to až časem, tak proč se neušetřit zklamání...
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:47
- Nahlásit
endy
Psa bez PP třeba od žofky, či jiného človíčka, co to myslí poctivě, si klidně vezmu taky. Já myslela že budu úplný laik a vezmu si štěndo na první inzerát, který uvidím, jak se to povětšině děje. Koukni na forum o NO bez PP. Zase někdo naletěl na řečičky, že papíry dostává jen pár štěňat.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 17:22
- Nahlásit
Danuš
...človíčka, co to myslí poctivě...
To znamená, že někteří lidi, co produkují štěňata bez PP, mají své chovné jedince vyšetřené na potřebné nemoci, zbonitované či jinak ztvrzené, že nemají závažné vady, mají doklad, že štěňata jsou skutečně čistokrevná... Ano? Ráda bych takové poznala. ;)
Ale ne, nebudeme zase zabředávat do diskusí o bezpapírovém chovu
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 18:47
- Nahlásit
shiba
No, třeba u nás v domě jsme měli paní, která odchovávala pudlíky bez PP a věnovala jim tolik lásky a péče, že leckterý chovatel psů s PP by si z ní mohl vzít příklad.
O dokladech to přece není. Je to o poctivosti a eventuelně o vyšetřeních na dědičné nemoci. Ale jak říkáš, do těchto diskusí nebudeme zabředávat. Stejně je to k ničemu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 19:14
- Nahlásit
Danuš
Nemůžu neodpovědět.
Samozřejmě vůbec nemluvím o tom, že štěňátka nemají dostatek lásky a péče, když jsou bez PP - v tom to není. Jsou chovatelé psů čistokrevných, kteří na štěňata kašlou, co se citů týká, a jsou takoví i mezi bezpapírovými.
Ale opravdu neznám nikoho z těch, co dělají bezPP psy, kdo by měl vše v pořádku, co se týká zdravotních zkoušek, genetiky, standardu ap. - protože to by pak asi choval s PP...
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 20:28
- Nahlásit
shiba
Jojo, ta paní, co jsem o ní mluvila si koupila první fenku bez PP. Proto má bez PP. Dneska už má jen jednu psí důchodkyni. Odchovala asi 4 nebo 5 vrhů. Ale myslím, že z chovatele nečiní chovatelem jen to, že má chráněný název chovatelské stanice.
Mimochodem. Kdybych měla psy bez PP, mám je dávno prodaný. Dneska mi v bytě straší téměř 4měsíční bezva psí kluk, kterého nikdo nechce, protože prostě má papíry. I tohle může být důvod proč chovatel bezpapoše.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 20:50
- Nahlásit
Danuš
No jéje, chovat bezPP, tak můžu mít farmu, co si budeme povídat. Přesto to nedělám a jak je vidno, tak ani ty.
Dnes mi zrovna volala paní, která chtěla fenku bez PP (nemám štěňata a ani hned tak mít nebudu) s tím, že jí to stačí, že na výstavy chodit nebude, chce ji JENOM na štěňata
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 20:51
- Nahlásit
Danuš
Souhlasím s Tebou.Chov psů není jen o splnění kritérií k chovu.Ale naštve to,když máš doma pěkné neudané štěně a u sousedů vidíš,jakou křižovatku si přivezou za stejnou cenu.
Škoda,že nemáš VK,hned bych měla zájemce.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 21:03
- Nahlásit
Endy
Snad ještě, že nemám VK. Představa, že mi po bytě v paneláku pobíhá krom 3 dospěláků ještě 4 měsíční štěndo VK, tak už jsem si to šla hodit.
shiba
To si snad děláš srandu. Paní chce množit? A shiby? Nic proti tomuto krásnému plemeni, jen doufám, že se nedostane do módní vlny, aby jí musel mít každý. Máme na sídlišti krásného pejska (šampion ČR) a je na můj vkus velmi nezávislý. Páníček z toho byl zezačátku trošku v rozpacích, že ho pes neposlouchá, když zrovinka poslechnout nechce. Shiba je pes pro fajnšmekry, kteří dokážou pochopit její úžasnou nezávislou povahu. PánBůh nás ochraňuj, aby se rozšířili jako třeba jorkové.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:43
- Nahlásit
Danuš
Jo jo, paní má představu, že namrská štěňata a lidi jí urvou ruce. A ono za bezPP by jí je možná i urvali, podle toho, kolik lidí na ně volá (pravda teď už méně, ale byly časy, kdy bych z jednoho vrhu prodala 20 bez PP). Navíc pokud by je prodala každému, kdo přijde, není problém. Jenže u nás budoucí majitelé procházejí lustrací, tak to je potom těžké
Můžu se zeptat, odkud jsi? Pejska budu určitě znát.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 07:58
- Nahlásit
shiba
Ahoj ještě se vrátím k tvému psaní Ale opravdu neznám nikoho z těch, co dělají bezPP psy, kdo by měl vše v pořádku, co se týká zdravotních zkoušek, genetiky, standardu ap. - protože to by pak asi choval s PP...
To co si napsala o genetice standardu a zdravotních zkoušek to všechno mám a i tak jsem udělala štěňátka bez PP vím že se budeš divit ale je to tak. Je prvda že takových štěňat bude málo ale i takoví se najdou
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 08:02
- Nahlásit
Petra
Pakliže je to tak, máš můj obdiv. Opravdu nikoho takového neznám.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 08:07
- Nahlásit
shiba
štěńátka jsme měli jem jednou a už to opakovat nebudu ale opravdu jsou super, se všemi páníky jsem v kontaktu.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 08:08
- Nahlásit
shiba
Jsem z Kladna. Pejsek je už trošku starší. Bude mu tak kolem 8mi let a je fakt překrásný.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 08:20
- Nahlásit
Danuš
Tak to je ve věku mého psa (ten už tedy bohužel umřel), to bych ho měla znát přinejmenším z výstav. Ale Kladno... to si nějak nevybavuju, kdo by mohl být. A to jsem si myslela, že znám všechny chovné či vystavované šiby v republice
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 09:58
- Nahlásit
shiba
Jestli si vzpomenu a najdu doma nějaký starý katalog, zkusím najít, jak se jmenuje. Bydlí Kladno, ul. Litevská. Majitelé jsou tak kolem 40ti, sympaťáci pán vyšší s knírkem, paní drobná, štíhlá.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:05
- Nahlásit
shiba
Ten pes se jmenuje Bengi de Maria Vivex. Majitel není členem SIK.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:15 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Bent
To není. Ale já žila v tom, že Benji bydlí v Praze. Loni s ním kryli známí fenku z mého chovu...
Danuš
Tak už v tom mám jasno. Jistěže ho znám, jenom jsem žila v omylu, že je z Prahy.
Dík oběma
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:31
- Nahlásit
shiba
To víš, Kladno, to je noclehárna Pražáků
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:07
- Nahlásit
Na co si mám dát pozor až si přijedou zájemci vybírat štěňátko?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:14
- Nahlásit
Danuš
Zase někdo naletěl na řečičky, že papíry dostává jen pár štěňat.
ehm...tím myslíš mě?
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:43
- Nahlásit
verca
Nee, ty jsi vznesla dotaz, jak to tedy je. Tvé informace byli správné. PP dostávají všichni. Myslela jsem tím toho pána, co jsi o něm mluvila. Já jsem se s tímto názorem setkala už mockrát. Nejlepší bylo, když jsem byla stříhat knírače a paní mi tvrdila, že nemá PP............ No známý kecy. Nedokázala jsem jí vysvětlit, že když to plemeno chovám, tak asi vím, kolika štěňatům se dává PP. Cítila se hrozně uražená a dávala mi najevo, že blbá jsem já. Víckrát mě na stříhání nepozvala
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 16:46
- Nahlásit
Danuš
aha, promiň.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:49
- Nahlásit
Ardi
Já osobně lidi docela dost probírám (aspoň oni si to myslí ) - proč zrovna tohle plemeno, jaké mají podmínky, jak si představují život s šibou atd. atd. Hlavně se snažím si z rozhovoru udělat obrázek. Pokud si nezískají moji důvěru, můžou mít třeba zámek s anglickým parkem, štěně nedostanou. Ale to je opravdu minimální počet případů, protože s většinou zájemců jsem předem v kontaktu telefonicky nebo mailem, takže když dojde na osobní setkání, je už většinou prolustrování
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 20:10
- Nahlásit
Ardi
To co říká shiba
A taky dost řekne prosté pozorování zájemce - jak se chová ke štěňatům i k ostatním přítomným psům. Jestli mu např.nevadí, že ho matka vrhu hned ve dveřích, jak ho vítá, řádně ochlupí
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 21:26
- Nahlásit
Ketrin
Tos mi připoměla jednoho člověka, který se po několika telefonických rozhovorech zdál v pohodě a nakonec mu šíleně vadilo, že ho naše šiby vítají! On chce psa, který bude návštěvy kousat. Prý chce to nejdivočejší štěně, aby bylo vzteklé atd.
No, nemusím snad říkat, že ten si štěně neodvezl...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:44
- Nahlásit
Endy
Řeči typu než psa bez PP,raději voříška z útulku mi znějí dost snobácky s patřičnou hrdostí na PP psa a od takových lidí se voříšci z útulku stejně milosti nedočkají.
Moc hezky řečeno. Naprosto s tebou souhlasím.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:56
- Nahlásit
Jo? Mi to jako snobství nepřipadá, jako hrdost na PP psa mi to sedne-proč bych na něj nemola být hrdá? Nikdo není tak bohatý, aby si kupoval aušusy. Sorry, ale nechci se celý život koukat na kolébající se psy s dysplazkama. To si radši vezmu zdravého z útulku a již jsem tak nejdenou udělala, takže o té milosti bych to taky tak neaplikovala globálně.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:19
- Nahlásit
Mucholabka
To ses přesně projevila.Bezpapírák=aušus bez zdraví.Na to můžu reagovat pes z útulku=žádná záruka jak zdraví,tak povahy.Ale ani to není pravda,i v útulku může být ten pravý pes a a já to narozdíl od Tebe přiznám.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 00:57
- Nahlásit
A co treba: nez psa bez PP, to radeji voriska z utulku, protoze ani u jednoho nemusi byt zaruka zdravi a povahy, ale alespon hafikovi pomuzu z utulku ven a dam mu domov...
|