| Autor |
Zpráva |
Tercais
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 10:45
- Nahlásit
Ahoj, tak se mi to blíží. Pro prcka si jedu už v neděli. Měla bych ještě jeden dotaz, tak ho hodím sem ať nemusím zakládat nové vlákno a budu doufat, že si toho někdo všimne
Takže, štěně chci krmit přirozenou stravou- maso, kosti, zelenina, přílohy a tak, granule chci mít jen jako zálohu pro případ nutnosti- moje nemoc, dovolená, výlety... Štěně je teď u chovatelů na granulích. Načetla jsem si jak míchat dávku, jak počítat správnou hmotnost, co musí být ve vyváženém jídelníčku, ale nenašla jsem nikde info, jak přejít z granulí na syrovou stravu. Prostě mu to ze dne na den změnit a čekat až si zvykne a doufat že se mi moc nepo*ere, nebo mu to postupně přimíchávat do granulí (to jsem ale četla že není vhodné, kvůli nepoměru živin)? A taky že štěně má jíst 4x-5x denně, což není problém prvních 14 dní kdy s ním budu doma, ale až budu v práci, tak bude jíst v 5:30 a potom až kolem půl třetí, jak přijdu z práce a skočíme na procházku. Mám mu na to mezidobí nechat třeba granule v misce volně k dispozici s tím, že jinak bude dostávat syrové, nebo najet na krmení 3x denně-ráno, po práci a večer?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 11:28
- Nahlásit
TercaisTakže, štěně chci krmit přirozenou stravou- maso, kosti, zelenina, přílohy a tak, granule chci mít jen jako zálohu pro případ nutnosti- moje nemoc, dovolená, výlety...
to je od Vás hezké
co musí být ve vyváženém jídelníčku
jídelníček nemusí být nikterak extra vyvážený, jsou to stejné kecy jako vyvážené granule .. samozřejmě by psovi ve stravě nemělo něco zcela chybět, zbytečně v tom nehledejte vědu, koukněte co jedí psovití v přírodě a neměla byste významně šlápnout vedle ... občas můžete přidat nějaký například "multivitamin" pro jistotu
co se té změny/přechodu týče, reakce může být individuální .... prostě bych to zkusil .... třeba jedno denní jídlo dal to "nové", spíše menší než větší porci a počkal...sledoval a jednal podle výsledku .... a neměnil bych mu to hned po příjezdu pokud chcete být extra opatrná teda, ať těch změn pro něj není najenou moc ... ale na to nejsou k dispozici ty "správné a zaručené" rady ... chce to prostě věnovat se tomu, zkoušet, sledovat, pozorovat výsledky a zařídit se podle nich, neopakovat chyby atd...nic nepřehánět..
nenechával bych žádné žrádlo volně k dispozici už kvůli kontroly nad tím, jak se stravuje a s jakými výsledky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 11:56
- Nahlásit
Tercais
změnu bych udělala, až se doma štěndo usalaší. Ať těch změn není moc.Pár dní bych počkala. Aspoň já jsem to tak dělala, jak u štěněte, tak u dospělého psa. Pak jsem právě jak píše žbrnďa - dala o víkendu - abych měla kontrolu - první jídlo už masové. Jako první jsem dala svalovinu, zeleninu. Nedělo se nic, takže jsem další jídlo dala zase už masové.....Postupně přidávala různé druhy masa, vnitřnosti, maso na kosti, abych měla kontrolu nad situací. Nenechávám žádné krmivo přes den. Pesan prostě porci sní, miska se uklidí. Mám tak kontrolu nad tím kolik toho pes snědl, jestli jí s chutí, nebo se mu do žrádla nechce a já tím pádem vím, že něco třeba je jinak.
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 12:24
- Nahlásit
Díky moc za info
Misku budu na doporučení brát, jsem to tak původně chtěla udělat, ale pak mamka prohodila "a co když bude mít hlad, až budeš v práci?", no tak sem se radši zeptala
zbrnd
Teda, Zbrnďo, to je snad poprvé, co jsi mi napsal něco užitečného :-D Teda, neber to nějak ostře, já se právě nad těma tvýma ironickýma odpověďma tady docela bavím
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 13:13
- Nahlásit
Tercais
Doporučuju knížku od Novosádové, tam je přechodu z granulí věnována pasáž. Obecně - pokud má štěndo normální zdravé zažívání, zvládne přechod ze dne na den bez problémů. Tedy jeden den jen granule, druhý den už maso. Žádné míchání v jedné misce. Pokud je to citlivka, mohl by z tohohle mít průjem, proto se u takových jde přes vařenou svalovinu a postupně se ovařuje míň a míň, až je z toho syrové.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 13:45
- Nahlásit
Tercais
ad to krmení. Jak máte možnost organizovat krmení? - u nás to bylo po těch 14 dnech dovolené tak, že ráno po pátý dostal mrňous první dávku, další dostal po ranním venčení, těsně, než jsem šla do práce, pak jsem místo oběda zajela domů, tam šup ven a pak další žraníčko, pak po odpoledním venčení a řádění a pak ještě jednou večer.
zvládne přechod ze dne na den bez problémů. Tedy jeden den jen granule, druhý den už maso. Žádné míchání v jedné misce. Pokud je to citlivka, mohl by z tohohle mít průjem, proto se u takových jde přes vařenou svalovinu a postupně se ovařuje míň a míň, až je z toho syrové.
jo-má pravdu předsedkyně corgi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2016 21:50
- Nahlásit
Tercais
co jsi mi napsal něco užitečného :-D
to je zajimavy, se na neco ptate a rovnou vite jestli odpoved je uzitecna nebo ne, fakt dobry ...
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2016 06:13
- Nahlásit
PetraK
No, já to mám trošku těžší... Do práce chodím v půl šesté, takže první krmení by bylo před půl šestou. Z práce domů nemůžu, to nestíhám, takže se pak vracím 14:30, to dáme rychlou čůrací procházku a další jídlo. Cca. hodinku po jídle velkou procházku a poslední jídlo tak kolem sedmé-osmé, to uvidím ještě jak mu to bude vyhovovat...
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2016 06:17
- Nahlásit
zbrnd
Bylo to myšleno tak, že právě rád dáváte lehce ironické odpovědi a z tazatelů si děláte bžundu, takže mě překvapilo že jsem dostala fundovanou odpověď a rady které určitě (i když možná ne všechny) uvedu do praxe....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2016 13:31
- Nahlásit
Tercais
a máma/sousedka/kamarádka by se po tu krátkou dobu nějak nedalo poprosit? Že by tam zaskočil někdo, vzal prcka ven se vypustit a hodit bobek a dal připravenou sváču, která by stála na lince třebas? Je to otázka pár minut, třeba by se fakt někdo našel. Nejde o dlouhou dobu, ale malý štěndo má jíst častěji a taky je lepší ho vzít vyčůrat - lépe se učí čistotnosti.
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2016 13:56
- Nahlásit
PetraK
Uvidím, můžu se zkusit domluvit s tátou, je doma, pečuje o nemocnou babičku... Ale ne každý den se dokáže utrhnout, kór když má babička horší dny. Právě jsem připravená, že dokud bude prcek malej, tak budou doma po příchodu z práce loužičky a bobány, taky už jsem odstranila všechny koberce a udělala domácnost komplet linovou, aby to šlo lépe umývat...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2016 14:05
- Nahlásit
Tercais
můžu se zkusit domluvit s tátou,
supr, pokud to nemá daleko, tak by to bylo fajn, on by tak totiž navíc přišel na jiný - dost veselejší myšlenky, takže by to pro něj byla tak trochu i oddychová terapie, protože ta péče o starýho člověka je dost náročná - a pokud to není daleko, tak by se to dalo stíhat, ne? Třeba by to táta i uvítal, že má možnost něčeho jinýho.
. Právě jsem připravená,
jo to je dobře, to je moc dobře. Já byla naopak zaskočená tím, že když jsme najeli na normální provoz už, tak štěndo - k mé velké nelibosti - vydrželo celou dobu vzorně. což mi přišlo naprosto zbytečný.
a udělala domácnost komplet linovou, aby to šlo lépe umývat...
šikovná, šikovná. Doporučuju se zazásobit hodně moc papírovejma utěrkama - takový ty veeeliky tlustý role člověk to hodí na louži, ono se to vsákne a líp se to uklízí, nerozťape se to a tak.
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2016 09:57
- Nahlásit
Tak se sem musím pochlubit. Štěníka mám od neděle doma, Archie je docela samorost samostatnej, byla sem dnes s kosem sama a svina ani si nevsim venceni nam dela problem jenom v noci, nez se panicka vyskrabe z postele louze uz je hotova :-D u rodicu se seznamil s Marleym, jejich boxerem a radi spolu jak cerna ruka. Pritom cely Archie je zhruba tak velky jako Marleyho hlava :-D
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2016 14:16
- Nahlásit
Tercais
tak to gratulace veliký!! Zábavička začíná!! A jestli je samostatnej, tak to bude zábavička . Je fajn, že zvládne pobýt si chvíli sám, to je šikula. Jestli je nezávislec, šla bych na to přes hru. Ukázat mu, že s paničkou se pořádně vyblbne. Vyzjistila bych si, co je jeho nejvíc nejoblíbenější hračka a na tom bych stavěla. Využila bych toho, že mám možnost ho na sebe navázat v přítomnosti jiného "domácího" pesana s kterým je jedna ruka. Hodí se to pak u těch cizích. Tak ať se daří!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2016 21:35
- Nahlásit
Tercais
Bylo to myšleno tak, že právě rád dáváte lehce ironické odpovědi a z tazatelů si děláte bžundu, takže mě překvapilo že jsem dostala fundovanou odpověď a rady které určitě (i když možná ne všechny) uvedu do praxe....
No píšete to hezky, oupelně jsem zpyšněl a tuším, že jsem ještě větší genyjus než jsem si o sobě myslel původně...ale stejně Vám moc nevěřím
nez se panicka vyskrabe z postele louze uz je hotova :-D
Ta si zajděte k doktorce ať Vám napíše aspoň ňáký pleny či co
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 12:42
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem tady zase Snad to neupadne do zapomnění webu, ale chtěla jsem se zeptat ještě na jednu věc Bydlím ve třetím patře, takže cca 50 schodů a Archie se nechce nechat nosit v rukách... Kdyby byl větší tak to neřeším, ale má tři a půl kila, vysoký jako ten schod, tak ho nemůžu ještě nechat chodit po schodech. I vet mi řekl max pár schodů, ať si neničí páteř. Když ho vezmu na ruce, tak se vzpouzí, kňučí, škube a dneska začal i vyštěkávat, což teda ve dvě ráno v paneláku boží... Jednou se mi vzpouzel tak, že sem ho neudržela, naštěstí to nebylo přímo na schodišti, ale v mezipatře, tak si tolik nenabančil Navíc, i kdybych ho nechala jít po svých, tak dolů stejně sejít nezvládne, toho se ještě bojí. A i tak se vzpouzí, když ho nesu... Co mám dělat? Mám to nějak řešit? Nebo to vydržet než vyroste? Zas nechci aby si zafixoval že panička mu dělá nějaký protivenství, kor teď, když ty schody běháme fakt 10x denně... Když ho nesu, snažím se odvést pozornost- neutěšuju ho, ale třeba vydávám neobvyklé zvuky, to trošku pomáhá, ale mám pocit že mi to baští čím dál míň... Díky za rady a názory
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:41
- Nahlásit
Tercais
zvykala bych ho na nošení doma, jako hru. zavolám pochválím, podrbkám, vezmu do ruky, řeknu mu hovadinku nějakou : A tyy seš miminko moje malý " ?D -tichým mazlivým, uklidňujícím hlasem, podržím ho chvilku, podrbkám ho a zas ho pustím a vychválím ho jak byl nejlepčí, nejvýbornější prostě žádnej takovej jako von nééjni . Klidně při tom nejdřív sedím na zemi. A postuponě ho zvykám. Štajnidlo se taky jako malej hlemejždil, byl samostatná jednotka, myslel si, že šéécko on sám a nejlíp .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:42
- Nahlásit
zbrnd
že jsem ještě větší genyjus než jsem si o sobě myslel původně..
ajé, a máme průser!
Ta si zajděte k doktorce ať Vám napíše aspoň ňáký pleny či co
a ty seš taky stračena
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2016 02:59
- Nahlásit
PetraK
a ty seš taky stračena
neprud ty bejku!
ajé, a máme průser!
my ne, ale zadavatelka neco takovyho psala, tak jsem ji radil ty pleny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2016 09:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
tak jsem ji radil ty pleny
ty seš ale stejně nejhodnější! a taky nejchytřejší!!! páč koho by to napadlo, že jo?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2016 16:39
- Nahlásit
PetraK
ty seš ale stejně nejhodnější! a taky nejchytřejší!!!
Jsem rád, že po delším čase s Tebou opět mohu plně souhlasit. Jen tak dál! Vidíš, když chceš, jsi hnedle schopna projevit svůj bystrý úsudek, lásku k pravdě a cit pro realitu!
|