| Autor |
Zpráva |
Tercais
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 14:01
- Nahlásit
Za 14 dní si pojedu pro štěně a chtěla bych se poradit ohledně jedné věci. Koupila jsem pejskovi textilní box, samozřejmě dostatečně velký a pevný, s kovovou konstrukcí. Dá se připnout k pásu v autě a v balení byly stanové kolíky, takže se dá "přikurtovat" přímo před vchod do stanu (té vnitřní strany, ne že ho nechám mimo stan), když budeme třebas na dovči, což je pro nás úplně ideálka. Zároveň se dá skládat a je snadno přenosný. Moje představa je, že by pejsek vnímal box jako pelíšek, svoje bezpečné a výsostné území, kam mu nikdo neleze a aby při přespávání mimo domov měl vždycky svůj "domeček", bez ohledu na to, kde zrovna jsme. Jak ho mám tedy na ten box naučit? Prostě ho tam položit až přijedeme domů nebo jakmile bude usínat? Nebo to zkusit přes pamlsky? Box bude samozřejmě celou dobu otevřený, takže když nebude chtít lenošit, může kdykoliv odejít...Moc děkuji za odpověď.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 14:51
- Nahlásit
odpovím otázkou
a jak byste štěně zvykala na normální pelíšek?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 14:56
- Nahlásit
asi uplne stejne, jako na pelisek
neco tady
myslim, ze tu toho bylo napsano dost ale nemuzu zrovna nic konkretniho najit...
ja ucila tak, ze sem postupne po kruckach psa naklikala, ale jako dospelaka od pohledu na klec pres otaceni hlavy az ke strkani cumaku/celyho psa dovnitr... ale se stendem moc nevim, asi bych za lezeni v boxu chvalila a odmenovala a kdyz tam zacne chodit samo, casem pridala povel a porad odmenovala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 15:11
- Nahlásit
cernej caj
neco tady
D a to je výživný čtení, jsem se zasejc pobavila na tý první stránce , ale nevím jestli tohle zadavatelce k něčemu bude. Mně bylo, zvedlo mi to náladu hlavně Strejda:
Děti z jeslí chodily na jedné stopovačce. Každé jedno dítě bylo připojeno nerozebíratelným spojením k páteřnímu vedení (horolezecké lano). Já bych všechny zkušenosti z totality nezavrhoval.
chjo, musím říct, že je škoda týhle doby, byla tu sranda.
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 15:37
- Nahlásit
PetraK
No, normální pelíšek bych asi tak nehrotila Štěně bych tam položila a za setrvání odměňovala a časem přidala povel. U psa, kterého mají naši to fungovalo dobře. Ale pak sem nad tím začla přemýšlet a tak si říkám, co když se mi prďolka vyděsí, když ho prostě "šoupnu" do boxu? Přece jen je to uzavřený prostor, na rozídl od otevřeného pelechu, tak mi to začalo v hlavě šrotovat, až sem napsala sem Myslíte, že to jenom moc řeším? Možný to je, mám tendence nad každou blbostí moc přemýšlet :-D
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 15:45
- Nahlásit
cernej caj
Přesně tak nějak sem si to myslela. Pak sem si představila, jak toho dvoukilovýho drobka přinesu domů a položím do zavřenýho boxu, dimenzovanýho na velikost které dosáhne v dospělosti (takže o dost větší než je teď nutně třeba- což by teoreticky mohlo být možná i dobře?) ten se mi tam zjančí, začne vyvádět, vyděsí se a už ho tam znovu nenalákám A můj plán bude celej v ři*i, neb sem podcenila strach pséka z neznámého.... A pak sem si řekla, že se rači zeptám erudovanějších
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 15:46
- Nahlásit
Tercais
Myslíte, že to jenom moc řeším? Možný to je, mám tendence nad každou blbostí moc přemýšlet :-D
jo.
Ale chápu to .
Psi mají naopak rádi uzavřený prostor (však kde by byli v přírodě po narození? V noře. Naši psi mají v předsíni budnik - dřevěný domeček v kterém je pelíšek a je ze všech stran uzavřený- krom vchodu. Rozdíl mezi klecí - přes kterou je dobré právě pro pohodlí psa přehodit deku, domečkem látkovým a tím naším dřevěným domečkem jest nula. Všichni naši pesani bydlík milují a cpou se do něj. Nebojte se toho, je to prostě pelíšek, není to vězení.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 15:51
- Nahlásit
Helejte, dá se to naučit normálně, ale já vám ještě poradím jednu věc, aby to nebylo jenom "suché" učení. Což takhle crate games? Všechny psy jsem učila "normálně", ale s malou se mi rozšířily obzory o všechny možné "pozitivní blbosti" - neboli proč to učit jednoduše, když to jde složitě? Neboli proč tomu psovi ukazovat, co má dělat, a za to ho odměnit, když si na to může zábavnou formou přijít sám, mít z toho radost, hru a příjemný zážitek? A pak vnímat přepravku, klec, jako super místo? Já vím, zní to blbě, ale jsem ovlivněná tím, že vidím, co to s tím psem (v dobrém smyslu slova) dělá
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 15:59
- Nahlásit
PetraK
Děkuju za odpovědi, docela jste mě uklidnila
corgi
Pozitivku momentálně "bifluju", mám rozečteného Šustu- Trénink je rozhovor a hoooodně se mi to zamlouvá Tak uvidím, třeba na něco společně s pesem přijdeme
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 16:02
- Nahlásit
Tercais
Stačí na jůťůbu dát "Crate Games" a je to. Nebo v nejhorším případě zhlédnout nás :-D
První lekce
Druhá lekce
Další lekce nemělo cenu natáčet, protože zrovna tohle jakožto "pozitivní" (= myslící) pes pochopila hned...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 16:04
- Nahlásit
corgi
crate games?
já nějak nevnímám rozdíl mezi pelíškem a tím, že má pes od začátku pelíšek v boudičce? Pokud tedy mluvím o malým štěndovi, který si přinesu domů. V čem by byl rozdíl?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 16:09
- Nahlásit
corgi
Julča je boží , dávám ostatním sodofku co?
Tak ale koukám, že tys ji to učila už jako větší, ne? Tercias přinese štěndo domů nově a když bude mít pesan hned pelíšek v boudičce, domečku, bude ho automaticky brát jako svůj domeček, svoje zázemí, kam bude rádo chodit spát, protože tam bude spát od prvního dne. jedině pak kdyby mělo časem problém s tím zvyknout si na to zavření, ale pokud bude pesana učit setrvání na pelíšku = v boudičce, tak pak by neměl být problém ani tady. Si myslím
|
Tercais
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 16:38
- Nahlásit
Moc díky za všechny odpovědi.
PetraK
Ten poslední příspěvek byl přesně to, co sem potřebovala slyšet
corgi
Videa jsem zkoukla, Juli je moc šikovná a krasavice.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2016 16:56 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
PetraK
rozdíl mezi pelíškem a tím, že má pes od začátku pelíšek v boudičce?
Jasně, to mi nedošlo, protože moji mají každej boudu, pelíšek venku, křeslo venku a pelíšek vevnitř. Boudičku používám jenom na akce - výstavy, cvičáky atd., takže tu jsem cvičila stylem crate games, zatímco "normální" pelíšky ne
PetraK
dávám ostatním sodofku co?
Nejvíc tatímu
tys ji to učila už jako větší, ne? Tercias přinese štěndo domů nově a když bude mít pesan hned pelíšek v boudičce, domečku, bude ho automaticky brát jako svůj domeček, svoje zázemí
Ju, my to učili až v 6 měsících, protože panička tepřiva pochopila, že má výstavního psa a bude to potřebovat. Je mi jasný, že tu skládací bedýnku může někdo mít i doma napevno, ale mně by to třeba doma štvalo, no, je to taková věc neforemná, místo zabírající (a ty věci bych tu musela mít tři, že ano). Ale proč ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2016 10:01
- Nahlásit
corgi
Jasně, to mi nedošlo, protože moji mají každej boudu, pelíšek venku, křeslo venku a pelíšek vevnitř. Boudičku používám jenom na akce - výstavy, cvičáky atd., takže tu jsem cvičila stylem crate games, zatímco "normální" pelíšky ne
Ju, my to učili až v 6 měsících
tak tak. Prostě pokud je domeček zároveň hned pelíšek, tak tam není co řešit. U staršího štěnda nebo dospělce je to jasně jinak, My právě máme ten dřevěný domeček , pevný - v předsíni. Je ještě po našem prvním pesanovi a pak zvednutý "o štok" protože i ti větší ho oblibujou. Štěníci by ho dokonce samou láskou sežrali - doslova páč je ohlodanej trošku od těch štěněčích zubisek. Potřeboval by doopravit. Každopádně je to součást nábytku- vyrobeno na míru v barvě a stylu zapadajícím k ostatnímu, člověk tam po příchodu domů odloží kabelku, nákup, vodítka, než to uklidí, je to praktická součást předsíně, takže u nás to neva.
a ty věci bych tu musela mít tři, že ano
a nebo jednu obří - na dogu a pak se tam nasáčkujou fšicí
Nejvíc tatímu
Chudera Richardo již ho natuty několikrát kleplo
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2016 15:22
- Nahlásit
PetraK
nebo jednu obří - na dogu a pak se tam nasáčkujou fšicí
To by dopadlo tak, že Ríša bude spát opodál na zemi a Jůli ohlodávat Bětce ucho, dokud neusne...
již ho natuty několikrát kleplo
Třikrát denně nejmíň
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2016 15:26
- Nahlásit
corgi
e Ríša bude spát opodál na zemi a Jůli ohlodávat Bětce ucho, dokud neusne...
zapomnělas a corgi podá inzerát prodám fungl novou přepravku
Třikrát denně nejmí
nebožáček. kdyby měl aspoň dlouhý nohy, že by mohl utéct, ale takhle?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2016 17:27
- Nahlásit
PetraK
Psi mají naopak rádi uzavřený prostor (však kde by byli v přírodě po narození? V noře.
No bať, šak proto se psům říká norník!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2016 18:15
- Nahlásit
PetraK
corgi podá inzerát prodám fungl novou přepravku
Tu bych nedala, ta se může hodit - na kuřata, kachňata, housata....
kdyby měl aspoň dlouhý nohy, že by mohl utéct, ale takhle?
Prosím?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2016 23:40
- Nahlásit
corgi
na kuřata, kachňata, housata
sem zapomněla, že bys měla praktičtější využití než odkládací stolek
Prosím?
niiic, niiic. - já si jen představila, jak před ní tak prchá..... na těch nožičkách....... malinkatejch, že vlastně když jde, tak leží . Já je miluju, tydle nízkopodlažní psy. Vždycky si říkám, že na starý kolínka na ně dojde. A přemítám si, kdo je větší hajzlík, zdaliž drsnosrstej józefpšík a nebo velškorgáč. S kým bude větší ródeo
miluju tyhle nízkopodlažníky
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2016 07:49 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
A nebylo by lepší štěně naučit raději na něco pro psa normálnějšího? Třeba agility nebo Flyball. Box mi moc dobrý nápad prostě nepřijde.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2016 15:47
- Nahlásit
PetraK
když jde, tak leží
Zde snímek Jůlinky vestoje. Nebo vleže. Už nevim...
kdo je větší hajzlík, zdaliž drsnosrstej józefpšík a nebo velškorgáč
Já měla všehovšudy křížence jezevčíka a tchánovci "skorojezevčíka". Z těchto a zprostředkovaných zkušeností usuzuju, že jezevčík je hrozná potvora a hajzlík. Zatímco corgi nejenom že je potvora, ale ještě si udělá ze ctihodného majitele takovou srandu, že bude dotyčný cedit nadávky mezi zuby minimálně tři dny. Nebo mávne rukou, zasměje se a bude rád
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2016 19:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
corgi
prosím o radu: je tohle corgi nebo ne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2016 22:33
- Nahlásit
zbrnd
"Ty když se napiješ..."
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2016 18:42 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
corgi
Tak teď jsem se urazil. Zaměňovat s Waldou si mne tu nikdo nebude!
Jašný šafrá?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 10:06
- Nahlásit
corgi
Zde snímek Jůlinky vestoje Nebo vleže. Už nevim.
řekla bych po podrobném prozkoumání, že.... stojí!
jááu
Ježiš to je ale mrchááá, jak čumí!
jezevčík je hrozná potvora a hajzlík.
já si tak nějak odhaduju, že u toho corgiho bude jedna malá výhoda, že aspoň trošku má v sobě tu spolupráci s člověkem?? Kdežto ten józefpšik, tak ten musí být hodně sám za sebe, tudiž.....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 12:26
- Nahlásit
PetraKjá si tak nějak odhaduju, že u toho corgiho bude jedna malá výhoda, že aspoň trošku má v sobě tu spolupráci s člověkem?? Kdežto ten józefpšik, tak ten musí být hodně sám za sebe, tudiž...
Zato takofá fyžla, to je panečku kooperator, ten kope za tým jak Ivan Lendl! Ostatně taky aby ne, když prožil celou tu no jak se to poví...genezi v norách!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 13:34
- Nahlásit
zbrnd
Zato takofá fyžla, to je panečku kooperator,
ano prosím. Naše malá fyžla kooperuje velice, posíláme si ho kupříkladu po zahradě se vzkazem, že pivo je na stole. Případně mi podá či přinese zahradnické nářadí, jako kopáček, lopatka, hrabičky. druhá fyžla zase zásadně přináší rukavice. Ta ovšem bez ohledu na to, zdaliž je potřebuješ čili nic. Prostě jak někde ležej odložený pracovní rukavice, už je Bubrdle nese. BOhužel je nenese patřičné osobě ale zásadně mně. Takže pak se zahradou ozývá zoufalé Brtníkovo zvolání, kterej zrzavej kretén mu zas čórnul ty rukavice.
ten kope za tým
tak Rumajzl nekope ani tak za tým, jako spíš do týmu . Pokaždý když se pereme, kope mě zadníma nohama jako klokan rudý
[imgs]https://i.ytimg.com/vi/UhzF92MTDDs/maxresdef ault.jpg[/imgs]
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 13:34
- Nahlásit
PetraK
u toho corgiho bude jedna malá výhoda, že aspoň trošku má v sobě tu spolupráci s člověkem??
Ale to zas jo. Akorát je třeba počítat s tím, že si musel poradit s celým stádem krav. Takže jedna samotná ho moc nerozhází...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2016 13:42
- Nahlásit
corgi
Takže jedna samotná ho moc nerozhází...
v rámci objektivity musím říct, že bylo třeba u Ešátora též období, kdy ho taky jedna kráva nerozházela - v době puberty jsem několikrát v jeho očích zahlédla nápis " a ty mi krávo taky škubni!" U vnímavého a hodného vižlíka to bylo dosti překvapivé
|