Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňátka na zimu. Co dělat?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Valus
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2015 20:58
- Nahlásit

Naše fenka je březí a štěňátka se mají narodit v půlce října.
Nemůžeme je mít dlouho vevnitř a nevíme, jak to udělat tak, aby měla vyteplenou boudu. Dávejte prosím rady a tipy jak boudu vyteplit atd.... Díky moc

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 18:16
- Nahlásit

Valus
Nemůžeme je mít dlouho vevnitř
To znamená zhruba jak dlouho? Kolik týdnů?

maju2
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 11:09
- Nahlásit

Fena přítelových rodičů rodí vždy prosinec-únor... Štěňata jsou vždy venku, boudu nemá... A nikdy se jim nic nestalo. Loni byly i mrazy. Ano, vím, že je to strašné, množit psy, nechat je venku, samotné je mi z toho zle, že si ji nedokáží ohlídat nebo ji aspoň pomohly v těch mrazech.... Ale já s tím nic nezmůžu, jsou tvrdohlaví. (

Jinak pro našeho psíka přítel postavil zateplenou boudu, aby mohl být příští podzim venku a mohl být v teplíčku. Teď je zatím štěně a je doma.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 11:13
- Nahlásit

ja nevim, ale posledni dve zimy nebyly moc studeny, ale pred par lety bezny teploty v noci i -30 a to se nebavim o horskych hranicnich oblastech a to si teda myslim, ze takovy mrazy by neprezili i nektery dospelaci nevhodnych plemen, kdyby nemeli ani tu zateplenou boudu...

ale urcite jak rika corgi, vzhledem k tomu, ze 8. týdenní stenda uz muzou jit do novych domovu, tak mozna ani nebude nutny tuto otazku resit?

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 18:13
- Nahlásit

maju2
já s tím nic nezmůžu, jsou tvrdohlaví.
Můžete - pokud se vám nezdají podmínky, nahlašte týrání. Podle mého toto, co popisujete, týrání je. Bohužel, mám pocit, že vím, jak takové nahlášení dopadne, ale vy budete mít aspoň čisté svědomí (odvézt fenu na kastraci nelze?)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 18:58
- Nahlásit

corgi
(odvézt fenu na kastraci nelze?)
ja myslim, ze by ji bylo lepsi zabit nez zmrzacit

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 19:09
- Nahlásit

zbrnd
asi sme taky meli nechat zvire zabit nez zmrzacit tou titanovou vidlickou, ze, podle teto logiky...

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 19:18
- Nahlásit

cernej caj
ale neee, pro žbrnďu je mrzačení akorát kastrace, takže bys měla jít ukrátit utrpení Timíčkovi (a já Adamovi)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 19:24
- Nahlásit

birma
no ale ja za to nemuzu, ze mi v utulku dali nekastrovanyho psa a my za pul roku, az si nechal sahnout na brisko, zjistili, ze mu neco chybi...

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 19:42
- Nahlásit

cernej caj
to je jedno, jestli za to můžeš nebo ne, teď prostě chudák mrzák trpí a ty bys to měla nějak humánně ukončit

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 23:36
- Nahlásit

cernej caj
asi sme taky meli nechat zvire zabit nez zmrzacit tou titanovou vidlickou, ze, podle teto logiky...

cotokdetoprocto?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2015 23:40
- Nahlásit

birma
to je jedno, jestli za to můžeš nebo ne, teď prostě chudák mrzák trpí a ty bys to měla nějak humánně ukončit
Jak tak ctu ten logyckej preskok, cos tu nyjni vodprezentovala, tak pomalu zacinam uvazovat vo Adámkovi .... ze ho z humannich duvodu ukradnu a odnesu do lesa at hus netrpi s timhletim v jedny boude

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 07:53
- Nahlásit

zbrnd
no kdyz mrzacit psa operaci a zvire ma v koleni nejaky titanovy srouby, tak je lepsi ho jeho integrovanou vlastni vidlickou snist, nez dal trapit

birma
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 08:57
- Nahlásit

zbrnd
Jak tak ctu ten logyckej preskok
Jakej přeskok? Pokud je zvířeti líp mrtvýmu než kastrovanýmu, tak když už kastrovaný je, tak je lepší mu od toho trápení odpomoct, ne?

maju2
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 10:29
- Nahlásit

Ne nemůžu s tím nic dělat, nepůjdu proti přítelovým rodičům, promlouvala jsem s nimi asi 50x, nechtějí kastrovat psa s pp...Ale množit ho se sousedovic vořechem, to jim nevadí.. Taky mě to štve, sami jsme si vzali štěně, které vzniklo ze stejných nedbalostních podmínek. Až bude prostě hárat, tak se k nim nastěhuju a budu ji hlídat nebo zajdu k sousedům, ať si hlídají vořecha /mají obrovský kotec pro něj, ale zavřít ho tam na 8 hodin, když jsou v práci, když hárá, na to jsou líní), nikdo jiný za ni totiž neleze, od jiného se nenechá. Už zase tahá břicho a mně je do pláče. Ani se mi k ni nechce chodit a dívat se na to, jak bude už potřetí rodit. Ještě naposled zkusím stránky programu, ze kterého jsme si vzali naše zlatíčko a třeba to s nimi hne, ty šílené fotky zbídačených, přemnožených štěňat a psů, kteří vznikly kvůli takovým, jako jsou oni sami...

A i kdybych je nahlásila, stejně by se tím nic nezměnilo. Štěňatům se snažím najít poté nový domov a peníze za ně neberou. Co se ovšem stane s nimi, to je už nezajímá. A nechtějí slyšet, že je to pořád na jejich triko.

Omlouvám se za sloh, ale musela jsem se zase vyvztekat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 10:37
- Nahlásit

maju2
no a nenechal by soused kastrovat psa? asi taky ne, ze...

je to naprd, kdyz to clovek vidi takhle mezi blizkymi ale nevi, co s tim delat...

a nedalo by se pres zdravotni stranku veci? ze treba riziko rakoviny mlecnych zlaz a tak, ze kastracet je skvela prevence?

maju2
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 11:08
- Nahlásit

No připustili jedině, že by ji kupovali antikoncepční injekce, ale to mi přijde stejně taky hnus tohle cpát do psů. Nebo jsem spíš doufala, že fena už neotěhotní. Stejně dneska už je doba jinde, zákrok i pro fenu není tak drastický, jako kdysi. Musíme je přesvědčit. Oni nejsou zlí, jen jim tohle nedochází, ani mně to nedocházelo, nikdy jsme psi neměli, až do teď.

maju2
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 11:11
- Nahlásit

Sousedi psa kastrovat taky nechtějí. Dokonce jim nabídli to zaplatit, ale nechtějí ji "ničit". Náš pes půjde hned, jak dospěje, stejně, jako jsou vykastrované naše kočky.

Omlouvám se, je to už úplně mimo téma. Kdyby měl někdo další stránku, kde je vše hezky vysvětleno, budu ráda, když ji sem napíšete.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 12:29
- Nahlásit

maju2
http://nemnozdoma.cz/

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 12:52 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

maju2 Náš pes půjde hned, jak dospěje, stejně, jako jsou vykastrované naše kočky.
Doporučuji spíše, abyste vykastrovali sami sebe, zabráníte tím množení nezodpovědných lidí, kteří si poziřují zvířata, o které se pak dostatečně nestarají.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 13:01
- Nahlásit

birma
http://nemnozdoma.cz/
Absolutni hovadina, zase jen zamereni se na nasledky misto toho, aby se lidi vychovavali k zodpovednosti. Tohle nema absolutne zadnou cenu, tahle nase spolecnost hovad svou nezodpovednosti stejne nepripravi nikomu na teto planete dobrou budoucnost, takze je to uz dost fuk. Jedinou sanci pro lidstvo opravdu je globalni konflikt, kdy se pocet hovad zredukuje zhruba na tu jednu tretinu, jak to mozna uz ti mocni opravdu planuji. Jina cesta neni totiz jaksi znama nejspis.
Iniciativy jako tahle ci psochranarstvi jako celek jsou dobry tak akorat k dojimani se hovad ... a to neni jen muj nazor, potvrzuje se to neustale aktivitami "na pomoc zviratum".
Takovej drobnej priklad.
Typickej...!!!
Zenska pomaha tak dlouho zviratum a zachranuje je, az neodola a zacne je i mnozit ...ono to sype tak mnozi leta a samo sebou dal i "zachranuje"..kdyz na to jen tak zlehka upozornis jeji kamaradky psochranarky, delaji, ze si nevsimly tveho upozorneni neb preci nepujdou proti "kamosce" to radeji budou dal linkovat stranky jako treba http://nemnozdoma.cz/

Nebo treba kauza Saryk a vetsina tomu obdobnych....kdyz se na to clovek podiva hloubeji, vzdy najde jen hovada funici na vlastnim pisecku ci dojimajici se psochranare, co nadelaji vice skody nez uzitku.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 13:06
- Nahlásit

birma
Jakej přeskok? Pokud je zvířeti líp mrtvýmu než kastrovanýmu, tak když už kastrovaný je, tak je lepší mu od toho trápení odpomoct, ne?
Zase podobnej přeskok. Asi podobnej jako bych tvrdil, že máš silikonový prsa protože je má Pamela. Blbost, když ty to zobecňuješ na zvíře, nejspíš má ty silikony i Walda, já a Desenský, no ne?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 13:09
- Nahlásit

zbrnd
když ty to zobecňuješ na zvíře
zobecňuju? Takže je to mrzačení jen u tý jedný konkrétní feny? Nebo jen u fen a ne u psů? Nechápu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 13:16 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
zobecňuju? Takže je to mrzačení jen u tý jedný konkrétní feny? Nebo jen u fen a ne u psů? Nechápu
No a teď to (ne)fikaně překrucuješ.
Nešlo snad o zobecnění, jestli kastrace je mrzačení ale o zobecnění, že kterykoliv jakkoliv zmrzaceny pes trpi a tudiz je lepsi ho zabit a nasledne ze zvireti je lip mrtvymu nez kastrovanymu
Ja reagoval na konkretni situaci a tam to muj nazor je.
Ale to ty paní Adámková moc dobře víš booo ti na to stačí hlafofý potenciál s přehledem

birma
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 13:32
- Nahlásit

zbrnd
zvireti je lip mrtvymu nez kastrovanymu
ale to podle mě dost jasně vyplývá z tvý věty ja myslim, ze by ji bylo lepsi zabit nez zmrzaci, ne??
ale vzhledem k tomu, že já kastraci nepovažuju za mrzačení (a tak nějak mi v tom pomáhá to, že Adam vypadá čim dál spokojenějc a vysmátějc), tak se spíš jen snažím pochopit tvoje vidění světa, než že bych prezentovala to svoje. Což ty dozajista víš velice dobře

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 14:05
- Nahlásit

birma
zvireti je lip mrtvymu nez kastrovanymu
ale to podle mě dost jasně vyplývá z tvý věty ja myslim, ze by ji bylo lepsi zabit nez zmrzaci, ne??

Pokud ano, tak paní Adámková má ty silikony.
Nemohu si pomoci, ale to je přesně stejný typ dedukce jakože systémově/principiálně. Dyk to cituješ i v tý mý větě:
ze by ji

ale vzhledem k tomu, že já kastraci nepovažuju za mrzačení (a tak nějak mi v tom pomáhá to, že Adam vypadá čim dál spokojenějc a vysmátějc)
Jasný, já zas nepovažuji za mrzačení usekávaní nožiček a ručiček u lidijů.
Hele a víš o tom, že když si osekáš všechny končetiny, nebude tě už nikdy trápit reuma v koleně?

, tak se spíš jen snažím pochopit tvoje vidění světa
To nedělej, kdybys ho pochopila, nejspíš bys na něj musela i přistoupit a co by sis pak počala? Dyk by byl z tebe naprostej asocyjál a nikdo nikdo by tě neměl rád. To přecíššš necéééš ne?

než že bych prezentovala to svoje.
šak o tom jsem nic nepsal ni? já psal, že zobecňuješ a nyní jsem ti radil, jak předejít reumatu v kolínku

já kastraci nepovažuju za mrzačení
tak samozrejme mas pravdu mozna svou neb to zalezi na tom, co znamena "mrzaceni"

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 14:11
- Nahlásit

birma
Hele nechala bys vykastrovat po prvnim mensesu dceru, aby uz ve 14 mohla bez problemu chodit parit kamkoliv? Jako vis co, bylo by to pro ni dobro, uzila by si poradne sexu a neotehotnela by. Byla by drive dospela a rozumna takze by si mohla uzivat lepe zivota. Dost mozna by si eliminovala i ostatni rizika spojena s pubertou.
Tohle by se melo zavest plosne co? Urcit jen samice, na kterych se bude pozdei provadet reprodukce a hotovo noniííí?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 14:13
- Nahlásit

zbrnd
Dyk to cituješ i v tý mý větě:
ze by ji

achá. Netušila jsem, že znáš tuhle konkrétní fenu a tudíž se ta věta vztahuje jen na ni a žádnou jinou fenu.
by byl z tebe naprostej asocyjál a nikdo nikdo by tě neměl rád.
takže žádná změna? škoda, já myslela, že by to přeměnilo můj život od základů a ono prt

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 14:29
- Nahlásit

birma
achá. Netušila jsem, že znáš tuhle konkrétní fenu
Asi te zacnu oslovovat princezno.
Jak jsi prisla na to, ze ji znam?
Pouze teda vychazim z toho, co tu bylo psano a na zaklade toho jsem vyjadril nazor. reagoval jsem tedy na to, co zde bylo uvedeno a vychazel z toho, ze tak to je, ze to neni vymysl. Nesmim? Musim mit jiny nazor? Musim tu fenu znat osobne, abych mohl mit takovyto nazor?

tudíž se ta věta vztahuje jen na ni a žádnou jinou fenu.
ale dyt to uz jsem jak naznacoval tak o tom psal drive, treba:
Ja reagoval na konkretni situaci a tam to muj nazor je.

takže žádná změna?
Najívo velká změna určitě i když samo, nemohu tvrdit, kterým směrem, ale změna určitě velká

škoda, já myslela, že by to přeměnilo můj život od základů a ono prt
Já myslím, že rozhodně změnilo. Hm ni, já to vím dokonce!

maju2
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2015 15:48
- Nahlásit

PROČ? My jsme adoptovali a máme v adopční smlouvě povinnou kastraci! Takže když o tom nic nevíš, vykastruj radši sebe!!!!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání