Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně po starší feně
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 13:20
- Nahlásit

anonym
Po kom tu štěkáš? Jediný, kdo tu napadá, jsi ty.

Jinak konkrétně ta fena, o které se bavíme, měla vrhy v roce 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 a ještě stihne bezpapíráky teď v roce 2015. To mi taky nepřijde úplně normální.

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 13:26
- Nahlásit

impact
7 vrhů na jedné fence je normální množírna pro prachy a nic jinýho

Rozumnej člověk by to nepodpořila štěně z posledního vrhu si nevzal !(bude vůbec poslední ???? a nebo bude dělat dál bezpapíráky dokud při tom porodu nemře...? )

impact
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 14:04
- Nahlásit

Fajka
Taky si myslím. Jsem si to spočítala na jejich webu a došel mi humor.

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 14:51
- Nahlásit

Fajka
7 vrhů na jedné fence je normální množírna pro prachy a nic jinýho
Souhlas

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 14:56
- Nahlásit

tak do toho bych nešla - chudák psí důchodka...

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 18:53
- Nahlásit

impact
Využitá do mrtě, děsný.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 19:16
- Nahlásit

anonym
Nikdy nebyly povoleny 4 vrhy, to Maya vyloženě lže.
Maya psala 4 vrhy v rade. V rade chapu coby kazdy harani.
A dumam, vzhledem k tomuhle narizeni od CMKU: Maximální počet vrhů u chovné feny jsou 3 za období 24 měsíců, a to včetně vrhů, kdy fena porodí pouze jedno štěně (i mrtvé); ideální počet je jeden vrh ročně. - tam chovatel asi nic neporusil. Neboli nechat fene jedno harani odfrk.
Pokud chovatel presvihnul vek feny, mel by mit na takovyto vrh udelenou vyjimku. Ze je fena zdravotne v poradku a blabla. Pokud tohle zanedbal, smula a jestli si zadavatel poridi bezpapiraka, jeho vec. Zrovna u NO je 8leta fena nic moc vek, muze byt zcela fit a stenata zdrava a cila. Me osobne by mrzelo mit bezpapiraka jen kvuli tomu, ze se majitel na neco vyprdnul a ani nevi, jak starou fenu vlastne kryje.

Btw, znam CHS od jinych plemen, kde 7 vrhu je beznych, a nejde o NO. Nekdo chova, nekdo mnozi, kde je poptavka, je odber.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 19:42
- Nahlásit

Fifi
jj, jak píšeš v řadě teda každý hárání, měli to povolený pro feny v 1. třídě chovnosti i oproti tomu nařízení ČMKU a nikoho to netankovalo do tý doby, než se jedna fena se 4 vrhama po sobě proprala na ifauně a následně i v poradně ČMKU, pak to asi změnili, jak jsem teď koukala, už to tam není a mají už i jiný webovky
JInak samo, že ten chovatel těma každoročníma vrhama nic neporušil, jen to prostě o něčem vypovídá. Nevím jak jinde, ale u špiců se běžně tolik vrhů nedělá ani na vlčích a to nejsou o moc menší než NO.

anonym
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 19:52
- Nahlásit

Tak nevim proc do toho motate CMKU, kdyz se jedna o NO. Nevim o kterou fenu se jedna a docela by mne to zajimalo, 7 vrhu za 5 let je docela dost,ale lale nerikate pravdu. Klub NO mel vzdy 2 vrhy, pauzu a 1, bez vyjimek.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 20:14
- Nahlásit

anonym
Že by proto, že ČMKU je u nás nejvyšším FCI orgánem a spadají pod ní všechna plemena, včetně těch detašovaných jako je třeba ČKS?

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 20:45
- Nahlásit

anonym
Klub NO mel vzdy 2 vrhy, pauzu a 1, bez vyjimek.
Jsem jen pro zajimavost mrkla na web klubu NO. Muzes mi ozrejmit tedy :
4.1.1. Druhy chovu

výběrový - "červené průkazy původu"
kontrolovaný – barevně odlišené od výběrového chovu

a) výběrový chov - bez omezení počtu vrhů - chovnost označovaná jako doživotní

I. tř. chovnosti
II. tř. chovnosti

V tomto druhu chovu může fena odchovat 2x ročně celý vrh. Feny s doživotní chovností, starší 8 let,mohou odchovat ještě jeden vrh. V tomto případě musí být zdravotní stav feny vyšetřen asi 1 měsíc před předpokládanou říjí veterinárním lékařem.Potvrzení je součástí PZŠ do plemenné knihy.

Cituji ze zapisniho radu Klubu NO.
Ma tento zapisni rad klubu nekde dalsi upresneni, aby vyhovoval regulim CMKU? Neb CHK si muze pravidla zprisnit, ale ne je rozmelnit.

anonym
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 20:52
- Nahlásit

Jojo, ale to nemeni nic na tom, ze v prvni rade rozhoduje klub a fskt by mne zajimalo, kdo u NO mel kdy tenhle prusvih. Vim o vsech moznych, ale tohle nrvim. Ale stejne nesilte, 8 leta fena NO neni zadna duchodka, ;v tomhle veku bezne zavodi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 20:59
- Nahlásit

anonym
Ale stejne nesilte, 8 leta fena NO neni zadna duchodka, ;v tomhle veku bezne zavodi.
Ja nesilim, sama sem psala, ze fena NO v 8 letech je cajk.
Jen si tu ted protirecis.
Klub NO mel vzdy 2 vrhy, pauzu a 1, bez vyjimek.
V tomto druhu chovu může fena odchovat 2x ročně celý vrh. Feny s doživotní chovností, starší 8 let,mohou odchovat ještě jeden vrh.
To je pak teda masakr na takovou fenu ve vyberovym chovu a je to kurna v rozporu s pravidlama CMKU??? Ktera zastresuje jak CKS, tak MSKS. Nebo jak se to zove. To se fakt divim, ze tohle je u NO jeste vubec mozny.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2015 22:51
- Nahlásit

Fifi
A vida, tak ono to tam ještě je, já už to nenašla. Holt asi nikdo neposlal na CMKU písemnou stížnost, tak to neřešili a klub NO si porušuje řády i nadále. Fakt pěkná vizitka plemene.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání