Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jaké plemeno do bytu?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:20
- Nahlásit

sem tam zalínají
to je fakt dobrej termín

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:37
- Nahlásit

sem tam zalínají

no a jenom termín.....můj bývalý šéf buldočka měl, kámoš ho má taky a línají úplně stejně jak jiná ostatní krátkosrstá plemena. Já jsem toho názoru, že krátké chlupy se uklízí mnohem hůř než ty dlouhé......a navíc ještě píchají...

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:42
- Nahlásit

Tak to si myslím, že nemáš až tak pravdu, že by se dlouhé chlupy uklízeli líp. Pamatuju si, že tchýně měla setra a všude kolem se válely chuchvalce zrzavých chlupů, na který se chytal prach...no děsný!

zuzka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:27
- Nahlásit

Anonymní
množství se asi nedá srovnat, ale úklid dlouhých jemných chlupů je snazší než krátkých tvrdých,
mám porovnání dlouhosrstý jezevčík (hladkosrstý) x krátkosrstý ČSP

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 16:25
- Nahlásit

Anonymní
Tak to by ta potom u nas asi vystrelo

jana33
# Zasláno: 15 Lis 2005 16:37
- Nahlásit

souhlasím se zuzko - dřív jsem měla kokršpaněla,bylo to šílený na udržování,když jsme přišli z venku,ale v bytě se to v pohodě uklidilo. Teď mám kromě kříženci i labrouška a jeho chlupy jsou zapíchaný všude a nejdou odstranit!

Martina
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:40
- Nahlásit

Ten anonym co se tlemil výroku sem tam zalínajíjsem byla já. Ach ta skleroza. Souhlasím se všemi, kteří napsali, že dlouhý chlup se uklízí snadněji. Teď mám sice pejska který nelíná, ale před x lety jsem měla tu čest, bydlet na přechodný čas ve služebním bytě, kde předtím žili manželé a měli dvě dogy. Takže Vám můžu říct, že jsem z těch chlupů, které byly napíchané v kobercích, sedačce, matracích, byla nešťastná. Dlouhý chlup se lehce vysaje, setře atd. Ale kdo to nezažil bude těžko porovnávat. Ale nic proti krátkosrstým pejsánkům

Anonymní
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:40
- Nahlásit

Tak kdo nechce ulkízet chloupky, atˇsi raději nepořizuje psa. Dlouhosrstý i krátkosrstý líná. Pokud žije v bytě je to ještě horší, než kdyby byl v kotci. Jedině doporučuji naháčka, ten chloupky nemá.

grendel
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 22:59
- Nahlásit

v bytě může být jakýkoliv pes!
pro alergika je už výběr užší... ale třeba v USA je teď hrozně populární kříženec pudla a labradora...nelíná, nemusí se upravovat je strašně pěkný a roztomilý, říkají mu labradoodle

birma
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:00
- Nahlásit

grendel
No myslim, že jsou plemena, která by v bytě až tak šťastná nebyla (malamuti, kavkazáci, tibetské dogy....)

grendel
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:13 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit

birma
tomu nevěř, pro psa není důležité kde žije, ale JAK žije!
moje čuba např. doma prakticky jenom spí.... trávíme 3-4 hodiny denně na procházkách a to jí unaví, doma leží jenom v pelechu a chrupe

birma
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:16
- Nahlásit

grendel
Jenže tvoje čubina neni ani jedno ze jmenovaných plemen. Prostě jsou plemena která se do bytu nehodí i třeba protože procházky se nemůžou odehrávat bez vodítka a košíku (po městě)

grendel
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:28
- Nahlásit

birma
já bydlím v Praze a psa venčím na volno a bez náhubku kdekoliv....kamarád má 2 malamuty v bytě a v pohodě, denně s nimi najezdí minimálně 15 km na kole + samozřejmně procházky normální. a jde to, psy netrpí

birma
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:40
- Nahlásit

grendel
zrovna malamut neni pes o kterém si myslím že v bytě trpí, ale podle mě se do bytu prostě nehodí
já bydlím taky v Praze a taky venčím bez náhubku ( to že se procházky nemohou odehrávat bez vodítka a náhubku nebylo myšleno na město, ale na některá plemena ve městě), ale pokud srovnáváš svojí fenečku s kavkazákem....
¨Kdyby mi někdo řekl, že chce např. komondora, nebo kavkazáka do bytu, tak mu jako jeho další první zastávku doporučím Bohnice

grendel
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:45
- Nahlásit

birma
jsem zrovna nedávno na Vyšehradě potkala pána s Kavzanem...a nevipadal, že by trpěl...ale radši o něm moc nebu mluvit, neznám ho a nevím, jak se o něj starají, takže radši pomlčím

Maxmilian
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 23:57
- Nahlásit

Ahojky všem

Jsem velikou milovnicí boxérů, ale do bytu bych ho rozhodně nedoporučila. Měla jsem velice temperamentní fenku, která do svých osmi let úspěšně demolovala byt. Každý den jsem s ní musela chodit běhat a házet jí míčky, aby se trošičku unavila a doma spinkala. Boxery miluju, ale když jsem se rozhodovala pro dalšího pejska zvolila jsem anglického buldoka. Je to zlatíčko ! Jiné plemeno už bych do bytu nechtěla i když se musím přiznat, že ze začátku to byl šok. Byla jsem zvyklá na denní hodinové procházky a můj buldok se na mě nešťastně kouká se slovy - "Už zase musím ven ?... Mě se tak krásně odpočívá ..."

grendel
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 00:02
- Nahlásit

Maxmilian
to jo, každému vyhovuje něco jiného, ale já osobně bych nechtěla psa, který by neměl radost z lítání venku...chci psa temperamtního který se neutahá jen tak! a jde to zvládnout, ta moje obluda se unaví tak po 4-6 hodinách venku tak že usíná v tramvaji jinak po třech hodinách je taky unavená, ale doma spí spíš jen tak z nudy, než z únavy...

Anonymní
# Zasláno: 20 Lis 2005 23:51
- Nahlásit

Tojo Já s tím naprosto souhlasím. Jen jsem chtěla napsat, že boxer není pes pro každého. Potřebuje hodně pohybu. Já protože podnikám, jsem pořád v práci a tak jsem šťastná, že můj hafík mi spokojeně leží pod nohama a nedemoluje kancelář a neruší zákazníky. Kdo chce temperamentního psa si musí uvědomit, zda je schopen se mu denně věnovat. Moje sestra, která má rodinu si pořídili kokršpanělku. Ze začátku se mi smála jak mám líného psa. Teď zjistila jaká je to výhoda. Kokřici pětiminutové procházky nestačí a jak je přes den sama doma, tak úspěšně demoluje byt. Každý by si měl koupi psa pořádně rozmyslet a nehledět pouze na exteriér psa a momentální módu. Moc zdravím

Maxmilian
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 23:52
- Nahlásit

Zapoměla jsem se přihlásit

Mína
# Zasláno: 21 Lis 2005 00:09
- Nahlásit

ALERGIE ? CHLUPY ?

A co královský pudl, .... cca 55 cm v kohoutu, cca 23 kg, výběr z 5ti barev... 1 x za 14 dní vyčesat a 1x za 3 měsíce nechat ostříhat ..... a nebude alergie ani chlupy /pokud jde o alergii na proteiny ze psích chlupů/...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání