| Autor |
Zpráva |
Sarka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:20
- Nahlásit
Dobrý den,
ráda bych si pořídila do svého malého bytu štěňátko. Je mi jasné, že si těžko koupím labradora nebo podobného obříka, tak bych ráda pejska malého vzrůstu. Ještě bych asi měla poznamenat, že jsem alergik. Líbí se mi westík, ale mám hrůzu z udržování jeho kožíšku, protože s tím nemám vůbec žádné zkušenosti. Moc se mi nelíbí pejsci, kteří jsou okrášleni pentličkami a podobnými serepetičkami. Dále by mne zajímal váš názor na " psí ložnice", kde údajně mohou být pejsci i přes den a slouží i k ochraně vašeho majetku. Nebude pejsek v uzavřeném prostoru trpět? Jak předcházíte ničení majetku od pejsků? Budu ráda za každý názor.
Šárka
|
Břetislava
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:30
- Nahlásit
Nevím,proč by sis nemohla pořídit labradora do bytu?? Je to strašný mazel, který chce být neustále s rodinou. Jde spíš o to, kolik máš času se pesanovi věnovat. Ale když si alergik,tak labrouš stejně nepřipadá v úvahu Proto bych ti doporučovala bišonka - krásný, roztomilý a nelínající pejsek. A pokud máš doma menšího hafana, tak ty škody na majetku nebudou až tak hrozný.
|
haha
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:32
- Nahlásit
Sarka
záleží na co přímo jste alergická, rozhodně bych se před koupí pejska nedřív poradila s lékařem ,aby jste ho potom nemusela dávat pryč. Jinak bych vám asi radila trpasličího pudla,nelíná ,je vhodný do bytu i pro lidi co nemají se psy zkušenosti protože se snadno cvičí.Pentličky mu dávat nemusíte, stačí ho hezky ostříhat.Westík je teriér, ti bývají všichni živí a někdy i dost tvrdohlaví.Jinak přesně nechápu co myslíte tou psí ložnicí,vy ho chcete někam zavírat??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:41
- Nahlásit
Ked sme u toho, videli ste ten novy patent z veteriny v kosiciach, tzv. vysavac na psa? Vraj je pre ludi, co maju alergiu na alergeny schovane v psich kozuchoch (cize nie priamo na srst). Pes sa s tym povysava a alergeny sa znizia az o 95%. Teraz som to niekedy citala u nas v Zivote. Japonci uz o to prejavili zaujem.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 17:20
- Nahlásit
Sarka
jo jo souhlasím s isdpch. A bereš prášky nebo docházíš na vakcíny?? Taky mám zkušenost ale po ty době co tam pravidelně chodim se to pomalu zlepšuje..!! A co třeba uplnýho prcka čivavu?? Přesně pejsek pro lidi s bytem. Tim ale nechci tvrdit, že tam nemůžeš mít většího. Jinak sohlasím s haha s trpasličím pudlikem! A nebo mě ještě napadlo co třeba zkusit Tibetského Španěla??
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 17:41
- Nahlásit
Můj synovec je podle testů alergický na psy a v přítomnosti naší jezevčice nemá vůbec žádné problémy, může s ní být v bytě několik dní. Takže alergii danou jen testy berem s rezervou.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 08:38
- Nahlásit
Přesně tak jak píše fromeli. Podle testů nejsem alergická na psy, ale poslední dobou zjišťuji, že zřejmě budu. A to máme doma nelínajícího pejska pro alergiky.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:22
- Nahlásit
Slyšela jsem, že alergie na psy (tedy psí chlupy) je téměř výjimečná. Spíše jsou lidé alergičtí na to, co se na psí srst zachytí při jeho pobytu venku(prach, pyl atd.)
|
Sarka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:46
- Nahlásit
O psích ložnicích jsem četla na efauně. Má fungovat jako pelíšek, kde údajně pejsek může být i uzavřen. Nebo někde doporučovali různé ohrádky. Nevím, co si mám o tom myslet a proto mě zajímá váš názor.
Co se týká alergie, tak mám klasickou pylovou alergii, alergii na prach, peří, roztoče. Kočky ve své přítomnosti nesnesu, začne mě šimrat v nose a spustí se rýma a kašel. Několik let jsem chodila na vakcíny kvůli pylové alergii, která je u mě nejsilnější. Teď už beru jen v případě potřeby prášky. Jinak se psem přicházím do kontaktu ( u babičky ) a náš voříšek mi nevadí.
Takže favoritem je Westík nebo Bišonek, ale u obou mám hrůzu z údržby srsti. Někde jsem četla, že Westíci se nesmí koupat, mají citlivou pokožku a sklony k různým kožním projevům. Jak je to s Bošonky?
|
haha
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:50
- Nahlásit
žádný pes by se neměl koupat často,protože každý má citlivou kůži, nemám sice zkušenosti z těmito plemeny, ale své psy šamponem nekoupu vůbec.Jinak zavírat psa v bytě do nějaké ohrádky nebo klícky se mi nelíbí, je lepší když bude malý nechat ho ve svý nepřítomnosti v jedné místnosti kde nemá nic moc co ničit, třeba kuchyň ,chodba ,koupelna ,až se naučí nechala bych ho volně v bytě, mí psi mají otevřený celý byt a neničí nic
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:52 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Chybička se vloudila. Sorry
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:53
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic =1229&page=0#28
Tak druhý pokus. Tady se diskutovalo o koupání bišoňků.
|
Sarka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 10:17
- Nahlásit
Tak jsem ještě koukala na Boloňského psíka. Nemáte někdo zkušenost s tímto plemenem?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 12:44
- Nahlásit
Sarka
Mám ročního "gaučáka", fenku boloňského psíka. Když jsme se rozhodovali, tak jsme měli v posledním užším výběru boloňáka, maltézáka, bišoňka, westíka a jorkšíra. Jorka spíš chtěly děti. Takže jorkšíra jsem odmítla, protože já znám jenom ty uštěkané, neurotické, žádného kliďase, takže od toho jsem ustoupila hned. Pak jsme všude možně vyčetli, že westík dost líná. Dětem se nelíbil bišonek (že prej je jak medvěd). Tak toho moc nezbylo. Rozhodli jsme se pro boloňáka a jsme rádi. Nevím co by Tě konkrétně zajímalo. Nejsem žádný zkušený kynolog, ale klidně se ptej. Tady můžeš kouknout:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=435
|
vaness
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:57
- Nahlásit
Já bych ti doporučila Čínského chocholatého psa, naháče. Je to skvělý, věrný, psí kamarád. Venku u boudy bys ho asi těžko nechat mohla, je maličký, takže je to hafan přímo do bytečku
|
Ben
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
Já jsem alergická na kočky, a můj syn asi také. Je zajímavé, dokud jsme s kocourkem bydleli, nijak se to neprojevovalo, ale pak, když jsme se odstěhovali a viděli ho jednou za čas, alergie se začala projevovat. Pořídili jsme si pejska - BIŠONKA, a jsme v pohodě. Nelíná, a alergie zatím žádná. Navíc jeho srst je tzv. samočístící, i když se umaže, tak uschne a je zase bílý. Doporučujeme.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:08
- Nahlásit
Také bych doporučila naháčka.Mám 9.týdenní štěnátko labutěnku a jsem nadšená.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:20
- Nahlásit
Sarka
Doporucila bych Ti Dandíka (Dandie Dinmont Terier). Jsou to absolutní pohodáři a flegmoši, takže nábytek zůstane vcelku , co se týká jeho úpravy, tak je sice náročná, ale stačí mu tak jednou do roka u odborníka, ty mu jen učešeš šešuli a bříško. A hlavně, tento pes nidky nelíná, nenajdeš po něm ani chloupek
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:15
- Nahlásit
v zásadě můžete mít v bytě téměř jakékoli plemeno, záleží vždy jen na tom, jak se mu budete věnovat.
horší je to s alergií, i přes "zaručenou" nealergičnost některých plemen, doporučuji s vybraným plemenem strávit nejméně 24 hodin. také záleží na tom, kam bude mít váš pejsek přístup, u nekterých lidí se alergie projeví, až když se psem spí v posteli.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 08:13
- Nahlásit
Já bych Ti doporučila Italského chrtíka, je to temperamentní pejsek a móóóóóc velký mazel
|
ami
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 08:48
- Nahlásit
Nejlepší je přece boxer,je to klidas a i když je velkej,tak je to docela skladnej pes
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 09:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
ami
boxer je klidas? Tak to ja poznam len take boxery, co musia vyskakovat dva metre dvadsat, lietat ako sarkany a zaraduju sa k aktivnym psom (ja by som povedala, ze az hyperaktivnym), nie? Vyrastala som z dvoma, tak co-to o nich viem
|
ami
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 09:46
- Nahlásit
no ale když jsi s nimi vyrostla,tak mi prozrad jestli slintali a stejně jsou to nejlepsí psi do bytu vždyt skáčou jen na uvítanou a pak uz jen leží a mazlí se
|
alli
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 09:55
- Nahlásit
ami
Ale před tím musí mít nejméně hodinovou procházku, aby se vyblbli Pak pěkně leží .
|
ami
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:12
- Nahlásit
Ano souhlasím,ale stejně jsou super
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:30
- Nahlásit
Slintali a perfektne, doteraz sa mi viac pacia psi co slintaju Boli ujovi a boli to najuzasnejsi psi k detom. Dostatok energie, ziadna agresivita a hlavne strasne vela trpezlivosti! Keby som si mala vybrat kratkosrste plemeno, tak jedine boxera A vzdy sa mi paci ako mykaju celym zadkom miesto chvostikom
|
ami
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:47
- Nahlásit
[b][/b]pigie
Jsi můj člověk DÍÍÍÍÍKY
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:19
- Nahlásit
Taky tvrdím,že nejlepší je boxer.Nejlepší pes na světě.Jinam než do bytu stejně nepatří.Já jsem alergik,můj syn astmatik a pes nám nevadí.A boxeři jsou strašně milí a krásně slintaj!
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:26
- Nahlásit
Taky tvrdím,že nejlepší je boxer.Nejlepší pes na světě.Jinam než do bytu stejně nepatří.Já jsem alergik,můj syn astmatik a pes nám nevadí.A boxeři jsou strašně milí a krásně slintaj!A milují děti!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 11:02
- Nahlásit
Myslím, že vhodné plemeno je i francouzský buldoček. My osobně jsme si teď štěnisko pořídili, zatím je to rarášek, ale její mamina je fantastická, bytová, gaučová... přesto velice aktivní, na procházky se vždycky strašně těší a vyskakuje metr vysoko. Buldočci jsou úžasní i svou povahou, strašně milují lidi! A další důvod, mají krátkou hladkou srst, ikdyž sem tam zalínají, není to až takový problém!
|