Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Granulky pro štěně
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Tobby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 11:35
- Nahlásit

Ahoj, na jaře si chceme pořídit štěňátko labradorka a sháním pro něj nějaké granule, které nejsou šíleně drahé a budou cca do 750kč/10 kg. Pejskovi hodlám někdy i něco dobrého uvařit (maso), ale moc lidí mi psalo, že prý není dobré dávat granule a maso. Momentálně se mi doteď líbí Chicopee a Brit. Pak jsem ještě zahlédla Bosch, Eminent. Máte na doporučení ještě nějaké jiné? Budu moc vděčná za doporučení. Děkuji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 11:39
- Nahlásit

Momentálně se mi doteď líbí Chicopee a Brit.
------------------
Záleží, jaké barvy se Vám líbí. Některý ty obaly totiž nejsou vůbec pěkný, takový fádní monochromatický někdy, to bych nedal psovi jaktěživ!

Tobby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 11:58
- Nahlásit

No u Britu ten modrý, ale nevím jestli to je dobrá volba

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 14:04
- Nahlásit

Tobby
nejsou šíleně drahé a budou cca do 750kč/10 kg
Tak ono asi jde o to, za co člověk je ochoten zaplatit - jestli za líbivý obal a roztomilou reklamu, nebo za kvalitnější suroviny a rozumnější složení. Četl jste, co v těch jmenovaných granulích vůbec je?

Tobby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 14:11
- Nahlásit

corgi: Ano, četla jsem všechna složení a podle mě nejsou hrozné. Zkuste se podívat na složení Friskies, Pedigree a jiné blafy. ;) A co třeba Ontario? To kupujeme i kočce a myslím, že to bude "kvalitní" krmivo. Je to superprémiovka a složení se mi líbí. ;)

impact
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 14:13
- Nahlásit

Tobby
Tož obyč Brit nic moc, abych řekla.. Ani psi po tom nějak nekvetli. Radši bych se mrkla po Brit Care. Tím krmíme docela běžně a spoko. Z té střední třídy nám pasuje i Calibra.

Tobby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 14:16
- Nahlásit

Podívejte se: http://krmivo-psy.heureka.cz/ontario-junior-large- 13-kg/specifikace/#section

Obsahuje 60 procent masa a zeleninu, jediná obilovina co tam je je kukuřice. Jiná obilovina tam už není. ;)

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 17:05
- Nahlásit

Tobby
Zkuste se podívat na složení Friskies, Pedigree a jiné blafy. ;)
Já se dívat nemusím, já granule nehledám ;)

Obsahuje 60 procent masa a zeleninu
Já tam tedy čtu něco trošku jiného (ve složení, ne v popisku): kuřecí maso (37%)

Že v něčem jediná obilovina co tam je je kukuřice by mě moc neuspokojilo. Pokud už musíte zůstat v té "střední třídě", koukněte např. na ten Brit Care.
Naprosto jiná otázka je přítomnost "kloubní výživy" v těch krmivech, jak tak koukám, je to u těchhle granulí pro štěňata velkých plemen asi standard, přestože prospěšnost je diskutabilní a v poslední době diskutovaná

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 19:16
- Nahlásit

Hlavně se nehádejte, každýmu rozumnýmu pejskaři je přeci jasný, že opravdu dobrý granule musí být specialpremium a mít nejméně 130% masa. Navíc musí být sedmkrát lepší a čtyřikrát vyváženější než granule prémiový! Pak je to teprvá ta správná mňamka.

SRZ
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 21:03
- Nahlásit

Právě se taky rozhoduji. Měl jsem v merku Calibru, pak to přehodnotil na Brit Care Puppy. Dostal jsem typ na Guabi NATURAL -štěňata jsou na něm u nynějšího majitele, tak v něm budu pokračovat.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 21:07
- Nahlásit

SRZ
Guabi neznám, ale na rozdíl od Brit Care je v něm kukuřice. Zajímavé je, že cenově se to už blíží "lepším" granulím.

zbrnd
každýmu rozumnýmu pejskaři je přeci jasný, že opravdu dobrý granule musí být specialpremium a mít nejméně 130% masa
Maj to problémy ty pejskaři, no

SRZ
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 21:21
- Nahlásit

Jo, pravda, má psáno "kukuřičný lepek", ale až na 13 místě ve složení, tak snad to není taková hrůza... Koupím 3kg (to bude tak na měsíc) a uvidím jak bude štěndo prospívat, do začátku žádné velké experimenty...

Tobby
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 05:19
- Nahlásit

Pokud už musíte zůstat v té "střední třídě", koukněte např. na ten Brit Care.

Brit Care není střední třída...

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 09:39
- Nahlásit

Tobby
Brit Care není střední třída...
Tak tomu říkejme třeba "ne úplně odpad"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 09:48
- Nahlásit

Tobby
a co to je podle vas za tridu? britcare?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 10:01
- Nahlásit

To je prosím extra třída, no to dá rozum!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 11:30
- Nahlásit

zbrnd
nojooo to me melo napadnout hned

Tobby
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 13:26
- Nahlásit

a co to je podle vas za tridu? britcare?

Superprémiová. ;)

Tobby
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 13:28
- Nahlásit

Tak tomu říkejme třeba "ne úplně odpad"

Fakt vtipný, když už říkáte, že je Brit Care "ne"úplnej odpad, tak co je podle Vás Friskies, Pedigree, Chappi atd. atd. atd. ??? Jed na psy?

impact
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 14:01
- Nahlásit

Tobby
Jed na psy?
Ano.

Kam podle tebe BC patří?

impact
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 14:02
- Nahlásit

Tobby
Superprémiová. ;)
Jo aha. Tak to fakt ne.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 14:05
- Nahlásit

impact
to je prece superpremiovka...

Tobby
pokud je BC superpremiovka, kam teda patri takovy granule jako artemis? jako do super mega suprozni nejsuproznejsi premiovky?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 14:19
- Nahlásit

Já už slyšela pojem "ultraprémiové" granule. Pak budou ještě "hyperprémiové" a těžko říct, kde se ten vývoj zastaví

Tobby
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 14:45
- Nahlásit

Jo aha. Tak to fakt ne.

Neumíte číst? Na stránkách BC píšou, že Brit Care je superpremium, Brit modrý je premium.

kam teda patri takovy granule jako artemis?
Ten patří taky mezi superpremiovky.

Bohužel já se nekoukám jestli je něco prémiový nebo superprémiový, ale koukám se raději na složení. I taková ekonomická řada má parádní složení, znala jsem takové krmivo, ale už nevím jak se to jmenovalo. Proč se Pedigree řádí mezi prémiovky a jeho složení je katastrofální?

impact
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 15:02 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Tobby
Je úplně jedno, jak ty granule výrobce nazve.. Podstatné je složení. Neexistují žádné normy či pravidla, co má být nazváno super, hyper, ultra či jinak prémiové..

Bohužel já se nekoukám jestli je něco prémiový nebo superprémiový, ale koukám se raději na složení.
A přesto, že se díváš na složení, považuješ BC a superprémiové granule? To nechápu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 15:05
- Nahlásit

Tobby
kdyz si nekdo napise na jogurt "bio jogurt z jizni moravy" taky to nic neznamena, pac dokud to nema certifikovanou znacku bio tak to, ze je to v nazvu proste vubec nic neznamena...

vyrobce si muze psat co chce, pac mam pocit, ze nikde neni presne definovany, co obsahujou marketovky, premiovky ci superpemiovky. Takze to, ze si vyrobce na svym webu pise, ze to sou superpremium, tak si to tam psat muze, ale samozrejme nikdo, kdo se trochu zajima o slozeni, tomu proste neveri... a pak je tu bohuzel velky procento lidi, ktery si mysli, ze takovej vyrobce chce hlavne dobro pro jejich pejsky a tak mu radi skoci na lep, pac veri tomu, ze to tak je. OVsem vyrobce hlave zajima jeho zisk a tim, ze napise na svuj web takovou vec jen prilaka neznale zakazniky...

ja bych radila brit mezi neco, cim krmit ochotna nejsu a brit care mezi neco, co me vyjimecne vadit nebude... samozrejme, ze ani vyjimecny zkrmeni calibry, eminentu atd. by mi nevadilo, ale rozhodne bych tim nechtela krmit porad... a rozhodne bych neradila BC mezi superpremiovku jen proto, ze uz to neni nejvetsi odpad... Britcare urcite nejsou nejhorsi granule, nebala bych se tim krmit, ale urcite ne superpremiovka jen proto, ze si to nekdo nekam napise

Tobby
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 18:10
- Nahlásit

Je úplně jedno, jak ty granule výrobce nazve.. Podstatné je složení.

A o čem tady asi celou dobu píšu? Vždyť říkám, že výrobce si na ten obal může napsat "nejlepší zdravá strava pro Vašeho psa (případně kočku)" a stejně to bude nějaký šumák. Kolikrát já slyším lidi říkat, že RC je to nejlepší žrádlo pro psa, a při tom to je takovej blivajz. Takoví lidé nemají ani páru co to je třeba Totw, Acana, N&D, Applaws , Artemis atd.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 08:42
- Nahlásit

Tobby
tak ja nevim, ale zdalo se mi, ze kdyz radis BC do superpremiovy rady a zvazujes chicopee, ze tim budes krmit psa, tak se mi zdalo, ze to slozeni asi zas tak za dulezity nepovazujes...

pokud teda tvrdis, ze BC je blivajz (a to je jiste lepsi, nez chicopee) pak naprosto nechapu, co melo byt smyslem teto diskuze, pokud uz puvodni prispevek byl myslenej spis jako rypnuti

impact
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 09:31
- Nahlásit

cernej caj
Taky to nechápeš?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 09:41
- Nahlásit

impact
hm, těší mě, že to vidíš stejně

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání