| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:33
- Nahlásit
lamalucni
A úplně ideální je pořídit dvě kočky, aby si vyhrály spolu
Super nápad, třeba dvě sestřičky, klidně vymazlený vesnický mourinky (z vlastní zkušenosti hodnotím obyč. kočky jako zdravější).
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:33
- Nahlásit
Th0ca
kočky určitě samotu zvládají snáz než psi I když pokud toužíš po psovi, tak tě to pořízením kočky nepřejde (mně to můžeš věřit, koček mám 5 a psa k tomu ).
Pokud netrváš na čistokrevné kočce, tak se koukni sem - vybereš si společníka a ještě někomu pomůžeš.
Jestli kočka nebo kocour neumím říct, stejně je nutné je v bytě nechat vykastrovat, možná jsou kocouři mírně mazlivější. Pokud si vezmeš kotě, možná by mu pár dní tvého času udělalo radost, pokud by ses rozhodl pro dospělou kočku, nejspíš jí bude stačit, když si ji přineseš před dvoudenním volnem
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:34
- Nahlásit
ssshhhhhplatí to samé co u štěněte, odběr až od osmi týdnů.
já měla za to, že u koček se doporučuje odběr až od dvanácti týdnů
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:35
- Nahlásit
Díval jsem se na internet a více se mi "líbí" britská kočka. Takže po kastraci kočička přestane mrouskat?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:37
- Nahlásit
Takže po kastraci kočička přestane mrouskat?
Jojo.
Hele britka je vlastně taková obyč kočka, klidně bych pořídila i něco bez PP z vesnice nebo tak. Ale jestli chceš rodokmen tak nic proti
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:39
- Nahlásit
lamalucni
máš recht, promiň.
Mimochodem my máme naší od cca čtyř týdnů (!!!), koupena ve zverimexu za stovku... Nikdy jsem nepochopila, jak se tam dostala a upřímě jsem ani nepátrala.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:41 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Th0ca
více se mi "líbí" britská kočka
No pokud bys chtěl nějaké konkrétní plemeno, tak bych rozhodně volila s PP, z kvalitní chovky, kde vyšetřují na dědičné choroby (u britek je tuším hodně časté onemocnění srdce - HCM, a nevím, jestli se sleduje ještě něco).
Jinak bych volila opravdu nějakého vymazleného vesnického mourka.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:41
- Nahlásit
http://www.inzerce-kocek.cz/britska-kocka/26890-br itske-kotatko-kocicka-s-pp-jiz-k-odberu/
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:41 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
Ohledně britské kočky....Jak je to s línáním, měli jsme psa a ten v byte línal skoro permanentně, musí se srst pročesávat nějákým FURminátorem?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:42
- Nahlásit
Já nemít tu naší hydru (rozuměj starou protivnou kočku) co nesnáší všechny ostatní kočky tak jí chci!
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:44
- Nahlásit
Th0ca
Kočka líná (kromě sfinx). Krátkosrstá se nijak nečeše, nekoupe, prostě je naprosto bezúdržbová.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:47
- Nahlásit
Jinak třeba po čase až bude třeba jiná situace k ní klidně můžeš pořídit toho vysněnýho ovčáka.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:51
- Nahlásit
S tím psem rozhodně počítám, ale jsem ještě mladý, tak snad ještě bude příležitost.
Takže k bristké kočce nemusím dokupovat FURminátor?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:54
- Nahlásit
Th0ca
Takže k bristké kočce nemusím dokupovat FURminátor?
Ne
Krátkosrsté kočky se nečešou, nemyjí, o srst se starají samy mají na to taky pěkně drsný jazýček.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:55
- Nahlásit
já nemít ty svý sígry, tak bych brala asi tyhle sourozence, tuhle kočičku nebo možná tuhle
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:58
- Nahlásit
birma
mamba je super
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:59
- Nahlásit
http://kocky-online.cz/download/navod_na_kocku_20. pdf
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 19:01
- Nahlásit
Díky moc
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 19:05
- Nahlásit
Ten návod na kočku je vážně moc dobrej, doporučuju přečíst celej a důkladně
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 19:10
- Nahlásit
ssshhhhh
Ten návod na kočku je vážně moc dobrej
jj jen jedno mi nesedí - opravdu ne všechny kočky mají potřebu kočičí společnosti. Třeba moje jediná kočky moje kocoury prostě ráda nemá a vyhýbá se jim jak jen může (přitom jí kluci nechávaj na pokoji, jen ona je prostě samorost a nezvykla si na ně ani po víc jak roce a půl)
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 19:21
- Nahlásit
birma
souhlas, moje kočka je těžce asociální, psy bere, ale kočky nesnáší, dokonce věřím tomu, že přinést jí domu kotě tak ho zakousne.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 20:09 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
Ve výše zmíněném PDFku jsem narazil na jednu nesrovnalost:
Krátkosrstou kočku je třeba vždy po několika dnech vyčesat (zvláště v období línání, nechcete - li mít byt plný chlupů) - tím myslí FURminátor? Platí toto i u britské kočky, nebo ji pouze stačí občas vyčesar kartáčem z přírodních štětin?
- je potřeba kupovat tvz. škrabadlo? Bude si s tím kočka vůbec hrát když bude mít x různých hraček? Nejde mi o peníze, ale jde mi o to jestli to vůbec využije...jaké máte zkušenosti vy?
Například toto:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpociva dla/strom_maly/maly/152425
- je potřeba kupovat pelíšek jako pro psy nebo raději bude odpočívat na gauči, popř. dokoupit lehátko na parapet?
- jak jste vyřešili kočku a balkón popř. i ventilačku?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 22:22
- Nahlásit
Th0ca
kočky línají taky, britka má docela hustou srst, takže se občas pročesat musí, stačí obyčejný kartáč, vesnický kočky mívají mnohem míň srsti a obvykle se stihnou udržovat sami, nejhorší jsou dlouhosrstý kočky, ty se bez česání cuckujou
škrabadlo nutný je, kočka si na něm brousí drápy, když ho nebude mít, bude si brousit drápy o nábytek, kotě se na něj samo musí naučit tím, že jak začne někde škrabat, tak ho vezmeš a dáš ke škrabadlu
pelíšek jako pes ne, kočka nerada lehá na zemi, ale potřebuje ležet ve vejškách, ideální je tedy koupit škrabadlo s pelechama ve vejšce, to z toho odkazu má ty plošiny na ležení dost malý a kočky stejně víc oblibujou takový ty prověšený pelechy a pro čistě bytovou kočku bych zvolila určitě větší odpočívadlo, aby měla kde šplhat, jinat ti bude šplhat po nábytku
balkon a otevřený okna musej bejt zasíťovaný, jinak ti kočka vypadne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 22:24
- Nahlásit
jo a ještě jak už tu bylo psáno doporučuju pořídit dvě stejně starý koťata najednou, vyhrajou si spolu a že tam nejseš jim bude fuk a navíc se na to i hezky kouká potom ke starší kočce pořídit kotě už bejvá ošemetný
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2013 07:30 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
Problém vyřešen.
|