| Autor |
Zpráva |
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:12 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
Dobrý den, předem se omlouvám jestli toto téma již zde bylo.
Pořídit si německého ovčáka byl můj celoživotní sen avšak v rodině jsme měli pouze malé rasy. Teď když jsem se odstěhoval do svého se mi naskytla příležitost získat od chovatelky 6-ti týdenní fenku.
Avšak nastal jeden problém, jako normální člověk musím chodit do práce a s cestou mi to domů trvá cca. 10 hodin, možná "výhoda" je to že pracuji 2x ranní - 2x odpolední - 2x noční - 2x volno, ale stejně - klidně bych si vzal 7 dnů volno.
V mé přítomností by měl volný celý byt + balkón pod mojím dohledem. Když by byl sám tak jsem uvažoval o nějáké ohradě, kde by měl misky, hračky, pelech a místo pro toaletu.
Samozřejmě ve volných chvílích bych se mi věnoval na 100% - procházky, tréning, hraní.
Chtěl bych slyšet Váš názor na tuto věc. Předem děkuji, Martin
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:17
- Nahlásit
Th0ca
To štěně má být ještě aspoň dva týdny u matky se sourozenci...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:17
- Nahlásit
Th0ca
Můj názor je, že především v šesti týdnech je děsně brzo na odebrání štěněte od mámy, což nesvědčí o dobrém přístupu chovatele celkově.
A za druhé deset hodin o samotě je podle mě na malé štěndo strašně moc. Já bych si štěně za takových okolností nepořizovala.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:24
- Nahlásit
Jedná se o velmi zkušenou chovatelku s mnohaletými zkušenostmi, která již měla X vrhů a několik šampiónů ve své třídě. Ale to už jsmě odbočili od tématu.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:27
- Nahlásit
Taky jsem uvažoval aspoň na půl roku si "najmou" nějákou osobu, která by štěně chodila venčit ve chvílích když jsem v práci - máte s tímto nějáké zkušenosti?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:28
- Nahlásit
Th0ca
Jedná se o velmi zkušenou chovatelku s mnohaletými zkušenostmi, která již měla X vrhů a několik šampiónů ve své třídě
Tomu nevěřím. Chovatelský řád zakazuje prodej štěňat před 49. dnem věku.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:34 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
V den prodeje bude mít 48 dnů. Prosím abychom se drželi tématu. Děkuji
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:34
- Nahlásit
Th0ca
Taky jsem uvažoval aspoň na půl roku si "najmou" nějákou osobu, která by štěně chodila venčit ve chvílích když jsem v práci - máte s tímto nějáké zkušenosti?
V žádném případě bych nedala psa do ruky někomu, o kom nic nevím. A tím míň malé štěndo, které si vztah k člověku teprve tvoří.
Jiná věc je, pokud máš někoho, koho hodně dobře znáš a víš, jak se psama funguje, to by se o tom pak možná dalo uvažovat.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:39
- Nahlásit
Th0ca
Prosím abychom se drželi tématu. Děkuji
Však se držíme, ne? Dotaz zněl, co si o tom myslíme. Já si myslím to, že od člověka, co takhle děsně spěchá, aby štěnda co nejdřív vykopnul z baráku, bych si štěně rozhodně nevzala. I těch řády určených 49 dní je dost brzo. Ideální podle mě je počkat s odběrem minimálně do ukončeného osmého týdne. Nejen že je to lepší pro psychiku štěněte, ale navíc tak může mít štěně první dávku očkování až v průběhu toho osmého týdne, což je mnohem lepší z imunologického hlediska.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:43 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
Prosím aby psali jenom ti, kteří mi chtěji poradit, popř. se podělit se svými zkušenostmi s tématem. Děkuji
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:45
- Nahlásit
Th0ca
Tak ještě jinak, pro méně chápavé.
Čím mladší a hůř socializované štěně při odběru, tím větší problém bude se samotou mít.
Už si rozumíme?
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:47 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
Já to chápu, ale co jsem se díval na internetu, tak se prodávají štěňata už dokonce v 5-tém týdnu. S chovatelkou jsem se setkal osobně a připadala mi velmi profesionálně a byla mi doporučena i známými.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:53
- Nahlásit
Th0ca
co jsem se díval na internetu, tak se prodávají štěňata už dokonce v 5-tém týdnu
Děje se spousta věcí, které jsou úplně špatné...
S chovatelkou jsem se setkal osobně a připadali mi velmi profesionálně
To množitelé umí hodně dobře...
Mají rodiče štěňat udělané aspoň rentgeny kyčlí a loktů? Bez toho bych do tak zatíženého plemene jako NO v žádném případě nešla.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 16:56
- Nahlásit
Zde Vám zasílám stránku chovatelky:
http://slezinlovan.sweb.cz/
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:11
- Nahlásit
Th0ca
uvažovala bych o tom pouze v případě, že bych se s chovatelkou domluvila, že si vezmu štěně ve 12. týdnu, aby mohlo u ní ještě vyzrát a socializovat se a snáz pak samotu snášelo. Pokud je chovatelka tak dobrá, tak by s tím neměla mít problém
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:22
- Nahlásit
birma
že si vezmu štěně ve 12. týdnu, aby mohlo u ní ještě vyzrát a socializovat se
Taky možnost. Ovšem jen za předpokladu, že chovatelka bude štěndo skutečně zodpovědně socializovat a vychovávat. Páč vzít si ve dvanáctém týdnu štěndo, co nepoznalo nic než kotec, by nebylo nic moc (samozřejmě dotyčnou chovatelku neznám, píšu jen obecně).
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:22
- Nahlásit
Th0ca
Ať je to osoba zkušená jak chce, kromě různých více či méně platných norem chovatelských porušuje PŘEDEVŠÍM Zákon na ochranu zvířat proti týrání!!! Ten jasně určuje minimální věk pro odběr štěněte, který je 50 dní!
(Jiná věc je, že i v těch 50 dnech je štěně ještě příliš mladé, dle soudu většiny "normálních" chovatelů...)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:31
- Nahlásit
lamalucni
Ovšem jen za předpokladu, že chovatelka bude štěndo skutečně zodpovědně socializovat a vychovávat.
určitě. To mi přišlo tak samozřejmý, že mě nenapadlo to napsat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:33 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
uvažovala bych o tom pouze v případě, že bych se s chovatelkou domluvila, že si vezmu štěně ve 12. týdnu, aby mohlo u ní ještě vyzrát a socializovat se a snáz pak samotu snášelo. Pokud je chovatelka tak dobrá, tak by s tím neměla mít problém
souhlas, navíc při přetlaku nabídky by neměl být problém si vybrat i jinde. V popsaných podmínkách mi to přijde jako nejlepší řešení celkově
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:34
- Nahlásit
birma
To mi přišlo tak samozřejmý
kéž by tomu tak bylo... bohužel vím o víc "chovatelích", kterým není blbé produkovat štěňata, co do okamžiku prodeje v životě nebyla mimo kotec a když je štěně v tom kotci třeba do čtyř pěti měsíců...
corgi
Pod to se podepisuju.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:48
- Nahlásit
Děkuji že se takhle rozjela diskuze, je to velmi poučné čtení, ale stále se nemohu rozhodnout, je to sice můj celoživotní sen, ale pokud by štěně mělo trpět i kdybych mu dal všechnu lásku světa.....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 17:56
- Nahlásit
Th0ca
pokud si vezmeš starší štěně (okolo těch 12ti týdnů) a alespoň týden dovolené, tak by mělo samotu zvládnout. Nabídky štěňat jsou a budou, tak se domluv s touto chovatelkou, pokud jí opravdu hodně věříš, případně se porozhlédni jinde. Spěchat s výběrem se nevyplácí.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:04 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Já nevím, mně těch deset hodin stejně přijde moc. Neřeknu, kdyby štěndo bylo na zahradě, kde se může aspoň vyvenčit a pozorovat cvrkot, ale v bytě mi to vhodné nepřijde. Navíc bych se dost bála jedné věci - Th0ca píše, že dělá i noční, to bych měla strach, že štěndo bude v bytě o samotě ječet v době nočního klidu a bude problém se sousedama...
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:13
- Nahlásit
Přesvědčili jste mě, ještě to nechám být, štěně by stejně jenom trpělo a to mi za to nestojí.
Vím že toto je psí forum, ale když už jsem tady. Máte někdo zkušenosti s kočkami? Jak zvládají samotu? Projíždím inzerci v našem městě a našel jsem nabídku.
-------------------------------------------------- -----------
Prodám BRITSKÉ a SIAMSKÉ KOŤÁTKA
BRITSKÉ JSOU NAROZENÉ 19.7. 2013
1KOČIČKA A 4 KOCOURCI (KOČIČKA MODRÁ,DVA KOCOURCI WHISKAS A DVA BÉŽOVÍ)
SIAMSKÉ JSOU NAROZENÉ 25.8. 2013
1 KOČIČKA A 2 KOCOURCI
JSOU OČKOVANÉ,NAUČENÉ NA KOČIČÍ WC.PAPJÍ UŽ TUHOU STRAVU,HRAVÉ,NAUČENÉ NA KOČIČÍ ŠKRÁBADLO.ODBĚR MOŽNÝ IHNED
CENA 2500 ZA KOŤÁTKO.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:15
- Nahlásit
Ta chovka nevypadá zle, tak snad by se dalo domluvit vzít si štěně až po osmém týdnu. Ale naprosto souhlas s birma Spěchat s výběrem se nevyplácí.
Kór když je to celoživotní sen bych vybírala opatrně a dlouho.
Deset hodin, no nevím, ale proč ne, mají to tak i jiní a zvládají to. Jako ideál to není, ale že by mělo vyloženě trpět to snad ne, spíš bych se bála brzkého odebrání od feny, to určitě štěně poznamená jak psychicky tak zdravotně a to na celý život.
Za mě tedy deset hodin dobře to by šlo, šestitýdení štěně ani náhodou.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:17
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s kočkami? Jak zvládají samotu?
Kočkám je všecko jedno. I když zrovna siamky jsou víc "psí" a jsou dost fixované na člověka, britka by byla lepší, ale je zas dost aktivní, takže budeš mít byt vzhůru nohama. Do bytu bych osobně pořizovala jen peršany, angory apod. Prostě kočky společenské, bytové.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:18
- Nahlásit
Kočkám je všecko jedno.
Brát jako nadsázku prosím
Oproti psovi jsou ale naprosto nezávislé a člověka mají radi, ale nijak jim nechybí když není doma.
|
Th0ca
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:21 - Změnil/a: Th0ca
- Nahlásit
A je lepší kočka nebo kocour? Bude jí lépe když si vemu v práci volno a první dny budu s ní?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:29
- Nahlásit
Th0ca
Ten inzerát mi zní jako nějaká kočičí množárna, to bych ještě prověřila - zvlášť vzhledem k tomu, že ty siamky jsou narozené 25.8. a jsou už k odběru, koťata mají být správně u mámy až do 12 týdnů. To už bych radši brala nějakého normálního vesnického mourka, ale vymazleného.
Ale jinak si myslím, že kočka by byla v tuhle chvíli byla možná lepší volba než pes. Samotu snáší rozhodně mnohem líp. A úplně ideální je pořídit dvě kočky, aby si vyhrály spolu Kočka nebo kocour je úplně fuk, stejně je u obou pohlaví potřeba vykastrovat, jinak kocouři v bytě značkují a kočky se zase časem začnou extrémně často až nepřetržitě mrouskat, na což můžou i uhynout.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 18:31
- Nahlásit
Th0ca
No kocouři značkují, kočky zas mrouskají, takže u obojeho důrazně doporučuju kastraci (pokud nechceš chovný kus a dál chovat).
Jinak je to jedno, kocouři jsou (většinou) mazlivější, ale fakt se to nedá takhle říct. Já měla kocoury tři a každej byl jinej, kočky dvě, jedna byla úplná s prominutím kráva a ta co mám teď je super.
Tak jako koťátko uvítá společnost, první den dva bych byla s ním aby si zvyklo na nové prostředí a pak už klidně samo. "Hajzlík" čistit denně, nejlépe po každém čurání kakání vybrat a dosypat novým kočkolitem. Dražší kočkolit = lepší kočkolit, lépe absorbuje a pohlcuje pachy.
Jinak platí to samé co u štěněte, odběr až od osmi týdnů.
Mě osobně se moc líbí http://www.inzerce-kocek.cz/mainska-myvali-kocka/
V kočičích chovkách se vůbec nevyznám, třeba se optat zde? http://www.miciny.cz/
|