| Autor |
Zpráva |
Katy311
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2013 16:22
- Nahlásit
Ahoj, mám 3-měsíční štěně jorkšíra a váží 600 gramů, kolik si myslíte že by asi mohla vážit v dospělosti?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2013 16:48
- Nahlásit
Katy311
600 gramů ve třech měsících? To mi přijde šíleně málo... Teda v miniplemenech se moc neorientuju, ale mám za to, že by v tomhle věku měla už mít minimálně dvakrát tolik. Tady je pro představu váhová tabulka vrhu jorkšířích štěňat - ve dvou měsících měli kolem kila, ve třech měsících cca kilo a půl.
Čím krmíš a kolik?
|
Katy311
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2013 17:23
- Nahlásit
Krmím granulkama Royal Canin Junior(přímo pro jorkšíry), nechám ji vždy plnou misku, ať si vezme kolik chce(doporučil nám to veterinář), pak nějaké ty pamlsky, piškotky apod. Myslím že to není tím že by jedla nějak málo, asi jí jen bylo dáno že bude malinkatá. Ale zajímalo by mě kolik bude mít v dospělosti.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2013 17:41
- Nahlásit
Katy311
Tak to jo, já už jsem se taky setkala s tím, že majitelé odpočítávali štěndu osm granulek na den, aby prej nepřerostlo... S váhou v dospělosti neporadím, asi bude fakt mrňavá. Ale zkus zauvažovat nad změnou krmení - RC má sice na obalu jorkšíra, ale složení je úděsné, hlavně neobsahuje vůbec žádné maso. A bonus jsou rakovinotvorné konzervanty.
Krmení se řešilo třeba tady, je tam rozebrané i složení RC, tak si počti
|
Karolina77
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 14:01
- Nahlásit
Naše jorka měla ve dvou měsících, když jsme si ji přivezli kolem 800 gramů a teď v roce a půl má 2 300 g takže žádný obr. Ta tvoje bude asi drobnější. Pokud je jak ta naše - kolem misky jen proletí a sem tam něco uzobne (a ani přítomnost ostatních psů ji nedonutí sežrat celou dávku) tak s tím nic moc nenaděláš.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 13:02
- Nahlásit
My si přivezli ve dvou měsících 1,3kg Ale je pravda, že my chtěli co "největší", ať nám v našem sportovním programu stíhá Tak jsem zvědavá, kam doroste.
|
Karolina77
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 14:11
- Nahlásit
Taky jsme tak vybíraly. Byla největší z 5 štěňat . Původní záměr byl, že bude běhat agility - tak ať dosáhne na překážky . No, člověk míní...... Je to dračice, ale mrňavá
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 10:17 - Změnil/a: hanitchka
- Nahlásit
Karolina77
No u nás to vypadá nadějně, 4 měsíce 2,3kg
|