| Autor |
Zpráva |
PajuleKos
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 16:07
- Nahlásit
Mám ještě jeden dotaz. Co si myslíte o granulích značky Eukanuba? Měli by se podle slov paní prodavačky řadit k těm lepším. Jsou i kvalitnější granule? Chci pro svého miláčka to nejlepší
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 16:56
- Nahlásit
Je to děsnej sajrajt obilí kukuřice pšenice soja a možná i jinej šrot,jestli máš slepice tak to pak jo ty ti budou vděčny jo a chloridem draselným se v zimně sypou chodníky taky-, kukuřice, pšenice, ječmen, čirok, živočišný tuk, rybí moučka, sušená řepná dužina, kuřecí vnitřnosti, sušená celá vejce, sušené pivovarské kvasnice, chlorid draselný, sůl, hexametafosfát sodný, DL metionin, lněné semínko, hydrochlorid glukosaminu, chondroitin sulfát.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 16:58
- Nahlásit
Eukanuba urcite nepatri mezi ty lepsi, spis patri mezi to horsi ale s lakave vysokou cenou pro zmateni zakaznika... a prodavacka samozrejme prodava to, co ma v obchode a taky dost casto to nemysli ani spatne, ale proste tez veri reklamne... je tu tema o kvalitnich granulich.
Jinak dulezite je slozeni, napriklad eukanuba proformance ma toto
kuřecí maso (>30 %), kukuřice, pšenice, živočišný tuk, drůbeží maso, rýže, čirok, sušená řepná dřeň, celá sušená vejce, vedlejší produkty z kuřecího masa, rybí tuk, sušené pivovarské kvasnice, chlorid draselný, sůl, lněné semínko, hexametafosforečnan sodný, fruktooligosacharidy, DL–methionin, glukosamin hydrochlorid, chondroitin sulfát.
kukurice a psenice sou levna vystelka granuli, psi nejsou slepice... pri cene cca 1200 za 15kg u eukanuby srovnam s moji oblibenou acanou (18kg adultka za 1250)
Dehydrované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, hnědá rýže, kuřecí tuk (přírodně konzervován směsí tokoferolů a rozmarýnu), čerstvý losos, kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky (přírodní zdroj glukosaminu), červená jablka, mrkev, mladé lístky tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice řecké seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.
co bys radsi svemu psu koupil? acana je rozhodne super kompromis za rozumnou cenu, jinak mrkni na to tema, tam se dozvis o dobrych znackach + jeste tu je tusim par takovych, staci pohledat
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 16:59
- Nahlásit
Za ty prachy šrot... taky mi byly doporučeny prodavačkou v místním (chomutovském) zverimexu, pročítala jsem internet a pak jsem se tu na ně taky zeptala, bylo mi vysvětleno, že čím víc obilovin v žrádle pro psa, tím hůř... a až sem nahlédnout zasvědcenější, tak ti poví i co vše dalšího pro psa nemá v krmivu pro něj co dělat... Já osobně beru granule z webu granule.cz, kde prodávají jen ty bez obilovin a s vysokým obsahem masa a jsme spokojení. Našemu prďolovi sice úplně nejedou - jelikož nejsou dochucovaný, jako třeba zrovna eukanuba a podobné sajrajty, ale rozhodně mu dáváš něco lepšího, co mu prospěje a časem si na to zvykne. U nás to mícháme trošku granulí a trošku konzervy, nebo paštiky pro psy, pak to do ní spadne jak do odpadkáče a je to v pohodě.... A řekla bych - laický pohled - že od doby, co jsem skrmila jeden pytel eukanuby (já jí koupila před tím, než jsem se začala zajímat :-/) dělá rozhodně lepší bóbiky.. menší, pevnější.... Ale pozor na přechod z levných na ty lepší granule, přimíchávej pomalu, páč by se ti z toho jinak pěkně posrandila, páč na tolik bílkovin a jiných výživných věcí nebude její trakt zvyklý...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 17:02
- Nahlásit
Doporučuju projít tenhle článek... hodně v něm zjistíš
http://www.granule.cz/clanky/jake-granule-jsou-nej lepsi-pro-meho-psa/
Já třeba koupila tohle výhodný balení a naší prdelce společně s nějakou tou konzervou/paštikou jedou
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/taste-of-the -wild-akce-3-x-2-27-kg/
Jsou maličký, takže se dobře žvýkají a nejsou tak tvrdý
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 17:05
- Nahlásit
http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/dry /
A ještě jeden minispam....
Na týhle stránce najdeš seznam krmiv podle hvězdiček... Pokud budeš vybírat ze 4* a 5* nic nezkazíš =))))
|
PajuleKos
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 17:13
- Nahlásit
Wow, děkuji moc.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 17:24
- Nahlásit
Každej člověk, co vyhodí pedigree, či eukanubu je bonus k tomu, že se dostanou dopopředí méně známé a zprofanované značky, což je bomba ))
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 20:32
- Nahlásit
ErzebethBA ještě jeden minispam
Hele dobrý ted sem koukala je tam i Nativie ve 4 což mě dost potěšilo na to že je to česká firma z 15kg pytlem vokolo 800kč tak doufám že nekacaj nebo nekopčí písmenka na pytlíky
|
Uršula123
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 21:21 - Změnil/a: Uršula123
- Nahlásit
PajuleKos
Eukanuba jsou opravdu kvalitní granule, té ještě ,vyšší třídy' jsou pak ještě granule Hill's, ProPlan, Science Plan, Purina nebo Royal Canin
Můžeš zkusit i tohle, je to spíš dražší záležitost a pes po nich rychle tloustne, takže doporučuji to kombinovat s normálním žrádlem a taky by se asi nedoplatila kdyby to měl mít pejsek každý chod :http://www.proplan-dog.com/cz/Pages/default.aspx (je tam i krásné video
Tak ať pejskovi/fenečce chutná !!
p.S. Doporučuji nekrmit granulemi PEDIGREE, u některých psů se vykytuje alergie na ně a není příliš kvalitní stejně tak jako krmivo ze supermarketů
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 21:41
- Nahlásit
Uršula123
Eukanuba jsou opravdu kvalitní granule, té ještě ,vyšší třídy' jsou pak ještě granule Hill's, ProPlan, Science Plan, Purina nebo Royal Canin
Radši mám tu perníkové chaloupce. Je taková reálnější.
PajuleKos
Rodičů psovi odstartovala eukanuba vleklé imunitní potíže, i když ty by možná přišly stejně a můj pes se po ní dusil (oboje jeden pytel, který jsem si docela nevinně koupila kvůli barelu. Ale barel je fakt dobrej )
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 22:03
- Nahlásit
Uršula123Můžeš zkusit i tohle, je to spíš dražší záležitost a pes po nich rychle tloustne
No bodejt by netloustl dyž je v desetikylovém pytli za litr 80% pšenice a kukuřice PURINA Pro Plan Dog Adult Duo Délice Beef, 10 kg Složení.
- hovězí maso (17%), pšenice, kukuřice, dehydrované drůbeží bílkoviny, živočišný tuk, pšeničná lepková moučka, sušená řepná dužina, kukuřičná krupice, rýže (4 %), minerální látky, vedlejší výrobky živočišného původu, propylenglykol,sušená vejce, rybí tuk, sladová moučka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 22:15
- Nahlásit
danajasa
hovězí maso (17%),
myslíš, že se snaží ze psů udělat býložravce? Mám pocit, že mají toho masa čím dál míň a míň.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 22:23
- Nahlásit
kachna_ Mám pocit, že mají toho masa čím dál míň a míň.
No ale zas prachy víc a víc a víc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 22:41
- Nahlásit
danajasa
kde tam bereš Nativii ve 4? Já tam vidím jen Nativu
takovej starej proflákej trik a neznáš?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 08:54 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
danajasa
hovězí maso (17%)
to je ještě docela dobrý, mnohé receptury RC neobsahují maso VŮBEC
PajuleKos
super jsou i Essentialfoods - nová dánská značka, která se teprve snaží prorazit na trh, takže je za velmi slušnou cenu vzhledem ke složení (uvidíme, jak dlouho jim ta cena vydrží... )
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 08:56
- Nahlásit
danajasa
Těžko v Dog Food Advisor budou české granule, když je to americkej srovnávač
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:15
- Nahlásit
lamalucni
Těžko v Dog Food Advisor budou české granule, když je to americkej srovnávač
Já měla za to, že pořádné CZ granule nejsou? Mám v tom maglajz
A jinak ty hvězdičky u DFA jsou bomba, moc se mi líbí ta možnost si to prohlédnout, aniž by člověk musel shánět americk časopis, nebo něco někde platit, aby se na to podíval...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:24 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
ErzebethB
Já měla za to, že pořádné CZ granule nejsou?
To je taky v podstatě pravda ale o to nešlo, chtěla jsem tím říct, že v Dog Food Advisor jsou sice hodnocené i podprůměrné šroty, ale jen americké.
Mimochodem třeba Royal Canin tam sice je, ale s jinými (lepšími) recepturami, než se vyrábí pro evropský trh. Aneb evropští psi jsou popelnice, ti sežerou cokoliv
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:45
- Nahlásit
lamalucni
ale s jinými (lepšími) recepturami
Když jsem to prohlížela, tak mě napadlo to samé... Jsou tam značky, které obecně většina pejskařů haní a opravdu je to šrot, ale v tom seznamu jsou třeba se 3*.... A bohužel to neplatí jen o psech... Jezdíme nakupovat do německa a stačí, když koupíš německou verzi Milky a polskou verzi Milky... rozdíl není jen ve vzhledu té čokolády, ale hlavně v chuti.... polská už mi ani nejede... a to jsem čokoholik
A nekončí to samozřejmě čokoládou... prášky a aviváže v ČR už zásadně ani nekupuju (pokud je tam výroba ve státech jako polsko, turecko a podobné hnusárny) a světe div se, fleky co mi polskej šmejd nikdy nevypral zmizeli v německém po jednom,dvou vyprání... co to asi značí?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:45 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Pro zajímavost a srovnání - RC Medium adult v USA:
Kuřecí masová moučka, hnědá rýže, rýže, oves, kuřecí tuk, kukuřičný gluten, přírodní kuřecí příchuť, sušená řepná dužnina, olej z ančoviček, sušené pivovarské kvasnice, sojový olej... (atd., rozepsané vitamíny a minerály)
konzervováno směsí přírodních tokoferolů a rozmarýnového extraktu
Žádná špička, ale slušný střed.
RC Medium Adult v Evropě:
Dehydratované kuřecí proteiny, kukuřičná moučka, kukuřice, pšeničná moučka, živočišné tuky, dehydratované vepřové proteiny, pšenice, hydrolyzované živočišné proteiny, řepné řízky, rybí tuk, sojový olej, kvasnice, minerální látky, hydrolyzát droždí
Absolutně žádné maso! Jen "dehydratované proteiny" - to je tak neurčité označení, že to klidně může být i krevní nebo péřová moučka. Kukuřice, kukuřice, pšenice... laciná alternativa kvalitnější rýže a ovsa. Živočišné tuky - totéž, velmi neurčité označení, pravděpodobně směs kafilerních tuků. A o konzervaci evropský RC tiše mlčí - na pytli se člověk malými písmenky dočte, že jde o E320 - Butylhydroxyanisol (BHA), E310 - Propylgallát a E202 - Sorban draselný(Sorbát draselný). Tedy žádná přírodní konzervace jako u americké verze. Problematický je hlavně BHA, který je prokazatelně rakovinotvorný.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:52
- Nahlásit
lamalucni
Jo jo.... proto jakmile je někde éčko, ruce od toho pryč... jak u psů, tak u nás... ono se to dá bez nich vyrobit, jen je to dražší... A proč si nenamastit kapsu na evropském trhu a do své vlastní nedovážet jen kvalitu... :!
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:57
- Nahlásit
ErzebethB
jakmile je někde éčko, ruce od toho pryč...
zase není éčko jako éčko třá E300 je kyselina askorbová - vitamín C
A proč si nenamastit kapsu na evropském trhu a do své vlastní nedovážet jen kvalitu... :!
Nojo, když tady jsou lidi tak blbý, že to kupujou ve velkým, veterináři to doporučujou, tak co by se výrobci zalamovali s kvalitou, žejo... Chybí tu srovnávače typu Dog Food Advisor, Dog Food Analysis
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:01
- Nahlásit
ErzebethB
koupis mi taky prasek na prani a posles postou?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:01 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
lamalucni
Ale furt je to něco uměle vytvořeného.... raději čapnu jabko a vyjde to na stejno.... Já se tomu snažím vyhýbat, stále je to prostě chemie a ne přírodní....
Chybí tu srovnávače typu Dog Food Advisor, Dog Food Analysis
Všimni si, že se toho v posledních létech dost změnilo,... lidé začali řešit co jí a kde se to vyrábí... ať už začnu u pořadu Peklo na talíři, nebo Dtestem, či různými přiblblými Nováčskými inspektory až po Polreicha a jiné pořady, kde se snaží upřednostňovat místní výrobce, před polskýma a učí lidi vybírat kvalitnější potraviny, které ne vždy musí být o litr dražší...
edit: pardon nedokončila jsem myšlenku, když mi tam skočil prášek do černýho čaje -> třeba časem bude i něco takového u nás.... nakonec časopisů, pořadů o zvířatech a webzínů je tu mnoho
Ale co tak pročítám všechny články a podobně, tak jak to tak vidím, tak nakonec skončíme s Elizou u Artemis
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:03
- Nahlásit
cernej caj
Potřebuješ vyprat tlapky?
Hele, jestli budeš mít fakt zájem, není problém, jezdíme tam tak jednou za dva měsíce na obr nákup a drogerii tam beru v akci (vychází pak na skoro stejné prachy jako u nás) ))
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:07
- Nahlásit
ErzebethB
Já se tomu snažím vyhýbat, stále je to prostě chemie a ne přírodní....
Na jednu stranu máš pravdu, ale někdy je zase lepší troška chemické konzervace než kotel čistě přírodních mykotoxinů z plísní Prostě vocamcaď pocamcaď.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:09
- Nahlásit
lamalucni
Joooo to joooo, já myslela jako jestli si mám vybrat např. ovocný nápoj s E300, nebo ovocnej salát z čerstvýho ovoce, tak raději vyberu ten salát a zapiju to vodou z kohoutku, tak jsem to myslel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:21
- Nahlásit
ErzebethB
tak to by bylo uplne super, to budes moc hodna, kdyz si pak na me vzpomenes
ale ono i s tema Dtestama a podobnejma... srovnani z roku 2002
jako je jasny, ze trh pred 10ti lety byl sakra jinde, nez dnes... ale ono staci se podivat i na ten vyber tech znacek a to hodnoceni... moji rodice krmili roky darlingem, pac vysel v tom testu nejlip... 2 mlady psy nam umreli na rakovinu... nahoda? (samozrejme dokazat nelze nic, presto to cloveku vrta v kebuli, zda by jinou stravou nemohlo byt neco lepsi, mohli by onemocnet treba pozdeji...). Nevim jak ted, dohledat slozeni se mi nepodarilo, ale rozhodne byl roky konzervovanej BHA/BHT
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:25 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
cernej caj
Jenže tyhle testy jsou s prominutím úplně k hounu, páč tam je to tam šrot nad popelem.... nedivím se, že si lidi myslí, že když koupí psovi 15kg pytel za 400,- kč že kupujou něco drahýho a hlavně kvalitního, vždyť jim to Dtest a podobné intituce cpou do hlavy.... :///
Já třeba vůbec nechápu, jak si tesco, kaufland nebo albert dovolí vyrábět krmivo pro psy...
edit: u sousedů jsme byli teď začátkem měsíce, tak počítám, že koncem srpna bychom měli jet zase ) Dycky vypadáme jak zájezd, díky bohu že už se hranicema jen profrčí
|