| Autor |
Zpráva |
jitus
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2013 22:11
- Nahlásit
budeme mít jorkšíra dávali jsme se i na kavalíra a že prí moc líňá a trpý srdečními chorobami
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2013 22:26
- Nahlásit
jitus
Že by kavalír línal nějak extra moc, o tom nevím. Normální pes. O těch srdečních chorobách je to pravda, ale solidní chovatelé dnes už před nakrytím rodiče nechají vyšetřit a chovají jen na zdravých psech, čímž je riziko onemocnění snížené na minimum. Všude je něco, třeba u těch jorkšírů je zase poměrně častá luxace patelly (vykloubení čéšky) a tuším snad i problémy s tracheou (průdušnicí) - to nevím přesně, až tak se v těchhle maloplemenech neorientuju...
Každopádně jakékoliv plemeno doporučuju jedině s PP, od pečlivě vybraného chovatele, který dbá na co nejlepší zdraví a povahu svých štěňat, který dělá u psů všemožná zdravotní vyšetření, který chová jen na psech, kteří jsou stoprocentně zdraví a povahově pohodoví. Rozhodně nebrat štěně bez PP, množitelé bez PP nějaká zdravotní vyšetření neřeší vůbec. A ani u chovatelů s PP takhle zodpovědný přístup bohužel nebývá úplně pravidlem, je potřeba si dobře vybírat. Vyplatí se pro štěndo z kvalitního spojení zajet třeba i dál, přece jen to bude parťák na následujících patnáct let...
Hele, a co třeba papillon? Povahově bývá pohodovější a vyrovnanější než jork, který přece jen jako plemeno dost utrpěl svou popularitou, a zdravotně je na tom líp než kavalír (a možná i než ten jorkšír)?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2013 23:52 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Každý pes líná, u některých je to víc, u některých méně, ale musíš počítat s tím, že časem Ti přijde úplně normální vytáhnout chlup z ranní kávy, nebo z kartáčku na zuby... to je úděl páníčků a je to spíš milé, než nechutné - nakonec je to tvůj mazel..., a pokud nechceš mít všude chlupy, kup si naháče, jenže toho musíš i oblékat, jelikož by Ti zmrznul...
Navíc - většina psů má nějaké mínus (povahové, rysové, vzhledové, rodové apod.) málo který je dokonalý... ale většina pejsků, když časem stárne má nějaké problémy a je potřeba to sledovat a chodit s ním na pravidelné kontroly k veterináři, tomu se nevyhneš, i kdyby sis koupila nějakého mazla za 100k ...
Jůůůůůj ten papillon je úžasnej, včera jsem viděla na FB fotku hafana s obrovskejma ušima, asi to bylo ono... to je rozkošný plemeno a málo se vidí
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 00:01
- Nahlásit
ErzebethB
to je rozkošný plemeno a málo se vidí
Přesně. Tím, že je (zatím) minuly jakékoliv módní vlny, tak je to pořád parádní, zdravotně i povahově nezmršené plemeno. Jsou úplně bohovský - vždycky pozitivně naladění, vždycky pro každou srandu, ale přitom ne hyperaktivky jako třeba raslíci. Když je akce, tak nadšeně akčněj, když se nic neděje, tak bez problémů gaučujou. Kdybych jednou z nějakého důvodu chtěla malýho psa, tak jedině papiška. I když teda moje kafe jsou psi, ke kterým se člověk nemusí shejbat, aby si je pohladil
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 00:06
- Nahlásit
teda moje kafe jsou psi, ke kterým se člověk nemusí shejbat, aby si je pohladil
Já to mám trošku jinak - moje kafe je pes, kterého můžeš zmáčknout pevněji v náruči a víš, že mu neublížíš a víš, že něco držíš ))
|
Mufík
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2013 13:00
- Nahlásit
Ahoj, jak to tu tak pročítám, tak taky úplně nevím, jestli je vhodné mít malého psa stále venku. Psi obecně potřebují společnost, takže psa jakékoliv velikosti budeš muset pouštět domů. Když budeš dávat psa do kotce, tak bych určitě volila nějaký větší a pokud možno ho na zimu zateplila... Ale ten, kdo přijde jako první domů, by ho měl stopro pustit ven... Každopádně ale opravdu pečlivě zvaž, jestli pro tebe nebude pes přítěží ani za pět, deset let a jestli mu dokážeš vytvořit podmínky pro opravdu šťastný život vás obou....
|