Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kotec pro psa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:05
- Nahlásit

Ahoj myslíte že je možné aby pes který by byl od mala zvyklí na kotec s menším výběhem by z toho mohl zmagořet?

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:16
- Nahlásit

Záleží jak velkej kotec a jak velkej výběh a jakej pes... A taky zda ho z toho kotce budete vytahovat na procházky, nebo tam bude odkázanej trčet celej den... :/

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:27
- Nahlásit

ne to ne byl by tam jen dokud nepřijdu domů protože máme bazén a mohl by tam spadnout

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:28 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

No a nebylo by lepší pořídit plachtu na bazén? Tedy v případě, že by pes poté mohl volně běhat po zahradě... ))

Jinak teda pokud jde jen o část dne, kdy nebudeš doma, tak si myslím, že je to oukej... i když teda upřímně Ti nezávidím, až se ho tam budeš snažit dostat - když bude vědět, co se bude dít a na jak cca dlouho

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:32
- Nahlásit

ErzebethB
Tak zrovna plachta na bazen je pro psiska nejvic nebezpecna, dela dojem pevne plochy a pokud na ni pes slapne, nema sanci.
jitus
Proc by mel magorit? Pokud ho tam das na par hodin, radne unavenyho, das mu tam hracky, vodu, kost na zuzlani - zaleze si do boudy a prospi to. Samozrejme je treba ho na ten pobyt postupne zvykat, ale kdyz pises, ze je odmala zvykly, tak nevidim problem?

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:38
- Nahlásit

jo rodiče pořád říkají že by z něho byl magor který by se pokusil zdrhnout pokaždé když se otevře branka
no tu plachtu tam právě máme

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:39
- Nahlásit

Fifi
Ono jich asi existuje vícero druhů... Naši mají nějakou "natahovací", která funguje trošku jako trampoška (ne doslovně), ale nepropadne se a má nosnost cca 20kg, přichytává se na boky bazénu na takové kolíky... Tu jsem myslela, takovou tu věc, co se jen položí na hladinu - to by byl průšvih.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:40
- Nahlásit

Fifi
kdyz pises, ze je odmala zvykly, tak nevidim problem?
to je ta slečna, co si chce pořídit bišona...

jitus
Pes v kotci být určitě může, ale musí to být plemeno, které je k tomu vhodné velikostí i srstí. Určitě ne bišon, ten by tam umrzl. Z těch menších mě napadá špic, chodský pes...
A hlavně je potřeba každé ráno vstát brzo a jít se psem aspoň na hodinu ven, věnovat se mu, pocvičit s ním. Za každého počasí, i když lije, i když se ti nechce. Aby byl utahaný a přes den v kotci odpočíval. A odpoledne zase, každý den. Když je pes zavřený v kotci bez kontaktu s jakoukoliv živou bytostí, tak je o to víc potřeba mu to vynahradit. Budeš na to mít denně čas, i když půjdeš na střední, na vysokou? Spousta věcí v životě se může změnit a pes je závazek na následujících dvanáct či patnáct let.

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:41
- Nahlásit

no tu co se jen položí na hladinu máme kde se dá koupit ta na zachycení?

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:43
- Nahlásit

pro upřesnění chtěla jsem si koupit bišona ale nemůže být venku takže mě poradili malého knírače

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:49
- Nahlásit

jitus
Žádný takhle malý pes není vhodný k tomu, aby byl celoročně venku. Malé tělíčko ztrácí teplo mnohonásobně rychleji než velké. Pokud budeš mít malopsa venku, tak očekávej, že ti poměrně brzo odejde na ledviny.

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:52
- Nahlásit

aha a jaké jiné menší plemeno je vhodné protože nějaký uplně velký pes by u nás být nemohl

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:54
- Nahlásit

lamalucni
to je ta slečna, co si chce pořídit bišona...
Joaha, to sem necetla.
jitus
Tak v tom pripade beru zpet slova o kotci. To radsi doma zaridit ohradku a psa mit tam, kdyz ses pryc. A jak pise lamalucni, hlavne se ujisti predem, ze chapes, jak velky zavazek na x let si na sebe beres, kor, kdyz rodicove nevypadaji extra nadseni.
Malych kniracu par znam a jsou to docela torpedka, potrebuji praci a zamestnat hlavinky. A nejlip jim je doma s majitelem. Malyho psa bych proste venku nenechavala.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:01 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

jitus
Naši si tu plachtu nechávali dělat společně s bazénem, ale mám tucha, že ta plachta vyšla asi na desítku (pokud bys to potřebovala zjistit, písnu našim) ;)
Ale myslím si, že by se ta plachta dala udělat i jako homemade, většina klasických plachet mají na krajích očka, která by se daly zaháknout do nějakých kolíčků jako od stanu (jen asi hlubší aby unesly váhu).... ale to je můj teoretický nápad

Souhlasím s lamalucni. Nikomu - ani z nás lidí- by se zrovna nelíbilo, když bychom denně byli zavření třeba 10hod. na kostce 2x2 metry, kde bychom jen tak leželi... Ale pokud psa utaháš a pak ho do kotce dáš odpočívat, tak si toho skoro ani nevšimne... Ale všechno je to o tom ALE... a většina z nás lidí jsme založení, že se nám ne vždycky chce, když vyloženě nemusíme...
Přesně vidím sebe v 8mi... mamíííí my ho budeme chodit venčit, krmit, cvičit... vydrželi jsme to dva měsíce, od té doby to byl pes mamky a my ho chodili akorát venčit, když jsme šli do školy... Pejsek nám před rokem umřel (otrávili nám ho) a teprve tou dobou jsem si dokázala užít procházku v jeho přítomnosti a tu prču, když si s ním člověk může hrát a má na to čas.

Ale co jsem tak pochopila z té debaty, tak ses tu ptala už na toho bišonka... Nepřemýšlela si nad tím, odložit pořízení hafana, až budeš mít po škole? Taky jsem si na hafana počkala 4 roky, ale stálo mi to za to - teď mám práci, ze které můžu odejít abych to šla domů zkontrolovat a vzala hafíka na procházku, dostatek volného času mimo práci na věnování se hafanovi a hlavně - mám prachy na to, abych jí dobře krmila a zároveň se postarala o vše okolo - veterinář, cvičák a v neposlední řadě počítej s nějakou počáteční investicí do pelíšku, vodítka, obojku, hraček, misek, plínek pod štěně apod.

Ono to není jen o tom pořídit si pejska, který bude někde, ale taky úvaha nad tím zda budete schopní pejska i 15 let udržovat a investovat do něho... Vím, že poměry se mění - lidé mění práci, odstěhovávají se apod, ale u toho všeho bude třeba počítat s tím, že nebudeš sama, ale budeš sebou mít "dítě" které se samo o sebe nepostará...

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:36
- Nahlásit

o peníze u nás nouze není takže investice do psa by byla v pohodě

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:38
- Nahlásit

jitus
Ale my nemluvíme ani tak o finanční investici... mluvíme o tom čase, péči, lásce, vyžití, které je potřeba psu denně věnovat. Denně. Po následujících patnáct let.

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:41
- Nahlásit

jitus
jo rodiče pořád říkají že

ty, Jituš, mám pocit, že tvoji rodiče mají pravdu.
Zkus s tím pořízením psa trochu počkat.
A každopádně si prosímtě neber místo bišonka knírače.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:45
- Nahlásit

o peníze u nás nouze není takže investice do psa by byla v pohodě
To vidíš z pohledu Tvého, ale někdo je musí vydělat a rodičům by se zrovna nemuselo líbit, když na ně vytáhneš, že chceš měsíčně 1500,- za kvalitní granule pro psa (pokud teda nechceš krmit nějakým šrotem za 300,-)

Ale mám pocit, že i kdybychom Ti radili jakkoli, tak si pro psa rozhodnutá a dopadne to tak, že ten chudák bude trávit víc času za mřížema namísto s milující paničkou a nakonec to dopadne tak, že rodiče chtě nechtě budou mít psa na krku, jelikož změníš svůj životní styl a bude vymalováno...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:54 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

jitus
Neber to prosím ve zlém, ale myslím si, že ve tvé situaci by bylo nejlepší domluvit se s někým ve tvém okolí, že mu budeš chodit psa každý den venčit. Určitě je spousta lidí, kteří by to ocenili - staří lidé, kteří nemůžou dát psu tolik pohybu, kolik by potřeboval, zaměstnaní lidé, kteří nemají dost času...
A časem, až zjistíš, co všechno vlastně péče o psa obnáší, tak bych teprve zvažovala pořízení psa vlastního. A při výběru se zajímej především o povahu, ne jen o vzhled - třeba ten knírač není podle mě stran povahy úplně šťastná volba...

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:56
- Nahlásit

jitus

chci se zeptat, ten bazén nemá schůdky ven? Má jenom žebřík?
Protože pokud by měl schůdky tak pes si vleze do bazénu kdy chce a pak si zase kdy chce vyleze, aspoň já to tak doma mám, ale mám široký schody, cca 1,5 metru, takže psiska se tam různě pohybujou a je to bezpečný. Jinak ne každej pes má zájem lozit do bazénu, např. moje borderka se šla proplavat tak 3 x do roka a jinak když odstatní psiska (feny) dělaly v bazénu blbiny, tak ona stála na břehu a ani houby tam vlézt.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:58 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

by bylo nejlepší domluvit se s někým ve tvém okolí, že mu budeš chodit psa každý den venčit.
Kámoška má tibetského mastiffa - odkud jsi?
Je to miláček, určitě by se nechal rád venčit....

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 19:15
- Nahlásit

ErzebethB

Kámoška má tibetského mastiffa Je to miláček

tyjo to není pes, to je čert

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 19:45
- Nahlásit

právě mě rodiče řekli ža ten pes bude vevnitř protože venku by to bylo ještě horší a mám si vybrat plemeno

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 19:56
- Nahlásit

jitus
Jako že ten pes bude bydlet v baráku? To pak můžeš klidně toho bišona nebo kavalíra, pudla a podobný plemena.

jitus
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 21:50
- Nahlásit

právě se rozhodujeme mezi parson ruslem a kníračem

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 22:31
- Nahlásit

jitus
To ale nejsou moc vhodní rodinní psi, je ti to jasný, že bez pořádný práce ti obě tahle plemena rozeberou barák i s přilehlou zahradou na kousíčky?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2013 23:47 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

Hlavně záleží na to, co chtějí se psem dělat.

Jako dítě jsem měla pudla, černý střeďák fenka a můžu říct, že to bylo super, myslím, že speciálně pudl (ač ne zrovna teď "in" jako je třeba russel) je skvělej pes pro dítě a do rodiny co psa nikdy předtím neměli, hravej, snadnej na výchovu, poslušnej, rád aportíky a srandu.

Co jsem pak za roky vypozorovala, speciálně černí pudli jsou opravdu skvělí psi, velice inteligentní (teda nevím zda to je o barvě, ale všichni aprikoti co jsem znala byli dost švihlý )

PRT je šílenej, do toho bych nešla.

edit: tedy toho pudla pouze za předpokladů, že nebude NIKDY v kotci. Společenští psi do kotce nepatří, to by mu chudákovi fakt přeskočilo.

a ještě jeden edit: nezapomínat, že se musí česat a dávat ho nechat stříhat. (česání čím víc tím líp, hlavně uši a stříhání min 1x za tři měsíce. Jinak hromada plsti )

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2013 08:15 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

jitus
právě se rozhodujeme mezi parson ruslem a kníračem

To jsou sice báječní psi, ale jsou to v obou případech velmi akční pracovní plemena. Takže jestli toužíte po tom, věnovat psu denně několik hodin zaměstnání, tak jsou to ideální psi. A tím zaměstnáním myslím skutečně zaměstnání, ne jen procházky na flexině - třeba agility, stopy, dogdancing, cvičení s klikrem... Pokud těmhle aktivitám neholdujete a chcete psa jen na procházky a mazlení, tak bych se rozhodně poohlédla mezi společenskými plemeny. Protože není nic horšího, než nevybitý znuděný pracák - štěká, ničí, zdrhá...

ssshhhhh
taky znám jen labilní aprikoty

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2013 09:04
- Nahlásit

Myslím si, že třeba Kavalírci jsou úžasní pejsci... Znám pár majitelů a všichni je chválí - jsou mírní, neňufají, přítulní a jsou to svým způsobem i inteligentní hafíci, které naučíš také kde co... ))

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2013 10:31
- Nahlásit

Eninka
Tibeťani se líbí mému chlapovi, já z nich mám teda neskutečněj respekt... ono stačilo, když mě náš Aronek - rotvík, přivítal tak, že se ke mě asi ze 100m rozeběhnul a opřel se mi packama o ramena - ležela jsem v tu chvíli na betonu a on mi vesele slízal veškerej makeup... ))
Byla jsem jedinej člověk, kterej na něj směl sáhnout a koho takto miloval, jinak by každému jinému ukousl hlavu i s krkem - byl celoživotně držený venku bez lidí (hlídal pozemek když stavěli barák) a přes návštěvy v kotci 5mx8m a bylo to pro něj hrozné utrpení sotva na hodinku, dvě... na tož celý den, jako by to měl u jitus, než rodiče svolili psa do domu...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání