| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 13:57
- Nahlásit
ErzebethB
ježiši, to je strašlivý
ale jinak je to přece jasný, osumdesát korun stojí pamlskovník a štyry stovky ta kůůůůl žůžová kožešinka na něm
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:01
- Nahlásit
ErzebethB
to si děláš srandůůůůůůůůůůůů??? nejen cenou ale i tím jak to vypadá?? boože pamlskovník pro bárbí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:23
- Nahlásit
ErzebethB
Čím nejčastěji odměňujete?
nosívám směs párky/točeňák/sýr + frolíky/piškoty + obyč granule, občas upeču játrový, ale von se po tom úplně nepřetrhne (to von teda po ničem), potřebuje, přesně jak psala Petra, nevědět co vytáhnu z pamlskovníku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:27
- Nahlásit
a pamlskovník mám tenhle - vyhovuje mi, že neni na šňůrka stahovací, ale jakoby "prolamovací". Fakt je, že má debilní systém přichycení, kterej vydržel asi tejden, ale hodit ho na karabinu trvalo asi 5 vteřin, takže...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:29
- Nahlásit
ErzebethB
Čím nejčastěji odměňujete?
tím, co můžou jíst i děti, takže aktuálně vedou nalámané piškoty, salámy (když mi je partner nechá ), vařené kuřecí maso nebo srdíčka, bebesušenky, sýr.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:31
- Nahlásit
birma
ten systém otvírání / zavírání se mi líbí, takže až mi doslouží tenhle starý šňůrkový, tak se po tom asi poohlídnu. Je to rychlejší. Což je zapotřebí hlavně u štěněte, kdy je zapotřebí odměňovat opravdu velmi rychle.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:32
- Nahlásit
kachna_
počkej, počkej a čím se to tudle tuším Cirát odměnil sám??
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:34
- Nahlásit
PetraK
Je to rychlejší
hele otvírá se to fakt blbě, normálně to nosim trvale otevřený a zavírám, jenom když vím, že nebude potřeba. Ale hodně mi vyhovuje, že to otevřený hrdlo skvěle drží tvar, snadno se do toho sahá a tak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:41
- Nahlásit
birma
hele otvírá se to fakt blbě, normálně to nosim trvale otevřený a zavírám, jenom když vím, že nebude potřeba
a jo tak tak to je blbý, to já bych při těch kejklích co děláváme asi vysypala, hm tak to nechcu, škoda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:45
- Nahlásit
PetraK
to já bych při těch kejklích co děláváme asi vysypala, hm tak to nechcu, škoda.
leda by sis tam přidělala nějaký poutko nebo tak něco. Ono to drží fest zavřený a napřed tam nemáš kam strčit prst, abys to mohla dobře otevřít (i když mám pocit, že se to trochu vochodilo a je to lepší než na začátku)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:46
- Nahlásit
PetraK
to si děláš srandůůůůůůůůůůůů??? nejen cenou ale i tím jak to vypadá?? boože pamlskovník pro bárbí
Jo jo i barbie si může pořídit psa Ovšem teda, pokud by měla takový pamlsovník, nechtěla bych vidět toho psa...
Ty jo ty bebe sušenky jsou bomba nápad... těch mám dycky plnou špajz )
A jinak teda ten pamlsovník s tím zaklapnutím je pěknej, ale pro mne nevyhovující, páč ho nebudu nosit na gatích (nenosím pásek a tak bych asi za psem za chvíli běhala na tučňáka
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:46
- Nahlásit
Nejspíš sáhnu potom z první stránky od Trixie... je levnej, pěknej, na kaničku, velikost taky tak akorát ))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 14:57
- Nahlásit
birma
leda by sis tam přidělala nějaký poutko nebo tak něco. Ono to drží fest zavřený a napřed tam nemáš kam strčit prst, abys to mohla dobře otevřít
hm, tak na to kašlu, ale viděla jsem u někoho, takový jako odklapovací mechanismus, že se to odcvakne a zas jednoduše zacvakne. No uvidím, až to současný odejde, já fakt často jedu i na mikrotéŃák v kapse.
.
ErzebethB
Jo jo i barbie si může pořídit psa
no jo, no. Inu hlavně, když pak jejím větším zájmem než pes, není to sladění doplňkůch.
nechtěla bych vidět toho psa...
no těžko to bude něco, s čím se bude prodírat stepí a divočinou, to je fakt.
ad pamlskovník - taky v létě, když nemám bundu a tak, tak nosím ledvinku, kam dám tydlifoun, pytliky na bobky, hračku, něco na cvičení, no a k ní připnu ten pamlskovník a případně krátký vodítko.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 15:10
- Nahlásit
PetraK
ad pamlskovník - taky v létě, když nemám bundu a tak, tak nosím ledvinku, kam dám tydlifoun, pytliky na bobky, hračku, něco na cvičení, no a k ní připnu ten pamlskovník a případně krátký vodítko.
Ledvinka není blbej nápad... I když teda já nosím takové ty pidi kabelky, resp. spíš brašny přes rameno, a k tomu plánuju mít připnutý ten pamlskovník a v případě, kdy budem na fleku tak na poutko od bundy... na gatě bych to fakt asi měla jakože ukaž prďku
Btw. Máte někdo vyzkoušený tento klikr?
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/0/0/5 /559
-> Je teda trošku dražší, než ten základní od Trixie, ale je bombáckej... jsem ouchyl na tu barvu, kterou má + ten pytlík http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/0/0/5 /948
krásně k sobě padnou =)))
Taky máte takovej pocit, že jsem teď psala jako ta barbie? Akorát můj hlavní cíl nebyl žůžová?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 15:14
- Nahlásit
Jop a ještě mě napadlo.... Na stránkách MěÚ Chomutova jsem četla, že při zaplacení celého poplatku za psa dostaneme nějaký zásobník s pytlíčkama na bobky... tušíte někdo, jak to vypadá, zda je to regionální, nebo to je jen "tahadlo" aby páníčkové své psi opravdu přihlásili? )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 15:14
- Nahlásit
ErzebethB
Btw. Máte někdo vyzkoušený tento klikr?
tenhle klikr mám, ale nějak nevím, co bych ti k němu napsala - prostě kliká, no
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 15:17
- Nahlásit
birma
enhle klikr mám, ale nějak nevím, co bych ti k němu napsala - prostě kliká, no
Tak tomu říkám dobrá recenze... mě šlo o poruchovost, zda třeba neumřel po měsíci používání...
Navíc jsem nikde nenašla, jak to funguje... to je na nějaké baterky, nebo jak ten klikr vydává ten zvuK?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 15:23
- Nahlásit
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/16-1- KNIHY/0/5/679-Klikr-trenink-pro-vaseho-psa
Má cenu tutu publikaci kupovat, nebo existují lepší?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 15:27
- Nahlásit
ErzebethB
mě šlo o poruchovost, zda třeba neumřel po měsíci používání...
mám ho měsíc a půl
to je na nějaké baterky, nebo jak ten klikr vydává ten zvuK?
neee, to je prostě mechanická tvorba zvuku (jako když zmáčkneš knoflík a on klapne)
Má cenu tutu publikaci kupovat, nebo existují lepší?
tuhle neznám, mám tuto
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 16:50
- Nahlásit
birma
tuhle neznám, mám tuto
Ten název mne teda naprosto odrovnal
S tou knížkou asi ještě počkám, uvidíme zda s ní někdo má nějakou zkušenost, případně zda jí budem potřebovat, když si nějak nebudu vědět rady... pročetla jsem co jste mi sem naházeli za odkazy ohledně klikru, takže si zas říkám, abych nebyla přehlcená teroií.... Snad to půjde
Btw. Objednám ho, když ho máš měsíc a půl a není to na baterky, tak by to mělo fungovat aspon dva měsíce
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 16:50
- Nahlásit
ErzebethB
narazila jsem na super video, jaký vychytávky se dají psa naučit s klikrem (pokud teda na to pes i páníček má) a je tam hezky vidět proces učení
PetraK
(pro tebe tip na něco, co Ešus asi ještě neumí )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 16:53
- Nahlásit
ErzebethB
zda s ní někdo má nějakou zkušenost, případně zda jí budem potřebovat, když si nějak nebudu vědět rady...
ono to neni jen pro majitele nemožných psů, jsou tam fakt krásně popsaný základy práce s klikrem a vysvětlený co a proč dělat. I když nesouhlasim úplně se všim, tak spousta věcí mi pomohla se zapadnutim dílků na správný místo skládačky
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 16:57
- Nahlásit
birma: Však já to nemyslela zle, jen jsem čekala něco jako "jak na klikr" "pojďme klikrařit" a ne nemožní psi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 17:00
- Nahlásit
ErzebethB
Však já to nemyslela zle, jen jsem čekala něco jako "jak na klikr" "pojďme klikrařit" a ne nemožní psi
mně je to jasný
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 17:07
- Nahlásit
birma
narazila jsem na super video, jaký vychytávky se dají psa naučit s klikrem (pokud teda na to pes i páníček má) a je tam hezky vidět proces učení
Na to videjko se podívám až doma, v práci se mi to seče jako prase, takže z toho vidím úplný prd...
Jediné, co jsem chytla je, že má paní hustou kuchyň, moje máti (ouchyl na modrou) by z ní šílela
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 20:24
- Nahlásit
Trošku jsem youtubovala ohledně klikru až jsem se proklikala k tomuhle...
http://www.youtube.com/watch?v=CIljtaCNPHA
Ten mluvící hafan je úžasnej DD
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:05
- Nahlásit
ErzebethB
Co se týká těch pytlíků na bobky, u nás to tak je, máme na sídlišti takovej ten checkpoint nebo jak se tomu řiká, přijdeš tam, prokáže se zaplacením psa, dostaneš sáčky. Jinak bývaj u košů vždycky hned rozebraný, takže si můžeš nabrat na tom úřadě. Mě to přijde zbytečný, kupuju si v lídlu balíček svačinových sáčků za 16 korun a mám jistotu, že u sebe sáček vdycky mám.
U pamlskovníků mám teď už dlouho jeden od Brita (líbí se mi jejich grafika, moc), jinak, když používám ke cvičení mastnější věci, salámy, maso, něco, co se hodně drobí, mám vyšší úzkou plastovou krabičku, abych neměla hned všechno špinavý. Odměňuju spoustou věcí - granulema, salámem, tuňákovou konzervou, masem, sýrem, šunkou..tím, co mám po ruce, osvědčily se mi věci, co jdou dobře a rychle spolknout, aby to psovi nikde nezaskočilo a nemusel moc kousat a byla to hodně rychlá odměna. Granule teda používám, když nemám nic jinýho. Taky jsem si ověřila, jak asi velký kousky tý odměny jsou ideální - příliš malinkej kousek psovi zaskočí a pak ho vykašlává, když už třeba dělá něco jinýho, příliš velkej zase trvá než zhlodá a za chvíli je přežranej.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:22
- Nahlásit
Gerda
Co se týká těch pytlíků na bobky,
mám vypracovanou metodu - odvedu dítě do sokola, prošacuju se, zjistim, že opět nemám do čeho to sebrat, takže zpravidla hledám cestou do parku nějakej čistej, volně loženej pytlik (smutný je, že se mi ještě nestalo, že bych ho na těch 200m nenašla).
Ve vsi mívám papírový od mouky nebo cukru a za vsí to zahazuju do křoví.
za stovku/pes ročně pytlíky neočekávám
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:27
- Nahlásit
kachna_
Tak já je celkově moc neočekávám, u nás je to fakt rozebraný ihned, tak než nevědět, jeslti budu mít do čeho sebrat, raději už zakupuju svojí roli )) Ono na tom sídlu každý zapomenutý hovno je hned vidět, po zimě je to úplná katastrofa, fakt hnus, tak to nechci násobit, sama bych do toho šlápnout nechtěla. Jak minový pole.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 13:34
- Nahlásit
kachna_
za stovku/pes ročně pytlíky neočekávám
VY PLATÍTE 100,- KČ ROČNĚ ZA PSA?
Omg,... u nás je to 1500,- Kč za rok.... Otřes
|