| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 15:38 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Hloupě se zeptám - nejsem z profíků ohledně psů, co znamená věta: "komu nevadí táta kees"?
My chceme pejska na psí sporty, na výstavy nás moc neužije, resp. mě spíš baví jít si s hafanem zaběhat a vyblbnout někam do lesa, či do vody, než trnout jestli mám šampiona. )
A pro Arielku si jedeme 16. dřív se nám to nehodí, proto jsm psala koncem června
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 15:45
- Nahlásit
ErzebethB
tak maminka je krasna
nojo tak jedna vec je, ze chcou za stene 18 tisic a druha vec je, ze kdyz je to import, jedina chovka v cr, tak zas je ta cena v tomto ohledu ospraveditelna. Ja bych mela spis strach, ze by na me byla pohybove moc narocna, ale jinak teda sou to krasny pejsci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 15:46
- Nahlásit
ErzebethB
spic X kees ja taky pri porizovani ferinky jen tak tak tusila,ze mezi keesem a spicem je nejakej rozdil
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 16:20
- Nahlásit
To Č.Č. - tak já tu cenu chápu, když bych měla něco jedinečného, taky bych si za to nechala zaplatit - já to beru z vlastního hlediska - pro mne je to prostě moc...
Ahááááá, tak to vůbec netuším, že je v tom nějaký rozdíl... zkusím co a jak...ale jak jsem psala výš - až tak moc mě nezajímá, zda bude mít všechny tlapky rovný, nebo do "x" chci jí jako kámošku a parťáka na sporty, teď jen bude záležet na ní, jak moc se jí bude chtít třeba do agilit, nebo běhu. )
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 16:24 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
btw. kees = keeshond?
Našla jsem tuto stránku
http://assil.sweb.cz/vlcispic-keeshond.html
Co tak čtu, tak bych dokonce byla radši, když by byla víc keeshond, jelikož právě ta medvídkovost je úžasná...
Tak uvidíme, zda z tý naší dračice bude spíš hlídač, nebo méďa
edit: ježiš já su debil... vůbec jsem nepochopila, že na ten odkaz můžu kliknout Pardoooon
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 16:36
- Nahlásit
ErzebethB
to je v pohode ono i kdyz kliknes na jmeno, tak se ti automaticky hodi do textu, tak to ani nemusis psat
keesove jsou nekteri taky roztomily, i kdyz me se vic libi klasickej raz vlciho spice, i kdyz ja mam taky nejakou meziformu uz. Spis me vadi to, ze to spada pod jedno plemeno a na vystavach prakticky vlci nemaj sanci, takze za par let uz vlci spic treba ani nebude existovat, bude tu jen 100% keeshond... a i kdyz me se libi taky hunaty medvidkoviti psi, tak se mi moc nelibi ten cumak u nekterych... no uvidime. Ja mam zatim jeste tak 10 let cas nez budu resit dalsiho psa (ps tak pod k nam na ty spice
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 12:01
- Nahlásit
To domácí WC bych zas tak neřešila - moje fenka vydrží klidně i těch 12 hodin a to i přes den a nikdo ji nenutí. Například když prší, bylo by to s ní na delší diskuzi, kdybych nebyla nekompromisní a nedonutila ji jít ven
Nemyslím si, že by ten pes nějak trpěl, protože "musí vydržet". Přijde mi, že se spíš prostě naučí. Lidi se taky nepočurávaj a netrpí u toho . Samozřejmě když je to v rozumných časových mezích...
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 12:45
- Nahlásit
ATIZ
že by ten pes nějak trpěl, protože "musí vydržet".
No tak trpěl nevim, ale myslim, že příjemné mu to není. Taky mi není příjemné když potřebuju a nemůžu. A čistotný pes to bere tak, že doma prostě nemůže, takže to drží. 12 hodin se mi zdá dost. Náš pes přes den, když je doma vůbec nic nevypije, po 9 hodinách je vyvenčen a i tak je teda dost "napuštěnej". Vydrží i těch 12 zcela výjimečně, ale já už z toho mám fakt špatný pocit.
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 13:23
- Nahlásit
RaduM
Kdyby trpěla, tak po otevření dveří valí ven a čurá "o stošest" , což nedělá. A spoustu psů to tak má. Jak už někdo psal - v klidu si i po celým dnu dojde doprostřed sídliště bez nějakého mučení... Nemyslím si, že je potřeba mít doma psí WC atd. Ale je to samozřejmě jen můj názor. nikomu ho nenutím
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:51
- Nahlásit
No nevím, nevím... já když taky dlouho musím a nemůžu (např. cesta v autě), tak pak taky sedím na hajzlu a nemůžu to ze sebe dostat, páč to mám zaražený, proto jsem se i ptala, zda s tím má někdo zkušenosti, abych tomuto předešla... )
Uvidíme, jak bude holka šikovná, aspoň jako štěně...
|
marta sam
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:57
- Nahlásit
Normálně nasaď zvon a pumpuj, to se poddá!
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 19:38
- Nahlásit
ErzebethB
Nevím, jaký maj pocity, ale naše holky se teda rozhodně neřítí ven čurat, bývaj doma 9 hodin. Když přijdu, oběhnou zahradu a letí na "sváču". Většinou se ani vyčurat nestihnou, takže asi zas tak netrpí, až po svačině se jdou venčit pořádně.
A nejhorší je pes, hlavně když mrzne nebo prší - to ho musíme z pelechu vysypat, manžel ho pak vynáší doprostřed zahrady, že to třeba zvládne při sprintu domů, holt komedie u nás
|