| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:04
- Nahlásit
veryska
máte někdo opravdu pozitivní zkušenost s klikáním? že to třeba pejsky baví a jde jim to učení lépe'?
Kolem mě všichni klikají jak blázni a ještě se u toho natáčí na kameru. Musím říct, že videa jak naučit psa triky typu svlíkání ponožky jsou hrozně legrační. Ovšem co je nejdůležitější je, že to ty psy děsně baví. A je na nich úplně vidět ta radost a nadšení z klikru. Další strana je to, že se pes perfektně unaví, protože u toho musí přemýšlet.
Já teda neklikám, su na to líné a mám moc psů.
|
veryska
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:09
- Nahlásit
tak se jedu domluvit do školičky a koupit klikr :-D
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:10
- Nahlásit
veryska
máte někdo opravdu pozitivní zkušenost s klikáním? že to třeba pejsky baví a jde jim to učení lépe'?
mám zkušenost že s některýma psama nevím, jak by to šlo udělat jinak (což se netýká tvojí čívy, jen je to velké plus klikru )
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:20
- Nahlásit
veryska
tak se jedu domluvit do školičky a koupit klikr :-D
Super. Myslím, že kontakt s živým kynologickým světem bude mnohem prospěšnější, než knížky.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:23
- Nahlásit
birma
s některýma psama nevím, jak by to šlo udělat jinak
kdyby jenom se psama
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 11:49
- Nahlásit
lamalucni
kdyby jenom se psama
no jasně, otázka je, jestli někoho s osmitýdenní čívou zaujme, že to funguje na slona
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 16:11
- Nahlásit
veryska
já . A je mi líto, že jsem klikr právě neměla šanci použít, když byl můj pes štěndo. U každýho dalšího psa začnu rovnou od štěněte. Psy to opravdu neskutečně baví, protože - nejsou do ničeho nuceni, jsou to jakoby oni, kdo řídí "hru", vše se jede pozitivně, věci, které si pes "vymyslí" sám, si také lépe zapamatuje, pevněji je používá, utužuje to vazbu mezi majitelem a psem, psa to unaví, protože musí používat makovici. Tím že se jede v krátkých sekvencích, stíhá se několiktero cvičení během dne, vecpeš to mezi umytí nádobí a venčení, není problém si na to najít čas, jde o párminutovky, pes se na cvičení neskutečně těší. A ještě tímhle způsobem učení psovi rozvíjíš myšlení. Klikr má pro mě jedinou nevýhodu - že ho musím nosit na krku, abych ho neztratila .
takže určitě správné rozhodnutí, si ho koupit a přihlásit se s pesanem někam, kde se to OBA naučíte.
|
veryska
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 16:19
- Nahlásit
Mluvila jsem s paní Šabackou, měly jsme hodinouvou soukromou konzultaci a dala mi opravdu několik dobrých rad a tipů, kterými se budu řídit. Od 12 týdne, až bude malá naočkovaná se k ní přihlásíme do školičky - navíc jsme zjistily, že jsme sousedky
Isottku velice chválila, že je evidentně z dobrého vrhu, že se nebojí a je velice šikovná. Dělala s ní divy - na hovězí maso si dokonce sedala, chodila kolem noh a couvala :-D
Klikr mi velice doporučovala, ale také od pozdějšího věku (kolem 12 týdne), takže jsem si žádný ještě nekoupila.
Nemáte někdo prosím tip na klikr, který má nějaký jemnější zvuk, ať se toho malá neleká?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 16:57
- Nahlásit
veryska
Paráda, to bylo rychlý! A je moc fajn, že jste v dobrých rukou!
Pokud, jak píšeš, se malá nebojí, tak bych nepředpokládala, že by se lekala i toho klikru. Kdyby náhodou jo, tak osvědčený tip je strčit klikr do ponožky, případně schovat do kapsy nebo za záda...
|
veryska
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2013 17:19
- Nahlásit
Paráda, to bylo rychlý! A je moc fajn, že jste v dobrých rukou! jsem hrozně ráda a fakt se na tu školičku těším. Fakt s malou dělala psí kusy :-D Já s ní jen tak zkoušela sedni doma a vůbec se nechytala.
Pokud, jak píšeš, se malá nebojí, tak bych nepředpokládala, že by se lekala i toho klikru.
no, možná by se nelekala, ale prý některé klikry mají ne úplně super zvuk.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 06:05
- Nahlásit
veryska
některé klikry mají ne úplně super zvuk.
Nevím, s tímhle problémem jsem se nikdy nesetkala. A podle mě je naopak výhodnější poněkud ostřejší zvuk, pes na něj líp reaguje.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 08:35
- Nahlásit
veryska
Paráda.
Dělala s ní divy - na hovězí maso si dokonce sedala, chodila kolem noh a couvala
A vo tom to je.. Nepřemýšlet, co pes dělá blbě, naschvál, jak ho potrestat. Přemýšlet, jak psa správně namotivovat, aby to vždycky dělal dobře.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 08:50 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit
veryska
My máme tenhle klikr a spokojenost. Ale s naklikáním jsme měli trochu problém, pes nechtěl po kliku žrát pamlsky. Ale když jsem zařadila klikr do běžného provozu, že jsem prostě klikala za dobré věci a následoval pamlsek, tak to velice rychle pochopil. A musim říct, že tam, kde se klikr používá správně to ty zvířata milují, protože oni ze své pozice jakoby mají pocit, že tu situaci řídí, že oni vlastně cvičí člověka, protože oni přijdou na to, jak tu odměnu z nás vyrazit.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 09:39 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit
veryska
A tady můžeš mrknout na video 2,5 měsíčního štěnda, jak ho to baví. Omylem si paní odklikla v začátku sklánění hlavy, ale štěndo je šikovné a rychle se přeorientovalo
Stejně jak psala PetraK, mrzí mě, že jsem o klikru nevěděla dřív, než jsem si pořídila psa. S dalším psem bych ho taky používala hned od mala, ulehčí to spoustu práce a štěndo se krásně unaví
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 09:46
- Nahlásit
RaduM
Omylem si paní odklikla v začátku sklánění hlavy
já právě celou dobu nechápala vůbec zač kliká páč sem tě tady četla nepozorně rovnou sem klikla na video..to je tak když je pes chytřejší než pán ..což bejvá často tedA
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2013 10:57
- Nahlásit
davidkova renata
to je tak když je pes chytřejší než pán
To bývá velice často, já to vidim doma Ono smýšlení psů je v mnoha směrech omezené (naštěstí ), ale o inteligenci není pochyb
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 12:23
- Nahlásit
veryska
Čauky,
kdybys chtěla, můžem jít spolu někdy venčit. Mám 5 měsíčního kilového prcka trpasličího špice, takže se nemušíš bát, žet i tvýho prcka převálcuje . Bydlíme kousek od Líšně. Klikr taky používáme Můžem pokecat i o tom zbytku, co jsi psala. Pokud bys chtěla, ozvi se mi na dahazi@seznam.cz
Zita
|
veryska
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:58
- Nahlásit
ATIZ
díky moc za nabídku, napíšu ti email
A všem vám děkuju za rady, Isottka je moc hodná, chodí se venčit, vydrží od venčení do rána, má nakoupeno hodně hraček a skoro pořád spinká.
Akorát se venku často třese a já nevím jestli je to zimou, nebo z jiného důvodu. Většinou se vyčurá a stoupne si mi na nohy a nechce se ani hnout. Nebo jde opatrně po chodníku, aby se nedotkla mokré trávy a běží ke vstupním dveřím.
|