Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Krmení štěněte
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 14:09
- Nahlásit

lucil
jaké maso je pro štěně nejlepší?
Nejlepší je pokaždé jiné, co nejpestřeji Kuřecí, krůtí, kachní, hovězí, jehněčí, králičí, klidně třeba i pštros, losos, sleď, makrela... a rozhodně ne jen samotné maso, ale i šlachy, kůže, chrupavky, měkčí masité kosti (třeba kuřecí křídla a skelety - ale jen syrové!), vnitřnosti...
Pokud chceš dávat maso jen vařené, tak nemůžeš dávat kosti (vařené kosti jsou tříštivé a nebezpečné), takže musíš přidávat vápník - samozřejmě ne pokud bys dala maso jen občas na prostřídání s granulemi, mluvím tu o krmení výhradně masem. Při krmení syrovým se dávají i kosti, které obsahují vápníku dostatek. Hodně informací je na http://www.manwe.eu/ - po pravé straně oddíl BARF

Nevím, proč by měl být po kuřecím průjem. Naopak osvědčená dieta při průjmu je vařené kuřecí s rýží a mrkví. Snad jedině pokud by na kuře měl pes alergii...

lucil
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 14:14
- Nahlásit

Dobře, tak já tedy vyzkouším podle toho, co řezník bude mít O BARFování jsem toho už hodně četla, ale tak trochu se toho bojím, abych vychytala ty správné dávky atd takže zatím jedeme rejžička s masíčkem, vločky s jablíčkem a s tvarůžkem, když nejsem doma tak mu tam nechávám granulky, ale do nich se moc nehrne, ani se mu nedivím, mě by na suché granule nikdo taky neuhnal

lamalucni
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 14:21
- Nahlásit

lucil
rejžička s masíčkem, vločky s jablíčkem a s tvarůžkem
Bacha na ten vápník, maso i tvaroh jsou jen samý fosfor... to už je jednodušší vychytat správné poměry u BARFu než u vařené stravy

lucil
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 14:27
- Nahlásit

No jo, jak říkám, s těmi poměry u vaření i u BARFu je to pro mě ještě dost nové Snad to časem vychytáme k dokonalosti. Jen u granulí určitě zůstat nechci.

romana1
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:36
- Nahlásit

Ahoj,pořídila jsem si štěnátko maltezáčka,poté co mi umřela fenka,a chtěla bych se vyvarovat spoustě chyb...Přečetla jsem si spoustu článku a diskuzí ohledně krmení..jenže 100 lidí 100 názorů...první jsem chtěla začít tím že pořídím kvalitní granule..ale tot otázka co je vlastně kvalitní...nakonec jsem se rozhodla,že se na všechny granule vykašlu a budu vařit a dávat normání jídlo... a tak již týden vařím ,ale ta naše malá 800gr fenečka se do toho nějak nehrne,ani toho moc nesní..dávám i tvaroh tak 2 malé lžičky a to s chutí slíže...takže bych chtěla poradit,nejlépe od toho co taky krmí vařeným jídlem..co vše mohu dát,fenka má 2 měsíce.Moc děkuji

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:40
- Nahlásit

romana1
Můžu se zeptat, proč nedáváte syrové?

romana1
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:53
- Nahlásit

noo je to malinké plemeno...má ted necelé kilo a bude mít asi 3 kg,paní co chová maltazáčky tak to taky zkoušela tzv Barf,jenže často zvracela a tak musela od této stravy upustit..a vaří již několik let a dobrý...takže kdybych měla větší plemeno neváhám,takto mám pochybnosti

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:56
- Nahlásit

romana1

větší plemeno neváhám,takto mám pochybnost

Já osobně rozdíl v plemeni a velikosti psa v souvislosti s druhem krmení nevidím. Proč by měl být? Pořád je to pes.Pouze pokud by to psovi nesedlo, tak chápu.
U vařené stravy se část toho co je v syrovém následně ztratí varem.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 01:04
- Nahlásit

PetraK
Proč by měl být?
treba proto, ze malej pes je malej?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 16:05
- Nahlásit

zbrnd
treba proto, ze malej pes je malej?

no a? nerozumim, nerozumim.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2015 23:58
- Nahlásit

PetraK
noo jakoze treba vhodna kost pro 1,5kg a 75kg psa je jinak velka

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 09:56
- Nahlásit

zbrnd

tak pak jde jen o velikost podávaného, ne o složení, či druhu krmení. kam směřovala zadavatelka svůj příspěvěk v tom smyslu, že má obavy dávat barf, protože má malé plemeno.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 10:46
- Nahlásit

Ne tak docela, určité rozdíly tu jsou. Například sportovně vedené SBT má naprosto jiný poměř velikost/váha (extrémně těžký na svoji velikost) než cokoliv jiného. Vhodné složení jídla je rozhodně jiné než třeba pro mini psa. Nicméně obecně opravdu platí že složení je stejné a mění se jen množství.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 10:52
- Nahlásit

ZdeNek_K
ano to jsem napsala špatně, pro laika může být zavádějící. Myšleno to bylo hlavně na druh krmení, tedy že by barf nebyl vhodný pro nějakou velikost, plemeno.

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 16:36
- Nahlásit

lucil
jaké maso je pro štěně nejlepší?
Jakékoliv, které mu sedne. Hovězí, krůtí, konina, králík, kuře, s mírou vepřové, netučná ryba. Vařit netřeba, nejlíp nastudovat něco o krmení syrovým masem a začít s tím pořádně - tedy maso, kosti, vnitřnosti...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání