Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně a raft
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
fidalka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 20:03
- Nahlásit

Domča17
Určitě nevázat, určitě naučit plavat, když ho neuhlídáš a vyskočí, tak ať se pro něj nemusíš potápět.. a pokud se tolik bojíš, že bys ho na lodi neudržela, tak ho neber a vezmi ho až přiští rok, až bude znát nějakej povel, který ho udrží na jednom místě

Marush
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 11:34
- Nahlásit

nechápu co je špatnýho na tom mít ho na kšírách na vodítku)který máš u sebe) na lodi, když se otočíte,tak psa neunese proud a člověk ho nemusí lovit a sám může plavat, nepředpokládám že budete sjíždět vodopády, kde byste se do vodíka zamotali... , stejně si myslim, že je lepší psa vůbec na loď nebrat

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 20:17
- Nahlásit

Marushkdyž se otočíte,tak psa neunese proud a člověk ho nemusí lovit a sám může plavat,První co se stane,že pokud se otočíš ty zajedeš pod vodu a psa zatáhneš sebou,v tom okamžiku je pes pod tebou a nemá šanci se vynořit byt by voda byla sebeklidnější,já takle debilně málem utopila45kg dobrmanku a to sem měla tenkrát 55kg a byl to dospělý pes už 3letý a na vodu s náma jezdila odmala(uvázaná byla neb neustále kradla jidlo z projíždějících lodí)

fidalka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 20:28 - Změnil/a: fidalka
- Nahlásit

danajasa
Tak jsem to myslela, že pokud se loď převrhne, tak se většinou člověk potopí a stáhne s sebou i psa, kdežto pes (nejlépe v plovací vestě, kdy se téměř nepotopí) se bude snažit co nejrychleji dostat ke břehu a tím pádem bude člověk moct řešit odplavávající věci a ne vodítko omotané kolem těla se psem, který se Vám bude škrábat po hlavě...jinak převrhnout na našich vodách raft je velké umění..ale na druhou stranu v málokterém raftu jede střízlivá posádka

Jebloň
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 21:12
- Nahlásit

danajasa
já takle debilně málem utopila45kg dobrmanku a to sem měla tenkrát 55kg a byl to dospělý pes už 3letý
že se nedivím

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 21:26
- Nahlásit

danajasa
fidalka

tak člověk má taky vestu ne? ten pes zase v proudu podle mě se neudrží a odplave do neznáma, nevim je tam pro mě moc otazníků, bych ho nebrala, nebo bych s nim jela v doprovodnym vozidle po břehu...

fidalka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:35
- Nahlásit

Sízra Milanová
Nevim, jakou řeku zadavatelka jede, ale pokud pojede za letního stavu vody, tak by pes neměl mít zas až takovej problém, teče to většinou na počátečních úsecích řeky, kde neni řeka moc široká a pak většinou za jezy, kdy za těmi sjízdnými, je většinou vody nad kotníky.. ale samozřejmě, někde jsou nad jezy náhony do elektráren, určité typy jezů táhnou zpět.. ale s raftem by při troše rozumu něměl být problém s převrácením.. já měla psa v kánoi, jezdil s náma i "bezpečné" jezy, ty co se mi nelíbily, tak jsme psa nabírali až za jezem.. lidi by měli mít i helmy.. zrovna rafťáci většinou nemaj nic, ale ruce flašku něčeho ostřejšího mít musí.. čest výjimkám

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:40
- Nahlásit

fidalka
lidi by měli mít i helmy.. zrovna rafťáci většinou nemaj nic, ale ruce flašku něčeho ostřejšího mít musí.. čest výjimkám

no právě neřikám že to neni možný,ale já bych se štěnětem měla strach....

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2012 10:48
- Nahlásit

Já jedu teď na vodu se psem podruhé - a poprvé se dvěma, tak se fááákt těším
Základ je rozhodně psa seznámit s vodou - pokud z ní bude mít respekt(ale ne strach), tak máš napůl vyhráno.
Poprvé jsem jela s dvouletým velkým psem a první dva dny na pálavě(nafukovací kanoe) byly super, pes koukal, nikam moc nezlez, sjížděl s náma i jezy. Jenže pak jsme se na jednom jezu málem cvakli (jen se loď nebezpečně naklonila) a pesan usoudil, že bude bezpečnější opustit palubu. V té chvíli nám začalo peklo, protože zjistil, že se dá vystoupit za jízdy a tak jsme další den a půl strávili tím, že jsme v desetiminutových intervalech rvali 30kg psa do lodi, aby tam okapal, oschnul a zase se vrhnul do vody (jenže já mám psa kříženého s vydrou).
A souhlasím s tím, že ho ideálně nevázat, ale zase pokud by se vám podařilo otočit raft např. na Vltavě, tak by jste zasloužili rozhodně nějaké ocenění

Domča17
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2012 12:35
- Nahlásit

Noo jak to tady čtu tak nevím jestli tedy brát nebo ne :-D Pojedeme Vltavu a sjížditelné jezy stejně budu se psíkem nejspíš vystupovat. No každopádně můj psík váží 3 kg, takže s případným taháním nebude problém, to spíš je riziko, že ho odnese proud. Prostě spíš doufám, že cvaknutí ani řešit nebudeme muset. Kórd, když bych jezy nejezdila kvůli hafanovi. Ale jak píšete raft je celkem umění cvaknout, ale tak člověk nikdy neví. Zvažuju to fakt hodně, ale pořád jsem spíš pro: vzít ho! Zvykne si od mala a navíc když slyším, že jezdí velký psiska na kanoji tak nevím co řeším. Možná jen to, že je tak maličkej

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2012 12:50
- Nahlásit

Domča17
Vzala bych ho - tenkrát s náma byli i známí s malinkým štěnětem jack russla a přežili všichni - a to se dokonce i cvakli - pak jde jen o to zachraňovat nejdřív štěně a pak až věci

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2012 08:50
- Nahlásit

Domča17
Psáka bych vzala- když si jí budete na jezech vyndavat a ohlídáš si,aby se posádka neožrala kort moc pod vobraz, tak ti na letní Vltavě hrozí spíše zašlápnutí štěnda cizími lidmi než utopení .Vobčas ani na tý voděnení pro loď kam do vody spadnout Jinak na Vltavě mezi jezy dá cvaknout raft fakt dost práce- tedy pokud tam někdo nevyvádní fakt do nebe volající krávoviny nebo není pod " vóbraz bóóžíííí" . A i kdyby se ukázalo, že to fakt nejde, tak Vltava je natolik civilizovaný kraj, že tam přinejhorším můžeš dát jeden den se štěndem pěšom a pozemní dopravou a do campu se dostaneš taky. Ono postupně zjistíš, že při troše přemýšlení a malinko přizpůsobení ( a slušném vychování zvířete)lze vzít psa téměř všade

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání