| Autor |
Zpráva |
Domča17
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2012 20:22
- Nahlásit
Dobrý den,
budu moc ráda, když kdokoli řekne svůj názor na to vzít 4 měsíční štěně Parsonka na 5 denní výlet na vodu. Spalo by se samozřejmě ve stanu v kempu. Pejsek by spal se mnou zachumlanej (snažila bych se co by mi síly stačily aby neprochladl). O každé pauzičce bych se s ním chodila proběhat, aby se mu v lodi lépe vydrzělo. Hlídání bych měla, ale chtěla bych aby s námi pejsek jel a zvykal si od mala na cestování s námi Prosím o radu, děkuji
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 07:22
- Nahlásit
Domča17
Určitě doporučuji, vzít štěndo sebou. Pokud ho pak budete chtít brát častěji, je dobré ho na to učit od mala. Dospělák už se na to zvyká špatně. Také jsem za mlada bral psa sebou na vodu. Když na to byl zvyklej od mala, tak to bylo v pohodě, a jednou jsem vzal sebou už dvouletého a byl to docela problém, kort když jezdím v lodi a je to velké plemeno.
Hlavně když jedete na raftu, tak bacha na ostré štěněčí zoubky. Aby jste se nedivili, že je nějakej hodnej a on vám zatim nevyráběl díru v podlaze.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 09:36
- Nahlásit
pajda222
Taky bych se nebránila a nebála bach se ani toho spaní venku. Čubu jsem měla na prvním vandru v jejích 3 měsících- byl to leden, všade metr sněhu a spalo se na bivaku pod převisem
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 09:45
- Nahlásit
Pokud plave a má rádo vodu,vemte ho sebou.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 09:57
- Nahlásit
Max.bych se poohlídla po náký psí plavací vestičce dyby náhodou nutně chtěl zkontrolovat nějakýho výra vodního zevnitř http://www.hafani.cz/potreby-pro-psy/cestovani-se- psem/plovaci-vesty/plovaci-vesta-pro-psa-l-54cm
|
Domča17
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 10:23
- Nahlásit
Děkuju všem moc za názory. Taky si myslím, že je lepší zvykat štěňátko než dospělého psa. Bála jsem se, že je bláznoství brát tak malé štěnďo sebou pod stan, ale když píšete, že 3 měsíční pejsek byl s vámi v lednu, tak v červenci by to neměl být snad problém. Vestičku jsem už objednala, jistota je jistota a já budu klidnější kdyby náhodou něco...
|
Domča17
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 10:26
- Nahlásit
Ještě k tomu plavání, chovatel mi říkal, že se štěně nemá koupat do 6-ti měsíců, myslíte, že to ničemu nebude vadit, když ho pustím na koupačku?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 10:27
- Nahlásit
Domča17
To je blbost. Ale pokud ještě neplaval,tak byste měli začít,aby až pojedete,byl s vodou kamarád a cítil se v ní jistej
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 11:27 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
Domča17
Ad to koupání, předpokládám, že mluvil o šamponování. Malá štěnda by se opravdu nemusela šamponovat. Sprchování holou vodou nebo koupačka v rybníce (přiměřeně kondici a počasí) není problém.
Co mě ještě napadlo je, zda máš zajištěno, že v případě nějaké neposlušnosti nemusíš pádlovat (veslovat? ) a můžeš se na plno věnovat štěndu a učit ho být během jízdy v klidu? Aby vám pak po raftu neskákalo poblázněné štěně a ty se musela věnovat jízdě.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 11:46
- Nahlásit
Domča17
mně to teda přijde docela nebezpečný brát malý štěňátko na loď..snad budete sjíždět třeba sázavu a ne něco divokýho určitě bych ho na lodi měla na vodítku a vodítko bych měla na sobě...jinak stan mi přijde uplně ok, to nevidim důvod proč ho tam nemít.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 12:18 - Změnil/a: Eire
- Nahlásit
Domča17
chovatel mi říkal, že se štěně nemá koupat do 6-ti měsíců, myslíte, že to ničemu nebude vadit, když ho pustím na koupačku?
Tak za prvé je to blbost,štěnda se nemohou koupat,ovšem zásadní věc je kvalitní vysušení.
Takže, pokud má dokončené kompletní očkování,máš zajištěné kvalitní vysušení a v případě nepřízni počasí teplý pelíšek tak ho vezmi sebou.Já bych tedy svýho psa nebrala,ale to není směrodatné
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 12:36
- Nahlásit
Já bych teda psa v žádným případě nepřipínala na nic,ani na sebe. To je o průser
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 13:11
- Nahlásit
Domča17
Psa na vodě jsem měla minulý rok, když mu bylo rok a půl (20 kg) a nebyl nějakej extra problém, v půl roce jsem ji brát nechtěla, protože jsem jela sama poprvé na vodu, ale když na to koukam zpětně, tak by to určitě nebyl problém měli jsme půjčené samby, pes buď seděl mezi nohama nebo ležel na tašce s jídlem určitě pejska nikam nepoutat a před odjezdem naučit plavat ve stanu jsem měla 2 karimatky na sobě a pes nenastydl jinak určitě dávat pozor na zapaření při nedostatečném proschnutí a pokud byl příhodný terén, tak pes běžel po břehu
|
Domča17
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 13:24
- Nahlásit
No očkování má, jen proti vzteklině nám v tý době bude ještě chybět, ale to by snad neměl být problém. Nejvíc se bojím aby pejsek neprochladl nebo se mu něco jiného nestalo, jen proto, že si chci vzít milánka sebou Kdyby mu byl třebas rok nebo aspoň přes půl roku neviděla bych v tom taky problém, ale takhle si říkám, jestli není na takovej výlet ještě hodně prťavej. Měla jsem v plánu přivázat si psíka k sobě, zdá se mi to jako nejleppší nápad, k lodi určitě ne! Nejsem se jistá jestli by mi v lodi vydržel bez držení. :-D
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 13:51
- Nahlásit
Domča17
Určitě si ho k sobě nevázej ani k ničemu jinýmu. Náhodou se cvaknete, půjdeš pod vodu, on s tebou a bude mít doživotní trauma z lodi. Neboj, neni blbej a nebude ti hned z lodi skákat do vody, kort, když nikdy neplaval. Bude mít z toho respekt. A když ti náhodou vypadne, je dost malej a lehkej na to, aby sis ho vytáhla spátky na loď.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 14:13 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Domča17
Nejvíc se bojím aby pejsek neprochladl
Tak to se bojíš fakt zbytečně. Pes, který má možnost volného pohybu se dokáže zahřát kdykoliv sám. Průser je když je k něčemu uvázaný, nebo zavřený v kleci a nemá tu možnost pohybu.
Nevaž ho k ničemu, to si fakt akorát koleduješ o průser.
Edit - myslela jsem hlavně to přivazování na lodi. To je tak na utopení psa, nebo sebe, nebo obou když se nějak šikovně zamotáte do vodítka. Na břehu si ho važ, či pouštěj na volno podle svých zvyklostí
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 17:16
- Nahlásit
Biluška
Pes, který má možnost volného pohybu se dokáže zahřát kdykoliv sám. Průser je když je k něčemu uvázaný, nebo zavřený v kleci a nemá tu možnost pohybu.
Nevaž ho k ničemu, to si fakt akorát koleduješ o průser.
Máš na mysli tvou Gorézu,Akélu,Armana a další nejmenné.kteří museli a musí snášet tvé scestné praktiky výchovy a bezpapírového množení?Kde je bordera a její nepapíráci?Aha on ji velké cvičitelce odbouchl myslivec.Ona totiž lovila...,kde skončila anglická setřice,kterou jsi vzala z útulku MP Brno a záhy na ní nasekala bezpapíry?štěnda nešly na odbyt jak jsi čekala..tak pryč s ní!!!
Buď tak laskava a nikomu neraď, to si fakt akorát koleduješ o průser :-P
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 17:27
- Nahlásit
Eire
A já nic, jo?
To mě značně překvapuje.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 17:33
- Nahlásit
Gi a smečkao mě značně překvapuje.
Počkej jsi na pořadníku taky se na tebe dostane,klidně si zatím naštípej hraničku dříví,až na tebe poletí blesk at ti to zapálí na večerní grilovačku. Já si půju hledat smetáček a lopatku
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 17:38
- Nahlásit
Gi a smečka
danajasa
hezky spamujete děvčátka,téměř tak dobře jako ty blbky od Rudíka Desenskýho. No jo vlastně, ten monogram RD je snad proklétím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 17:57
- Nahlásit
Gi a smečka
Dneska nejsi na řadě
danajasa
Já si půju hledat smetáček a lopatku
Zametáš, nebo někam poletíš?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:04
- Nahlásit
BiluškaZametáš, nebo někam poletíš?
Obojí pani napřed si zametu před vlastním prahem a pak samo sébě musím uletět až se začne tštít ten vohen a sýra
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:04
- Nahlásit
Eire
sice vím, že s bláznama nemá smysl mluvit, ale mám dneska dobrou náladu tak pokecám
Gorézu
Tu neznám. Ta je taky moje?
a další nejmenné
Nejmenné tu taky nemám. Ani Nejmenného. Ale dík za tip, zní to dobře, inspiruju se.
Kde je bordera a její nepapíráci?Aha on ji velké cvičitelce odbouchl myslivec.
Jestli myslíš Megy tak ta nikdy nepapírové štěňata neměla, ale to neva, tím svůj mozeček nezatěžuj a klidně pokračuj.
Mezi námi, jen tak na okraj. Kvůli tomu, aby si jistá svině pořídila tuhle informaci jsem si zajela cca 100 kiláků a zadarmo ji odvezla na sraz i ze srazu. Každý dobrý skutek holt musí být po zásluze potrestán. A to ještě nepočítám to, že jsem jí půjčila karimatku, aby nemusela spát na holé zemi. No nic, aspoň jsem poučená pro příště
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:10
- Nahlásit
Biluška
Abych řekla pravdu, tak ač už jsem rozhodnutá se nějakýho czpsa vůbec nezúčastňovat, tak tohle mi fakt nedá.
Jsem tu už nějakej pátek a děsně mě baví, jak ona osoba přebíhá z jedný strany na druhou stále dokola. Co pamatuju, byla na straně žumpy, pak byl velký třes a zběhla k těm čistokrevnejm. Jenže byl velký třesk ohledně bezpépé pejska, tak šup do žumpy a čistokrevní byli největší sígři. No a pak zas nastal třesk v žumpě, že... To mi přijde děsně ftipný.
No a zase du, než se to sem seběhne a začne plivat ohýnek. Soráč, mám svojí práce dost a v podstatě nebýt Erin, ani bych se tu nepozastavila.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:13
- Nahlásit
Biluška
Btw. bych u tebe řekla, že si dost stará na to, abys věděla, že když ti někdo podrazí nohy jednou, nebude mít problém ti je podrazit znovu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:17
- Nahlásit
Gi a smečka
Btw. bych u tebe řekla, že si dost stará na to, abys věděla, že když ti někdo podrazí nohy jednou, nebude mít problém ti je podrazit znovu.
Sem blondýna, mám na blbost tak nějak právo. Essi mi jako rozumíš
Ale jinak máš pravdu, budu na sobě muset zapracovat.
To mi přijde děsně ftipný.
Mě se to taky líbí . Moc
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:30
- Nahlásit
Biluška
Gorézu
Tu neznám. Ta je taky moje?
Ano ta malamutka,jak ti rozbila každou klec a proto šla.
Ano Akéla,čuvačka,se kterou jsi měla jiné plány,ale ona neposlouchala,tak jsi ji zavezla Rudovi Desenskému.
Ano Arman vzatý z útulku na lankový úvaz ,aby hlídal,když ty nemáš na plot...hlídal tak,že nakryl Miu,tu týranou fenu z množárny,kterou jsi jako zachránila..ale sekala na ní štěnda dál Semtex je jejich syn,ne?
Ano anglickou setřici ,kterou jsi vzala z útulku a nasekala na ní bezpapíry...mám pokračovat ty množitelská splaško?Myslím,že není potřeba,jak se mi včera opět potvrdilo,máš tu nejlepší pověst!Pověst špíny...
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 18:32
- Nahlásit
Gi a smečka
Jo,o tom ona něco ví,umí to dokonale!
Biluška
Sem blondýna, mám na blbost tak nějak právo.
U tebe je to už povinnost,dělat ze sebe debila lhát až se práší!!!!!
Jestli myslíš Megy tak ta nikdy nepapírové štěňata neměla, ale to neva, tím svůj mozeček nezatěžuj a klidně pokračuj.
Chceš tvrdit,že ona měla štěňata papírová?????Na jakou chovku???Nebo budeš tvrdit,že neměla žádná?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 19:00
- Nahlásit
Eire
Ano ta malamutka,jak ti rozbila každou klec a proto šla.
Jo ty myslíš GOZÉRKU? Piš si někam ty jména, prosím tě, ať je pořád nekomolíš, ju?
Mimochodem, to, že Gozi rozbíjela nějaké klece slyším prvně od tebe . Já si z ní naopak vždycky dělala srandu, že stačí kolem ní namalovat na zemi čáru a ona tam zůstane
Ještě, že ty fora jsou, tady se člověk dozví věcí
No nic, jdu žít mimo virtuální svět. Možná to dokecáme v pondělí essi budu mít ještě náladu na diskuzi s bláznem
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 19:31
- Nahlásit
Biluška
Jo ty myslíš GOZÉRKU? Piš si někam ty jména, prosím tě
Tolik času nemám,točíš psy jak ojetiny na bazaru,pochop mám i jinou práci :-P ale ano hodně tvých psů co byli a už nejsou si pamatuji..co dělá DýDžej.... ty blonďatá krasotinko prolhaná,kam ho ten tvůj ometák uklidil??? Na tvé přání aby jsi si mohla přídit dalšího perspetktivního čokla.
A proč má tvoje šarpejka tu hubu tak zrasovanou?Ano tu hubu jak s oblibou připodobňuješ k Alfovi?
No pokud by jsi se o ni starala ,tak jak deklaruješ zde i v jiných informačních zdrojích,asi by malé štěňátko u frekventované silnice nepřežvejklo auto.POKUD BY JSI HO MĚLA NA VODÍTKU,ale ty neměla a fenku o kterou mělo zájem na SLOVENSKU mnoho lidí,přivezla a nechala zmrzačit...a tak zase někdy příště paní špíno
|