Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / vyměšování do bedýnky
Autor Zpráva
Alíšek
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 11:35
- Nahlásit

Dobrý den,
možná se tu již podobné téma objevilo ale přesto prosím o váš názor a radu.
Máme doma čerstvě dva týdny PRT - věk 5 měsíců. Pejsek nebyl u původních majitelů zvyklý na pravidelné venčení, chodil víceméně na kočkolit.
Domů jsme si ho přivezli s i ním, a pouze párkrát vykonal potřebu jinde - naučil se tedy chodit vyměšovat ven a občas se vyčurat doma do bedýnky, když nestihnu včas registrovat, že chce ven nebo přijdem z venčení a trošičku se ještě vyčurá do bedýnky.
Moje otázka je, zda je možné využívat bedýnku i nadále, nebo je to nevhodné - např. když bude sám doma osm hodin, aby mohl čurat tam. Pokud nedoporučujete používat nadále bedýnku a pouze venčení, jakým způsobem mám psa odvykat, abych ho nemátla a nestresovala? Jak najednou pochopí, že dříve si doma mohl kdykoliv ulevit a teď pouze venku? Je celkem učenlivý, ale bojím se, že mu budu dělat v hlavě guláš, pokud jsem tak již neučinila...
Děkuji vám za vaše případné reakce.

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 11:51
- Nahlásit

Alíšek

http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_7893_1.html

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 11:53
- Nahlásit

Alíšek
Bedýnku vyhodit hned a okamžitě ho začít učit, že potřeba se vykonává jen venku.

Mmch. je to samec. Za pár měsíců začne zvedat nožku při čůrání a to se do bedýnky opravdu netrefí.. Pokud ho nenaučíte čistotnosti co nejdříve, nejspíš pak bude močit na zdi a předměty kolem bedýnky.

Alíšek
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 12:06
- Nahlásit

Děkuju moc za reakci i odkaz, bedýnka byla proto, že ji znal...Ale ještě dnes jí vyhodím - ještě prosím - pokud se pak někdy vyčurá doma, jak mám reagovat? Je mi jasné, že žádný trest a pod. ale přejít to, nebo upozornit tónem hlasu? Poslední otázka - do jakého věku psa platí venčení každé dvě hodiny?
moc vám děkuji.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 12:34
- Nahlásit

Alíšek
Pokud udělá potřebu doma, slovně bych ho pokárala. Stylem, že mu naštvaně řeknu "ty jsi ale pěkný prase" a nehodu bych uklidila. Naopak venku za vykonanou potřebu pochválit.

Poslední otázka - do jakého věku psa platí venčení každé dvě hodiny?
Nejde o věk. Jde o schopnost psa vydržet dýl jak dvě hodiny. A to je čistě na každým psovi. Obecně platí jít venčit po krmení, po napití, během hry, po spánku. Venku chodit tak dlouho, dokud potřebu nevykoná. Jo a postižený místa doma dobře vyčistit (směs sava a octaú, aby ho to nelákalo zpátky očůrávat.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 13:46
- Nahlásit

Gi a smečka
Směs sava a octa NE - když to smícháš, uvolňuje se plynný chlór, který může zvlášť v uzavřeném prostoru způsobit otravu s poleptáním dýchacích cest - tobě i psovi! Buď jedno, nebo druhé - případně nejdřív umýt jedním prostředkem a pak druhým. Ale rozhodně nemíchat.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 14:33
- Nahlásit

lamalucni
Ty ve, buď ráda, že nevíš, co doma míchám za chemii. Tyhle dvě věci jsou jen slabej vodvar.

Ale díky, budu si dávat majzla.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání