| Autor |
Zpráva |
Howkey
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:29
- Nahlásit
Dobrý den,
mám štěně fenku zlatého retrívra pár dní doma, začíná být agresivní a honí si ocas. Nedělá to stále, jen občas. Ven chodíme 4x-5x denně, většinou po příchodu z venku je aktivní ještě než usne. Dneska začala štěkat a běhat sem a tam, vrčela. Nevím co s tím, rád bych jí pomohl nějak ale je to můj první pes a zkušenosti mám jen z knih a rad od lidí co mají psa.
Hraní si má hodně, snažím se jí naučit "fuj" ale neposlechne, pánem jsem já a myslím že to respektuje protože nemá problém když mam ruku v jídle.
Za jakoukoliv radu budu moc vděčný protože jediný co se dovím z nějakých diskusí je "to je štěně" ale zase se bojím toho honění ocasu když jsem četl že to může vést až k utracení v některých případech.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:42
- Nahlásit
Howkey
pokud to je vtip, tak
co se ti nezdá na honění ocasu? to štěňata běžně dělají
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:44
- Nahlásit
Howkey
zase se bojím toho honění ocasu
neboj, to je normální i u psů
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:44
- Nahlásit
Howkey
mám štěně
4x-5x denně
Mám štěňata jsme venku prakticky pořád....něco bude špatně
|
Howkey
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:47
- Nahlásit
Vtip to není, kdyby dělalo jen to tak to řešit moc nebudu. Ale v kombinaci s tou agresivitou se bojím o něj. Směšné to pro mě opravdu není.
Ona se při tom mlátí o dveře, o hranu postele. Pak začne běhat šíleně sem a tam a v očích jí vidíš jak je mimo sama sebe.
Rád bych se naučil jak s takovým chováním zacházet abych mu neublížil protože sama se nezklidní. Dneska jsem jí musel chytit na bok k zemi aby se uklidnila.
|
Howkey
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:49 - Změnil/a: Howkey
- Nahlásit
Štěně má 9 týdnů, venku déle jak 15 minut nevydrží, chovatelka mi řekla že maximálně 10-15 minut venku. Když je venku déle tak už běží zpátky a kňučí že chce zpátky.
Když mi veterinář a chovatelka řeknou 10-15 minut 3x-4x denně tak předpokládám že to je správně. Pokud mám s ním být venku celý den v kuse tak klidně budu ... mě to problém nedělá ale bylo mi řečeno že bych jim mohl ublížit na vývojí kloubů.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:52 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
Howkey
to o tom utrácení když si honí ocas jsi četl kde???
A v čem spatřuješ agresivitu? Agresivní štěně retrívra v 9 týdnech...hm... Prostě máš děcko, ne hotovýho psa, četl jsi asi divný knížky a známí tě asi taky blbě informovali, když máš tyto informace v prvním příspěvku
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 22:57
- Nahlásit
Howkey
Když mi veterinář a chovatelka řeknou 10-15 minut 3x-4x denně tak předpokládám že to je správně.
Hele,já svejm dětem vždycky říkám.."když ti doktor řekne,že se máš vys*at do rohu v místnosti,uděláš to?"......použij zdravej selskej rozum.
Pokud mám s ním být venku celý den v kuse tak klidně budu ...
Celej den asi nevydrží žádný malinký štěně,ale já jdu klidně i 10-20x denně,když je čas,a třeba opravdu jen na vyčůrání+ 30 minut na lítání.časem se zkracujou intervaly v běhání ven,ale zase se prodlužuje doba venku strávená.
|
Howkey
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 23:16 - Změnil/a: Howkey
- Nahlásit
No čůrání už docela zvládá venku, jdu ven vyčůrá se a 10 minut chodíme a běháme. Pak doma si chvilku kouše hračky a pak usne na 1,5-2 hodiny. Jen občas prostě dostane takovej nápad běhat sem a tam a vrčet.
Zkusím zítra na delší dobu nebo víckrát, problém je že si pak sedne se nechce se mu dál. Začně kňučet hrozně a sedne si a zatne drápky do země.
Taky nemůžeme běhat kolem psů moc protože ještě nemá očkování všechna. No zkusím zítar ho víc vylítat. Díky
O tom utracení jsem to četl jsem to zde na foru a na mnoha dalších (vím že jde o NO ale to víte, bojím se protože zvířata mam rád)
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_3232_0.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 23:46
- Nahlásit
Howkey
No ale to je snad jiný případ, ne? Pes zavřený v kotci. Tak takového tu máme ve vsi taky. Nehorázně mě sere soustavným řevem.
Štěňata jsou divoká. Moje štěně si jedno ocas nehonilo, protože ho mělo kupírovaný, druhý ano, mělo ho dlouhý. Prostě tak může blbnout a jak ještě nemá úplnou kontrolu nad koordinací, může do nečeho narazit.
Taky mi lítali a vrčeli. A prali se za strašlivého řevu spolu. Prostě si tak cvičí "boj". Můžeš jí zavolat a zaměstnat nečím jiným - házením, přetahováním, cvičením "sedni" nebo tak něčím.
Neber to tak tragicky. Většinou to nic není.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 23:48
- Nahlásit
Howkey
no s tím choděním ven, používej opravdu selský rozum, jestli to vypadá, žeji to pětkrát denně stačí, tak to nemusí být nutně 20x (já se štěňatama chodívala tak 7x).
a s tím ocasem... asi nezbývá než čekat a snažit se ji zabavit jinak. Nikdo z nás neviděl video, tak nemůžeme říct, jestli je to to, co je u štěňat normální a nebo to může znamenat poruchu (myslím, ale, že u takovéhleho mrněte, to bude to první).
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 23:51
- Nahlásit
Eninka
Já si vzpomínám, že jeden případ bulteriéra byl v dokumentu o psech od National Geographic. Sice ho neutratili, ale musel bát neustále pod uklidňujícími léky a byl to bytový pes, který vypadal opečovávaně.
Tím tady ale nechci stresovat Howkeyho , tohle je opravdu mimčo.
|
Howkey
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 23:57
- Nahlásit
ok díky moc za odpovědi, zítra zkusím nějak přinutit aby se proběhlo se mnou více. Já bych s ním šel na procházku klidně celý den opravdu, jen jsem četl hodně o problémech s klouby u retrívrů. Mám sice štěně s PP takže mám určité směrnice o zdraví v "rodině" ale to víte, první pes tak jsem se bál abych případně něco špatného podchytil zezačátku.
Jinak na čůrání je perfektní, zezačátku nechápalo ale teďka vcelku stíháme ven i když to máme 2 patra výtahem. Trošku si nevím rady jak ho přinutit aby "šlo" se mnou, ale to nějak vychytám snad. Díky za uklidnění
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 00:01
- Nahlásit
Nepřetěžuj. Nepodporuj ho zatím ve skákání.
Venku zkus, aby šlo za odměnečkou. Já jsem měla fintu, kdy jsem rychle vykročila kupředu a zavolala: "Jééé, co to tam jeee???" A pes letěl dopředu, aby o něco nepřišel, na návrat aspoň na chvíli zapomněl.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 07:37
- Nahlásit
Howkey
honí si ocas
Víš, proč maj chlapi o dvě mozkový buňky víc jak psi? Aby se netočili dokola, když si honěj ocas.
Ale to jen na okraj.
snažím se jí naučit "fuj" ale neposlechne, pánem jsem já a myslím že to respektuje
Nemáš pocit, že si tyhle dvě věci poněkud odporují? Kdyby tě respektovala, tak tě prostě respektuje. Ruka v žrádle s tím nemá nic společnýho.
Za jakoukoliv radu budu moc vděčný
Odkud jsi? Co nějaká školka pro štěňata, kde by ti poradili osobně a na živo..
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 09:30
- Nahlásit
Howkey
z jake CHS to stene mas?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 09:40
- Nahlásit
Howkey
Hele musis si plne uvedomit jedno: je to miminko, na urovni batolete, proste mrnous. Muze bejt miminko agresivni? Ne. Jen treba hyperaktivni. Takhle o nem premyslej-je to miminko.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 16:15
- Nahlásit
zítra zkusím nějak přinutit aby se proběhlo se mnou více
Štěně by se nemělo do pohybu příliš nutit, musíš sám odhadnout, kdy už toho má dost (to je pak právě to přetěžování, které už je špatně). Nemusíš dělat opravdové procházky, můžeš klidně dojít do parku, tam si kecnout na lavičku a nechat ho okounět. Procházka nemusí být přesun z bodu A do bodu B, zvlášť ne u takových prcků. Nebo jako - přesun ano (pes se učí následovat páníka atd.), ale stačí fakt krátce, pak si někde sedněte a pak zase na chvilku pokračujte.
Na agresivitu zapomeň, to je prostě u takového prcka blbost. A nech ho pokud možno hrát si s ostatními štěňaty nebo hodnými psy, nebo prošvihneš socializaci (s těmi ať si povrčí do aleluja). Jen si je prověř, aby byli očkovaní a zdraví (ne nějací vesničtí touláci).
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 18:38
- Nahlásit
Ten název tématu je fakt úpně vedle, bude to spíš přebytek energie a projev radosti ze života. Jinak se podepisuju pod LucieS Musíš štěndo maximálně socializovat.Promluv si s páníčky místních psů, vyptej se na správné očkování a na ochotu psa ke hraní a pak si sedněte do parku a nechte je válet sudy nebo jen okounět. Štěndo se unaví i pouhým sledováním okolí a vnímání podnětů. Jestli budeš čekat do 3 měsíců věku štěněte, tak bude mít už fázi vštěpování za sebou a vše bude horší a pomalejší. Vychováš nesocializovanýho psa
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 18:51 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Howkey
Souhlasím s tím,že název " agresivní štěně " u fenečky pár týdnů staré je přehnané.Štěně si prostě hraje,vybíjí přebytek energie.Vždyť před pár dny mělo na hraní celou štěněčí bandu a mamku.Vrčení a pokusy o štěkání se z bedýnky ozývá už ve třech týdnech a rozhodně se nejedná o nějaký projev agresivity.
Myslím,že u Vás bylo čtění příruček spíše na škodu a zbytečně Vás to znezvozňuje.Nejlepším rádcem v začátcích pro majitele a obzvláště začátečníka by měl být chovatel.Ten své štěně zná nejlépe.
Po povinné vakcinaci bych doporučila začít se štěňetem chodit do přípravky.Napište mi do e-mailu odkud jste,pokusím se Vám dát typy ,kde se cvičí s retrievery.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 07:44
- Nahlásit
Vytřeštěný výraz, pobíhání neskutečnou rychlostí sem a tam ve stylu neřízená střela, při tom ozubený úsměv na rtech. Přímo vidím své dva psy, při jejich oblíbené aktivitě. U corgi tomu říkáme FRAPing z anglického "frequent random acts of play" - a rozhodně je za to neutrácíme
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 08:08
- Nahlásit
corgi U corgi tomu říkáme FRAPing z
My tomu říkáme normálně "rapl". Není nic úžasnějšího než šíleně pobíhající pes sršící radostí.
A malo OT: Ty máš dva psy? Myslela jsem, že jednoho.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 08:54
- Nahlásit
Howkey
Tohle lítání rychlostí blesku, výraz mimoně a narážení do věcí je naprosto normální! Mám psy dva, ve štěněcím věku to dělali oba často a rádi. Lítali, vrčeli u toho, bourali všechno, co jim přišlo do cesty. Jen jsem se tomu smála, je to projev čisté energie, které to štěně prostě potřebuje vybít a rozhodně to neznamená agresivitu. S věkem tohle lítání ustává, i když rapl je občas dokáže chytnout i teď, ale už opravdu výjimečně a na chvíli. Rozhodně to neřešte a nechejte ji, ať si lítá.
Ten ocas nenechejte přejít do zlozvyku. Štěně to začne dělat ze hry, ale snadno se z toho vyvine zlozvyk, kterýho se pes špatně zbavuje. Já jsem štěně při honění ocasu zaměstnala něčím jiným, hračkou, blbnutím. Ocas si teď nehoní ani jeden.
Taky se přidám k těm, kdo už psali o socializaci. Je to mooc důležité, najděte si psí kamarády už teď a choďte mezi ně co nejčastěji. Stačí, aby ostatní psi byli očkovaní a malé se nic nestane. Naopak, naučí se správně komunikovat se psy a to k životu opravdu potřebuje, pokud nechcete mít doma asociála.
Nehroťte to, knížky jsou často zmatečné a řiďte se vlastním rozumem a citem. To bude lepší než všechny knížky světa
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 08:58
- Nahlásit
pawLINka
Ty máš dva psy? Myslela jsem, že jednoho
Už je to tak, k Richardovi přibyla Alžběta
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 09:01
- Nahlásit
corgi
Jé? A kdy? Taky corgi? Kdyžtak napiš někde v jiném tématu, třá u Davídkové, tam se to ztratí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 09:06 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
pawLINka
add. OT corgin corgi
modří už vědí
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_10297_13.html
Ale add. ta ruka v krmivu. Mně se mnohem líp osvědčilo ke zvykání manipulace při krmení si občas oddělit z denní dávky pár granulek a ještě než štěně úplně dožere, tak mu je přidat do misky.
Já taky nejsem moc nadšená, když mi někdo hrabe do talíře, ale když mi tam přidává jídlo, tak to je jiná, že
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 20:08
- Nahlásit
Howkey
myslím, že okud jste se dá napsat veřejně i sem - co kdyby se někdo přihlásil s pomocnou rukou?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 08:55
- Nahlásit
Psíček
Když ti doktor řekne, vem si prášek a vodičku ten a tu. Uděláš to? Nebo použiješ zdravej selskej rozum a neuděláš to?
Použiju zdravej selskej rozum a ověřim si to .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 09:07
- Nahlásit
Psíček
Kdepak? Možná třeba tady?
no jasně, nevíš že v žumpě vyvěrá pramen všeho vědění? Jen se to holt cestou poněkud naředí, no...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:09
- Nahlásit
|