| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:56
- Nahlásit
Fifi
Mne by se prosim hodil levej trapez, pripadne T1 bez vyrustku.
Můžu se ti podívat na jatkách, ale tohle tam asi nebé. Zkus se radši poptat u Sali
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 23:01
- Nahlásit
Biluška
podívat na jatkách, ale tohle tam asi nebé
To urcite nebude, na jatka mam kontakt. Na Sali ne. Tak nic no, sem myslela, ze by se neco naslo.
Zadavatelce preju hodne uspechu v najiti spravnyho stenatka pro kamaradku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 23:24
- Nahlásit
Biluška
nemám žádný problém spojení opakovat.
a dát tak základ tomu co bylo popsáno výše?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 07:09
- Nahlásit
PetraK
a dát tak základ tomu co bylo popsáno výše?
Obávám se, že ti nerozumím. Čemu tím dám základ?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 07:32
- Nahlásit
Fifi
Doufam, zes s mou odpovedi spokojeno, zadne dalsi reakce nevidim.
No spíš to beru jako názor proti názoru. Myslím, že kdybych to brala doslova a měla strach, že bude republika přeplněná příbuznou plemenitbou, tak tu má každá fena povolen jen jeden vrh... Prostě když rok pečlivě vybírám otce štěňat, srovnávám povahu, krevní linie, zdraví a kompenzaci možných nedostatků fenky, tak je celkem reálný, že za rok bude stále favorit jeden a ten samý. Nakonec to nemusí platit jen v rámci ČR, ale třá i střední Evropy. Ale ty máš jinej názor, což beru na vědomí, je to tvá volba.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 08:42
- Nahlásit
Biluška
Čemu tím dám základ?
snížení variability populace
Jako Fifi s Matheou maj pravdu o tom žádná, taky jsem četla o genetice dost aspoň na to, abych věděla, že si to nevycucaly z prstu.
Ale přes to, že to vim, bych klidně do opakovaného spojení šáhla, protože mi to přijde jako menší problém, než že třeba právě ty šeltie (tam je to myslim fakt dost aktuální) přijdou o svou aktivní povahu a ochotu pracovat.
A souhlasim se stetikem, že tohle by fakt měl regulovat poradce chovu.
k tématu: neznám žádnou chovatelskou stanici RTW, jen si tu tak spamuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 08:53
- Nahlásit
kachna_
Čemu tím dám základ?
snížení variability populace
děkuji
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 09:26
- Nahlásit
kachna_
neznám žádnou chovatelskou stanici RTW, jen si tu tak spamuju
tak to sem na tom lépe,viděla jsem asi 2 rtw naživo kousat a jsem členem v Břevnově,kde je člen P.Šrajerová a ty je chovali(chovaj) takže já spamovat můžu.-))))
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 10:16
- Nahlásit
já taky můžu, rotvíka si hodlám pořídit, ale stále čekám na to správně spojení, které by mne opravdu natchlo.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 10:20
- Nahlásit
pajda222
Pane, tak kamarádka už je předběžně domluvená s lidma od tý feny, co jste dal na 1. místo ve výběru. Takže ještě jednou díky
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 10:23
- Nahlásit
Venta
Nemáte zač, myslím, že je to dobrá volba. Ať jim dělá čubinka jen radost.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 10:58
- Nahlásit
A souhlasim se stetikem, že tohle by fakt měl regulovat poradce chovu.
Bohužel náš poradce mi doporučil buď psa, co je příbuznej v druhý generaci, nebo psa, co měl o dvě třetiny větší váhu, než moje fena (10 a 17 kg). Takže já bych na tohle bohužel nespoléhala
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:18
- Nahlásit
No jo, vono je to s tema poradcema chovu a celkove problematikou kolem stejny jak u romu - nemusime, nedelame (samozrejme vyjimky existujou) A tim se tady ale rozhodne do nikoho konkretne nenavazim, to je jenom takovej povzdech nad tim "mel by/bylo by dobry/spravny"... Proste pokud nebudou temer stoprocentne fungovat sankce za porusovani nastavenejch pravidel (dobrejch! pravidel), bude to furt dokola o tom samym. A do loje pujdou postupne temer vsechna plemena, jelikoz tech lidi, co je ochotno a schopno to delat PRO plemeno, je malo a bez tech sankci se k tomu chovatele nedotlacej.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:02
- Nahlásit
Všiml jsem si toho i u rotvíků, za poslední dobu se opravdu hodně pozvedl exteriér, to ano, to musím uznat. Ale vše je na úkor povahy. Rotvajler je pracovní plemeno a pracovní neznamená udělat ZM, kterou snad zvládne i úplný pako, ale zkoušky a hlavně závody vyšších stupňů a to se u nich už hodně vytrácí. V republice by se psů s IPO3 dalo do kupy max.10 a feny se dají spočítat na prstech jedné ruky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:54
- Nahlásit
stetisek123
No spíš to beru jako názor proti názoru.
Dyk jo, kazdej mame svuj nazor. Ptala ses, proc mam takovy nazor, vysvetlila jsem. Netreba se presvedcovati o subjektivnim pojeti chovu nadale.
Bohužel náš poradce mi doporučil buď psa....
A to je to, co jsem psala na minuly strance, poradce chovu ovlivni kulovy.
Kdyz bude chovatel prase, zprasi si, co bude chtit, dycky nakou obezlicku, vyjimku ci vysvetleni najde. Kdyz nebude treba az takove prase, tak mu PCH doporuci psa, co je v jeho zajmu doporucit. Copak ty chovas za psiska?
Venta
kamarádka už je předběžně domluvená s lidma od tý feny
Bezva. Aspon k necemu byla tahle "prestrelka" dobra.
pajda222
za poslední dobu se opravdu hodně pozvedl exteriér, to ano, to musím uznat. Ale vše je na úkor povahy.
Vsak exterier se upravi behem par generaci, u povah to je na dyl. Ale i tak si myslim, ze i povahy se zvolna zlepsujou. Ikdyz takovy ty "srdcovy" rotvici ze stary skoly se tezko dneska najdou, ale najdou. Takovy to vidim rukav a cerno pred ocima, nevnimam....
Pamatuju par takovych z hluboke minulosti a pred tema se figuranti trasli a hadali se, kdo si je odchyta, bo to byla dycky prda jak z dela a fik na zemi. Takhle dneska kouse treba Vason, radost ho sledovat, na MS Nemci volali dlouze "bravooo".
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 21:50
- Nahlásit
Fifi
jj, já vím, v Hradci jsem byl. Ještě se mi z českejch psů líbil Bruss, také šel natvrdo a bylo vidět, že ho to opravdu baví, sice neskákal, ale na to má zas jinou stavbu těla než třeba Vašon a ta mu to neumožňuje. Po těhle dvou psech bych si klidně štěně vzal, jenže Bruss už je po smrti a Vašon ještě nenakryl fenu, která by se mi líbila.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 22:07
- Nahlásit
pajda222
Ještě se mi z českejch psů líbil Bruss
Ano, ten u obrany notne ozil. Nevis, na co zemrel? Jeden den na zavode a druhej den uz neni... hrozny
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 22:17
- Nahlásit
Fifi
to nevím. Viděl jsem ho v tréninku, ten chodil jak panenka, bylo vidět, že má radost. Nevím, proč pak na závodech to nepředvedl. Ale to je jedno, poslušnost se dá naučit, ale chuť do kousání musí být vrozená.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 22:56
- Nahlásit
Souhlasím s Fifi a Matheou. Mám fenu málopočetnýho plemene,nepříbuznou na všechny naše psy a povahově fajn, exteriér skvělý, ale nemám tady psa na krytí, peníze na zahraniční krytí a tak holt chovat nebudu, protože než připustit slabší výběr, tak to raději vůbec ne.
A než krýt dvakrát stejným psem, tak to raději vůbec ne a to i málopočetných, natož u početných plemen. Pak to nemá jít do kopru.....
No nic, to byl jen povzdech....
Venta
skvělý
|
Bobinka_123
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2011 12:22
- Nahlásit
Fifi
Takovy to vidim rukav a cerno pred ocima, nevnimam...
Pokud jsou v ČR takový rotvíci, tak je nikde moc vidět ani nebude. Pokud má být pes v dnešní době vidět (myslím samozřejmě vrcholové závody), tak hlavně v IPO a tam se bez perfektní ovladatelnosti při obranách daleko nedostanete. Také s tím u svého psa dost bojuji a díky tomu zatím závody odkládám, ale lepší se to .
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2011 17:52
- Nahlásit
Fifi
skotský teriéry
|