| Autor |
Zpráva |
Venta
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 21:05
- Nahlásit
Kamarádce dneska umřela fenka rotvajlera a i když její manžel zatím nechce o dalším psovi ani slyšet, ona uvažuje dopředu a chce si vyhlídnout nějakou dobrou CHS s odběrem štěňat cca v srpnu. Nemá teda žádné cvičákové ani výstavní ambice, měl by to být pes (teda zase fena) co je v dobrém počasí venku s dalšími psy (jedním malým a jedním středním), na noc a přes zimu v baráku, plus samozřejmě procházky, základní výchova a výcvik.
Tak kdybyste někdo mohl něco doporučit, pište.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 22:01
- Nahlásit
Venta
Rtw je nakryto tri prd.le. At se mrknou SEM vpravo nahore do nakrytych fen, kontaktuji si chovatele, zajedou se na vystavu nekam podivat pripadne na dalsi akce rtw klubu, kde uvidi psove v akci. Co je "dobra CHS" nevim, nenasla jsem definici.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 22:13
- Nahlásit
Fifi
No myslela jsem dobrou v tom, že chovatel upřednostňuje hlavně zdraví a povahu, socializuje štěňata, věnuje se psům atd.... nevím, čistokrevnýho psa jsem nikdy neměla.
Díky za odkaz, předám A můžeš doporučit některou z těch fen, jestli se v rtw vyznáš
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 22:32
- Nahlásit
Venta
A můžeš doporučit některou z těch fen, jestli se v rtw vyznáš
Nemuzu nikoho doporucit, neb zadnou z nakrytych fen neznam osobne, a nevim jestli se v rtw vyznam, jen je znam. At si ti tvy znamy prolustrujou weby chovatelu, zda je u rodicu uvedeno dkk a dlk, pripadne i jejich potomku, pak se jeste postourat v databazi treba, kterou najdes tez na vyse zminenem linku.. Urcite bych nevybirala u opakovanych spojeni, koukala do PP budouciho, jak moc to tam je pribuzny a tak.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 06:41 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
Venta
Tak z těch fen, co jsou tam teď nakryté a odběr v srpnu bych si nevybral. Již rok pokukuju po rotvíkovi a tak jezdím na jejich akce a dost se o ně zajímám. Je teda fakt, že já hledám pracovního psa, takže mám jiné požadavky, než vy.
Napsal bych Vám maila, pokud máte zájem, nerad bych tu veřejně spal o nedostatcích nekterých chovných stanic.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 13:59 - Změnil/a: Venta
- Nahlásit
pajda222
Napsal bych Vám maila
Mám zájem určitě Díky moc.
Právě že na práci by to pes vůbec nebyl, spíš společník se základní výchovou a poslušností. Takže vyrovnaná povaha hlavně.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 14:39
- Nahlásit
Fifi
Urcite bych nevybirala u opakovanych spojeni
A proč prosím tě? Zrovna tohle je výhodné, protože už můžeš vidět předchozí odchov. Taky někdo kryje opakovaně stejným psem, protože ten pes je prostě nejlepší..
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 15:00
- Nahlásit
stetisek123
kryje opakovaně stejným psem, protože ten pes je prostě nejlepší..
Jo a pak je jednim psem nakryta nejmin pulka republiky, to je velmi vyhodne pro plemeno..
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 15:25
- Nahlásit
Také nejsem proti opakovanému sponení.
S manželkou jsme se spojili třikrát a máme tři krásné zdravé děti.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 15:32
- Nahlásit
pajda222
Mathea
Také nejsem proti opakovanému sponení.
Jo a pak je jednim psem nakryta nejmin pulka republiky, to je velmi vyhodne pro plemeno..
Pardon
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 15:33
- Nahlásit
pajda222
máme tři krásné zdravé děti.
ááá takže výběry ze stavebka budou ještě dva ))))) Jste velmi moudrý muž, pane pajdo ))))))
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 15:35
- Nahlásit
Mathea
pokud je někdo zodpovědnej, tak vybírá psa podle toho, jakou má fenu a pak nemůže přeci nastat situace,jakou popisuješ. ostatně měl by to ohlídat poradce chovu. I když je mi jasný,že to zrovna u nás moc nešlape. Každopádně se to netýká mé otáky k opak. spojení
pajda222
tak bacha, aby vás nakonec nebyla plná republika :-D Mimochodem, co sousedi?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 16:23
- Nahlásit
stetisek123
A proč prosím tě? Zrovna tohle je výhodné, protože už můžeš vidět předchozí odchov. Taky někdo kryje opakovaně stejným psem, protože ten pes je prostě nejlepší..
Opakovany kryti jsem nikdy u pocetnych plemen nechapala, vnimam chov zrejme jinak - v ramci budoucnosti plemene, chovatelsky zodpovednosti za nej, krevni variability, pribuznosti... Zrovna u rtw najit slusnyho plemenika ve vodach CR je umeni (nerikam, ze nejsou), aby nebyl pribuznej, netahnul s sebou nejakou vadu, sednul na fenu atp. Kdyz se po nem jeden vrh na tvy cube povede, neznamena to, ze i dalsi vrh bude jak pres kopirak, to je stara znama vec.
a pak nemůže přeci nastat situace,jakou popisuješ. ostatně měl by to ohlídat poradce chovu.
Tys velky/a naivka, vid. Poradce chovu ohlida velky kulovy.
A at si kazdej kryje treba kozlem na dvorku, me to je sumak. Psala jsem svuj nazor a ten nezmenim, snad jsem ti sve stanovisko dostatecne vysvetlila. Btw - rtw nechovam, jen se mezi nima uz nakej patek pohybuju.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 16:23 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
stetisek123
Taky někdo kryje opakovaně stejným psem, protože ten pes je prostě nejlepší..
vidím to stejně jako holky. tohle je pěkná blbost, páč pak je příbuzný všechno na všechno. Vybere se jeden žampijoun a po něm jedou všechny štěňata ... v případě, že ten pes nese nějakou vadu, která se projeví časem je to hodně špatně.
kachna_
Pardon
:
Tys fakt úplně pitomá, naprosto, přes mezníholimitu
Fifi
chovatelsky zodpovednosti za nej, krevni variability, pribuznosti...
jo, přesně tak.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 20:25
- Nahlásit
stetisek123
Tak sousedi maj taky hezký děti no.
Třetímu dítěti, dceři to stavebko už musím nechat, tý už je 15, to bych ji nemohl udělat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 20:45
- Nahlásit
Mathea
To je úplně jiná věc než opakované spojení, ne? Opakovaně spojovat můžu svoji fenu se psem, který krom ní třá žádnou jinou nenakryl
pajda222
Jenom třikrát? . A pokaždé hned zabřezla jo? . To ji teda lituju, moc si v životě neužila . Zato před váma smekám pane, jste evidentně nadsamec
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 20:57
- Nahlásit
Biluška
pajda222
Jenom třikrát? . A pokaždé hned zabřezla jo? . To ji teda lituju, moc si v životě neužila . Zato před váma smekám pane, jste evidentně nadsamec
Taky je tu možnost, že ze dvou spojení nic nebylo a třetí vrh byl početnější...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 21:03
- Nahlásit
Biluška
Bych jen doplnila ten zbytek.... pro pochopeni pro mene chapave, treba nekdo necetl citaty spravne v souvislostech.
Ale je pravda, ze si nekdo muze opakovane kryt psem, ktery krom ty jedny jinou nenakryl, nebo jiny jen jednou a stejne pro nej muze byt ten nejlepsi. To je fakt. Ale stale nechapu, proc kryt opakovane u pocetnyho plemene.
Pricemz panu pajdovi222 moc gratuluji k detem.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 21:59
- Nahlásit
Fifi
Šeltie jsou poměrně početné plemeno. Najít zdravého, hezkého, kvalitního, v povaze dobrého plemeníka,nepříbuzného na moje feny je skoro nemožné A to je jedna z těch fen ze zahraničního krytí. Když takového najdu a pokud bude vrh kvalitní nemám žádný problém spojení opakovat. Protože najít dva, či tři bych považovala skoro za zázrak.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:05
- Nahlásit
Biluška
Najít zdravého, hezkého, kvalitního, v povaze dobrého plemeníka,nepříbuzného na moje feny je skoro nemožné
A to je presne to, o cem se tu celou dobu mluvi - cim myslis, ze to vzniklo? Protoze..
Takze jsme se dobrali toho, co jsem napsala na zacatku, nebo ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:06
- Nahlásit
Biluška
Inu ty to vidis takhle, ja nez bych opakovane kryla, vyjela bych do zahranici, kdyz to by nebylo mozne, nebudu kryt. Ale mluvim o svy perdelce, ktera tu ma krve diky sve sestre mnoho. Proto ji uz nekreju.
U rtw je situace pestrejsi, tam se da vybirat, tudiz tam to vidim jako zbytecny ukon, nebo jako ukon typu "mam psa na dvorku, mam znamyho, co mi nakryje za par supu.."
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:13
- Nahlásit
stetisek123
ne ne, vždy jen málopočetný vrh, ale zapracuju na tom a příště to bude třá lepší, páč by se taky mohlo stát, že mě vyřaděj z plemeníků, pro málopočetné vrhy.
Před x lety jsem měl fenu, která se prostě od jiného, než mého psa, který byl vůdcem smečky, nakrýt nenechala. Když jsem chtěl krýt mým druhým psem, tak taky ne. Byl jsem i za jinými psy, ale prostě nedržela. Jednou jsem ji nakryl cizým psem přes trochu násilí a poslušnost a stejně nezabřezla, takže jsem opakoval 3x spojení s mým psem a štěňata byla skvělá, psa jsem si nechal a mám ho dodnes. Je mu 13 let a je to dědek ve skvělé kondici.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:17
- Nahlásit
Mathea
Fifi
Já to nemyslím tak, že nejsou psy nepříbuzní na moje feny. Jsou jich mraky nepříbuzných. Nejsou zdraví,dobří v povaze,hezcí a tak dál...
Fifi
S fenou prvničkou jet na krytí do zahraničí považuju za vyhozené peníze.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:20
- Nahlásit
Biluška
Já to nemyslím tak
Ale no tak, sama jsi psala i o te nepribuznosti.
S fenou prvničkou
Nekdo tu mluvil o prvnicce?
viz ja nez bych opakovane kryla, vyjela bych do zahranici
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:27
- Nahlásit
Biluška
S fenou prvničkou jet na krytí do zahraničí považuju za vyhozené peníze.
Ano, ale i taci mezi rtw chovateli najdou. Risk nebo zisk, bud se urodi nebo je chovatelka v tezkym minusu. Ale to je zase ten pohled na plemeno tak nak celkove chovatelsky do budoucna.
pajda222
Byl jsem i za jinými psy, ale prostě nedržela. Jednou jsem ji nakryl cizým psem přes trochu násilí a poslušnost a stejně nezabřezla, takže jsem opakoval 3x spojení s mým psem a štěňata byla skvělá, psa jsem si nechal a mám ho dodnes. Je mu 13 let a je to dědek ve skvělé kondici.
Taky duvod k opakovanymu kryti.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:34
- Nahlásit
Mathea
Ale no tak, sama jsi psala i o te nepribuznosti.
No jistě.Protože když jediný krásný, zdravý a tak dál je bratr mojí feny tak s ním prostě krýt nebudu. To je snad jasný i tobě, ne?
Nekdo tu mluvil o prvnicce?
viz ja nez bych opakovane kryla, vyjela bych do zahranici
Dobrá, tak ani s druhničkou, či třetničkou bych asi nejela, protože v zahraničí jsou na tom stran zdraví stejně jako my. Teda v blízkém zahraničí- Polsko, Slovensko, Maďarko a tak. Tuším, že ve Švédsku jsou na tom asi líp. Ale na rovinu - na to, abych jela na krytí do Švédska prostě nemám. Ani čas, ani peníze.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:40
- Nahlásit
Biluška
To je snad jasný i tobě, ne?
Bilusko, mohla by sis v nasich velmi ridkych diskuzich odpustit tyhle osobni invektivy, nebo je do nich nutne musis zapojovat a delat z lidi debily?
Ale na rovinu - na to, abych jela na krytí do Švédska prostě nemám. Ani čas, ani peníze.
Jo, aspon ze na rovinu, za to ti dik. Ale jinak se k tomu radsi vyjadrovat nebudu, protoze by se tu zase strhlo neco, o co fakt nestojim.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:49
- Nahlásit
Mathea
Bilusko, mohla by sis v nasich velmi ridkych diskuzich odpustit tyhle osobni invektivy, nebo je do nich nutne musis zapojovat a delat z lidi debily?
Pokud nebudeš z mých příspěvků vytrhávat ty kousky, které se ti hodí a ignorovat ty, které se ti nehodí tak bezproblémů.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:54
- Nahlásit
stetisek123
Doufam, zes s mou odpovedi spokojeno, zadne dalsi reakce nevidim.
Biluška
vytrhávat ty kousky, které se ti hodí a ignorovat ty, které se ti nehodí
Mne by se prosim hodil levej trapez, pripadne T1 bez vyrustku.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 22:54
- Nahlásit
Biluška
Pokud nebudeš z mých příspěvků vytrhávat ty kousky, které se ti hodí a ignorovat ty, které se ti nehodí tak bezproblémů.
Je to hezky ukaz toho, jak maji ruzni lide ruzne vnimani sveta, lidi kolem sebe, psaneho slova, atd. a tim bych to radsi ukoncila.
|