Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
pajda222
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:08
- Nahlásit

Psa kterej se občas neproběhne za zajícem neznám a že jsem už několik plemen vyzkoušel a nikdy jsem neměl lovecká, vždy jen služební a chuť na zajíce má každej pes. Některej míň, některej víc, to si člověk nevybere.
Můj první pes byl čenej NO, po zajících koukal hlavně na stopě, takže jakmile nějakého zahlédl, bylo po a bylo mu úplně jedno, že mohl vyhrát MR mládeže. Tenkrát jsme začínali poslušností pak obrana a končili stopou, měl takový náskok před soupeři, že mu stačilo 82 bodů na stopě, které dělal vždy přes 90b. No a jeden zajíc a z 1.místa bylo 15. místo.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:10
- Nahlásit

jana33
pokud cestou nepotká auto nebo trať...
a divila by ses, co je v Praze zvěře -ale vlastně asi nedivila, znáš to.
Víš, já za sebe kokry raději rozmlpuvám, neznám smutnější pohled než kokr na flexině, co se nikdy neproběhl po lese, po poli...Společenskejm plemenům to třeba tak nevadí))

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:18
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ale jo jasně,že tě chápu,ještě s tvýma zkušenostma,ale přijde mi kvůli tomu úplně kokry rozmlouvat,škoda,to by pak neměl kokra kromě myslivců nikdo. Brita v Praze fungovala bez problémů,na chalupě to bylo horší,ale žádnej zásadní problém a to to byl první pes,na kterým jsme nasekali všechny chyby,co jdou

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:19
- Nahlásit

xxAlexandra

s americkým kokrem mě předběhla Biluška, taky mne napadl.

a nebo ten pudl - střední.

a jen bych - jestli můžu- nevidím úplně jako ideální venčení psa dětmi. Pokud se tím tedy nemyslí takové to pohotovostní vyvenčení, že dítě přijde ze školy a skočí s hafanem, aby se mohl vypustit. nemám teď na mysli to, že se pes s dítětem - pokud není hodně zodpovědné - ne vždycky ideálně vyvenčí, to radši ani nenaznačuju , abych nerozpoutala vášně, ale spíš to, že bohužel čím dál častěji se může díky nezodpovědným majitelům jiných psů dítě dostat se psem do situace, kdy si nebude umět poradit. Pochopitelně nevím, jak staré děti máte, já mám na mysli děti malé na základce.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:30
- Nahlásit

mám kamarádku v Německu - podle jejich zákona smí psa samo venčit až dítě nad 12 let - sice jí to komplikuje život s takovým tím právě rychlovenčením na 5 minut, ale podle mě je to super nápad...
jana33
ale jo...ale zas si říkám, jestli by fakt podobnejm lidem nebylo líp s pudlíkem třeba. protože jasně, kokr bude v pohodě fungovat ve městě, ale ten les mu prostě bude chybět. pro mě je to prostě pes ne jen pro myslivce samo, ale pro aktivní lidi, co chtějí trávit hooodně času v přírodě

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:39
- Nahlásit

Lucie od Arta

až dítě nad 12 let - sice jí to komplikuje život s takovým tím právě rychlovenčením na 5 minut, ale podle mě je to super nápad

přesně tak, já si prostě nemyslím, že by dítě mělo venčit psa, jednak málokteré dítě ho bude venčit opravdu, zpravidla víme, jak to vypadá a za druhý to v dnešní době už není ani bezpečný. Ani pro jednoho.

No že jí to komplikuje život..... teď budu kapek drsná, ale tak snad si pořizovala psa, především proto že ho chtěla, tak s ním prostě musí ven, kdyby děti neměla, taky by musela, to že děti ho můžou vzít ven vypustit, je naopak bonus.

helps
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 12:58
- Nahlásit

moll

začátečníci a nějak malý děti v bytě asi ve městě - nejlíp chlupatou přízemní kouličku až váleček - bišona nebo něco takovýho. sice se musí česat, ale aspoň se děti zabaví...

Nj, jenže takový se paní nelíbějí.

moll
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:04
- Nahlásit

helps
tak si koupí pesana, kterého bude za pár měsíců inzerovat |"z rodinných důvodů". cokoliv loveckého jakékoliv velikosti a cokoliv většího než střední pudl je mimo výběr. tak víc než ty bambule na špagátě nezbývá.

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:07
- Nahlásit

moll
tak víc než ty bambule na špagátě nezbývá.
to si nemyslim. Navíc, co znám bišonky, sou to pěkný šmejdi vzteklý útoční ))

Pak mě napadl ještě lvíček, jsou to sice malí pejsci, ale ne zas úplně...

helps
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:13 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

moll

tak si koupí pesana, kterého bude za pár měsíců inzerovat |"z rodinných důvodů". cokoliv loveckého jakékoliv velikosti a cokoliv většího než střední pudl je mimo výběr. tak víc než ty bambule na špagátě nezbývá.

No mě to nepovídej, já si o výběru na základě vzhledu myslím své... ačkoliv ono se jak říká Gerda dá najít vícero plemen, ale chce to koukat za prvák na to původní využití a za druhák na velikost a žejo zkušenosti ze strany majitele... ale jestli s tím psem chce nechávat děti o samotě a i venčit, tak to opravdu asi musí bejt nějakej prcek flegmatik.(ačkoliv tedy je to nesmysl, aby malé -rozuměno tak do těch 11-12let -dítě venčilo a staralo se samo.)

xxAlexandra
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:26
- Nahlásit

Děkuji za všechny příspěvky, které jsem si pozorně přečetla. Z toho všeho co píšete mi vyplývá, že si asi pořídíme kočku Synovi je devět, kolem domu na polích poskakuje hodně koroptví...upřímně řečeno se také bojím byť pohotovostního venčení samotným dítětem, tak skoro vypadá, že budeme muset počkat až budou děti starší, ach jo, ach jo. Já jsem osm hodin v práci, to asi žádný pejsek nevydrží, zvlášť ne štěně. A rasu už mám celkem jasnou (možná do budoucna) kokří holka nebo retrívr.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:31 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

xxAlexandra
pokud máte zájem o kokra a chtěla by jste si promluvit s odborníkem,tak Vám doporučuji p.Petra Studeníka.Dlouholetý chovatel,rozhodčí z exterieru a o kokrech ví myslím oppravdu hodně.Ńavíc ho považuji za velmi čestného člověka.
www.blackpetrs.cz

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

xxAlexandra

.upřímně řečeno se také bojím byť pohotovostního venčení samotným dítětem, í,

to je myslím dost rozumné. Ono to logicky člověka asi většinou nenapadne, pokud sám nezažije se psem nějakou hodně nepříjemnou situaci. Situace je dneska hodně jiná, než bývala dřív. ale pokud byste vzali veškerou péči na svoje bedra, tak proč ne. Možná jen ještě doopravdy pouvažovat o tom plemeni, když člověk začíná, může ho lovecké plemeno opravdu trochu zaskočit. Jedna svými požadavky na potřebu vyžití a jednak tím, že se prostě člověk se psem lovečákem musí naučit nějak pracovat (a tam je to zase o větší spotřebě páníčkova času) - pokud tedy chce fungovat tak, že kam jdu já, tam jde pes a to navolno, protože život pro lovecké plemeno na flexině moc život není.
Tak přeju dobré rozhodování - dobré pro vás i pro pesana, páč toho si člověk pořizuje na hodně moc let a ta zodpovědnost k tomu je zapotřebí.

kočka není špatný nápad vůbec - určitě bych zaskočila na kočičí fórum nějaký a poradila bych se o plemenech- protože určitě jsou plemena která jsou víc kontaktnější než ostatní. A nebo... vzít nějakého mourka z útulku a vypiplat si ho k obrazu svému

Psíček

pane - já neopisovala, vážně ne. Hezky jsme se shodli

helps
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:37 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

xxAlexandra

No opravdu si myslím, že devítiletý děcko by nemělo chodit ani s jorkšírem, natož s něčím větším. Jde samozřejmě o to, že v nějaké krizové situaci jako třeba cizí nevychovaný pes co se bude vrhat na toho vašeho, či cokoliv jiného... děcko si s tím neporadí. A lovečík vedle pole s koroptvema by taky nebyl nejjednoduší oříšek pro začátečníky. Kočky jsou fajn.... )) Mě osobně se moc líbí ragdoll.

URL

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 13:39
- Nahlásit

xxAlexandra
co se koček týká, s jedním plemenem mám takovou velmi příjemnou zkušenost, jde o mainskou mývalí kočku, kočka velmi velká, povahou trošku "do psa", taková jak to říct...hodně chočená ))) kočičáři vám rádi poradí víc, nějaké ideální plemeno.

Tony
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 11:10
- Nahlásit

helps
máme podobný vkus (u psů šeltie, u koček ragdoll)

helps
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 11:14
- Nahlásit

Tony

Jj ) A oboje to sou zlatíčka.

danajasa
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 11:32
- Nahlásit

Eště tento patří do rodinky kokrů snád sem nepřehlídla,ale ten popis povahy jeden by tomu i uvěřil http://hobby.idnes.cz/sussex-spanel-0fz-/atlas-psu .asp?c=A100323_160416_atlas-psu_tyn

Martinna
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 00:52
- Nahlásit

Doporučuji amerického kokra, velikost tak akorát, povaha super, přizpůsobí se režimu člověka, s dětma taky super, mám fenku, je to závislačka, výborný společník, i přetože nevyrůstala s dětma miluje je, s kvalitní kosmetikou a pravidelným trimováním není srst náročná, jednou týdně koupání, fénování a rozčesání.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 11:00
- Nahlásit

Psíčku ty nikdy nespíš!?!

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 11:02
- Nahlásit

helps
Mrtví nikdy nespí, to nevíš?

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 12:25
- Nahlásit

Biluška

Mám se ještě hodně co učit

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 13:49
- Nahlásit

Já myslím, že buď si pejska vychovat k obrazu svému a nechat si poradit u chovatele nebo si vybrat v útulku psíka, který do dané rodinky sedne povahou.
Mám kokřici bez PP, jako malé jí bylo ubližováno, nyní je jí 5 let. Je dobře zvladatelná, zvěř nehoní, lovecké pudy má jen co se koček týče . Doma máme ušáky a morčata, chodíme do lesa na volno a pohoda.
Brala bych třeba toho kokříka, ale fenku...

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 13:52
- Nahlásit

Jinak s kokřicí jsem nejdříve byla co nejvíce doma, ale později už bez problémů vládala být část dne sama doma a v bytě. Nyní máme tedy domek a je s nimi doma pořád někdo.
Kokříci bývaj potrhlí, ale s výchovou a dostatkem pohybu je to bez problému.
Jinak tedy samotné dítě bych se ven docela bála pouštět s pejskem, nechat venčení jen na něm...nebo převážně. Ale třeba tu mojí čubinku v pohodě vedlo už kolikrát malé dítě a vše v pořádku.
Já měla prvního psíka v 10 letech, venčení bylo tedy převážně na mamince, ale odpoledne jsem ho brala na procházky do parku sama.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 13:58
- Nahlásit

NatalieNatynka
Já měla prvního psíka v 10 letech, venčení bylo tedy převážně na mamince, ale odpoledne jsem ho brala na procházky do parku sama.
To je právě to, čeho se tady většina lidí bojí. Nejde o to, že by dítě neudrželo psa na vodítku. Ale co udělá když přilítne volně pobíhající vlčák a začne na kokra útočit? A majitel bude o kilometr dál křičet "neboj, on si chce jenom hrááááát" ? Dneska poměrně častý jev
Bych prostě měla strach pustit malé dítě se psem samotné

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 22:32
- Nahlásit

Psíček
A nedejbůh kdyby na dítě zaútočil pedofil, co by si pejsek počal chudinka
No gdyby to byl pejsek tak je to ještě dobrý, ale kdyby to byla fenečka?

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 11:15
- Nahlásit

Psíček
Fenečka? Myslíš jako pedofil-samice jo?
Přece gdyby to byl normální pedofil-sameček tak by znásilňoval malý holčičky a malý fenečky, ne? Gdyby to byl pedofil-sameček-homosexuál tak by se museli bát malí chlapečci a malí pejskové... Tagže logicky, kdyby s malou fenečkou šel malý chlapeček a zaútočil na ně pedofil jak píšeš výše musela by se bát ta fenečka. Páč nigde nepíšeš, že by to byl peďák-buzna.

makrel
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 11:20
- Nahlásit

Biluška
peďák-buzna.
to by snad musel být ještě i pejskofil, ne?

ondra444
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:03
- Nahlásit

xxAlexandra

k detem si radeji pejsky nepořizujte

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2011 10:09 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Jasně člověk nemůže mít všechno že jo musí si včas vybrat jestli děti nebo psa
a když pak okolnosti a život jdou jinak než bylo v plánu - šup se psem do útulku nebo s děckem do baby boxu

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání