| Autor |
Zpráva |
xxAlexandra
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 20:45
- Nahlásit
Prosím o radu, vybírám štěně k dětem a do bytu. Mám dva favority Anglický kokršpaněl a Welššpringlšpaněl. Který z nich bude mít klidnější povahu a je vhodnější? Se psem teprve začínáme , děkuji.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 21:07
- Nahlásit
Se psem teprve začínáme
podle čeho jste si vybrali ta plemena? kokrové často trpí syndromem agresivitya welšáci jsou lovečáci jako vyšití - budete umět zvládnout a využít jejich lovecké vlohy? možná bych volila jednodušší plemena - ne teriery, ne lovečáky...submisivní fenka labíka ...možná...
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 21:39
- Nahlásit
moll
ne lovečáky...submisivní fenka labíka ...možná...
Neprotiřečí si to trochu?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 21:44
- Nahlásit
Já myslím, že kokři nejsou zas tak špatný, ale lepší by byl třeba kavalírek.
|
xxAlexandra
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 21:46
- Nahlásit
Labrador má určitě dobrou povahu, ale chtěla jsem menší plemeno, aby ho mohly venčit i děti a do bytu mi labrador připadá moc velký, ale úplně malého psa taky nechci.
|
xxAlexandra
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 21:57
- Nahlásit
Taky se nám líbila Bodrer kolie, ale ta má asi trochu divočejší povahu, že?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 22:01 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
moll
neplácej kraviny,pokud si pořídí papírovýho kokra,tak je syndrom agresivity pravděpodobný asi jako u jakýhokoli jinýho plemena. Už mě tyhle řeči o kokrech fakt nebaví. Naopak souhlasím,že welšové jsou víc lovci. Šla bych do fenky kokrouška
|
helps
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 22:11
- Nahlásit
xxAlexandra
Do bordery bych nešla. Jsou aktivní a opravdu nebude spokojená jen ležet v bytě a občas na procházku ... To jsou pracanti. Není zas potřeba 40 km denně, ale hlavinku zaměstnata potřebujou a v ideálním případě i sport. Navíc ono si spoustu lidí myslí, jak jsou chytré a super, protože je vidí v TV, ale když je pak pořídí a oni pasou cyklisty, auta a vše co se hejbe, tak to není zas taková sranda.... Záleží teda na vašich zkušenostech, ale ten kokřík či kavalír by byl lepší. A k dětem do bytu, menší pes vhodnější.
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 22:15
- Nahlásit
No já si myslím,že kavalírek není špatný,ale bacha při koupi,často jsou to kardiaci (mám jednoho doma) ,ale i čínský chocholatý také není špatný,kámoška je má a jsou fakt milí .
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 06:25
- Nahlásit
VerčaZ
no - mám pocit, že současní labíci chovaní jako ct- psi nebo domácí mazlíci by se při lovu už moc neuplatnili...
Psíček
fakt ještě pořád věřím, že ne každý dotaz je tvoje provokace a kromě toho bys nestíhal psát tolik příspěvků a ještě se zúčastnit dikuse v nich ... a nebo podceňuju tvoje schopnposti a pak se ti hluboce omlouvám.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 07:30
- Nahlásit
Psíček
neobtěžuješ, ale popichuješ, aby zábava nestála....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 07:50
- Nahlásit
Psíček
jasně - chápu...v pohodě
|
melzerin
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 09:31
- Nahlásit
xxAlexandra
Kavalírek - k dětem značka ideál!
|
melzerin
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 09:40
- Nahlásit
xxAlexandra
nebo pudlík, ten ani nelíná
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 09:44
- Nahlásit
moll
Hele já osobně bych raději než labradora volila pro začátečníka toho kokra, lovecký plemena to jsou obě, ale labradoři mi nepřijdou jako úplně klidný psi ...
Všechno je pochopitelně individuální
|
xxAlexandra
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 09:47
- Nahlásit
Ta diskuse se tedy nějak zvrtla...myslela jsem, že je to tady o psech a ne o lidech. Kavalír, ten je ,možná povahově a velikostně vhodný, ale toho bych nechtěla. Tak tedy ještě jednou, co do bytu pro začátečníky kokr nebo retrívr či labrador ? Aby ho mohly venčit i menší děti. Díky za Vaše názory, pokud budou k tématu.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 10:08
- Nahlásit
xxAlexandra
Určitě bych zvolil kokra a radši fenku, psi bývají občas divočejší.
Naši maj již 11 let kokřici a je to bezvadná čubinka, sice moc nemusí děti, ale to je tím, že na ně od mala není zvyklá, když má nějaké potkat, tak se raději vyhne. A když už k ní nějaké jde, tak trpělivě drží a čeká, až ta hrůza pomine, nevrčí.
Zvěř se pokoušela jako mladá honit, ale vyloženej magor, který když vidí zajíce, tak nevidí neslyší to neni, po chvilce běhu se nechala vždy odvolat.
Jinak je hrozně mazlivá a taky děsně chytrá. Umí si říct, co chce, když přijde a mručí na ně, tak řeknou:,,co chceš?" a ona je dovede přesně k tomu, co chce. Sama skáče do sprcháče na umití ťapek po procházce a i je v naučeném pořadí zvedá.
Na procházky také není náročná, ujde i několika km procházky a když neni moc času, tak ji stačí obejít jen barák. I v 11 letech je stále velice vitální a když ji ostříhaj, tak vypadá, jak trochu šedivé štěně. Celý život je zdravá, krom nějakého doho malého zánětu v uchu, s čímž se musí u kokrů počítat.
Myslím si, že pro rodinu ideální pes.
Juj, to sem se nějak rozepsal
|
helps
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 10:18
- Nahlásit
xxAlexandra
Tak labradorského retvívra ani zlatého retvívra dítě neudrží, to je snad jasný. Navíc jsou labradoři velmi živí. Takže jedině ten kokr, když se Vám kavalír nezdá.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 10:50
- Nahlásit
xxAlexandra
Jak moc malé děti? Třá desetileté děcko už by mělo kokra relativně zvládnout. U menších bych byla dost proti. Vůbec mě může urvat když potkám venku malé dítě samotné se psem, i kdyby to měla být čivava Páč to dítě ještě není schopné reagovat na různé situace a ovládat toho psa. Kolikrát ani na vodítku ne.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 10:53
- Nahlásit
Biluška
Tak tak, já dostal svého prvního psa až v patnácti, byl to ovčoun a měl jsem ho co udržet.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 10:58
- Nahlásit
pajda222
Já měla prvního jezevčíka v třinácti a ten udržet šel .
Teď chodí občas moje děcka (dvanáct a devět) venčit naše psy. Šeltie udrží v pohodě, dokonce i dvě naráz. Kupodivu ta starší zvládne i německého ovčáka. Zato za šarpejem, nebo foxteriérem vlajou jak mastný hadr a většinou to skončí tak, že ho neudrží.
Co znám kokry tak pro začátečníky to bude docela oříšek . Ale kdo chce kam...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:09
- Nahlásit
xxAlexandra
Mám kokra. S PP. Má výrazné lovecké pudy - za což jsem ráda, dělám myslivost. S dítětem bych ho ven nepustila, teda tak max na vodítku. Nepere se, agresivní vážně není - do chovu se pes s agresivní povahou prostě nedostane, to asi myslela Jana těma papírama )), ale na volno teda ven s dítětem ne...a na rodinné výlety na volno taky ne, je potřeba hlídat kde co vylítne.
A potřeba energie bych řekla větší než u labradora...
Jinak pohodové zvíře, krom údržby srsti, to je občas děs, po procházce tahat všechny větve a bodláky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:10
- Nahlásit
xxAlexandra
Co takhle amerického kokra? Ti jsou přece jen trošku klidnější než angličtí bratranci.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:15
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ano,to jsem myslela těma papírama a hlavně ti původní kokři, u kterých se agresivity projevila a do Čech zatáhla právě kvůli povaze přešli do nepapírových chovů.
A potřeba energie bych řekla větší než u labradora...
jak u kterýho,obecně do dvou let bývají labíci rakety,pokud by měli "štěstí" na super temperamentního jedince,tak si troufám tvrdit,že na tom budou hůř než s kokrem
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:24
- Nahlásit
Biluška
to řekni tady Falco---loví jí to stejně ne-li hůř než mně a údržba srsti děs. A já jsem proti stříhání či holení, prostě když si vyberu dlouhosrsté plemeno, nevemu ho pak strojkem. Takže po procházce s amíkem by měla rodinka tuplem co dělat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:44
- Nahlásit
Lucie od Arta
-loví jí to stejně ne-li hůř než mně
No lovit budou všechny tyhle plemena. Si nevybereš. Mě docela slušně loví i šarpej Teda lovila by, kdyby jí to prošlo
Takže po procházce s amíkem by měla rodinka tuplem co dělat
Aspoň se nebudou nudit. Možná jsou stejně úchylní jako Gerda a česání je baví
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:49
- Nahlásit
Právě - bych paní směřovala k něčemu nelovícímu...protože nezvádnutej lovec je pro běžnej život naprd...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:53
- Nahlásit
začátečníci a nějak malý děti v bytě asi ve městě - nejlíp chlupatou přízemní kouličku až váleček - bišona nebo něco takovýho. sice se musí česat, ale aspoň se děti zabaví...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:54
- Nahlásit
Lucie od Arta
Hele,tak ono záleží na tom,kde bydlí,jak žijou. Jestli bydlí v Praze a venčení se bude konat v parcích a na sídlišti,tak bych se kokra fakt nebála. Jestli ale každý víkend a celý prázdniny tráví na chalupě u lesa,tak budou muset s lovením počítat. Ale zas kokr jakou nezvládnutej lovec většinou vypadá tak,že v lese zrhne po stopě,ale zase se realtivně rychele vrátí,nemusí ho nikde celej den hledat
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 11:58
- Nahlásit
xxAlexandra
bude mít klidnější povahu a je vhodnější? Se psem teprve začínáme
Na základě takových požadavků bych také psa vybírala, vybírala teď nedávno i moje kamarádka se dvěma malými dětmi, na výběru plemene jsem "spolupracovala" a koukali jsme na velice podobná kritéria jako vy - pes ne úplně mrňous, ale nic extra velkého, aby mohl stíhat aktivity s rodinou, být poměrně snadno ovladatelný, chápavý, dobře a pohodlně se vešel do bytu, dal se bez problémů přepravovat v obyč autě s bagáží, mohly pomoct s péčí už i malý děti, nějaký plemínko, co neni už jen z podstaty plemínka agresivní, nebo jak to jinak říct, aby to neznělo blbě...my jsme nakonec vybrali bruselskýho grifonka, osobně bych šahala po psech ovčáckých plemen, nebo po pudlíku, mají mnoho velikostních i barevných rázů.
|