| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 21:46
- Nahlásit
hoj, můj 3měs pesan se strašně vyžívá ve žraní tehlech věcí, a s jakou chutí si je dává, až mi to připadá divný, taky nám ožral kus zdi, a přitom nic jiného doma nezničil, navíc ji nežral jen když jsme nebyli doma, ale i když jsem s ním byla v pokoji. Je možný, že mu chybí nějaký minerály nebo tak něco?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 21:50
- Nahlásit
Grin
A cim to stene krmis? krom hliny, pisku, sterku a omitky?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 21:51 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Grin
možné to samozřejmě je, čím krmíte?
ale nám tedy příšera v tomhle věku taky žrala (kromě zdí) vše výše uvedené ve velkým, navíc ještě i h***a, shnilou trávu, klacky, šišky, listí, papírový kapesníčky, rohy od stolu... prej u labradorů je to normální, holt mám chodící popelnici - teď má devět měsíců a je to lepší, už nežere úplně nonstop
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 21:59
- Nahlásit
Možná, že mu něco chybí, ale nevím v tom případě co kdysi chybělo naší argentině, když sežrala roh starožitnýho příborníku - asi mozek Ještě, že jí věkem dorostl
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:01
- Nahlásit
Eldoguero
le nevím v tom případě co kdysi chybělo naší argentině, když sežrala roh starožitnýho příborníku - asi mozek
to už je spíš tak jako Tak při pátku
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:21
- Nahlásit
Zatím krmíme teda eukanubkou a na doplnění kuřecí, rejžička a nějaký různý mlsky, mrkvička z vývaru a podobně. S tou eukanubou nejsem moc spokojená, ale zatím jsem se nerozhodla čím ji nahradím, a tak si právě říkám jestli tady nenajdu odpověď, co hledat ve složení a co eukanubě chybí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:22
- Nahlásit
Eldoguero
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:25
- Nahlásit
Grin
co hledat ve složení a co eukanubě chybí.
Maso.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:29
- Nahlásit
Fifi
co hledat ve složení a co eukanubě chybí.
Maso.
bin-go
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:30
- Nahlásit
Fifi chápu
ale na druhou stranu, maso nenajdeš ani v omítce, že ne?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:31
- Nahlásit
PetraK
to už je spíš tak jako Tak při pátku
ale tohle byla bohužel realita, ani nechtějte vědět kolik stála oprava toho zežranýho rohu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:33
- Nahlásit
Grin
maso nenajdeš ani v omítce, že ne?
ale jo, když třá do zdi zazdíš princeznu nebo nepohodlnou sousedku, tak najdeš
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:36
- Nahlásit
Grin
ale na druhou stranu, maso nenajdeš ani v omítce, že ne?
Ale tak maso v omitce najdu snadno, bo cuby moje zerou jak prasata.
Ale vazne -
Omitka= zrejme nedostatek vapniku, kteryzto se z masoveho krmeni ziskat da velmi snadno, narozdil od srotu Eukanuba.
V ruznych podobach - u 3 mesicniho stenda by to pro mne byly hlavne ruzne skelety kureci masite, s kuzi, velke kloubove kosti na ozuzlani atd.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:45
- Nahlásit
Grin
Můj pes, když byl jako štěně na Acaně (od chovatelky), žral chudák i cihly. Nemluvím samozřejmě o takovém tom nerozumném ochutnávání na procházkách (vajgly, žvýkačky, papírové kapesníky...). Vyloženě se vyžíval v tom, když jsem na zahradě ryla v záhonech, si lehnout do hlíny a okusovat staré trouchnivějící cihly, které tam mám jako obrubu. Víc toho žral, když náhodou měl průjem (třeba z kočičince). Tehdy jsem pochopila, že to nedělá jen tak. Začal přechod na rozumnější krmení, ukončený vítězoslavně syrovou stravou
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:46
- Nahlásit
A co přecejen zkusit zazdít tu sousedku a následně ji skrmit i s omítkou a zbytkem zdi
V případě nedostatku sousedek jednu dodám, ale upozorńuju, že 3. měsíční štěně ji bude mít tak na rok a půl
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:50 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Eldoguero
3. měsíční štěně ji bude mít tak na rok a půl
Ale vykostit jinak to nedá Apropo kdybych tady vypsala co dokáže sežrat4měs.pakoní štěně tak zahltím server,namátkou-dlaždičky beton igelitové tašky smeták skobičky v jakékoli množství přírodních materiálů tuny.Byla sem blízká blázinci vyrostl,už toho žere mín a jediné co mi utkvělo v paměti je věta našeho velmi chápajícího veta.-Když to šlo tam půjde to i ven
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 22:55
- Nahlásit
danajasa
tak tak
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 07:50
- Nahlásit
Fifi
u 3 mesicniho stenda by to pro mne byly hlavne ruzne skelety kureci masite, s kuzi, velke kloubove kosti na ozuzlani atd.
ale to on dostává, jenom ne prostě třikrát denně každej den. Já prostě krmit jenom masem nemůžu, nemám to kde skladovat a navíc jsem dost ulítlá a nesnáším zpracovávat maso. Prostě pro mě ty granule jsou opimální, když se doplněj něčím dobrým tak třikrát za tejden; nehledě k tomu že se mnou pes je neustále na cestách, takže ani ten náš životní styl není skloubitelnej s ničím jiným než těma granulema. Takže:
Má někdo tip na lepší granule?
(BTW jsou granule, který mají toho masa v sobě daleko víc než eukanuba, ale taky daleko míň)
Protože jestli jde o vápník tak je to takový ošemetný, zase předávkouvat malý štěndo vápníkem neni taky dobrý řešení...
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 08:54
- Nahlásit
Grin
zkus kouknout na Acana Pacifika - naše čubí je s ní spokojená i když poté co ochutnala maso (zatím vařené) tak do misky s granulema vždycky koukne, jde do kuchyně zkontrolovat co kde je a teprv pak se jde najíst. cca před půl rokem kdy byla jen na granulích a misku vymetla do 1 minuty. Do zdi si kousne i dneska
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 12:18
- Nahlásit
Asi mu chybí hlína písek a štěrk
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 10:42
- Nahlásit
Grin
Já to chápu, taky krmím granulema a nevidím na tom nic špatnýho
Acanu bych nedával u čistě bílýho psa, bála bych se zreznutí, prýje to po ní celkem častý, z toho důvodu jí taky nekrmím, kupuju Artemis a jsem teda spokojená URL
Canine Caviar jsem chtěla brát, ale zrovna ho neměli,tak jsem vzala Artemis a jsem spokojená
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:03
- Nahlásit
zavrelka jak říká barbucha, z acany mám strach kvůli reznutí, ale možná že to vyzkoušim, protože mi připadá že po Eukanubě taky trochu žloutne.
Barbucha z Prahy
taky krmím granulema a nevidím na tom nic špatnýho
konečně někdo! Tady jsou všichni hrozně radikální, hlavně BARFisti Mě je úplně jedno čím kdo svýho psa krmí, protože to, co vyhovuje jednomu psovi nemusí vyhovovat druhýmu a to, co vyhovuje jednomu člověku nemusí vyhovovat druhýmu.
Na acanu jsem koukala, a je mi strašně líto, že s ní asi nebudeme moct krmit, protože mi připadá dobrá.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:30
- Nahlásit
Je možný, že mu chybí nějaký minerály nebo tak něco?
jo a nebo je to prostě jen pažravec mám doma 9ti měsíčního výrostka a taky jako malej žral všechno, včetně té zdi krmím FirstMate od mala, které považuju za docela kvalitní to žužlání a pažravost dle mě souvisí především s věkem a přezubováním, kdy tu tlamku prostě mnusí nějak zaměstnat. malej teď v 9ti měsících už je relativně klidnej, rozhodně nežere kde co leží, už si vybírá :-DDD
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:35
- Nahlásit
PeKrato No pažravec je to každopádně, ale přijde mi diný, že zatímco všecko ostatní ochutnává, tyhle kameniny a omítkoviny prostě hltá a polyká si vždycky přijdu na prochajdš jako blbec, na chvilku se zastavím a brouček už futruje šutry
a každej na mě kouká vyčítavě že mu nedám najíst
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:47
- Nahlásit
Grin
Jako já na granule nedám dopustit, protože furt se psem někam jezdím, takže mito přiojde praktický, masa se štítíím, nedělám si ho ani pro sebe, takže pes má prostě smůlu, navíc misku vymetl vždy do 1 minuty, te´d sice vymýšlí, protože je v pubertě a háravky ho tak nějak vykolejují,takže nám chlapeček začal stávkovat, ale jeho chvílema kvůli fenám nezajímají ani pamlsky venku
No, já jsem se asi bála toho reznutí zbytečně, mám kolii(nechtěla jsem nicméně riskovat zežloutnutí na límci, tlapkách apod.), ale pokud pes nebude mít před sebou nějakou výstavní kariéru, tak nasadím acanu a bude !
Jinak kamakrádka má 10.měs. maď. ohaře a ten jí žral kamínky ve velkým, prostě je polykal, a pak jak byl starší,tak najednou přestal, tak si myslím, že to toho tvýho přejde. Můj pes,když byl malej,tak vzal do tlamy všechno a taky ho to přešlo. Tak pevný nervy
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:48
- Nahlásit
Grin
konečně někdo! Tady jsou všichni hrozně radikální, hlavně BARFisti
Jo jo, se někdy cítím jak kdybych psa v podstatě zabíjela, protože krmím granulema.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:13
- Nahlásit
Grin
hele, moje zkušenost je, že čím větší haló ze žraní dělám, tím víc se do toho pustí takže pokud mu to nebylo nebezpečný, prostě jsem to nekomentovala a navnadila na jinou zábavu. Ona ho trocha šutrů nezabije a řvát na něj celou cestu fuj se mi fakt nechtělo (a jemu by to určo taky nebylo příjemný ). Tak jen takový tip, jak jsem na to šla já.
že mu nedám najíst
hehe, to znám ale fakt to s věkem ustoupí, neboj )
jinak taky granule nezatracuju, přirozený to není, ale ani škodlivý
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:19
- Nahlásit
Zdar, ohledně těch kamínků je pravda, že povětšinou je to spíš mnoho povyku pro nic, ale ojedinělý nejsou ani případy, kdy se cizí těleso v trávicím traktu nějak "vzpříčí" a je prů...
Teď zrovna řešila jedna holčina na cvičáku blbej kaštan u goldena (čili fakt pažravec) a nakonec pes skončil pod kudlou Te´d už je vše ok, ale těch nervů...
A známýho policajta ovčanda sežrala pár kuřecíc kostí (děti jí chtěli dopřát), normálně byla na kosti zvyklá, ale tentokrát to prostě neklaplo a taky musela na operaci
Takže já bych teda asi řešila, kdyby mi pes žral kamení.
Nemluvě o možnosti zlomení zubů...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:27
- Nahlásit
Eldoguero
já měla na mysli variantu, že pejsa to pochopil jako super zábavu, protože panička na něj tak piští a třeba ho i honí a je to hrozná sranda. tak se ty šutry naučil žrát. a zlozvyk je na světě
ono těch věcí, co se tomu psovi sežráním může stát, je spousta. ale to raději neplašit a řešit až když se něco stane bo jinak by se z toho jeden zbláznil
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:55
- Nahlásit
PeKrato
Tak to souhlasím, kámoška si takovýmhle přístupem vypracovala u svého psa krásný zlozvyk v požírání všeho shnilého a smrdutého. A vlatně čehokoliv co mu přijde pod nos
Akorát, že ty kamínky jsou podstatně rizikovější.
|