Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kolik pohybu poskytnout štěněti?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 12:50
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Je to velššpringršpanělka, má celý dospělý život cca 20 kg čili nění tlustá.

Zuzapes
Štěňata spolu běhají a hrají si, proto to vypadá, jakože s ním chodit 2 a více hodin je totéž jako když si pinďové hrají. Ale není tomu tak. Oni chvilku běží, pak se perou a válí se u toho, pak zase kousek běží, pak na sebe číhají a stojí. Prostě není to celou tu dobu chůze nebo běh, ten je tak z polovičky. Takže v tom je ten rozdíl.
A navíc, když je nějaké unavené, někam zaleze a zchrupne si. Kde si lehne na vycházce? Nikde. Musí pořád jít.

Monty
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 12:54
- Nahlásit

PetraK
zeptám se veta a bude, já si myslím, že malou nepřetěžuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 12:59
- Nahlásit

Monty
myslim že Vlčáčková to tak nějak vystihla

A navíc, když je nějaké unavené, někam zaleze a zchrupne si. Kde si lehne na vycházce? Nikde. Musí pořád jít.

navíc nezapomeň, že ty malí smradi nedaj tu desítku co ujdeš ty, ale daj to sem-tam-sem-tam, takže toho ujdou mnohem víc.

já si myslím, že malou nepřetěžuju
jistěže je to tvůj názor, to jo. člověk zná svýho psa nejlíp, ale ..... je to prostě prtě a každej den desítka prostě mi /a nejen mi teda/ přijde moc. Každej den, den po dni, o víkendu mnohem víc, píšeš. kdy si to tělo odpočine?

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:04
- Nahlásit

Monty
ahaaa

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:15
- Nahlásit

PetraK
no hele oni ti její neběhají tam a zpátky, nebo minimálně, ani se neperou, oni se vlečou skoro stejně pomalým krokem jak my, takže by to nemuselo být tak hrozný...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:49
- Nahlásit

Zuzapes
Já sem nemyslela, abys Rastyho tahala v klokance, to bylo vysvětlení, že tam kde je páník je spokojenej i pes, že je v jeho přítomnosti a je to jedno kde-venku, doma, na gauči...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 14:09
- Nahlásit

makrel

jo jasně, ale denně? Hele mám čokla co je spídygonzáles - vižlu, rozhodně to není gaučový a kavárenský povaleč, ale když byl takhle malý, tak každej den deset kiláků? No nevim. ale ve svý podstatě každýho věc, potíž je v tom, že když to čék blbě odhadne, je to sice jeho věc, ale doplatil by na to ten čokl. Což neříkám, že to Monty blbě odhaduje, ne. Jen že mi to přijde prostě každej den moc pro takový prtě.

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 14:09
- Nahlásit

PetraK
já vím, jak to myslíš, ale ona beztak kecá a není to každej den

Monty
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 14:13
- Nahlásit

PetraK
nechci se hádat, jak říkám zeptám se veta, ale kdyby byla vyřízená tak lehne hned po té procházce, ona kolikrát ještě hodinu po ní nejde spát a hraje si třeba s hračkama apod.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 14:42
- Nahlásit

Monty
nechci se hádat, jak říkám zeptám se veta, ale kdyby byla vyřízená tak lehne hned po té procházce, ona kolikrát ještě hodinu po ní nejde spát a hraje si třeba s hračkama apod.

nechci rejpat, ale takto se chovají moji psi, když jsou přetažení

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 15:15
- Nahlásit

kejtlin
já to chápu a souhlasím, jen doma ho to už moc nebaví ani se mnou, když je tam přes den.... je radši venku a zkoumá nové podněty

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 15:20
- Nahlásit

kejtlin
Ale jak se tady už psalo, jsem už poučená, že teda 2hodiny je moc, zkusim mu vymyslet nějakou jinou činnost doma, aby se nenudil

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 15:37
- Nahlásit

Monty
nechci se hádat,

jo v poho, já to tak ani neberu. A taky mi do toh ve svý podstatě je kulový, spíš jen že člověk chce kolikrát čoklovi dopřát toho pohybu dostatek a ...v dobré víře to může třá i přehnat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 15:40
- Nahlásit

Zuzapes

zkusim mu vymyslet nějakou jinou činnost doma, aby se nenudil
však si s ním může doma hrát a formou hry ho učit , třeba hledat schovaný předměty, formou hry ho učit povely...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 15:54
- Nahlásit

Zuzapes
Hraj si s ním na schovku. Schováš pár pamlsků a on je bude hledat. A uvidíš, že budeš mít chvíli klid. Taky jsou hry, kdy pes se musí dostat na pamlsek nějakým fíglem. Kup mu ty balonky, které když se koulí, ztrácejí pamlsky atd. Ale pak je třeba zase snížit dávku jídla, když vyjí jídlo v takovýchhle hlačkách.

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:00
- Nahlásit

Vlčáčková
děláme oboje....jenže on už ty skrýše zná, tak je hrozně rychlej
míček má taky, teď jsem mu objednala nějakou kong hračku taky na pamlsky, že to z toho bude dostávat zas jinak....tak bude mít nějakou dobu co zkoumat
každopádně díky za tipy, kdyby tě (nebo někoho jinýho) ještě něco napadlo nebo máš/te něco vyzkoušený, jsem jedno velký ucho-oko nápadů není nikdy dost.... díííííky

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:10
- Nahlásit

Zuzapes

tak ho nauč "hlídat" něco k jídlu - u nás je třeba oblíbený hlídání rohlíku na židli - dobře se to pak hodilo k tomu, že se pes naučil, nežrat věci nalezené.

Monty
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:21
- Nahlásit

Psíček
máš naprostou pravdu, každý napíše co si myslí a stejně se nic nevyřeší, protože sto lidí sto chutí.
Já to beru podle toho mého staršího, ten to měl stejně tak jak malá, ale i to nemůže znamenat, že se malé nemůže nic stát, protože je každý originál a je to u každého individuální

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:22
- Nahlásit

Psíček

Jde prostě o to, že všeho moc škodí

tak, to je myslím tak nějak nejvýstižnějš řečeno pane.
víc k tomu není co dodat.

jbat
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:29
- Nahlásit

Psíček
ty vole Psíčku, tak já tady s tebou souhlasím a ty si toho všimneš až ve 14:33????

Jinak já jsem s čoklíkem blbla, doku si sám nezačal lehat nebo přestal být aktivní a brzo pochopil, že když si bucne, bude mít klid. máme to tak doteď.
Stačí ty psy pozorovat, i parsona, Blbís je JRT (tedy neunavitelný), ale přece jen poznám, kdy už to není až tak o chtění, jako spíš o jack russelí neschopnosti přestat.

jbat
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:39
- Nahlásit

Psíček
jenže on mnohdy pes chce i když to pro něj zdravé není.
no to mi povídej, ale jak píšeš - od toho je tu páníček.
kor v létě jde pes po nějakém šíleném běhu nebo aportování na vodítko a za chůze (jeho klusu) se vydýchává. Blbís má velký srdce, takže u něj jde fakt o život občas. a když už má naprosto dost, tak si lehá, což taky nedoporučuju. ani u zdravejch psů.

Monty
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 16:54
- Nahlásit

jen chci upřesnit: každý den to vyloženě není, třeba když prší tak chodíme jen na krátké, protože mi oba stávkují a nechtějí za deště chodit, to samé v létě, chodíme na kratší a brzy ráno nebo pak večer, když jsou vedra

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 08:32
- Nahlásit

PetraK
hm...to bych mohla zkusit, dík....to by se mi hodilo, aby nežral všechno co najde....ikdyž už docela slyší na fuj a nesmíš.....někdy prostě neodolá.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 08:43
- Nahlásit

Zuzapes

no začni něčím ne úplně atraktivním - třá rohlikem, aby se po tom tak nehrnul, postupně prodlužuj dobu, kdy si to nesmí vzít a vzdálenost mezi tebou a jím (páč na začátku pochopitelně bude mít tendenci to vdechnout), my máme jako "povel" dáááávej na to pozooooor! (nedávala bych hlídej,páč nevíš, jaký výcvik budeš třeba dělat a kdybys dala hlídej, tak pak to budeš mít při výcviku zbytečně komplikovaný) no a vzít si to může, až mu to dovolíš. si tak nenásilně připravuje na to, že sám by si neměl nic vzít.

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 09:25
- Nahlásit

No, to je pravda, ale já ho nenechávám nebo se aspoň o to snažim, když neposlechne a nejde od toho, škubnu vodítkem a vemu mu to....nevim jestli je to tak dobře... Problém je, když není na vodítku...to mi s tim pak utíká a chce se honit....tak jak mu v tom mám zabránit....?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 09:29
- Nahlásit

Zuzapes
docela slyší na fuj a nesmíš

To je tvůj první pes? A jak se vůbec menuje?

Zuzapes
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 09:31
- Nahlásit

No, u našich jsme měli dalmatinku (což je úplně jiná povaha tak se učila snadno), ale to bylo u rodičů, takže vlastně první, jo jmenuje se Rasty.

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 09:46
- Nahlásit

Psíček
asi hodně dalšího, ale moc brzy ráno na mne , tak mi to vůbec nemyslí.

nevěřím, že by vám to někdy nemyslelo!!!!

totok je těžké ohlídat, já jsem taky zvolila Davítkový metodu a fungá to... :-/

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 09:48
- Nahlásit

Psíček

Já teda myslím, že takhle naučím psa spíše očekávat, když už si tu či onu zakázanou věc bude moci vzít

hele já nevim - sem lajka - no ale nejni to pak venkoncem o tom, že důležitý je, že si to bez mýho povolení nevezme?? že jako jakákoliv volně ložená potravina se může vzít jen se svolením?? /což se pochopitelně hodí i v tom případku, že nechám jídlo na konferenčním stolku a pes mi do toho prostě nehrábne / V některých situacích to svolení přijde a v některých ne? Zkusím to přirovnat k lovečákům v praxi. Ohař nesmí zvěř honit, ale... je li zvěř zraněná, tak na povel majitele ji naopak musí dohonit a zabít, aby tak ušetřil zvířeti trápení.

pod důsledným dozorem celoživotně
todle podle mě nikdy nezajistíš

co se týče žraní fujtajblů, tak jsem fakt postupovala tak, že jsem jednak Ešusa učila doma, že jsem třeba něco dala na zem a když po tom šel, tak velmi důrazný NE!!, sebrala jsem to a dala pryč, místo toho dostal něco lepčejšího s pochvalou. to stejný pak venku na zahradě na chalupě, na louce, pak u nás v polích - to už s buřtem a na vodítku, pak bez vodítka.... plus to, že jsem stejně cíleně šla po tom, že nesmí chodit do určitých rizikových míst popelnicový stání a pod balkony baráků. a párkrát jsem to prověřila i ve věku dospělým, kdy jsem si situaci narafičila a stačilo, že to chtěl jen očuchat a zařvala jsem, že popadaly děti z prolejzačky . snad nám to funguje, ale co člověk ví, je to jen pes

brzy ráno na mne , tak mi to vůbec nemyslí.

zkusíme to v poledne, eslipak to bude lepčí

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 09:56
- Nahlásit

PetraK
ale co člověk ví, je to jen pes

Pani, tahle věta mě od vás trochu překvapila..

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání