Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňata ze Španělska
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
prover
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 10:57
- Nahlásit

Rozhodujeme se pořídit si pejska. Uvažovali jsme, zda je lepší vzít staršího psa z útulku nebo raději obsatarat štěňátko a pejska si vychovat. Teď je tu možné obě spojit a vzít si do péče štěňátko ze Španělského útulku, ale nevím, zda s tím nejsou spojená nějaká rizika onemocnění nebo právní. Protože nerozumím pěstounské péči, kdy mi je potom nařízeno pejska vrátit nebo ho nechat vykastrovat. Může mi někdo dopředu nařizovat co budu jednou muset se štěnětem udělat? Je mi jich líto, ale na druhou stranu mám strach, abych si nepřivolala víc problémů než dokážu domyslet. Máte někdo s pěstounskou péčí zkušenosti?

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 10:59
- Nahlásit

prover
a vy žijete ve Španělsku?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 12:38
- Nahlásit

prover
Mám psa z útulku. Šel po vyléčení okamžitě na kastraci. Z mojí vůle, ne z nařízení. Proč by se měl množit vořech nebo pes, o kterém nic nevím?! Z toho bych si mohla přivodit ty problémy.
Jinak pejsek se aklimatizoval dobře. Přizpůsobil se, docela poslouchá, drží se mě a vychází s ostatními psy v naší smečce. Venku to s ním taky jde, akorát na velké psy vrčí a je velmi nevrlý.
Myslím si, že každý útulek by měl svého pejska trošku znát a doporučit podle podmínek, kam má jít. Pes z útulku je většinou velmi vděčný, takže já bych doporučila.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 12:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Z toho bych si mohla přivodit ty problémy.
myslim,že zadavatelka míní spíše problémy pokud by nedodržela smlouvu o které mluví..ohlídat psa aby něco nenakryl zas není taková věda

Osobně bych volila útulek český,máme svých problémů dost,přijde mi divný brát si psa ze Španělska.co se zdravotních rizik týče,konzultovala bych to s vetem určitě,jelikož tam maj o dost jiný prevíty než tady,takže abych sem eště něco nezatáhla..otázka je jak moc pravdivé info o zdrav. stavu se zadavatelce dostane..

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 12:52
- Nahlásit

prover
Vím o psovi ze španělského útulku, který žije v Německu. Panička musela v útulku podepsat, že do nějakého termínu psa vykastruje a jim pošle potvrzení. Nevím, čím jí pohrozili, ale dost se bála to nedodržet. Termín byl dost krátký, protože jsme kolem psa ještě něco dohledávali a skoro nebyl čas.

Martinna
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:20
- Nahlásit

prover
Taky nechápu, proč si nevezmete štěně z nějakého útulku v ČR.
Určitě je to jednodušší než brát si pejska ze zahraničí.
Zkuste kouknout třeba na tyto stránky najdete tam spoustu štěňat z útulku:
http://www.stene-v-nouzi.estranky.cz/
nebo na tyto stránky, kde jsou všechny útulky v ČR:
http://www.utulky.estranky.cz/clanky/psi.html

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:21
- Nahlásit

davidkova renata
Vysvětli to Vlčáčkovi, že ho ohlídat není věda, a on se bude smát. Protože to pako mi fouklo asi 6x za sebou včetně toho, že vyskočilo oknem, když bylo doma zavřené a já odešla před dům na cca 2 minuty.

Martinna
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:24
- Nahlásit

Taky bych ještě zvážila, jestli si vzít úplně mrně a nebo se kouknout po nějaké odrostlejším pejskovi. I pejska přes rok, lze vycvičit stejně tak jako když máte pejska od štěněte.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:26
- Nahlásit

Vlčáčková
že vyskočilo oknem, když bylo doma zavřené a já odešla před dům na cca 2 minuty.
Chuck Norris)))))

inu
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:30
- Nahlásit

a nechce třeba zadavatelka chrta?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:43
- Nahlásit

davidkova renata
Naštěstí v přízemí.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:45
- Nahlásit

mám 3 psy z útulku a v pohodě, záleží na zkušenostech, může se stát, že pejskovi něco někdy připomene, např. špatné zacházení a může se stát cokoliv, asi bych taky volila český útulek.

prover
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:59
- Nahlásit

Je to galgo. Hrozí jim tam smrt.Taky váhám jestli by nebylo lepší raději už staršího, ale jestli jim hrozí smrt? Bojím se spíše nemocí ze španělska. A hlavně se mi nechce kastrovat, připadá mi to proti přírodě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:12
- Nahlásit

prover
Je to galgo. Hrozí jim tam smrt.
už i štěnatům??a proč,je nemocnej nebo jak?
jinak chrti co se sem dováželi už jako kastrovaní přijeli,zkus jablůnku,ta jednoho má

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:12
- Nahlásit

Tady je čoklůch dost a dost pravděpodobně si sem nepřitáhneš parazita, kterýho tady ještě ani nemáme. A štěňat je tady taky dost.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:19
- Nahlásit

Maky a Trix

Přitáhneš?

jablunka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:22
- Nahlásit

davidkova renata
zkus jablůnku,ta jednoho má

Ale né galga ze Španěl....ale to je fuk.
prover
Už jsi kontaktovala GACR?Přez ně se sem vozí přímo galgové ze Španěl.Pokud jsou to starší psi(feny),bývají vykastrovaní a hlavně mají všechna potřebná vyšetření pro to,aby mohli sem.To mívají snad i štěňata,ale nebývají kastovaná.Ale nejsem si jistá,jesti u nich taky není podmínka pozdější kastrace.

prover
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:24
- Nahlásit

Je mi jich líto. Na facebooku píšou, že jim hrozí smrt. Štěňatům.
http://www.chrtivnouzi.cz/clanky_pod/94.html

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:27
- Nahlásit

prover
Je mi jich líto. Na facebooku píšou, že jim hrozí smrt. Štěňatům.
u nás hrozí taky smrt plno psům...

jablunka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:27
- Nahlásit

prover
Aha,tak přez tyhle stránky já nemyslela.......myslela sem tyhle http://www.adopcechrtuforum.cz/

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:36
- Nahlásit

prover
Leckde jim hrozí smrt. I na Slovensku v karanténních stanicích. Jsem pro toho španělského psíka. Tady to s tím utrácením není tak kritické, jako v jiných státech.

pupulu
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 15:15
- Nahlásit

Je to asi tak,že GACR - Adopce chrtů zajišťuje ve svém Programu adopcí vysloužilých dostihových chrtů z Velké Británie a Irska pouze starší vykastrované psy. Stejně tak postupuje při Adopci galgů a podenců ze Španělska a ostrova Lanzarote. V žádném případě se nezabývá adopcí nekastrovaných štěňat. GACR je nezisková organizace charitativní povahy a distancuje se od dovozu nekastrovaných psů vzhledem k tomu, že dobře zná situaci v českých útulcích, kterým se snaží v rámci svých možností pomáhat. Na všechny otázky okolo Programu adopcí chrtů - GACR najdete odpovědi v diskusním fóru
index.php

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 15:26
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ne, myslela jsem to tak, že tady je čoklů plno a když si vezme tady, tak si nic nepřitáhne.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 17:12
- Nahlásit

Maky a Trix

Tak jsem to pochopila dobře

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 21:33
- Nahlásit

Já si také myslím, že pejsků máme dost v našich útulcích. Pejsků v zahraničí je mi také líto, ale co vyřešíme tím, že sem budeme tahat další a další psy? Tím se neřeší nic, to musí řešit jejich ochránci v místě.
Nevím co komu vadí na kastraci... Proti přírodě? To když se rozmnoží vořech z útulku je s přírodou, ale proti rozumu.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 00:07
- Nahlásit

Psíček
add: (Pouhé odstraňování následků ještě nikdy nevyřešilo původní poblém. Odstraňování následků má smysl, ale pouze v případě, že funguje i předcházení následkům. Jinak je kontraproduktivní)

nejak jsem nepochopila jak jste to myslel. Jak by jste nasledkum predchazel?

prover
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 19:00
- Nahlásit

Teď se tam objevila další štěňátka. Sice nechápu, co bude za 10 měsíců, ale asi jdu do toho.

Martinna
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 23:20
- Nahlásit

Takových štěňat je i u nás plno, trošku to nechápu.
A jak to myslíš, že nechápeš co bude za 10 měsíců?
Opravdu sis rozmyslela všechny pro a proti pořízení si psa?

prover
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 09:41
- Nahlásit

Píšou, že bude u mě v pěstounské péči. Za deset měsíců ho na své náklady vykastrují a nabídnou k adopci. Buď si ho koupím já nebo někdo jiný, kdo bude chtít pomoci. Jen mi nejde do hlavy, že se budu o štěně deset měsíců starat a potom by mi ho mohli vzít. Nebo, že ho vykastrují a já si ho třeba nevezmu, kdo se o něho bude starat dál? Je jasný, že když u mě bude deset měsíců, tak už ho nedám. Je to dilema.

makrel
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 10:15
- Nahlásit

prover
Píšou, že bude u mě v pěstounské péči. Za deset měsíců ho na své náklady vykastrují a nabídnou k adopci. Buď si ho koupím já nebo někdo jiný, kdo bude chtít pomoci. Jen mi nejde do hlavy, že se budu o štěně deset měsíců starat a potom by mi ho mohli vzít. Nebo, že ho vykastrují a já si ho třeba nevezmu, kdo se o něho bude starat dál? Je jasný, že když u mě bude deset měsíců, tak už ho nedám. Je to dilema.

Bože to už je úplně postavené na hlavu. Nechceš se na to vykašlat a vzít si štěně z útulku v ČR?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání