| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:55
- Nahlásit
Jaké máte zkušenosti s odolností plovoucí podlahy a štěněcích loužiček?
Když to hned utřu, tak....
Když to neutřu (třeba v noci) tak...
A co drápky?
Díky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:58
- Nahlásit
Asi záleží na kvalitě nebo spíš stupni zátěže, pro který je plovoučka určená.
Bratr má plovoučku do obytných prostor a bohužel labrador na ní stopy zanechal a pokud se louže nesetře hned, je to znát.
Ale možná nějaká vysoce zátěžová plovoučka bude OK.
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:03
- Nahlásit
Ja mam tie skusenosti, ze uz nikdy plavajuca podlaha a stena velkeho psa! Maju neskutocne problemy pri vstavani. Inak nasa je OK, ale mlacky sme utierali ihned.. Pazuriky tiez neurobili sarapatu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:09
- Nahlásit
Terri
Já bych se bála spíš té klouzavosti podlahy.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:22
- Nahlásit
Ketrin
některé typy plovoucích podlah je pro psa stejně nevhodné jako hladké dlaždičky. Já vím, jaké má vždycky náš mladej problémy, když jdem na návštěvu k tetě....tam se mu nožky rozjíždějí až hrůza, a tak většinu času raději leží Vypadá to srandovně, ale sranda to není -když pes uklouzne nějak špatně, může to mít vážné následky....
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:23
- Nahlásit
My máme parkety a na nich malé koberečky. Štendo se nejdřív poklouzávalo, ale pak se na nich chodit "naučilo". S těma loužičkama není problém. Je to lepší, než kdyby se vyčůralo na koberec. Setře se to bez problému. U lstarších loužiček je to OK, ale u hovínek je to horší. To pak flíček trošku zůstane. My máme ale tu výhodu, že parkety jsou staré a na zimu plánujeme koberce....tak doufejme, že hafík už nebude dělat neplechu
|
bord
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:38
- Nahlásit
Terri
Mám ji v obýváku a stopy po drápech žádné,to ji spíš ničím já - je to neuvěřitelný,ale už mi 2x spadla žehlička.Jen musíme dávat pozor,když psa chytne rapl,protože to opravdu hodně prokluzuje,ale když nedivočí je to v pohodě.Jinak si myslím,že by tam voda či jiná tekutina stát neměla,zateče ti to mezi spáry a může to dělat neplechu.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 09:53
- Nahlásit
pridam taky svou zkusenost. louzicky se nam podarilo utrit hned, takze bez jakychkoliv nasledku, ale menili jsme koberec na plovouci podlahu az kdyz jsme psa meli a prvni tydny to bylo docela o zdravi. proste na koberci zastavila hned, na podlaze se klouzala az do topeni, stolu, gauce a brzdila svym telem. nastesti je holka sikovna, takze se brzo naucila jen neklouzat, ale zurivim mavanim nozicek v protismeru trochu i brzdit a kdyz videla, ze ani tentokrat to neubrzdi, tak se stocila tak, aby ji naraz nebolel.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 11:59
- Nahlásit
Já už bych plovoucí taky nikde nedala, máme vysokozátěžovou a ...klouže to, pokud jsou drápky delší, čubina na ní cvaká, pokud se hned neutře kaluž a cestička po vybrindaném pití, časem se voda dostane do spár, které se pomalu ale jistě začínají zvedat, hlavně v rozích jednotlivých lamel, jediné kladné je to, že nezůstávají mapy ani šrámy od drápů......Máme jí světlounkou (břízu), takže kažičký chlup z naší černé potvůrky je na ní vidět a protože je čubina velká, koberečky nepomůžou, klouže se nima i s nábytkem, sedačkou, stolkem, židlema...Takže příště raději protiskluzovou dlažbu a nebo zátěžový koberec, který jsme my blázni dali pryč... ...
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:10
- Nahlásit
Anonymní
Prosim ta, aky je to zatazovy koberec? Velmi by ma to zaujimalo, lebo tiez neviem, cim dat pokryt byt, aby sa havinovi nesmykalo. Bol to dost zly pohlad na 10 kg stena, ako chce vstat... Vlastne sme ho pustali do tych miestnosti, len ak tam niekto bol a potom sme mu pomahali vstat. Takze ja plavajucu podlahu uz naozaj nikdy!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:35
- Nahlásit
pigie
zatezovy koberec - to jsou takovy ty koberce, co se vetsinou nachazeji v kancelarich - takrka bez chlupu nebo s kratounkyma chloupkama. mel jsem ho doma, ale vymenil ho za podlahu. mozna jsem nemel stesti na ten spravne zatezovy koberec, mozna nam elementalove nebyli nakloneni, ale louzicky i po utreni na nem byly videt, mista kde pes brzdil poznal kazdy hned po prichodu do mistnosti a dostavat z toho ty male chlupy - to byla vzdycky prace na pul dne. kdezto podlahu vyluxujes jedna dve
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:37
- Nahlásit
Když se koukneš někam do prodejny koberců, je u každého napsáno na co je určen, do jakých prostor, zátěže apod.
My máme zátežový doma v obýváku a ložnici, přikryli jsme jím parkety, má nizoučký chlup a navíc šmouhatou tmavou barvu.
Jinak v dnešní době jsou moc pěkná i lina, je to teď dost moderní a je to příjemnější než plovoučka.
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:38
- Nahlásit
Ved prave koli udrzbe som aj ja vyhodila vsetky koberce pred prichodom steniatka. Zostala dlazba, linoleum a plavajuca podlaha. Z tychto veci sa ako najlepsie osvedcilo bohuzial to linoleum...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:38
- Nahlásit
No jo, ale my už ty plovoučky máme a skoro všude - zbytek dlažba. Ale musím říct, že pesa je vynalézavý, vstává docela v pohodě, má silné nohy a co do klouzání, tak si z toho udělal zábavu, schválně se rozběhne a hodí sebou na zadek a jede, což ho nesmírně baví. Podotýkám, že ještě nemáme nábytek, je to prostě holobarák
Ještě asi tak 3 týdny budeme v bytě s koberci (pročůrané, prokousané, špinavé až běda, nevysavatelné..), takže takovou zátěž nemá... a snad i hygienu ještě zlepšíme.
Ale na plovoučku se nám už párkrát vyčural, stihli jsme to utřít hned. Bojíme se těch spárů a toho zvedání rohů, to bude asi ono.
Vysokozátěžovou nemáme, takovou tu střední - no na normální bydlení, ale ne tu nejlevnější.
To se řekne nezatěžovat klouby, když on si schválně běhá ze srázu dolů a zpět do vrchu, když se nedíváme tak se vyběhne našich 8 schodů a má z toho radost, když se snaží skákat přes každou překážku, kterou objeví (např. včera přeskočil snad 40 cm vysokou palisádu - 8 kg štěně!!)
Jsem z něho na prášky, jelikož bych ho chtěla v tomhle šetřit a mám z kloubů strach...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:39
- Nahlásit
Ale taky jsme museli vyměnit lux za výkonější s rotačním kartáčem, páč ten co stačil na parkety, lino a dlažbu na koberec nestačil.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:41
- Nahlásit
Terri
To klouzání: nechci strašit, ale na klouby asi docela záhul.
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:42
- Nahlásit
Horsie by to bolo, keby si ho k tomu skakaniu nutila Moje nebehalo po schodoch, neskakalo, podotykam same od seba, nemusela som nic zakazovat, ani na nas nevyskakovalo. Pritom ak treba vyskocit vie a predsa sa teraz zda ze ma DLK. Takze ja uz kaslem na obmedzovanie, hlavne je, aby si ty psa nezatazovala, pes si sam seba ustrazi, kolko mu je vhodne... Ale s tymi kobercami by som pockala, tak do 9 mesiaca urcite. Minimalne s buducim stenatom to urobim tak, ze nech budu akekolvek, do toho 9 mesiaca to s nimi vydrzim.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:47
- Nahlásit
Ketrin
Já vím , ale jak to udělat, když je to třeštidlo, co jde do všeho co může? On chce být s námi, a navíc si hrát... a na koberci ho to tak nebaví - je to potvora
A stejně tak (pigie) ta venkovní zátěž, mám pocit, že jde "do mrtva", dokud nepadne, tak nelehne...
Pro něj neznamenají šutry, voda, svahy, bahno nic.
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:52
- Nahlásit
Terri
Tak proste nech ide do mrtva, pes sam sebe by ublizit nemal. Ak ma kvalitnu stravu, tak sa neboj. To skorej tie dlazby, tam sa namahat musi, aj vtedy, ked nechce.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 13:02
- Nahlásit
pigie
Ptala jsem se veterinářky, tak prý k tomu, čím krmím nemusím přidávat žádný kloubní, vitamíny atd. (I tak dávám sýr, vývar, rýži, atd..)
Akorát mě upozorňovala na "nepřetěžovat" tj. nic u kola, žádné dlouhé 20km vycházky apod. do jednoho roku. No tak to se s ním zblázníme
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 13:29
- Nahlásit
Terri
Ono kdyby měl člověk přemýšlet o dysplazii pokaždé když chce štěněti hodit míček, nebo venku jestli ještě můžeme jít kousek nebo už né... to by bylo na budku. Jasně že nepřetěžovat, kvalitně krmit atd. Ale takový ty názory že do roka mít psa zavřenýho v kuchyni a ani na krok aby neměl dysplazii, to nesnáším. Tím se mrzačí, pak třeba nemají dysplazii ale jinak jsou to chudáci a to o co přišli v tom důležitém věku už nikdy nedoženou. To nemyslím na tebe Terri, vím že ty to bereš rozumně.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 14:37
- Nahlásit
Ketrin
Jasně že ho nebudu nutit do výkonů u kola, ale malé proběhnutí určitě také neuškodí.
Vzhledem k tomu, že vidím, že kdyby byl bez většího pohybu atd. tak by se asi pořádně trápil, tak to nehrotím a spíš doufám...
A ta plovoučka a podobné klouzačky - no co naděláme
, hlavně všeho s mírou.
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 14:49
- Nahlásit
Tiez verim, ze Terri to neprehana. Ale mne tiez bolo povedane, ze nemusi ziadne chondroprotektiva navyse k Eukanube a predsa mame problemy. Teraz berie treti mesiac Chondrosulf a zda sa ze zabera, lebo prestava krivat, vlastne uz nekriva skoro vobec. Neviem, do buducna to tiez budem steniatkam davat, lebo sa tym nic nepokazi a pokial by mal mat problemy, tak mu to velmi pomoze. A hlavne, pokial mas takeho blazna, tak ja by som sa o tom s veterinarkou este poradila.
V oktobri ideme na RTG, tak drzte palce, nech to dobre dopadne!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 15:13
- Nahlásit
pigie
prestava krivat
nerozumím, začal se křivit? nohy nebo jak? Sorry
Začátkem září jdem na červíky, tak se zeptám. Pokud se tím nic nepokazí...
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 18:27
- Nahlásit
Terri
Krival (kulhal) na predne nohy. Teraz bud nekriva alebo kriva na obe rovnako . Nevieme. Verime tomu, ze nekriva. Chovatelka, s ktorou som sa stretla na vystave teraz v Bratislave tiez povedala, ze nekriva. Ale naozaj, porad sa, hlavne ak je taka "rychla". Aj to povedz svojmu veterinarovi. Mozno prave koli tomu ti to doporuci. Ja neviem. Hugo je moj prvy pes, ale s nohami som si s nim presla uz peklom. Ma rok a presiel uz niekolkymi narkozami... Nastastie operaciou zatial este ziadnou.
|
haha
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 19:30
- Nahlásit
my máme v celým baráku lino a dlažbu na tom jen takový malý předložky aby hafušové nemuseli lehat na studený i když stejně lehaj na lině, sice to lino za čas poškrábou ale neni to tak hrozný a běhat se po tom taky naučili i když občas jedou
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 19:55
- Nahlásit
Plovouci podlaha je trochu drahy spas pro niceni psy. Zvlast, kdyz je pes velky. Videla jsem plovouci podlahu rok starou, na ktere chodi retrivr a je pekne poskrabana. To uz je lepsi lino, parkety nebo kachlicky.
|
pigie
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 20:13
- Nahlásit
Viete ako ste ma vystrasili? Ja byvam v prenajatom byte, tak som teraz letela do spalne ako sialena, slahla sa na styri a skumala, ci je poskriabana. Ale nie je. To nase 53kg steniatko na nej nastastie nezanechalo ziadne stopy od svojho narodenia Tak asi je velmi kvalitna, ked zvlada tie jeho ranajsie najazdy
|
janina
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:09
- Nahlásit
My jsme v celém bytě vyhodili koberce a natáhli lina - imitace plovoucí podlahy, olištovali. Je to vysokozátěžovka, neklouže jak plovoucí podlaha, loužičky a vše ostatní se krásně utře (i když je louže dýl, pokud nejsme doma) a nezanechají ani stopu, nic se nezvedá vlhkem. Mám dva psy 36 kg GR a 50 kg štěně BSP. Jsem naprosto spokojená a každý si na první pohled myslí, že to plovoučka je A navíc! Úplně fantasticky se to vysává, ne jak koberce. Vysaju všechny chlupy! Je fakt, že za hodinu jsou tam zase nějaké, ale to jsou i na koberci, že jo? )))
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:48
- Nahlásit
janina
Presne tak, len tam ich pri spravnej farbe nevidiet
|