Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / krmení štěněte klasickou stravou
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
jindra67
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:18
- Nahlásit

kachna_
Koukám, že pesan měl takový skeletový den. Doufám ,že skelety jsou ty hřbety, co kupuji na polívku. Musím si to naplánovat, protože u nás v obchodě nic není, tak musím zajet do Brna. A mražák mám plný, co jsem objednala různé štangle od Vetamixu. Moc děkuji za radu.
A nebylo by lepší mu dát třeba jogurt a banán, jablko, když je to miminko?
Pak hned napíši, jak nám šmakovalo

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:59
- Nahlásit

jindra67
A nebylo by lepší mu dát třeba jogurt a banán, jablko, když je to miminko?
mám čtyři psy a malý dítě, ty si myslíš, že se ještě budu připravovat s jogurtem banánem a jablkem pro psa? . Ten rohlík si mimochodem ukradla... Ale Smečka tam má psaný piškoty. To se mi moc nechtělo, jenže si říkám, jestli tam z nějakého důvodu nejsou. Kdybych dávala rýži, tak to vůbec neřeším.

Jo, skelety jsou ty hřbety na polívku. Ty kosti jsou pěkně měkké a dají se dobře kousat. Já jsem sehnala, říkali tomu "kostry" a byla to hrudní kost s tou chrupavkou (prostě zbytky po vykostění kuřecích prs), takže se mi po tom ani nezacpávala.
Těch správných způsobů jak krmit je dost, určitě si něco vybereš. Když neseženeš skelety, dáš prostě maso s přílohou a je to .

Jo a ještě, zatím nedávám tvaroh, u dětí se nedává do jednoho roka kvůli ledvinám, tak jsem si říkala, jestli to u psů není podobné (třeba do tří, čtyř měsíců), a že ostatních mléčných výrobků je dost.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:04
- Nahlásit

kachna_
tvaroh kvůli ledvinám? tak to je pro mě novinka, každý štěně jsem jím cpala.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:08
- Nahlásit

kejtlin
tvaroh kvůli ledvinám? tak to je pro mě novinka, každý štěně jsem jím cpala.
tož taky nevim...cpala sem tim každýho též aji se to všude dočteš.. teda v přiměřeným množství,né že budeš krmit jen tvarohem

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:16
- Nahlásit

kejtlin
davidkova renata
Já to taky četla jen u těch dětí. Kdybych to nečetla, tak ho s klidem dávám taky. Člověk by neměl tolik číst

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 12:08
- Nahlásit

kachna_
zatím nedávám tvaroh
Kvůli ledvinám teda ne, ale jinak příliš tvarohu nedoporučuje třeba ani ta Sehnerová. Stejně jako jogurt kombinovaný s ovocem, který tady dávají asi všichni (já si ho taky ráda k večeři přichystám). Plus navíc po mléčních výrobcích doporučuje ideálně 6 hodin pauzu před zkrmením masa.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 12:19
- Nahlásit

corgi
ale já to fakt četla . Z více zdrojů, jenže když se všichni navzájem vykrádají, tak je to pak těžký.
Našla jsem tohle:
Čeští lékaři často uvádějí mezi potravinami, které by se neměly podávat kojencům, tvaroh a výrobky z tvarohu a zdůvodňují to vysokým obsahem bílkovin. WHO se o tvarohu v této souvislosti nezmiňuje. Když jsem se podívala do databáze nutričního obsahu potravin, překvapilo mě, že tvaroh má zhruba poloviční obsah bílkovin ve srovnání např. s Eidamem. Myslím, že skutečný důvod, proč tvaroh nepodávat, je spíše v podávaném množství – zatímco tvrdého sýra kojenec určitě 100 g najednou nesní, stejné množství tvarohu, např. ve formě nějakého sladkého dezertu, sní s radostí a ještě bude chtít přidat. Myslím si proto, že pro tvaroh by měla platit stejná doporučení jako pro ostatní mléčné výrobky

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 12:32
- Nahlásit

kachna_
V bílkovinách to sice vězí, ale u štěněte ani ne tak kvůli ledvinám, jako kvůli překotnému růstu. Kojence ani batole nemám, tudíž nemůžu sloužit, jak je to s jejich tvarohem

jindra67
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:31
- Nahlásit

Taky jsem někde četla, že je lepší tvrdý tvaroh, není v něm prý tolik fosforu. Já bych to moc nehrotila, koupí se vanička, dá se to na 2-3x a pak zase něco jiného. Mléčné výrobky se prý dávají místo svaloviny. Ale taky moc čtu A třeba to ani pesanovi nebude chutnat. Špatný není prý sýr cottage, ale to asi jen na přilepšenou - vanička za 20Kč, to by si jedl líp než já
corgi
Děti už mám velké a krmila jsem je od všeho trochu,prostě akorát a jsou to fešandy. Jenže první jsem měla v 19, tak jsem to neřešila, ale toto je můj první pes ve 43, tak mám ten syndrom starších matek-přílišná opatrnost

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:39
- Nahlásit

jindra67
Špatný není prý sýr cottage
Dělám si i domácí - sama nesolím, takže pak dám část pesanovi Asi nevyjde moc levněji, než kupovaný (trvá to dlouho, energie, mlíko...), ale je to prostě domácí. Stejný rozdíl, jako kupovaný a domácí jogurt. Už se těším, až bude domácí kozí mlíčko, to budou hody.
toto je můj první pes ve 43, tak mám ten syndrom starších matek
Chápu

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:07
- Nahlásit

jindra67
Co si přivezeš za psa?
corgi
u štěněte ani ne tak kvůli ledvinám, jako kvůli překotnému růstu.
z překotného růstu nemohou štěněti odejít ledviny? .

jindra67
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:17
- Nahlásit

kachna_
budu mít choďáčka - už v sobotu. jak jsem psala, první pes, tak jsem chtěla něco trošku ovladatelnějšího. bude muset hlídat.bydlíme u lesa a jen když prší, mám dojem, že mne někdo chce zabít.
corgi
dík za tip, ale to raději ten sýr koupím, u nás to moc nejede.mne by jeden cottage vydržel i měsíc.
Ale pesan bude jíst zdravěji než já!!!

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání