Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Royal Canin Labrador Junior
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
čoko
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 09:50
- Nahlásit

Krmíte někdo tímto krmivem? Mému štěndu moc chutnají, zatím krmíme 4. den, ale příjde mi že má lepší bobky (menší- což jsem se dočetla že je to dobré - že víc stráví než vykaká). Navíc granule opravdu krásně voní Vím že je tu spousta negativních názorů na RC, ale když nám zatím vyhovují tak bych neměnila, jen zda mám třeba na večer místo granulí, uvařit nějakou domací stravu (drůbeží maso, zeleninu, tvarohy...)?

Mika
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 10:08
- Nahlásit

ak chces davat stendu domacu stravu, tak je to jedine dobre, ale skutocne dokladne si k tomu nieco precitaj, aby to nebolo viac na skodu, ako na uzitok. Mozem ta odkazat na zdejsi diskusiu Krmeni psa klasickou stravou, ktora je skutocne obsiahla Maso je super, ale nesmies davat iba svalovinu, ale tiez kosti, vnutornosti, proste vsetko. Svalovina samotna je samy fosfor, potrebujes optimalny pomer k vapniku. Inak nevarit (kosti varit ani nemozes) surove maso je to naj naj naj, co ti pes oceni a krasne z neho prospieva

Co sa tyka RC, myslim ze to pisala Roxana vo vlakne Junior/Puppy - vela obilovin, malo masa. Vonaju naozaj krasne, a su tiez nechutne mastne - aby psovi viac chutili, vona o kvalite nic nepovie ( i Pedigree krasne vonia a to hovori za vsetko)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 10:22
- Nahlásit

Je to úúúžasný reklamní tah. Namalovat na pytel určité plemeno (samozřejmě to, které je v módě)... To si to pak jistojistě všichni koupí...
Upřímně - složení nic moc (spíš to nic než to moc) a navíc způsob konzervace - BHA a BHT jsou rakovinotvorné látky...

Pokud uvažuješ o mase, gratuluji... (jen si o tom opravdu něco přečti) Pokud chceš granule, poohlídni se prosím po lepších... Drahé nemusí být nutně kvalitní.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 10:44
- Nahlásit

jo taky jsme se chodli v práci na tom,že například čivava bude jíst to samí co jezevčík a nemusí se měnit tvar granulí,ale lidi kupují roal kanin ,po proplanu jde nejvíc na dračku

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 10:44
- Nahlásit

Také krmím royal canin a to maxi junior a maxi senzibl(nebo jak se to píše). Čubiny mají nádhernou srst a celkově mi moc vyhovuje. Třeba ta starší nikdy nesnesla jiné, než jehněčí granule, ale RC snese kuřecí. A vadí ji pšeničnej lepek, takže to s těma obilninama v krmivu nebude zas tak hrozný.
Jinak jim tak ob den dám i nějaké to syrové maso s kostma.(kuřecí křídla, skelety, hovězí s kostí, či hovězí přední, vepřové nožičky.) A ještě milujou sušenej chleba, ten kradou králíkům a mladé dávám, tak jednou týdně bílej jogurt slazenej medem, to pak je upatlaná až za ušima.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 10:48
- Nahlásit

brezen2008
Tak tak... A já se přikláním i k názoru že není takový rozdíl mezi krmením štěnda a dospělce... To je taky reklamní tah...

Jako já nikomu maso nevnucuju, granule nezatracuju... Ale pokud granule, tak si budu vybírat... A i tak člověk stejně neví co v nich je.

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 10:53
- Nahlásit

nj, vzdyt to rika pan veterinar, ze je to super krmeni a je to drahy, tak to prece musi bejt pravda, ne?

Pavlina Moravcova
takže to s těma obilninama v krmivu nebude zas tak hrozný
to vis ze jo, slozeni ryze + kukuricnej lepek + kukurice to je to nej nej pro psa

pawLINka
Jako já nikomu maso nevnucuju, granule nezatracuju... Ale pokud granule, tak si budu vybírat... A i tak člověk stejně neví co v nich je.
asi tak

čoko
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 11:17
- Nahlásit

ok, jsem ráda za každý názory...ikdyž už z toho mám taakovou hlavu ale co teda používate za granule vy? třeba ti co zatracuji RC... díky

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 11:19
- Nahlásit

čoko
Já nepoužívám žádné granule, krmím masem... Ale dřív to byla Acana. Mrkni třá na řady bez obilovin - třá Grassland.

Dle mě je Acana dobrým kompromisem cena/kvalita.

Když si to ale člověk spočítá, tak maso vyjde mnohem levněji...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 11:21
- Nahlásit

Acana Prairie harvest:
Zaručená analýza Acany Harvest:
Bílkoviny 34%, tuk 17%, vlhkost 10%, popeloviny 7%, vláknina 3,5%, vápník 1,3%, fosfor 1,1%, omega-6 2,2%, omega-3 0,4%, glukosamin 800mg/kg, chondroitin 500mg/kg.

Složení granulí:
Dehydrované kuřecí maso (40%), červenohnědé brambory, čerstvé kuřecí maso, hrách, kuřecí tuk (konzerervovaný směsí tokoferolů a rozmarýnu), čerstvý candát severoamerický, tykev, celá vejce, vojtěška setá sušená na slunci, čerstvý jezerní síh, kuřecí chrupavka (přírodní zdroj chondroitinu a glukosaminu), červená jablka, mrkev, listy tuřínu, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), bobule jalovce obecného, brusinky, bobule oskeruše, černý rybíz, kořen anděliky, kořen čekanky obecné, jetel luční, listy maliníku obecného, kořen smetanky lékařské, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, rozmarýna lékařská, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.

Obsah rostlinných složek:
Kořen lopuchu 600mg/kg, kořen ibišku 600mg/kg, bobule jalovce obecného 400mg/kg, kořen anděliky lékařské 400mg/kg, listy maliníku obecného 350mg/kg, kořen smetánky lékařské 350mg/kg, list máty peprné 300mg/kg, květ měsíčku lékařského 300mg/kg.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 11:55
- Nahlásit

Roxana
Mě se ted nová receptura acany taky líbí a jak píšeš ty obiloviny v RC, tak tam právě nejni ta pšenice, takže to vyhovuje.
Když srovnám acanu s tím RC, tak taky vidím, že acana bude lepší, ale mě zaráží to, že už jsem za život tý čuby vyzkoušela opravdu hodně granulí a nechci to zas měnit, když jsem konečně našla nějaké, které ji vyhovujou.
A kevšemu chci tak za půl roku, až bude mít mladá po rentgenech přejít na syrovou stravu.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 11:56
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Proč až za půl roku? Né, samo že ve vývinu je lepší šrot než maso
Neber to zle prosím...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:01
- Nahlásit

pawLINka
Páč ještě nevím, jak se co krmí, tak se bojím, abych na ni neexperimentovala a něco nepo.....
Jinak granule sice dostává, ale každej den dostane půl kila masa s kostí, takže si myslím, že zas tak nestrádá. Právě jsem se vrátila z oběda a dostala půl kila hovězího předního, co jsem koupila v řeznictví.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:02
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
půl kila hovězího předního, co jsem koupila v řeznictví
Jsi blázen

Tak se přidej do tématu o krmení klasickou stravou a ptej se. Nedá se nic pokazit - vyvážená dávka není otázkou dne, ale týdnů... Fakt se toho neboj. Pokud uvažuješ nad masem (a stejně ho vlastně dáváš), tak kašli na granule (hlavně kvůli tomu RC)...

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:04
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
ty obiloviny v RC, tak tam právě nejni ta pšenice, takže to vyhovuje.
no nejsem si jista, ze je ta psenice az tak lepsi nez kukurice
že už jsem za život tý čuby vyzkoušela opravdu hodně granulí a nechci to zas měnit, když jsem konečně našla nějaké, které ji vyhovujou.
jasne, a kdyby mela lesklou srst treba po granulich z lidlu nebo po pedigree, taky ji to budes davat?
me probuh nevadi, cim si kdo krmi, ale prosim at tu nikdo netvrdi, ze je royal kvalita

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:08
- Nahlásit

pawLINka
No jo a to já musím koupit kilo, páč přece nedám jen ji a ta starší dostane houno.
Vetamix sklamal a musela jsem do řeznictví. Ale teď bude strýc dávat porazit starou krávu, tak mi slíbil 100 kg masa zdarma.

Možná spíš jen změním granule na acanu a maso budu přidávat, ale na maso úplně přejdu až po těch rentgenech.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:09
- Nahlásit

Roxana
Já netvrdím, že je to kvalita, jen že ji vyhovuje.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:11
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Jj, kráva mi v mrazáku taky ležela.
Proč vetamix zklamal? Jako že nedodali a nebo že nevyhovuje?
Já bych to neměnila xkrát, když je to cíťa...

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:12
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Možná spíš jen změním granule na acanu a maso budu přidávat, ale na maso úplně přejdu až po těch rentgenech.
to zni jako dobrej plan tak at jsou cupky v poho
Já netvrdím, že je to kvalita, jen že ji vyhovuje.
no ale to co jsem rikala - kdyby ji "vyhovovaly" Chappi nebo Pedigree, taky je asi kupovat nebudes, vid ..

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:14
- Nahlásit

pawLINka
Vetamix nedodal.
Já mám právě dve feny, jedna, ta tříletá je cíťa a tak tam myslíš nechat ten RC a u té 6 měsíční, která sežere vže a nic ji po tom není přejít třeba na acanu?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:14
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Já nechci být za rýpala, ale pořád nerozumím tomu, proč na maso až po rtg...
Ale jinak gratuluji, že uznáváš, že jsou lepší granule.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:15
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Já bych buď změnila u obou na Acanu (pokud neplánuješ dávat jen maso) a nebo přejít na maso rovnou...

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:15
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
a na vsechno je cita ta starsi? resp. co jineho krom RC jsi ji davala?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:16
- Nahlásit

Roxana
No to bych nekupovala, ale i pro to, že vím, že ji vyhovovat nebudou.
Já ti nevím, co se pohybuju mezi těma rotvíkářema a že jich znám dost, hodně z nich krmí RC už několikátýho psa a jsou spokojení, psi dělají vrcholovou kynologii a problémi nemají. Dávaj teda zátěžovku, ta na tom třeba bude líp, nevim.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:23
- Nahlásit

Roxana
Jako štěně měla vždy jehněčí recepturu, páč když jsem vzala klasickou, tak měla průjem. Nejdřív měla Acanu, po ní měla průjem, pak pro plan, ten byl docela dobrej, jenže najednou mi ho přestala žrát, tak jsem přešla na eukanubu, po ní mi šla v srsti do hněda, tak přišel orijen, po něm měla šedivou srst, pak brit, po něm také šedá srst, pak brit care, to byla srst lepší, ale furt to nebylo ono, hlavně mi hrozně zčernala, což má v genech po otci, skoro neměla pálení. Tak jsem zkusila RC a byl to úplnej zázrak, srst nádhera, znaky ji zas natolik zhnědly, že na bonitaci dostala do kódu, že má pálení ok.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:39
- Nahlásit

pawLINka
Já nechci být za rýpala, ale pořád nerozumím tomu, proč na maso až po rtg

Páč jsem srab a bojím se, že něco udělám špatně a hlavně k tomu ještě nemám podmínky(mrazák, místo).

Ale už dělám pokroky, první čubina byla jen na granulích, druhá už dástává na půl s masem a až jednou budu mít třetí, tak ta třeba bude už jenom na mase.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 13:03
- Nahlásit

ACANA Puppy Large Breed 18 kg může být pro tu mladou, nebo snad jinou acanu?

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 13:27
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
psi dělají vrcholovou kynologii a problémi nemají. Dávaj teda zátěžovku, ta na tom třeba bude líp, nevim.
vis, co to je ale co pisu furt dokola, to ze pes nema problem, prece vubec nic neznamena! A mimochodem, spoustu psu preci "nema problem" ani po tom pedigree nebo i horsich .. Kdosi tu psal, ze nekdo z jeho okoli ma chovku NO a krmi Happy Dogem, a prej "super" .. OK, jejich volba, at si kazdej dela co chce, ale napr. takovej humus jako krevni moucka do krmeni pro psa proste opravdu nepatri ..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 13:43
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
U Acany se dívej na ty bez obilovin, pokud ti to špatně snáší - ty nejsou rozdělené, jsou pro všechny psy. Upřímně - nehraje to roli...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 14:17 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit

pawLINka
Myslela jsem pro tu mladou, ta snáší vše v pohodě a i u toho puppy large píšou, že neobsahuje obiloviny.

Už jsem ji objednala. Teď mám doma ale ještě celej novej pytel(18kg) RC, tak to té malé dokrmím, přece to nevyhodím, ale už ji to namíchám s tou acanou.

Jinak u té dospělé již zůstanu na RC, jelikož chci ještě absolvovat nějaké výstavy a nemůžu si domolit, aby mi šla zas dolu se srstí a hlavně tím pálením.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání