Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Royal Canin Labrador Junior
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Pumpa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 15:32
- Nahlásit

Tak mi někdy přijde, že už nevědí, co na ty pytle napsat(a to se nejedná jen o granule pro psy)

Ty červenohnědý brambory mně fakt pobavily...
sušená vojtěška na slunci sušená- patlama patlama, paprťala....

Krmím barfem, třičtvrtě věcí, tuřín apod můj pes nikdy neviděl...

jinak dřív jsem krmila starou acanu, byla super, ale nepřipadá vám to už někdy praštěný?

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 16:26
- Nahlásit

Pumpa
tak samozrejme ze "trocha" selskyho rozumu nikdy nezaskodi

ty "cervenohnede brambory" me taky zaujaly, tak jsem si to nasla - ono je to totiz nejaka v uSA vyslechtena odruda brambor pro zpracovatelsky prumysl a jsou odolne proti skudci - hadatku. Takze duvod jejich pouziti je asi nasnade

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 17:07
- Nahlásit

Jj, maj to tam přehnaně napsaný. Nebo jak je tam něco čerstvího z hor, to mě taky pobavilo.

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 17:28
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
a tak to vis, marketing je marketing, ale porad lepsi bylinky nez rozlisovat granule pro jorksirky, ovcacky ..

jo a trochu bokem - lepsi je fotit klouby az kolem 2. roku, pak je ta dysplazka dost jasna, po roce se to muze prece jeste dost zmenit .. jen k zamysleni

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 17:37
- Nahlásit

Roxana
No jo, jenže nedudu čekat do dvou let, než s ní začnu dělat překážky a tak.
První čubu jsem sice rentgenovala až skoro ve dvou letech, ale tam byl jinej důvod.

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 17:40
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
No jo, jenže nedudu čekat do dvou let, než s ní začnu dělat překážky a tak.
to se musi cekat az na RTG? Jako ja fakt nevim, sportovku nedelam

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 17:53
- Nahlásit

Roxana
U rotvíků je velká náchylnost na displazii, při velkém namáhání kloubů a kort když skáčou, padaj na přední a ničí si tak lokty. Jinak já s ní začnu skákat až na tom roce, až uvidím po těch rentgenech jestli je zdravá. Když to bude špatné, bohužel asi nebudu mít jinou možnost a bude muset jít.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:00
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
U rotvíků je velká náchylnost na displazii, při velkém namáhání kloubů a kort když skáčou, padaj na přední a ničí si tak lokty.
Mno nevim, driv bejvaly u rtw rtg mozny az od 18 mesicu. Nejak si neumim predstavit drzet psa do roka a pul bez hupsani, by bejval byl docela chudak.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:03
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Když to bude špatné, bohužel asi nebudu mít jinou možnost a bude muset jít.
Jako že ji dáš pryč?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:04
- Nahlásit

Fifi
Tak já nemůžu Elinu udržet už od dvou měsíců. Její nejoblíbenější zábava je líst na lavičku a skákat dolu. Tak jasně, že když to dřív bylo dýl, tak se nečekalo, ale dneska, tím, že jsou rtg už na roce, tak se čeká. Teda aspoň mi to všichi chovatelé radili.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:07
- Nahlásit

Biluška
Přesně tak, ale jak se znám, tak bych to stejně asi nedokázala. Ale zas na druhou stranu, nechci mít doma dvy psy, kteří mi jsou(co se kynologie týče) k ničemu. Chci se sportovní kynologii věnovat aktivně a třetí psa si už nemohu dovolit.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:08
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Přesně tak,
Hmm, jsem teda od tebe zvyklá na dost drsné názory, ale tohle bych fakt nečekala. No dělej jak myslíš,ono se ti to jednou vrátí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:10
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Tak jasně, že když to dřív bylo dýl, tak se nečekalo, ale dneska, tím, že jsou rtg už na roce, tak se čeká. Teda aspoň mi to všichi chovatelé radili.
Nechci byt OT ve granulich, co to hodit na diskusi rtw? To tam skopiruju, bo prave tohle me dost stvalo, ta zmena..

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:16
- Nahlásit

Biluška
Vždyť taky dál píšu, že bych to stejně nedokázala, tak proč plašíš? Já budu mít jednou tak 10 rotvíků, páč budu chtít dělat kynologii, ale nebudu mít srdce na to, abych dala špatného psa pryč.
Fifi
jj, klidně to zkopíruj. Já sice o dřívějšku nic nevím, a že se to dřív dělalo až v 18 měsících slyším poprvé.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:29
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
To tak normálně o věcech říkáš, že je uděláš a vzápětí, že je neuděláš? Odpovídat na to nemusíš, to je jenom řečnická otázka.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 18:45
- Nahlásit

Biluška
jj, přesně tak.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 19:50
- Nahlásit

Roxana
marketing je marketing, ale porad lepsi bylinky nez rozlisovat granule pro jorksirky, ovcacky ..
Tak tak...

Pavlina Moravcova
Když to bude špatné, bohužel asi nebudu mít jinou možnost a bude muset jít.
Taky mě to zarazilo. Vím, že je tohle běžná praxe těch echtgold kynologů, ale je mi to proti srsti...
Já nejsem žádnej kynológ, cvičím jen aby mě psi poslouchali. A jedním z důvodů je ten, že na to ani vhodného psa nemám. Každý má něco... Ale proto se jich nezbavím.
Ba naopak, radši tady budu mít plný dvůr vořechů, kteří nemají žádnou cenu, ale budu mít čisté svědomí...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 21:08
- Nahlásit

Roxana

Nejsou to ty brambory křížený s blechama, co se samy oškrábnou?

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 21:12
- Nahlásit

pawLINka
Vidím to podobně,až na to, že nemám dvůr, takže vořech může být jen jeden, zato si ale dávám záležet s výběrem ( pokud možno ten největší ustrašenec z útulku, se kterým bude nejvíc práce)

jessiie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2010 15:04
- Nahlásit

pawLINka
Je to úúúžasný reklamní tah. Namalovat na pytel určité plemeno (samozřejmě to, které je v módě)... To si to pak jistojistě všichni koupí...
Upřímně - složení nic moc (spíš to nic než to moc) a navíc způsob konzervace - BHA a BHT jsou rakovinotvorné látky...

Naprosto souhlasím. Nejsem příznivec komerčních krmiv Na jedné straně samá chvála na kvalitu, bombastická reklama, která ty hnusy prodává a vydělává výrobcům nekřesťanské peníze a na druhé straně psi, kteří jsou nuceni tyto hnusy s chemickou vůní, barvou a konzervanty konzumovat plní ordinace zvěrolékařů. Obě instituce tahají lidem peníze z kapes a přitom stačí tak málo. Přemýšlet co psovi vlastně do té misky sypu. Nestačí jen, že to krásně voní a proto to psovi chutná. Na trhu jsou i krmiva málo známá, nepropagovaná reklamou ( tam se peníze dávají do opravdové kvality a né do reklamy ) a ty já pro svojí kvalitu a bezpečnost uznávám - jsou to krmiva nekomerční. Oproti krmivům supermarketovým jsou o něco dražší, ( i když ve srovnání s RC to vyjde na stejno, v některých případech i levněji ) ale zdravá, kvalitní bez chemikálií a na rozdíl od těch supermarketových obsahují spoustu masa. S těmi hnusy co se dají běžně koupit a které jsou známé díky reklamě se nedají vůbec srovnávat.
Moje sestra kdysi krmila RC a pes jí přerostl a o jeho zdraví se tu ani radši zmiňovat nebudu. Dneska nic jiného než nekomerční krmivo nechce, tak jako já. Kdo zkusí a vidí ty blahodárné následky na zdraví svého spokojeného psa, už by nikdy nevyměnil.
Mé stránky o naší čubině jsou mimo jiné zaměřeny právě na výživu psů, kde chovatel, kterému na jeho pejskovi záleží najde veškeré info od Top krmiv přes moje zkušenosti, články o tom jak poznat kvalitu a čeho se naopak vyvarovat až po e-schop s kvalitními krmivy.
http://vendeesky-basset.jmnet.cz/_top_krmiv.html

Vendy_Mark
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 22:09
- Nahlásit

Malé info V sobotu 27.2. 2010 proběhne v Havlíčkově Brodě seminář zabývající se problematikou výživy psa . Seminář povede zkušený odborník MVDr. František Špruček, Ph.D z veterinární kliniky v Olomouci. Více na: www.psi-seminare.ic.cz

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání