| Autor |
Zpráva |
Kniga
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:35
- Nahlásit
4) Pes na volno jde za mnou aspon v pocatku a v kritickych mistech. Proc? Protoze kdyz jdete pohodovou chuzi a pes capka kolem vas tak se mi SPoty zacina nudit a kdyz panicka nevymysli zadnou zabavu tak si ji jde SPoty najit sama, ze a jeste ceka, ze panicka pujde za ni (honic se nema honit, ale kdyz ma stopku mel a by byt sance ho chytit a ne aby se nekde zamotal)... Kdezto pokud jdu razne a pred psem, SPoty bere, že panička ví kam se jde (necouráme se jen tak, máme cíl) a následuje. Nemusi tak jit celou cestu, ale je potreba pripominat a okrikovat kdyz leze kam nema...
5) Vybeh je nas kamarad - snazim se chodit na vybeh ktery je oploceny a kde s emuze SPoty opravdu volne vyradit, hodne to pomaha, pokud biglovi neni vzacny pohyb na volno (byt na oplocenem uzemi) tak pak kdyz je na volno (pro jistotu na stopce, nikdy nevim kdy se kde kdo ci co objevi) treba v tom lese tak hned nezacne zdrhat protoze mu to neni vzacny...
6) Na Na slysi kazdej
Mate biglika s PP nebo bez? Pokud s tak odkud?
|
Andy Lodová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:16
- Nahlásit
já jsem se taky dočetla, že začínají utíkat okolo těch 4 měsíců. o stopovačce si musím popravdě najít ještě nějaké informace, protože se musím přiznat, že moc nevím, o co jde. já ho zatím učím chodit na normálním vodítku, což nám dělá dost problém, protože hrozně "tahá".ještě tak malinkej a už mám co dělat
s tou píšťalkou je to dost dobrej nápad - mamka má nádhernou border kolii a říkala, že jí na přivolání taky dost funguje.
jinak včerejšek dost pokrok. už se naučil být v chodbě chvíli sám - sice se počůral do pelíšku, asi nervama, ale už nekvičel. normálně si lehnul a spal, nebo kousal z nudy svůj proutěnej pelíšek. ale během jenom včerejšího večera se naučil povel "místo" který jsme předtím moc necvičili. teď ho mám v kanclu a už si můžu i odejít, sedí v pelíšku a čeká. sice cítím, že se trošku odcizujeme, ale evidentně je to ku prospěchu věci
snad to bude v pohodě - včera jsem při večerním venčení potkala paní s jezevčíkem a tam nám nabídla za levno prodat klec - zdá se mi to dost kruté - co si o tom myslíte? prý mu jí máme dát k topení, aby mu bylo teplíčko a že prý její jezevčík si tam hned zvyknul a teď chodí tam i sám spinkat. pro mě by bylo dobré, že by nemusel být zavřený na chodbě, ale v pokoji, kde je zvyklý být přes den a třeba by ani tolik nebyl slyšet k sousedům
máme bíglíka bez PP. bylo to takové spontální rozhodnutí. a nemáme v plánu s ním ani chodit někam na výstavy, nebo něco. ani není předpisově zbarvený, nemá pohárek na hlavičce. z počátku jsem byla na chovatelku hodně naštvaná, protože pejsek měl strašně véééliké bříško a dodatečně jsme se dozvěděli, že ho pozdě odčervila. my s ním jezdili 2.den, co jsme si ho pořídili po veterinářích, protože jsme měli strach, že je pořád začervený a má jich tam tolik. v očkovacím průkazu úplně pochybné informace bez razítek, a ještě měl vyndanou kýlu strašně brzy, což se prý také nesmí. ale naštěstí nám potom řekl vet., že je to úplně zdravý pejsek, a že se mu to bříško spraví. díky bohu je to pravda a Charlie je zdravej ale tak nezodpovědný přístup mě opravdu naštval.
|
Andy Lodová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:20
- Nahlásit
zkouším vložit foto
|
Andy Lodová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:22
- Nahlásit
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 15:28
- Nahlásit
Jezzusku ten je sladkej A mimochodem predpisove zbarvenej je Je nadhernej Biglove maji ve standartu napsano, ze zbarveni jakekkoliv vyjma jatrove (protoze je dokazano ze po jatrove zabarvenych psech jsou pak slepa stenata). Ted valim na cvicak, ale vecer pisnu vic. Jinak mate profil na hafici?
Tady je nas
http://www.hafici.cz/profily/detail/16881/
|
Andy Lodová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 19:55
- Nahlásit
jéé máte krásnou bíglici. doufám, že ten náš taky vyroste do takové krásy to jsou hezké stránky, o těch jsem vůbec nevěděla hned se registruju a udělám Charliemu taky jeho profil
jinak dneska v kanclu úspěch ráno kvičel při každém odchodu, ale během dne jsem ho vždycky odvelela na místo a už neplakal. jenom potom odpoledne - ale to jsem pak pochopila, že chce čůrat.
byl zlatíčko a teď byl zavřený na chvíli na chodbě a taky klid. tak jsem ho pustila k sobě mám radost, děláme pokroky ale do té chodby jsem ho teda na místo musela odnést, protože když jsem na něj volala, tak sklopil ocas a začal koukat jak boží umučení a pamlsky na přivolání došly musíme zítra dokoupit
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 20:30
- Nahlásit
Klec: podle mě by v každé pejskařské domácnosti měla být klec či přenoska, a pes by ji měl umět používat. Protože nikdy člověk neví co se stane a pak když třeba pes dostane nařízený klid a není ho kam zavřít tak je těžké ho udržet v klidu... Nebo přijde na návštěvu někdo kdo se psa extrémně bojí atd... Já jsme ji využívala po dobu Spotynčiny zraněné packy, předtím ji měla u rodičů neboť ti svůj dům nebudou přestavovat kvůli pesanovi, zvlášť když jejich nikdy nic nezničil a baych tam Spot ymohla mít na Vánoce tak sjme musela klecovat (nemohla jsme sní být 24 h denně, šla vždycky na 2-3 hodinky do klece pak jsem se jí zase věnovala) a pak klec stavím vždy když hárá, protože pro ni samotnou je lepší když je v kleci a stejně se furt akorát čistí než ji mít narvanou celý den v kalhotkách...
Nevím jak dlouho by u vás musel pes v kleci být, pokud by šlo o max. 4-5 hodin tak to určitě není na škodu, delší doba už není nic moc, ale to je taky od typu psa...
Taky je důležitá velikost, Spoty je malý drobný bíglík a má klec na dalmatina
Chodba mno tady si myslím děláte trochu chybu nebo né chybu, prostě já sjem vyhnání SPoty na chodbu používala jako nejpřísnější trest. je tedy fakt, že já žiju v jednom pokoji, ale i vy určitě v chodbě nepobýváte hafo času, se mu nedivím, že se mu nechce na pelíšek do chodby... Vyháníteho ze smečky, já bych to řešila, že bych odešla z té místnosti - obyváku než vyhazovat ho. Ale to je věc názoru a toho kde chcte aby byl jeho pelíšek. Já mám spotynčin pelech v pokoji a taky se naučila že se jí nevěnuju nonstop
A jdu venčit
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 21:12
- Nahlásit
Jinak odkud jste? doporučuju sledovat stranky www.beagleclub.cz poradaji se ruzne akce typu bigli tabor nebo beagletrek nebo jen proste nejaka setkani, taky existuji asi dva bigli vyletnicke kluby atd
Majitele biglu lze rozdelit do tri skupin
a) zbavuji se bigla od půl roku od jeho porizeni
b) kdyz uz si ho poridili tak to snim prezijou, ale podruhe do bigla nepujdou
c) z majitele bigla se casem stane majitel biglů....
|
Andy Lodová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 07:40
- Nahlásit
dobré ránko
my bydlíme v 1+kk, takže máme jen místnost a chodbu. rozhodli jsme se, že mu tu klec pořídíme, a než se naučí být doma sám, tak tam bude muset vydržet a až to bude zvládat, zkusíme ho nechat na volno. uklidím, co se bude dát a uvidím, co zdemoluje chodbu jsme po Vaše vzoru usoudili za nevhodnou a za místo, kam ho zavřeme, jen když něco provede.
děkuji za typ na stránky, hned se na ně kouknu.
my určitě nebudeme ten první typ páníčků. spíš to tipuju na bod 3
|