| Autor |
Zpráva |
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 20:49
- Nahlásit
Mám doma malé štěnátko 3měsíce Krmím granule( purina) 4x v poledne dělám mléčnou dávku ( smíchám piškoty mléko tvaroh jogurt někdy i rýži) jaké bylo moje zděšení když mě za to chovatel vynadal že tím psu ublížuji .Že to není vhodné kuli kloubům a vazům. Jaká je vaše zkušenost??? Dáváte někdo taky mléčné výrobky štěňatům?? Nebo jsem se dočista pomátla
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 21:00
- Nahlásit
Jogurt ano kvůli živé kultuře.
Mléko ne (kravské se špatně tráví).
Tvaroh - někde jsem zaslechla, že paradoxně odvápňuje.
Pokud ti jde o vápník, tak ten neřeš, je v granulích.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 21:03
- Nahlásit
Orsonek
Lepší než mléčné výrobky jsou podle mého názoru drůbeží skelety...pro přísun vápníku...ne každý pes mléčné výrobky stráví, ale vazům a kloubům by to škodit snad nemělo, to je blbost.
Když krmíš granule, není třeba mléčnou dávku zařazovat.
Skelety jsem dávala štěndům sotva jim narostly zuby...a dávám i štěndu které teď mám...ale záleží co máš za rasu, ne každý má budoucího vraha
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 21:10
- Nahlásit
Dobrmánka Díky co máš za pesani ty ?
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 01:56
- Nahlásit
Mucholabka
ale záleží co máš za rasu, ne každý má budoucího vraha
malej bude Frederik junior???
Orsonek
to mliko bych vypustila, psovi to nic neda, Purina ma v Puppy granulich dost vapniku na kosti a klouby jak pise Mucho bych davala skelety, ja davam jeste ovareny praseci nozky - bez kosti. Jogurty dostavaji od malicka - pacholik a taveny syr pouzivam jen na aplikaci nekteryh meducin, ktere nejdou zamaskovat do zradla, aniz by je bestie nevypreparovaly a nevyflusly vedle misky.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 10:57
- Nahlásit
dříve jsem psy cpala v "dětství" tvarohem...před 3roky, když jsem kupovala štěně dogy, bylo mi řečeno od chovatele tohoto plemene-dlouholetého veterináře, že tam je špatný poměr vápníku a fosforu a že prý jen jogurty, lipánky a bobíky/nebo jak se jmenujou/.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 11:03 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit
Já to četla i o jogurtech, že psovi nedaj nic, naopak že vyšujou ten nepoměr vápníku a fosforu....někde je tu o tom i téma, psala to tu smečka, jak to s tím zavápněním štěněte je...
tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_10004_3.html#10
|