Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / První hárání- jak uhlídat fenu-opatření
Autor Zpráva
petkakoc
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 21:36
- Nahlásit

Mám 7měsíční fenku RR. Počítám, že brzy se bude hárat a vzniká mi trochu problém, jak ji uhlídat, když jsem v práci...... Rodiče ji určitě neuhlídaj, ve voliéře ji nenechám, protože do ní by se psi dostali po zkušenostech a doma ji nechci nechat zavařenou půl dne. Existuje nějaká antikoncepce nebo něco, co by zabezpečilo, aby nemohla mít štěnata??? Vykastrovat ji dát nechci.

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 00:52
- Nahlásit

petkakoc
příjde mi menší zlo ji nechat doma zavřenou půl dne, než ji rvát hormonama, je to svinstvo. Já mám čuby prostě během hárání na vodítku a maj na šest tejdnů v roce útrum s běháním se psama. Radši jim na tři tejdny přistřihnu křídla, než riskovat zdravotní problémy kvůli hormonům, či štěňata

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 07:02
- Nahlásit

petkakoc
younglady

taky mam sedmiměsíční fenku a nevím kdy to mam čekat a jeslti se to dá dopředu nějak odhadnout (jeslti je to na feňuli nějak vidět a poznat, že bude hárat), jinak s tim hlídáním nevím, naše předchozí fenka byla normál na zahradě a přes noc normálně v kotci a jedenáct let dobrý ale hlídat budu taky a ničim bych jí necpala, prostě to musim ohlídat

petkakoc
a co třeba dílna? nebo jiná místnost? kde by mohla v klidu počkat

impact
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 18:45
- Nahlásit

ankaras
nevím kdy to mam čekat a jeslti se to dá dopředu nějak odhadnout (jeslti je to na feňuli nějak vidět a poznat, že bude hárat),
Mrkni sem.

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 18:51
- Nahlásit

impact
díky, mrknu na to

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 19:08
- Nahlásit

petkakoc
nechtělo to tuto otázku řešit minimálně tak před 8 měsíci?

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 19:14
- Nahlásit

blanulinka1
proč? takový myšlenky přijdou časem a pejsan má asi všechno co potřebuje a ted jenom nastala trošku komplikace a ta se určo v pohodě vyřeší

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 19:53
- Nahlásit

ankaras
Třeba narvat fenu hormonama, protože někdo nebyl schopnej přemýšlet pár měsíců dopředu? Parádní řešení... Já ti nevím, ale pokud si pořizuju čubu ke psovi/psům, tak tohle bude jedna z prvních věcí, které budu řešit...

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 19:57
- Nahlásit

blanulinka1
Třeba narvat fenu hormonama
jo to ne, s tim taky nejsem za jedno

ale pokud si pořizuju čubu ke psovi/psům
aha, já to nepochopila tak, že jsou tam v rodině ještě psi, já myslelal že jde obecně o nějaký psy, jo tak to potom souhlasim s tebou, to je první na co bych myslela a taky proto vim,že bych nemohla jít do pejska a fenky najednou, takže se omluvuju že jsem špatně chápala

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:02
- Nahlásit

kto si mysli, ze ma problem:

byvame s priatelom u jeho rodicov. priatel ma fenku, ja psa, drzime ich oboch v jednej izbe....priatelovi rodicia maju fenku, ktora ma pristup do celeho domu... v zasade nie je mozne tych psov uplne oddelit...vsetci sme osem hodin v praci. netrpezlivo cakame, ktora zacne harat prva... sranda zacne, az budu harat obe naraz :-D

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:11
- Nahlásit

Mika
tak to budete mít taky moc zajímavý

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:28
- Nahlásit

ankaras
Rodiče ji určitě neuhlídaj, ve voliéře ji nenechám, protože do ní by se psi dostali
No z tohoto jsem to pochopila tak, že tam právě jsou
Ovšem představa RR ve "voliéře" mě celkem pobavila... Do dnes jsem si myslela, že ve voliéře se chovají opeřenci...

aren
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:33 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mika
sranda zacne, az budu harat obe naraz
S tím ale počítej najisto, ony se sladí. Mám to právě teď. Všechno v bytě, dvě háravky v klecích ve třetím krycím dnu a čtyři nadržené psy. Ještě že je to všechno malinký. Nejhodnější je Lesanka, jinak to všechno skuhrá a pere se.
Venčím odděleně, nejdřív fenky na vodítkách a pak vypustím psy, ty není potřeba vodit protože jdou přesně po vytyčené stopě co nejrychleji zase zpátky.

Když mi přibyla druhá fenka, začly hárat hned příště už obě najednou.

Meddy
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:44
- Nahlásit

Z trochu jiného soudku - máte prosím vás někdo zkušenosti s výtokem asi tak 2.-3- týden od krytí ? Není to nijak strašné, spíše je fena okolo trochu ulepená. Výtok nesmrdí, má takovou žlutě-hlenovitou konzistenci. Někde jsem četla, že to může být příznak březosti - že se tvoří nějaká zátka nebo co, ale nevím, jestli to není blbost. Jinak fena je očkovaná proti herpes. Díky!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:45 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

aren
fenky na vodítkách
mi asi něco uteklo, ale ty už máš vodítka?

aren
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

blanulinka1
vodítka?
Odjakživa. Pro případ nutnosti.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:08
- Nahlásit

Meddy
že to může být příznak březosti - že se tvoří nějaká zátka nebo co, ale nevím, jestli to není blbost.
Neni to blbost. Pokud je to takovy sklovity, tahly, tak u feny to muze znacit brezost. Aspon u nas tomu tak bylo a znam i vic chovatelu, ktery tohle potvrzuji.

petkakoc
A co tu "volieru" poradne zabezpecit? Zpevnit steny, spodek proti prohrabani, strechu proti prolezeni psa.. To mi prijde jako cesta nejmensiho odporu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:09
- Nahlásit

aren
S tím ale počítej najisto, ony se sladí.
Měla jsem furt feny, ale ne a ne se sladit, nikdy mi to neudělaly...trubky...

aren
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:21
- Nahlásit

Mucholabka
Moje hned napoprvé. A navíc lesbiškujou, olizují, ňunínkují a ojíždějí se navzájem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:33
- Nahlásit

aren
Moje hned napoprvé. A navíc lesbiškujou, olizují, ňunínkují a ojíždějí se navzájem.
Jo, lesbiškování máme taky, a znásilňujou chlapy...teda spíš jenom Buca, nikdo jiný si to nikdy nesměl dovolit...a chlapi dělají hrozné xichty, nesnáším ty výrazy

aren
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:43
- Nahlásit

Mucholabka
Jo, ty ksichty těch spodních, jsou dobrý. Teď jak je tady to erotické dusno tak ojíždí každý každého, Sára aji kocoura.

Meddy
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:56
- Nahlásit

Díky Fifi,
na sono je ještě brzy, takže jsem byla zvědavá, jestli to může být příznak březosti nebo ne. I když dneska to je těžký, když si přečtu příznaky březosti a pak příznaky falešný březosti, připadá mi to lautr to samý. Obdivuju ty chovatele, co se na fenu podívají a hned ví...

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 22:47
- Nahlásit

Mucholabka
aren
Mě holky taky nehárají naráz a že jich tu mám . Zásadně to dělají taky, že v týdnu kdy první dohárává začne hárat druhá. Když končí druhá začne třetí a tak dál až končí osmá a začíná zase první Co bych dala za to, aby si to odháraly všechny naráz
Některé dělají lesbišou a jiné se rvou Třebas šeltice dokáží dělat sex tak vynalézavě, že by se mohl učit i autor Kámásútry . Naopak hárá-li Puma, nebo Ora je prakticky jisté, že ta co nehárá při sebemenší příležitosti napadne tu háravou

aren
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 22:59
- Nahlásit

Biluška
No potěštěpámbu teda

Meddy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 08:43
- Nahlásit

Nemá někdo jiný z vás, chovatelů, zkušenosti s výtokem 2.-3. týden po krytí ? Nevím, jestli plašit, nebo to je spíš znakem březosti.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 09:49
- Nahlásit

Meddy
Co třeba veterinář?

Meddy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 16:44
- Nahlásit

No, já vím, že je to blbý, ale k veterinářům extra důvěru nemám... Alespoň ti v mém okolí jsou takoví hrozní "teoretici", chtěla jsem spíš nějakého chovatele. Ale nic se neděje

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:41
- Nahlásit

Meddy
Odkud jsi? Mohu poradit a doporučit výborného psího gynekologa a porodníka. MVDr. Lázničku z kliniky Hostivař nebo pak ordinuje v Poříčí n. Sáz. u sebe...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání