Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Příznaky hárání...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 16:11
- Nahlásit

Poradíte s háráním? Jaké jsou příznaky? Jak poznám, že třá začne hárat? Nateče jí pipina postupně a nebo je to přes noc šup? Prostě uvítám jakékoliv poznatky a postřehy.

Mám totiž podezření, že ač má Mamba půl roku, tak že se to blíží. Jednak Máfo včera po olíznutí čůránek cvakal zubama, což do teď neudělal. A taky se mi dneska dvakrát krutě serval se psem spolubydly, což je teda věc nevídaná. Většinou na ně stačí zařvat a je klid, ale dneska jsem muselka běžet až k nim a pořádně zařvat a pak až se rozprchli.

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 18:42
- Nahlásit

bullvnouzi
No, pokud tuším správně, tak čím menší plemeno, tím dřívější hárání, takže asi i tom půl roce je to u Mambaaty možný ?
Ale víš jak, tak mám jen psy

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 19:26
- Nahlásit

Dines
Ale víš jak, tak mám jen psy
No já právě dovčil měla taky dycky psy. Tož se v tutom neorientuju.

reneeska
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 19:33
- Nahlásit

Já jako majitelka jen fen to poznávala u obou podle první kapky. Ale tak mě to bylo fuk, krz hlídání před psama, žádný nemáme ...

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 19:37
- Nahlásit

bullvnouzi
jste před háráním, fakt

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 20:58
- Nahlásit

reneeska
První kapky? Ona má tu pipinu tak malou, že ani není nic vidět. By mě spíš zajímalo, jak rychle se jí nafoukne. Jestli to půjde postupně a nebo hned...

Fík
Myslíš? Mě to právě taky příjde celý nějaký podezřelý.

Kniga
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 21:04
- Nahlásit

Me zas prijde podezrely to nase harani neharani... Myslela jsem, ze bude harat, nafoukla se ji, a mela jakejsi slabouckej bilej vytok (jeden den) no a pak nic Den predtim a den po tom na ni psi skakali, pak se to sklidnilo. Jen nafouklou ji mam myslim furt trosku, dneska ji zacla jedna fenka olizovat, tak furt nevim. Pes rodicu si k ni opatrne cuchal (opakovane, predtim ji vzdy ignoruje nebos e pred ni schovava) , tak furt nevim kdy uz konecne zacne. Ma 9 a pul mesice.

Sijes
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 21:55
- Nahlásit

stímto mám zkušenosti. Vždycky¨jsem začala tušit podle zvýšeného zájmupsů. Pipina postupně a do nevídaných rozměrů

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 22:04
- Nahlásit

Sijes
Do nevídaných? Kujwa dyk ju potáhne po zemi.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 22:14
- Nahlásit

bullvnouzi
Nj, jsem ti říkala už včera, že bude hárat. Malá plemena fakt hárají většinou dřív...
Co máš z toho? Já asi brzo taky pánskou část smečky vystřílím, pač mi skáčou na Delu. Hlavně teda jeden pán úplně jiného plemene. To se mi nehodí ani do línyjéééé...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 22:19
- Nahlásit

pawLINka
To se mi nehodí ani do línyjéééé...
Hele jak to? Dyk to máš skoro jako Gajana s pitbulem.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 22:39
- Nahlásit

bullvnouzi
Dyk to máš skoro jako Gajana s pitbulem
Tj, tak já založím novou línýjííí

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 00:08
- Nahlásit

pawLINka
Bednik lýnyé?

Sijes
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 10:09
- Nahlásit

jo a zajímavý je, že Jesince sepak už nikdyúplně nezmenšila do původní velikosti. Sem zvědavá, co Růža. Te se nenafoukla ani tolik, ale proti původnímu - nic nejde vidět- teda jo, ale už pěkně splaskává

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 15:49
- Nahlásit

bullvnouzi
Značkuje ti? Já bezpečně poznám podle značkování, že se to začíná blížit.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 19:19
- Nahlásit

Mucholabka
Právě se mi zdá, že aji jo víc. Už jsem dneska přemýšlela, jestli není nachlazená. S tím nízkým podvozkem v tom deštivým počasí nic moc...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 11:01
- Nahlásit

Značkuje. Kvalitně. Včera ráno mi totálně zechcala postel. Tak jsem vytáhla madračky a pěřinu na sluníčko a večer peřinu hodila do pračky. Půjčila jsem si od spolubydly spacák, ustala si a ta čůza mi to celý zechcala znova. Jsem ji přizabila trochu.

palma1
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 11:28
- Nahlásit

Feňule se hárala jen jednou, ale naše poznatky jsou: děsně pelichala, pořád někde přičaplá čůrala a měla ji obrovitánskou - blimbala se jí až někde u kolen, chudák nemohla pořádně ani chodit...

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:31
- Nahlásit

bullvnouzi
no když ti pes cvaká zubama, tak bych řekla, že jo- náš pesan to u fenky běžně dělá a i když není ještě nic vidět, už to vlastně je příprava....a spustí se to co bys mrkla) tak že na test před výstavou vždy fenka "příjde" na očuchání, jestli je vše ok)

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:16
- Nahlásit

No, tak se bude hárat. Dneska už je jí pipina aji vidět, když jde. Což do včera nešlo.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:07
- Nahlásit

bullvnouzi
u malého plemene nastává první hárání mezi 7. - 10 měsícem u velkého plemene se to cca o měsíc, dva posouvá - k horní hranici, moje RTW ale začla už v osmi, často to znamená zpomalení nebo i zastavení růstu (ne mohutnění).

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:12
- Nahlásit

Jinak k příznakům, častější močení (značkování), olizování se, zájem psů, nejdříve natupuje výtok, průhledný, bělavý, pak už krvavý, ta první fáze hárání je někdy těžko odhadnutelná, zvlášť u kotcových psů, fena se olizuje tak často, že ani nejde poznat, že z ní něco "kape", pak už to ale nestíhá a krvavý výtok je podstatně intenzivnější, jinak pro psy je asi nejpřitažlivější kolem toho 8. - 12. dne, tak to bacha Jinak dlužno ještě podotknout, že i poslušné feny mají občas během hárání zdrhací manýry.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:14
- Nahlásit

jinak připravenost a nabuzenost fenky ke krytí poznáš tak, že dává ocas na stranu a furt někde nastavuje prdeeeel

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:40
- Nahlásit

Kalliope
No, tak my máme teprvá půl roku a už to začíná. A zpomalení růstu? To jako že to znamená, že už neporoste? To je dobře.

Časté močení máme. Viz výše.

Jinak zatím žádný příznaky.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:41
- Nahlásit

bullvnouzi
uvidíš, no obecně se říká, že se zpomalí nebo i zastaví růst po prvním hárání a já to můžu potvrdit. Když nám Ejmule poprvý hárala, tak od toho okamžiku fakt moc nevyrostla a už ani nevyroste (do výšky, do šířky možná )

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:45
- Nahlásit

Kalliope
To je jenom dobře. Chci, aby zůstala tak malinká.

rain
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2009 13:42
- Nahlásit

Tak Ceana mi dneska v necelých 9ti měsících začla taky prvně hárat. Nepoznali jsme vůbec nic, nateklá se mi nezdá, nečůrala víc a ftěrka ukňouraná to byla vždycky . Žádný pes ji posledních pár dní neočuchával, ale když se ráno olizovala, taky klapala zubama

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2010 15:06
- Nahlásit

Chci se zeptat... naší fence není ještě ani půl roku.. až za 10 dní jí bude... no a jako dneska na mě ležela a když se zvedla tak jsem na teplákách měla takovou mokrou čmouhu, co teda nevábně voní až jakože štiplavě nebo co...nebo kysele, nebo nevim jak to popsat je jako možný, že by to byl příznak hárání?

Kaccka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2010 15:24
- Nahlásit

NikisekX
hele, nemela tvoje cubina ted ten zanet mocaku nebo si to pletu?? Aby to nebylo spojeny spis s tim... Ale nevim, jen me to tak napadlo, prisla jsem sem hledat rozumy jak poznam az mi fenule zacne harat

NikisekX
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2010 15:27
- Nahlásit

Kaccka

Jj měla ale už to je skoro týden co dobrala prášky tak nevím, jestli to je možné, že by to bylo tím.. Jsem právě na googlu našla, že tahle malá plemena můžou hárat i dřív než v 7 měsících.. já mám teda bígla takže fakt nevim.. jsem z toho taková divná, bo to je ještě miminko si myslim nevim no uvidíme až potkáme nějakýho čoklida jesi mu bude víc vonět

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání