Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Příznaky hárání...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Tony
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2010 21:44
- Nahlásit

Já mám taky první fenu a zatím jsem zjistila, že co se týká hárání, tak na netu nebo kdekoliv nevyčtete vůbec - teda spíš vlstně úplně všechno. Příznaky i doba prvního hárání jsou u každé feny tak různé, že může asi na každou pasovat cokoliv. Moje fenka (10 kg) na osmi měsících najednou začala dávat ocas na stranu, o něco častěji čůrat a o malinko víc přitahovat psy (výtok nebyl, otok nebyl) za dva dny to skončilo. Pak pět měsíců nic a teprve ve 13ti měsích normálně hárala - výtok i otok, asi 16 dní, ale ocas na stranu dala jen jednou jedinkrát, když k ní čuchnul její psí kámoš (a hned ho odehnala), a psy taky abnormálně nešíleli. Teď ji pořád pozoruju, protože to je půl roku a čekám, čím mne překvapí tentokrát.

Dakie
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 13:08
- Nahlásit

jak dlouho vůbec hárání trvá? nám to začalo minulou středu - teda to jsme poprvý objevili krvavé stopy.. předtím asi měsíc se vyliziovala.. protivná je ale hrozně

bambolina
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 09:50
- Nahlásit

Chci se zeptat, pořád se to tady dokola opakuje, ale ještě se mi nepodařilo ujasnit si přesně jednu věc, a sice: kdy můžu pustit fenu ke psovi, aniž bych se musela bát že zabřezne?
Teď poprvé háráme, takže ještě nemám zkušenosti. Dneska je to 23. den, pořád ještě krvácíme, sice už trochu míň, ale ještě nás to uplně nepřešlo. Včera jsem nechala aby si feňuje pohrála s našim psem a vypadalo to, že už se na ní nevrhal, očuchal, asi zjistil že už nic moc a pak si normálně hráli jako jsou zvyklí si hrát pořád. Já jsem je teda ale potom zase radši oddělila.
A můj dotaz zní: když už se na ní nevrhá, můžu je zase pustit normálně k sobě i bez dozoru, nebo je tu ještě risk?

pajda222
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:27
- Nahlásit

První hárání je vždy jiné, než pak ty ostatní. Mě se čuba poprvé hárala přes měsíc, pak už vždy jen max. 3 týdny. První týden jsem věděl, že nic nebude, odděloval jsem ji až od 8. dne do 18. dne. Ale každá fena to má jinak, znám fenu, která se nechá nakrejt i po měsíci od začátku hárání.

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 11:31
- Nahlásit

bambolina
no to bude asi opravdu různé, když jsme měli dříve fenu a psa, tak jsme je pouštěli k sobě bez dozoru v době, kdy "začal být klid" - kdy po sobě nešíleli, ona se mu přestala nastavovat s ocasem na stranu a tak. On mezi nimi byl i hodně velký výškový rozdíl, takže jsme se tolik nebáli.

bambolina
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:04
- Nahlásit

hmm, takže já je radši ještě k sobě dávat nebudu.
Jen poslední dotaz, asi hodně stupidní, ale prostě pro jistotu, kdy teda končí hárání? Když přestane uplně krvácet tak to je konec a můžu být v pohodě? nebo to může končit i třeba nějak později, prostě podle toho jak se jí bude chtít? (mě teda připadá že už se jí ani nechce, vlastně mám pocit že se jí ani nikdy moc nechtělo, jen asi tak 2-3 dny, byla jakože trochu svolná, podle ocasu to nepoznám, protože šarpej má jaksi ocas pořád nahoru a na stranu , ale přišlo mi že se ani jako moc nenastavovala, a ani pes nijak moc nešílel, jasně, když byli spolu na zahradě, tak to na ní občas zkoušel, ale většinou jen olizoval a čmuchal, vyskočit se pokusil jen v těch nejhorších dnech, ale jinak když jsou odděleni brankou, tak nikdy moc nešílel, třeba že by postával u tý branky nebo tak něco, byl jinak celkem v pohodě, až teda na to žřádlo, to se mu moc nechtělo)

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 12:47
- Nahlásit

bambolina
je to opravdu hodně různé, moje čuba je ochotná se nechat nakrejt psem, kterýho má v oblibě, ještě i 28. den. Pouštím ji ke psům bez dozoru, až když spolehlivě odhání jakýkoli pokus o kontakt i toho nejoblíbenějšího psa.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání