Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Uši u Stafika
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
bomber666
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 16:55
- Nahlásit

Dobry den mám dotaz ohledně uši u meho skoro 5ti měsičniho Stafika...pani chovatelka mi napsala že mu je mám nějak napul přehnout a přilepit podel hlavy či co....nějak to nechapu je to moje prvni šěnatko jinak foto viz odkaz

http://bomber666.sweb.cz/index.php?dir=.%2FBendyse k%2F

složka Bendysek....

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 17:19 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit

Tady to máš hezky popsaný:

URL

Když jsem lepil u naší fenky, tak jsem použil ten druhý způsob. Po tomto způsobu se mi více líbí tvar ucha.
Našemu prckovi to drží jak má, takže mu ani lepit nebudeme (teda zatím).

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 18:02
- Nahlásit

Aisha
OT-jedeš na ten VV?

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 20:29 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit

Mucholabka
Jo jo, pokud na nás myslí, tak bychom to měli mít zamluvený.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 20:53
- Nahlásit

Aisha
Jj, myslí se na vás, jen se nevědělo, jestli sto procent. vyřídím
myslím, že by se i vybíraly nějaké zálohy.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 21:18
- Nahlásit

Mám SBT věk 4 měsíce a uši máme každý týden trochu jinak. Jednou se jí jedno začne zvedat, jindy ho má zase úplně spadlé. Taky jsem z toho dost nervózní, ale chovatelka mě ujišťuje, že do 6ti měsíců se uši budou chovat různě a že to nemám řešit. Tak neřeším a doufám, že má pravdu. Jinak budu mít ušaté torpédo s PP Chovatelka říká, že je to stavem vápníku v těle a vývojem chrupavek a že nemá význam to lepit, že se ucho usadí do správného tvaru samo. Je pravda, že jsou dny, kdy to má ukázkové. Z toho zase vzpadá jako netopýr. Tak taky nevím, co s tím.
Foto prcka zde: http://picasaweb.google.cz/polus.michal/RedyFenka#

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 21:20
- Nahlásit

bomber666
Jinak malej je rozkošnej

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 21:33
- Nahlásit

PeKrato
No já bych to řešil - pokud chceš vystavovat a zvedá se ti to, tak bych to lepil hned.
My sice s fenkou nevystavujeme (zuby), ale uši jsem lepil od 3 měsíců, protože je má malý a tvrdý - kdybych nebyl důslednej (lepil jsem skoro až do 9 měsíců), tak 100% stojí.
A to je měla opravdu skoro pořád zalepený a když jsem to oddělal, tak pink a byly nahoře - ale pak se výsledek dostavil.

Mucholabka
Mají na mě mail, takže kdyby potřebovali zálohu, tak vědí, kde se ozvat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 21:39
- Nahlásit

Aisha
Se prostě jen ptám, řekla jsem jim že se zeptám, jestli to platí.

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 21:42 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit

Mucholabka
Ok Ok - jsem to nemyslel zle.

maaaro
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 11:57 - Změnil/a: maaaro
- Nahlásit

PeKrato
Pokud chcete vystavovat, tak bych lepil na 100%. Náš sbt měl taky uši jen trochu zvedlé tak jsme na to kašlali a podcenili to a teď je z něj tohle:

Jinak fenečka je krásná

bomber666
Moc bych se uší nebál má je v pohodě. Tím druhým způsobem z webu co psalAisha každopádně nic nezkazíš a budeš mít klid.
Oprava: Teď to projíždím pořádně ty fotky a pokud nechceš netopýra tak lep!! a důsledně. Dobrá je páska i na elektro instalace. Je voděodolná. Pořádně přilepit a dál s tím nehýbat dokud se to nezačne rozlepovat..

enri
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 16:57
- Nahlásit

maaaro
Pořádně přilepit a dál s tím nehýbat dokud se to nezačne rozlepovat..
Bacha na to, bez delšího přístupu vzduchu se ucho začne zapařovat a máte nakročeno k zánětu. Takže mě třeba bylo doporučeno 3-5 dnů (dle počasí - deštivo ap.), pak nechat 1 den vyvětrat a zas zalepit.

maaaro
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 22:49
- Nahlásit

enri
Pokud uši zalepí podle návodu č.2 z webu ch.s. Z Katu, tak se ucho větrá pořád a samo..i když jednou za čas to neuškodí, jak píšeš, když je deštivo atd...ale ze začátku bych byl spíš důslednější...

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 09:28
- Nahlásit

enri
já lepila čubině zpúsobem 2 a nesundavala nějakou dobu dalo by se říct vůbec..ono to po pár dnech sjelo a dala jsem novou..lepila jsem intenzívně 6 týdnů a byl klid
a ani náznat zánětu a to mám čubu dost choulostivou na všechno

enri
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:46 - Změnil/a: enri
- Nahlásit

maaaro, sarax
no jo, teď na to koukám tak tímhle způsobem může být ouško vylepené nonstop. Já jsem zvyklá na jiné lepení - např. u dobrmanů, kdy je ucho "připláclé" k hlavě úplně.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:32
- Nahlásit

maaaro
Vystavovat chceme, pokud vše bude OK (zuby a tak ) Jí se to nezvedá nijak zvlášť, jedno ouško je horší, druhé má myslím předpisové. Ale jak už jsem psala, třeba týden má ucho tendenci se zvedat a z toho je 14 dní na svém místě. Lepil by jsi i tak? je to moje první štěně SBT, tak nevím, jak se k tomu postavit. To "špatné" ouško má ve špičce navíc trochu ohlé, tak snad to nebude ještě závažnější problém než to, že se jí občas trochu zvedne.
Navíc podle toho návodu si nejsem jistá, jestli jí to víc nezkazím než pomůžu

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:17
- Nahlásit

Mám půlroční šťěndo SBT a uši sme taky lepili protože jednou je měl spadlý a podruhý mu moc stáli..Teď v únoru jsme byli na výstavě kde nám řekli že má uši krásný ale chovatelka nám říkala že svým psům lepila až do roka,..takže furt sleduje jaký ušiska má a jinak zase lepímeStačí tak 3 dny a uši sednou tak jak mají..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:28
- Nahlásit

nicooolca
Tak díky za zkušenost, moje chovatelka je asi blázen a říká, že určitě nelepit, že to sedne samo. Že u žádných svých psů nelepila a uši má u všech pěkný. Viděla jsem u ní 4 měsíční štěńata z Anglie a oba měli uši úplně spadlé a ona to opravdu neřešila. Na výstavách je velice úspěšná, tak mě to právě dost mate :-/
Je pravda, že se jí to hodně hýbe a jsou dny, kdy je má myslím předpisový. Jedno má hezké pořád, to lepis nemusíme určitě, ale to druhé teda asi začnem lepit. I když já mám teda obavy, že jí to můžu hezky zkazit
Odkud jste?

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:20
- Nahlásit

Odkud máte vy pejska?já jsem zase viděla stafíka s ušima postavenýma a taky už to neděla hezkej dojem..radši lepte,je to pro jistotu..a nepodávajte žádné mlečné výrobky,to nám radila chovatelka..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:25
- Nahlásit

nicooolca
Odkud už jsem psala v druhé diskuzi Jí se to nestaví, spíš sune víc do středu hlavy Nedáváme žádný vápník, ale líznout jogurtu teda občas dostane. Sýry jen výjimečně. (Jí to teda strašně chutná, ale vypustíme teda i toto) Zkusím jí to zalpit podle návodu nahoře, snad víc nezkazím. Jak jste lepili vy?

Koko
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:29
- Nahlásit

PeKrato
Postavení uší je dáno geneticky. Vhodným vylepením se to dá zkorigovat. Já u holek lepit nemusela a žerou sýry, tvaroh, bílý jogurt..... to určitě vypouštět z krmení nemusíš

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:32
- Nahlásit

PeKrato
psala jsem ti maila

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:37
- Nahlásit

Koko
Díky za názor. Rodiče i další předci měli uši krásný. Pořád doufám, že se to jak říká chovatelka do 6ti měsíců upraví a uši přestanou cestovat. Chovatelka říká, že je to putováním vápníku v těle. Fakt tomu moc nerozumím, tak když někdo řekne lepit a druhý ne, tak pak těžko vybrat ten správný postup Spíš než to cestování mi spíš dělá hlavu to, že to jedno "horší" ouško má ve špičce nepatrný zlom (pravděpodobně už od narození, někdy je to výraznější, jindy si toho člověk moc nevšimne). Když osahám tu chrupavku, tak je tam jakoby jizvička. Asi něco při porodu předpokládám. Třeba tohle mám lepit? Je tam šance, že se to narovná, když je tam jizva? (ne viditelná, opravdu jen drobně na omak)

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:38
- Nahlásit

nicooolca
už čtu a odpovím

Koko
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:47
- Nahlásit

PeKrato
Je normální, že jak začne štěně přezubovat, uši zase spadnou, nebo jen jedno.... prostě si tělo bere vápník na důležitější věci. Já bych začala lepit po půl roce věku, pokud v té době bude ještě ucho zlobit. Ale ten zlom ve špičce bych neřešila, pokud tam byla zlomená chrupavka tak se to myslím neupraví. Ale píšeš, že to není moc vidět, tak by to neměl být problém.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:53
- Nahlásit

Koko
Takhle si to právě taky říkám, chci věřit chovatelce, má velké zkušenosti a říká rozhodně nelepte do 6ti měsíců. Uši zatím nespadly, i když už začínáme přezubovat. Naopak to jedno má tendenci se zvedat. Tak to asi ještě psychicky vydržím a uvidím, co to bude dělat dál. Kdyby šlo fakt ucho nahoru, zkusím začít lepit.
Ten ohyb se hýbe podle toho, jak cestuje ucho. Vidět to ale trochu jde pořád. Nemá tu špičku pěkně spadlou, ale jakoby se jí vlní. Zkusím vložit fotku, snad se mi to podaří

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:55
- Nahlásit

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:57
- Nahlásit

Tak to asi neumím bo co

Koko
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:00
- Nahlásit

PeKrato
Souhlas, kdyby se ucho začalo hodně zvedat, tak to přilep. Padající bych zatím neřešila. Ta zvedlá špička asi zůstane, ale jak doroste hlava tak se uši opticky dost zmenší a pokud budou mít jinak tvar správný tak tohle by vadit nemělo.

Koko
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:02
- Nahlásit

PeKrato
Fotku jsem viděla, po kliknutí na křížek

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání