Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / 8-měsíční fenka teriéra nechce žrát
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:51
- Nahlásit

Worick to jako fakt? A kdyz ho budu krmit penezma a na noc ho vypustim, vyloupi banku?

Saita
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 15:11
- Nahlásit

No já mám teďka taky nimru. Mám čtyři psy, tři úplně v pohodě misky vymetený za chvilku. Ten první se sice dříve taky trochu rýpal v granulích ale vždy svou dávku i když s trochou přemlouvání snědl. Navíc před dvěma lety prodělal mrtvici, tehdy nemohl pár dní vůbec jíst(dostal otok mozku pořád zvracel a měl umělou výživu) a nevím jestli to bylo ono nebo pak že jsme přešly na granule Trainer fitness ale momentálně bez řečí s nadšením sní svou dávku a ještě by si přidal. No ale to nejmladší štěně to je oříšek. Dřív jedla celkem obstojně ale teď taky je čím dál víc vybíravá. No ale funguje smečka. Ona nesnese aby jí někdo z dospělých jedl její granule, takže dospěláci sedí okolo a fenka(osm měsíců) tak nějak postupně zblajzne skoro celou dávku, no a zbytek dorazí většinou ten pes po mrtvici. Dřív jí stačilo do granulek rozdrobit třeba Candysku nebo sýr teďka to dobré z těch granulí slíže. Když byla sama bez psů(jsem taky studentka přes týden jezdím na privát a beru si jednoho ze psů sebou) tak to opravdu moc nežrala. Zobla si tak dvě tři granulky sama.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 15:24
- Nahlásit

worick

nemusíš mít strach, že po syrovým bude lovit slepice víc než teď. to se jen tak hezky říká. mám lovečáka, mám ho na syrovým a neděje se nic. Moje teorie je naopak ta, že když to čokl má běžně na talíři, tak to pro něj není taková vzácnost a může to mít kdy si vzpomene. Když budeš držet bezmasou dietu a tak si taky ráda pak zahřešíš, žejo? .-)

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 15:36
- Nahlásit

impact
A kdyz ho budu krmit penezma a na noc ho vypustim, vyloupi banku?
tak to zkusím.... to mě nenapadlo

worick
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 15:52
- Nahlásit

Doprčic, já tu 10minut plodím odpověď a pak zjistím, že jsem se vlastně odhlásila...
PetraK
Snad máš pravdu, jenže ty máš taky lovečáka už vycvičeného, zatím co my tam máme veeelké mezery...
Jenže, když jsem viděla s jakou chutí porcuje tu ulovenou slepici, tak jsem se zděsila, že se z našeho malého, všemilujícího míši stal přes noc ,,vlkodlak"! a začala se bát, že to začalo slepicí a pak ho ,,chuť krve" požene dál - na řadě kočky, pak my... A to udělá mě, co i komáru dá nejdřív ultimátum a šanci k ústupu
impact
Dělej si srandu...
Tvůj možná půjde na banku, ten můj stopro na další slepice, ať žere cokoli, to je mi jasné. Ale říkám si, že mu tu ,,mňamku" rozhodně připomínat nebudu.
Co máš vlastně za psa, ať to nemusím dlouho hledat?

worick
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 15:57
- Nahlásit

Saita
Náš starý špic - když mu zamíchám rýži s kousky masa, tak dokáže tu rýži v té tlamě tak parádně přežužlávat a flusat z misky, že nakonec vyžere zase jen to maso. I když mu to trvá třeba hodinu..

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 16:04
- Nahlásit

worick
hele - horší už to bejt nemůže , prosím Tě, jestli Ti můžu doporučit, opravdu se zaměr na práci s ním. Jakoukoliv a to hned a intenzivně. V krátkých blocích, párkrát za den. Aby se na tebe navázal. Vypiluj jedno po druhém. Musíš teď prostě opravdu máknout. Dát stranou určitou svou měkkost a nastavit důslednost. ne násilí, nátlak, ale důslednost. Na banalitách vypiluj povel fuj, aby ho opravdu pochopil-jak to tady někde jinde psala LucieS. začni třeba od papírku pohozeného na zemi o kterýn bude mít zájem, nebo něco podobného (pochopitelně ne hračku, musí to být věc,, která bude VŽDY fuj!) a pak postupně přidávej zátěž, vždy na vodítku!! Abys měla možnost ho mít pod kontrolou. Takže mu vysvětli zákazový povel a pak jeď podle toho co se psalo u tebe na tvém fóru. Až to bude umět, vyhledávej krizové situace- s čoklidem na vodítku- a piluj, piluj. Plus to cvičení, aby se navázal na tebe.

Roxana
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 16:20
- Nahlásit

worick
začala se bát, že to začalo slepicí a pak ho ,,chuť krve" požene dál - na řadě kočky, pak my..
prosim te, to nemyslis fakt vazne, ze ne opravdu mu tim mnamovou slepici nijak nepripomenes, lovi proto, ze ma vyvinutej pud honit a lovit, ne ze ma doma v misce kureci kridla ..

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 16:44
- Nahlásit

Worick picbum, russelice a tema Kubicek na titulni strane. Ten je v poradi asi 8. Zadny z nich nelovil, ptz me poslouchali.

Mel to uz tady nekde nekdy padlo, vis. Jen jsem to slohla. :-D

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 19:17
- Nahlásit

impact
no, každopádně mě to zaujalo
Jenže já mám takovýho blbce, kterej ačkoliv žere krvavý maso i s krví, tak mi neloví... kurňa, že já měla radši asi dávat ultimáta, než ho naučit to přivolání

argosek
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 19:24
- Nahlásit

worick

Ale říkám si, že mu tu ,,mňamku" rozhodně připomínat nebudu.

jojo, 100% s tebou souhlasim. ono je to jako s behanim - ja zasadne psy behat nenechavam, protoze by si na to zvykli a pak, kdyz by nechteli na privolani prijit, bych je nedohnal. takhle, kdyz jsou zvykli jenom chodit, tak i kdyz neposlechnou, tak si k nim dobehnu, parkrat je pretahnu novinama po zadecku a jdeme dal

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 20:13
- Nahlásit

franceska1
My taky dochucujeme granule, sice je sežere i samotné, ale po týdnu na to kouká blbě. Tak přidáváme jogurt, tvaroh, mrkev, sýr... Každý pes má holt jiné chutě - ten můj třeba miluje rozvařenou nesolenou rýži, kterou dostává při průjmu, takže si dietu užívá, zatímco normální stravu toleruje Na dochucování se prodávají už i speciální omáčky (nevím, jak je to u nich s "éčky" a podobnými svinstvy), ale podle mě stačí vývar nebo nějaké ty mňamky ve stylu jogurtu. Lososový olej je drahý, ale dobrý na srst.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 20:41 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

impact
A kdyz ho budu krmit penezma a na noc ho vypustim, vyloupi banku?
Ty si děláš prdel, ale měla jsem štěně co šlo po mý peněžence jak magnet . Dali jsme mu jméno Rotchild a co mám zprávy od majitelů tak peníze ho neodolatelně přitahují pořád . Ale jestli s nimi krmí, to teda netuším Písnu jim meila a dám vědět

franceska1
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 13:15
- Nahlásit

corgi
No já včera vyzkoušela ty rybičky, dostala trochu tuňáka ve vlastní šťávě, teda spíše tu šťávu na granule. Teda sežrala je všechny, vonělo jí to a zblajzla to během pár minut, ale když jsem jí dneska místo rybičky, kterou už nemám dala do granulí trochu jogurtu, tak to jí moc nevonělo, snědla tak třetinu. Jen nechci zbytečně patlat psovi žaludek vymýšlením různých ochucovadel na granule, snad jí to neuškodí, zase tuňáka pořád kupovat nebudu

Kamca
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 19:42
- Nahlásit

franceska1

Ještě jsem někde četla, že se osvědčilo zalévat granule nesoleným vývarem z masa (či kostí?)... Protože asi taky v ledničce dlouho nevydrží, možná by jej šlo po částech zmrazit a vytáhnut si vždyckyjen potřebné množství na pár dní...

xjita
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 00:42
- Nahlásit

Ahoj, já problémy s nežravcem taky vyřešila masovým vývarem...zatím se to jeví jako velice levné a účinné řešení...vývar dělám slabý a nic nepřidávám...miska vylízaná do pár minut, tak doufám, že mu to vydrží alespoň do doby než se konečně odhodlám k BARF

worick
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 07:04
- Nahlásit

Kamca
vývary vařím a v ledničce mi vydrží v pohodě 5 dní. Vařím jak jsem tu už psala z kostí nebo mleté maso a strouhám do toho mrkev, celer, petrzel a aspoň 3 stroužky česneku. A trochu bylinek, střídám majoránku, oregáno, rozmarýn. Když je silný, tak ho ještě do misek ředím vodou. Dostávají ho vždycky na granule ráno, odpoledne mají rybí olej a večer krmí manžel a to mají buďto jen zalité vodou a nebo jim ,,podstrojí" a dostanou tam štěněcí kapsičku nebo konzervu ryb. Jí to kupodivu vždycky stejně: berňák s velkou chutí, samojed se nimrá...

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 08:16
- Nahlásit

Kamca
Já dělám vývar z vepřových nožiček. Po uvaření nožičky oberu (kosti nedávám), dám do mističek a zmrazím...Ňamka největší...

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 08:48
- Nahlásit

Noemi
Jojo, my taky z nozicek - vzdycky to rozdelim napul a svoji pulku si osolim Jinak ten cesnek je taky fajn, vetsine psu voni a je zdravy.

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 08:53
- Nahlásit

corgi
Děda myslel, že pes česnek žrát nebude, takže když přinesl zbytek česnečky z oslavy, tak ho vylil u nás pod silnici bažantům a dva dny jsme psa nemohli pustit z vodítka, protože tam okamžitě zdrhal a spásal ovoněné brambory a zbytky česneku

Aisha
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 09:18
- Nahlásit

franceska1
Měli jsme ten samý problém s naší fenkou AST - dokázala jíst jednou za 4 dny a to si jen tak zobla.
Přešli jsme na syrový a od té doby se nám nestalo, že by nechala prázdnou misku - my teda máme dobrý, že naši hafani v poho vyžerou i syrovou zeleninu a i přílohu.
Granule máme jako pamlsky

daliva
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 11:25
- Nahlásit

franceska1
Pokud nemáš možnost skladovat a vařit maso, tak prostě zkoušej nejrůznější granule, na trhu je velký výběr. Vůbec se nemusíš bát, že jdeš s "kvalitou a vyvážeností" dolů, pokud se vzdáš Eukanuby, RC, Proplanu a Hillsu. To je jen taková reklamní masáž a výběr na trhu je bohatší a ve stejné i nižší cenové kategorii kvalitnější. Taky mám jednoho nežravce a trvalo nám dva roky, než jsme našli, co by mu vyhovovalo... (pro příp. rýpaly - mám nežravce takového kalibru, že byl schopen odmítat i vařené a syrové maso).
Rozhlížela bych se mezi granulemi: FirstMate, EaglePack, Arden Grange, Timberwolf, Artemis, dobré reference má i nová Acana.

Jinak dochucovat se dá i lžící masové konzervy pro psy, pokud mu jogurt nejede. Ty rybičky bych nedávala dlouhodobě, jsou dost slané...

franceska1
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2009 12:25
- Nahlásit

Díky všem, dneska jsem zkusila vývar a zblajzla vše, ale asi budu zároveň zkoušet i jiné značky granulí. Uvidíme. Když ani to nezabere, tak holt přejdu na to masíčko

impact
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:43
- Nahlásit

Biluška
A nebyla třá z kůže, že by šel po tý kůži?

worick
Tvůj možná půjde na banku, ten můj stopro na další slepice, ať žere cokoli, to je mi jasné. Ale říkám si, že mu tu ,,mňamku" rozhodně připomínat nebudu.
Hele víš jak je to svatý pravidlo při výchově psů? Pokud pes dělá něco špatně, nejprve hledejme, kde jsme my lidé udělali chybu ve výcviku. Takže to neházej na slepice.

Mel
Kukaj...

cassiopeia
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:45
- Nahlásit

Ahojky, mám taky takovou potvůrku co nechce moc granulky, ale nemůžu každý den vařt. Granulky (krmím Britem www.krmivo-brit.cz) "navoním" troškou vývaru ... stačí jen pár lžic (když není vývar trošku paštiky rozmíchat v teplé vodě a šup s tím na granule). C*

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání