| Autor |
Zpráva |
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:29
- Nahlásit
Už si nevím rady. Mám fenku Irského soft coated wheaten teriéra. Při odběru od chovatelky jsme dostali granule Eukanuba,kterými byli štěňata krmena, asi tak p měsíci jsem se rozhodla přejít na jiný druh krmiva, koupila jsem Purinu Pro Plan jehněčí s rýží, ty jí zpočátku chutnaly, sežrala sice za těch pár měsíců celý 15kg pytel, ale asi od poloviny pytle přestávala jíst denní dávky, prostě k těm granulím přišla, čuchla si a odešla. Samozřejmě jí je nenechávám v misce celý den, je naučená 2krát denně, přibližně ve stejnou dobu, ale poslední měsíc už to začíná být vážné. Přestala přibírat na váze a nyní váží zhruba tolik co v 6 měsících. Byla jsem i u Veta, je zdravá, není začervená a vet mi řekl, že je prostě jen vybíravá, ale nevím,teď jsem zkusila změnit zase krmivo, na Royal canin,ale ten po týdnu taky nechce, celkově nejí třeba celý den a druhý den sní pár granulek a zase nic. Krmení z ruky, jako pamlsek také nechce, tak jsem už dost zoufalá. Nemám možnost vařit stravu pro psy, z určitých důvodů a jelikož už mám nějaké zkušenosti s mými předchozími psy a nikdy s granulemi nebyl problém, vždy vše zblajzli do poslední granulky, tak teď už fakt nevím. Můžete mi rposím poradit? cokoliv. děkuji.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:33
- Nahlásit
franceska1
Nemám možnost vařit stravu pro psy
Asi to nechceš slyšet, ae buď vařit a nebo syrové.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:33
- Nahlásit
franceska1
no ja bych to maso zkusila ....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:36
- Nahlásit
zkuste "jednodušší" granule - ne tuto umělě vytvořenou top-třídu. třeba jí nechutnají jako hromadě jiných psů...
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:38
- Nahlásit
A to nahradí komplexní krmivo? Vždyť maso je jen maso,bydlím v podnájmu, kde je problém uvařit cokoli, jsem studentka,takže zrovna mé finanční možnosti nejsou nejlepší. Já se bojím hlavně, aby jí nechyběly některé důležité látky a tak,které jako laik,který nevaří ani moc pro sebe ne, neznám.
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:40
- Nahlásit
No dobře, ale jak to poznám, když si vezmete, že ty 3kg pytle třeba sežere, ale potom už to chtít nebude, to budu střídat značky jednu za druhou a prostě nevím jestli je to fakt tím,že jí ty granule nevoní, nebo jen čeká naněco lepšího, i když to tak nevypadá.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:42 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
franceska1
Maso je jen maso? Ale kuš.
A co si myslíš, že žerou divoký šelmy? Vyvážený poměr vitámínů a minerálů.
A k těm financím... Až se začneš o krmení masem zajímat zjistíš, že možná ani nevyplácáš tolik peněz jako za špičkové superpremiovky...
Btw. kolik váží tvůj pes?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:43
- Nahlásit
Už to mám. 16-18 kilo? No jéje, co maj říkat lidi, co tím krmí 60ti kilový psiska?
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:45
- Nahlásit
Kolem 9kg, měla by vážit kolem 15kg. No já nevím, neříkám že to neobsahuje všechno, protože jsem se o to nezajímala, jak jsem psala, s granulemi jsem neměla nikdy problém, ale nevím ani jaké maso, kolik ho dávat, kolikrát denně, kde ho kupovat, jak ho upravit a tak.
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:46
- Nahlásit
Je to fenka, takže přibližně těch 15kg
|
viky
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:49
- Nahlásit
franceska1
maso davam syrovy, varim jen prilohy ( ryze, testoviny )
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:51
- Nahlásit
franceska1
No hledej a vzdělávej se. Třá to bude fence jen ku prospěchu. Dobrý články bývaj na baron.cz a nebo projížděj tady starý fora.
Slovo maso...
Slovo vařit.
Slovo vařené.
A tak dále.
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:56
- Nahlásit
Jo díky,budu se snažit, jen nevím co s tím 15kg pytlem, co mi stojí v pokoji
Snad jí budou mé hokusy pokusy chutnat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:57
- Nahlásit
franceska1
Vraz ho útulku.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:08
- Nahlásit
franceska1
Obecně teriéři jsou mrchy vybíravý a na každý předložený pokrm se dívají jako na potencionální otrávený hnus Náš teroš okolo sedmi osmi měsíců taky přestal žrát,klidně tři čtyři dny nesežral ani ň. Bohužel u nás to bylo snazší,jednak jsme v té době přešli na Barf a hlavně když viděl,že jeho misku dostali párkrát labradoři,tak už se neupejpal. Hrůza z toho ,že "oni" dostanou něco "jeho" je větší než děs z toho,že mu podstrčím něco nepoživatelného
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:12
- Nahlásit
Zkus jí granulky něčím ochutit - s naším wesťou máme podobné problémy jak ty, a protože vařit také nechci a neustále střídat granule taky ne, tak mu do granulí jednou přidám třeba kousek paštiky pro psy (paštiku promnu s těmi granulemi, aby tím byly granulky trošku obalené a hlavně navoněné), sýr, čas od času třeba vařený žloutek, trošku sardinek nebo co je zrovna po ruce. Většinou to takto docela dobře funguje Držím palce
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:15
- Nahlásit
Nám funguje promnout navlhčené granule třema lžičkama bílého jogurtu. To ty granule potom sjede jako maso Finančně absolutně nanásilné a sežere to krásně. Tak třeba taky zkuste
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:16
- Nahlásit
jana33
Obecně teriéři jsou mrchy vybíravý a na každý předložený pokrm se dívají jako na potencionální otrávený hnus
tak to sedí
a hlavně když viděl,že jeho misku dostali párkrát labradoři,tak už se neupejpal. Hrůza z toho ,že "oni" dostanou něco "jeho" je větší než děs z toho,že mu podstrčím něco nepoživatelného
tak to musím vyzkoušet
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:17
- Nahlásit
PeKrato
Nám funguje promnout navlhčené granule třema lžičkama bílého jogurtu. To ty granule potom sjede jako maso Finančně absolutně nanásilné a sežere to krásně. Tak třeba taky zkuste
Vidíš, to mě nenapadlo A nemá z toho pak pes průjem? A co děláš se zbytkem jogurtu, vydrží i otevřený pár dní v ledničce nebo ho vždycky musíš dojíst?
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:19
- Nahlásit
Taky si lidi u nežravců pochvalujou lososový olej.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:22
- Nahlásit
Kamca
Průjem vůbec, stačí tam dát toho jogurtu fakt trochu, obarví to a tak dobře zvlhčí ty granule a malé to teda jede hodně. Jogurt normálně nechám s víčkem v ledničce. Kupuju normálně malej a ten do druhého dne skrmím (a když ne, tak si dám do něčeho já )
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:24
- Nahlásit
PeKrato
Díky, určitě vyzkouším
Gigi
Taky si lidi u nežravců pochvalujou lososový olej.
Kde se to dá sehnat a na kolik to vyjde Kč?
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:32
- Nahlásit
Tak to zkusím dneska taky, protože moje feňule nežrala ani včera nic a zatím ani dnes, tak než se naučím něco ukuchtit
zkusím ochutit ty granule, ale štve mě to, však víte, pořád jsem hledala co by ji mohlo být že nežere a ona je zdravá jak rybička, jen pravda trochu vychrtlá rybička. Zkusím ty rybky,zamíchám je do těch granulí.
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:37
- Nahlásit
ahoj krom svoji borderky mame doma krizenecka ceskeho teriera a mozna knirace, ale vypada naprosto stejne jako ten cechacek a je to taky tlama vybirava, jediny u ceho vydrzel a zere je firstmate. TIm nechci delat nikomu reklamu jen konstatuju fakta. U borderaka je to jedno to je proste popelnice. lososovej olej je super mi ho sehnali litrovku shruba za necely tri stovky, ale slo to tak ruzne obklikou.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:48
- Nahlásit
Kamca
je to lososový olej od Kronch, má to v nabídce spousta e-shopu i kamenných obchodů... např. já kupuju tohle: http://www.stekaciobchod.cz/kronch-lososovy-olej-p ro-psy-1000-ml-p-1317.html
je to to největší balení a vyplatí se (jen asi u malých psů to chce menší baleníy, aby se to stačilo spotřebovat do data spotřeby)
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:54
- Nahlásit
Mel
Díky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:16
- Nahlásit
franceska1
Jako bych tam viděla toho našeho nimru. Samojed se taky pokaždé v misce rýpe, jakoby tam bylo nas...é. A paninka mu vyvařuje vývarečky z kostí, mletého masíčka, nebo ty granulky dostává se sardinkama, tuňáčkem nebo alespoň rybím olejem zakapané a výsledek je ...pořád stejné nimrání. Krom toho jogurtu jsme zkoušeli snad všechno, měnili granule atd. Poradkyně chovu nám taky řekla, že se s tím budem muset smířit, že prostě někteří psi jsou nimry. Nepomohl dokonce ani tan zápřah - mysleli jsme, že mu líp vytráví, ale houby s voctem
, poslední třetinu misky už do ní znechuceně kouká, krká nad ní - vypadá to asi jako ,,koukni, já už fakt nemůžu" a já ho pořád ukecávám ať to dojede, ještě poslední pokus je nadrobit na to piškot, ale i tak tam trochu nechá vždycky. Kdyby nebyl vychrtlý, tak na něj taky prdím, ať si nežere když nechce, ale má 10měsíců, tak se taky bojím, aby mu něco nechybělo. Jo a na vařené maso, či ovařenou kost se tváří úplně stejně. Takže jestli máš s vařením problémy, tak to nelam, ono to možná ani nepomůže, jako u nás.
impact
Jelikož loví slepice, zak to syrové maso z bezpečnostních důvodů vylučuju předem
|
suri
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:44
- Nahlásit
Jako tohle nimrání a nežrání znám. A já teda vyzkoušela snad všechno....výměna granulí - výsledek - ze začátku mňam, klidně i tu tříkilovku sežrala, já pak koupila 15kg pytel a najednou ,,fůj co to je!", takže jsem to začla skrmovat namíchaný s rybičkama, vývary, polívčičkama apod., to zabralo zase na pár měsíců a pak nastalo to stejný, tj. když se rozhodla, že prostě nežere, tak nežere ....na chvilu zabralo i to s tím druhým psem, ale výsledek, zase to stejný. V podstatě i to maso dáváme (většinou teda syrový) a to nám leze asi nejvíc, ale taky je to stejný. Nakonec jsem vypozorovala, že ta její nežravost se objeví vždycky cca měsíc bo dva po hárání a to nimrání vypadá tak, že třá sežere misku tak jednou za tři dny a to trvá tak cca měsíc, pak zase máme na cca půl roku klid. Ale to jsem vypozorovala opravdu až feně budou skoro tři roky a prostě to nějak souvisí s psychickýma změnama. Jako vyzkoušela bych určitě to maso, určitě tě to nijak finančně nazatíží, kupuješ to po kilovkách, dneska to seženeš v každým zveráči a vůbec bych se nebabrala s vařením, normálně syrový trochu vloček a sem tam zelenina, vejce, sýr a uvidíš jak to psovi pojede.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:45
- Nahlásit
worick
Jelikož loví slepice, zak to syrové maso z bezpečnostních důvodů vylučuju předem
Jo to je ta parkova univerzita, ze kdyz pes zere syrovy, bude lovit, zejo. A cim to, ze ikdyz ho mas na granulich, tyhle tendence ma taky? Ze by to nebyla az tak uplna pravda?
A kdyz ti pes poslední třetinu misky už do ní znechuceně kouká, krká nad ní - vypadá to asi jako ,,koukni, já už fakt nemůžu" a já ho pořád ukecávám ať to dojede takhle zere a je vyhubly, zkusili jste ho poradne vysetrit - jako treba na slinivku a tak? Tak bych to aspon udelala ja, ona nekdy nezravost neni jen rozmazlenost, ale zdravotni problem.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:49
- Nahlásit
Fifi
Jo to je ta parkova univerzita, ze kdyz pes zere syrovy, bude lovit, zejo. A cim to, ze ikdyz ho mas na granulich, tyhle tendence ma taky? Ze by to nebyla az tak uplna pravda?
asi tak
Ja kdyz doma oznamila, ze prechazime na BARF, tak se mama kacela hruzou, ze "syrovy neee, to pak bude ostra a bude vyjizdet po lidech"
tak zatim zadna obet, hlasim
|