| Autor |
Zpráva |
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 11:33
- Nahlásit
anulka3
K Vášemu třetímu bodu, že nevěříte ztracenenému varleti:
Mohu Vás ujistit, že se to stát může, stejně jako kráva přestane dojit, stejně jako může mít štěně problém s příjmem potravy v novém domově, může i varle vstoupit zpět do tříselného kanálu.Tam utečou. Do dvou mesíců by měla být obě varlata sestouplá, což si zkontrolujete při předání od chovatele. Jestliže nejste zkušenější chovatel, je dobré nekoho nezaujatého vzít na pomoc. Pakliže je pejsek starří, je možné, že do čtyř až pěti mesíců varlata sestoupí, pak je třeba podpořit masážemi tříselných kanálů a ani tak není jisté, jestli sestoupí. To, jestli se varle vyvinulo nebo ne, pozná lékař ze snímku, sona nebo operativně. Pohmatem zjistí jenom že tam není nebo může bý kdesi v břišní dutině.
S pozdravem Veronika Jirků
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 11:59 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit
anulka3
Ano,i ztrácející se varle mohu potvrdit.Mněla jsem kdysi takového pejska,ale s tím,že se dalo varlátko vždycky nahmatat a přesně jsem věděla,kde je,ikdyž nebylo na svém místě. Po masírování jsem ho vždycky dostala na správné místo,kde vydrželo maximálně několik hodin,ale pak zase uteklo. Nikdy se to nespravilo samo. Ale vím o tom,že někdy správné masírování pomůže.
U vás je to těžké,hledat jestli tam je nebo jestli tam vůbec bylo,když jste to zanedbala od začátku. Varlátko může být teď někde v bříšku,což se později musí řešit operací.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 15:02
- Nahlásit
V případě varlete u štěněte 4,5 měsíců bych to viděla skutečně za pochybení chovatele, protože v tomto věku by již varlata měla být sestouplá obě. Evicka
Není pravidlem. Náš Mio měl již v 6ti týdnech obě varlata v šourku a proto jsem je později vůbec nekontrolovala. Když jsme šli na první výstavu, den před ní jsem je zkontrolovala a bylo jen jedno. Pes byl půlroční. Druhé putovalo. V ten den ho nebylo možné nahmatat, druhý den bylo na svém místě. Dnes je mu rok a varlata jsou obě na svém místě.
|
anulka3
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 11:55
- Nahlásit
žofka
2 komentáře pro žofku:
1) On se vylucuje pes jako spolecnik cloveka se psem vystavnim? ...tak to jsem bohuzel pri koupi nevedela - priste budu chytrejsi (v mem prispevku jsem bohuzel nenasla, kde je poznamka, ze jsem ho kupovala JEN jako spolecnika)
2) Chovatelku jsem samozrejme pozadala - tvrdila, ze varlatko tam je. I snahu jsem projevila - varlatko jsem nenašla, coz jsem chovatelce sdelila. Stene jsem cca po tydnu pobytu u nas odvezla k veterinari na kompletni prohlidku....
Mimochodem - to, co nazyvate vyhrozovanim, je v tuto chvili jiz realita.
Ale mate pravdu, poucena jsem....
|
anulka3
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 11:58
- Nahlásit
Pumpa
A když nezjistí veterinář varlátko ani na snímku ze sona?
Může se ztratit ještě někam jinam?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 12:51
- Nahlásit
anulka3
Tak v tom případě se pravděpodobně nevyvinulo, jak jsem napsala. Že jste dělali sono bohužel nevím.
|