| Autor |
Zpráva |
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:24
- Nahlásit
V útulku v Maršovicích u Benešova je nově nalezený pinčík...
pes, pinč
Úžasný, veselý a k lidem velice konatktní a přátelský pejsek. Je hravý a kamrádí i s druhými pejsky. Miluje procházky, je to ideální pejsek například na agility či jiný psí sport. je vychovaný, čistotný, pravděpodobně zvyklý na život v bytě. Je to úžasný mazlík vhodný k milujícím lidem a do teplého pelíšku.
http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/
|
terted
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 23:10
- Nahlásit
jak se mají pinčové???
|
terted
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:43 - Změnil/a: terted
- Nahlásit
tak co??? jsou tu ještě nějací pinčové???
jak si užíváte zimu zimní fotky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 17:11
- Nahlásit
Nemate nekdo zajem? Mlada fenka, vice ZDE - Jessica.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:15 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
terted
Teď jsem náhodou na tohle téma narazila... Ten vyrostl. Je to krasavec.
Tady je Tom s pitbullími kamarády:
A ještě rodičů Čikina:
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 07:27 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Prosím vás, poučte mně, kdo v tom máte jasno. Trpasličí pinč a srnčí ratlík je to samé? A co pražský krysařík - je to taky trpasličí pinč? A je krysařík ratlík?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 07:39 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
aren
Ratlík neexistuje.
Ratlík říkají lidi malým pinčům a krysaříkům. Jsou to sice dvě odlišný plemena, ale je to prostě ratlík.
Takže existuje trpasličí pinč (případně dřív používaný název malý hladkosrstý pinč) - 25 - 30 cm:
Pražský krysařík (naše národní plemeno) - velikost max 23 cm:
No, a pak ještě německý pinč, ale ten je větší - má 45 - 50 cm v kohoutku:
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 07:45
- Nahlásit
Díky, Pavlínko, a ta srnečka je co? Ti jsou přece taky mrňaví.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 07:48
- Nahlásit
aren
Srnečka? Ta taky neexistuje.
Je to další lidový název pro krysaříka a pinče zároveň.
Mně, jako majiteli pinčů to otevírá kudlu v kapse, když někdo řekne: Jé, srnčí ratlík.
Ještě dodám, že krysařík teď frčí v různých barvách - modrá, lila, čoko a jsou i dlouhosrstí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 08:00
- Nahlásit
Takže mezi ratlíkem a srnečkou není vlastně žádný rozdíl
Moc děkuji za vyčerpávající odpověď, včera jsem se o tom přela se slovákama až jsme nevěděli jak se jmenujeme
|
Tinta76
|
# Zasláno: 30 Čen 2011 09:03
- Nahlásit
Ratlík je původní název (z němčiny) ze kterýho pak vznikl českej název krysařík, si myslim teda. To že ho lidi používaj na všechny mrňavý pinče je stejný asi jako u německýho ovčáka vlčák
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 09:22
- Nahlásit
Tinta76
Já myslím, že v té době se i v Praze mluvilo tolik německy, že ty názvy klidně mohly vznikat současně
|
Tinta76
|
# Zasláno: 30 Čen 2011 09:28
- Nahlásit
aren
no to je jedno, jenom jsem chtěla podotknout, že ratlík = krysařík, z toho názvu to ostatně samo vyplývá, ne?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2011 21:09
- Nahlásit
Páč ratte je německy krysa-takže ratlík je krysařík prostě na krysy ve dvou jazycích
|
Badyán
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 15:00
- Nahlásit
Zdravím všechny příznivce pinčů
Jako čerstvá majitelka Německého Pinčího kluka prolézám všechny možné diskuze a fóra kde je někdo kdo má s tímto plemenem zkušenosti ... Co Vaši Pinčové ? Jak se jim daří ? Nemáte v plánu nějaký Pinčí sraz ? Náš Bady nám dává vcelku dost zabrat - zrovna včera mi vzal čáru za nějakou háravkou a málem mě klepla pepka když doběhl až k silnici, naštěstí vše dobře dopadlo, ale teď s tím dost válčíme, vojíždí vše co ho napadne a nechce žrát, tak jsem z toho dost špatná, asi to opravdu zkusíme vyřešit kastrací Jaký je Váš názor a zkušenosti ?
http://img10.votocvohoz.cz/uploads/forum_photos/75 3/877/753877.png?1360231192
|
Lovecrossed
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 06:29
- Nahlásit
Zdravím,
neví někdo zdejší, kde v Ostravě sehnat Německého pinče (fenu), tak do 1,5 roku? Už sháním hodně dlouho, ale nedaří se [img]http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/smilies/sad. gif[/img]
Děkuji za jakýkoliv tip.
|