| Autor |
Zpráva |
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 08:57
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, zda krmíte své psy syrovou vepřovou svalovinou?
Nározy na krmení syrovým vepřovým jsou spíše negativní, je tedy reálná nakaza pseudvzteklinou i pokud se bude jednat o maso z lidského obchodu?
A co kočka a vepřové, jestli máte zkušenosti?
Předem díky za názory
Jinak Barfujem uz nějakou dobu k velké spokojenosti psů, kočky i mě. Nad vepřovým teď zase přemýšlím, protože jsem našla jednu masnu, kde mají mít maso pro psy a mají to být odřezky z masa, tudíž počítám že z různých drůhů, tak zvažuji
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 08:59
- Nahlásit
Ahoj, já vepřový krmím vcelku normálně, kupuju vetamixácký s droby a nemůžu si zatím stěžovat....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 09:06
- Nahlásit
zwergpinscher
Já vepřový syrový nekrmím vůbec. Když už bych krmila, tak asi spíš radši přemražený.
Krmíme syrový hovězí, nebo kuřecí. Vnitřnosti vařím.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 09:22
- Nahlásit
Vnitřnosti nedavam moc často, když tam mam od vetamixu hovězí s droby, jinak kuřecí, krůtí srdce, žaludky dávám syrové, když už někdy nějaké játra tak jedině ty uvařím, pač se mi ze syrových jednou psy pěkně zblili....a jeden pes je syrové vůbec nechce.
Jinak všechno syrové....
A co s tím vepřovým???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 09:33
- Nahlásit
Já dávám syrové vepřové akorát nožky, a tam té svaloviny moc není vnitřnosti z vetamixu jsou hovězí, ty dávám taky syrové nebo někdy maximálmě spařím
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:04
- Nahlásit
zwergpinscher
Krmím vepřovým normálně už roky,nikdy sem to nijak neřešila a řešit nehodlám.
Samo,že nekrmím jen vepřové.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:13
- Nahlásit
zwergpinscher
hele někde tady byla debata o krmení syrovým masem, psala jsem tam právě taky, že mám z vepřovýho obavy a někdo tam hodil odkaz na to, že tady už pan Aujééézky nehrozí. Třeba se to podaří někomu zdatnějšímu vyhledat. Já teda vepřový moc nedávám, páč bych jinak měla s Ešusa kouli
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:16
- Nahlásit
Hafina
Když už bych krmila, tak asi spíš radši přemražený.
Přemražení na normálních cca -18 až -20 st. ničemu nepomůže, to je jen pro pocit.
O pseudovzteklině vím jen tolik, že jsem byl před jejím možným výskytem varován.
Je sice léčitelná, ale její nebezpečí tkví v tom, že příznaky vypadají opravdu na vzteklinu, dá se to rozlišit jen krevním rozborem, ale veterináři jak vidí vzteklinu tak jdou psa uspat a na nic jiného není čas.
Takže když už by prů*er nastal, tak je potřeba trvat na odložení nezvratného a okamžitém vyšetření. Pokud ale do toho bude někdo ochoten jít.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:18
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_7041_0.html
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:25
- Nahlásit
davidkova renata
tý jo- pani do vás snad vstoupil duch. Duch počítadlovýho bůcha, páč tagle rychle to najít!!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:30
- Nahlásit
davidkova renata
Díky za info. To jsem docela rád.
Před pár týdny jsem se o tom dost dlouho bavil s p. Stuchlou a tohle mi nějak opomněla sdělit.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:19
- Nahlásit
davidkova renata
super, diky
Vy krmite vepřikem?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:43
- Nahlásit
PetraK
pani do vás snad vstoupil duch
spíš někdy jakoby vystupuje... ,ale to bych nerozebírala rači
Walda
Díky za info
to spíš poděkuj dejavu
zwergpinscher
Vy krmite vepřikem?
nijak výrazně,dávám skelety spíš nebo hovězí hrubomletý,ale občas jí dám syrovou vepřovou hnátu nebo kus kosti z krkovice,ale to jsou spíš vyjímky.Ne proto,že bych se vepřovýho bála,ale proto,že mám po celým bytě koberce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:03
- Nahlásit
davidkova renata
spíš někdy jakoby vystupuje...
naja halt, dyš někdo sežere vagón volejovek na posezení a dobije to moučníkem ze zakysaný smetany, tak hal musí počítat s tim, že se bude světem pohybovat jako meteorologickej balón
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:06
- Nahlásit
davidkova renata
Ne proto,že bych se vepřovýho bála,ale proto,že mám po celým bytě koberce
Buď to zvládne sežrat na určeném místě, nebo ho s tím vyženu na zahradu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:36
- Nahlásit
PetraK
že se bude světem pohybovat jako meteorologickej balón
zas bych mohla za prachy předpovídat počasí
Walda
Buď to zvládne sežrat na určeném místě, nebo ho s tím vyženu na zahradu
místo určené je stejnak pokryto kobercem bo ten je fšude a navíc má pak mastný přední packy eště k tomu Zahradu nemám ,ale vyhodim jí s tim na balgon dyž už..
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:39 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Walda
No tak ono taky záleží, jak dlouho to maso v mrazáku necháš, navíc třeba moje mraznička mrazí na -28 °C.
Taky nevím, jak zpracovávají maso dodavatelé typu Vetamix a pod. Fakt nevím, jestli to třebas nemrazí na víc stupňů.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 19:42
- Nahlásit
zwergpinscher
zdar bylo to posledně vše ok? Jsem se Tě právě chtěla zeptat, jak vám vepřové chutnalo. Já to pro zichr rozsekala na třetiny a přihodila to k hovězímu. Ne kvůli pseudovirům ale slyšela jsem, že je to fakt hodně tučné. A i tak pes docela dost žral trávu...
Asi už to nekoupím.
Výborně se ale ujaly švarky!
Pozdrav smečku
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:18
- Nahlásit
Já se aujezskyho choroby nebojím, když mám vepřový, dám vepřový, ale že bych tím nějak systematicky krmila, to ne. Je to prostě tučnější maso a já musím dbát na líniji psů když už ne na tu svojí
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 14:23
- Nahlásit
Terri
čauky
Bylo to ok, ale my žadné vepřové nebrali, to ses asi spletla škvarky se ujaly? a co drštky?
Jo nebudeš v pondělí odpoledne v ostravě? po práci jedu k paní, co má domov pro týrané psy...možná ji znáš, když ne, mohla bys jet se mnou se podívat, pokud ti má kdo pohlídat malou??? když tak mi písni na mailik, zatim čauky
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 14:25
- Nahlásit
Mel
hmm, též jaksi dbáv více na linii svých hyen než na svoji....bych s tim měla něco dělat asi chtěla jsem právě vepřové, aby mi jeden pesan přibral trochu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 20:12
- Nahlásit
zwergpinscher
Já dávám asi 1-2 kg měsíčně (zkrmim 50 kg Vetamix), jen tak, jako obměnu. Maso dávám přemražené (tasemnice), zbytek nemocí neřeším. Věřím na veterinární kontroly na jatkách .
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 09:29
- Nahlásit
a není to jako s tím pivem? Jednou napsali v jedněch novinách, jak pivo prodlužuje život a v těch samých pak za týden napsali, že po pivu se slepne. Takže mi vyšlo, že Čechy jsou plné přestárlých slepých starců.
Když si člověk uvědomí, že může psa otrávit i vodou - v přílišném množství i obyčejná voda funguje jako jed, tak rozumný člověk, který něco málo ví o trávení hafanů a jejich přirozené potravě (psovitých), tak dává svému miláčkovi (psovi ) vyváženou stravu, která obsahuje nejen maso a vedlejší produkty živočišné výroby, tak i sem tam zeleninu, ovoce, obiloviny, .... . Sem tam dát "mastnotu" v zimních měsících také neškodí, protože je to přirozené - volně žijící zvířata mají podkožní tuk a sem tam jsou uloveni predátory - že? Určitě jste slyšeli i o tom, jak droby a vnitřnosti obsahují škodliviny. Ano obsahují, protože jsou to taková síta a zachytávají se v nich odpadní látky. Jenže volně žijící predátorové přeci jako první sežerou tyhle části. Vždyť už v jednom z témat se mluvilo o tom, že napřed sežerou obsah žaludku - i přežvýkavců. Je to přirozená potrava. Bohužel přináší s sebou určitá rizika - nákazy apod. Když se však organismus s takovými nebezpečími setkává už od novorozeneckého věku, tak se v organismu vytváří určitá rezistence - obranyschopnost. Když takové mládě umístíte jen do čistého prostředí, krmíte ho jen brilantně upravenou stravou "mezi kachličkami", tak váš pes bude v dospělosti náchylný k nákazám.
Dlouho jsem přemýšlela, jak je možné, že dříve vůbec stravu psů lidé neřešili - dávali psům i staré a smradlavé maso - nedělali si s tím starosti, krmili psy zbytky z kuchyně, skoro je neodblešovali a neodčervovali, tak i přes takovouto péči se psi dožívali moc hezkého věku. To že dnes ti psi mají nižší průměrný věk nebude jen tím přešlechtěním, ale také tím "kachličkovým" způsobem držení a přespřílišnou péčí - téměř laboratorní. Člověk by měl najít prostě zlatý střed a přihlédnout na jedince - psa jaké má potřeby.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 15:43
- Nahlásit
...a keď sa pes zosral na zahrade, tak sa o tom veľa nerozprávalo. Alebo ak bol nejaký nesvoj, tak ho sused odbachol a ľudia si zadovážili iné šťeňa.
|