| Autor |
Zpráva |
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:43
- Nahlásit
Jen takový rychlý dotaz, je u tohoto plemene vyžadovaná plnochrupost pro uchovnění? Asi jsem slepá pročítala jsem stránky chovatelů SBT a nic takového jsem nenašla.
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:54
- Nahlásit
Weroniica
Pokud si dobře pamatuju tak je potřeba
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:56
- Nahlásit
maaaro
Právě jsem na to koukala a nic tam nepsali, ale děkuju
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:59
- Nahlásit
Weroniica
si kupujes stafbulla bo se ptas kuli spideveprovi?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:59
- Nahlásit
Citace standardu
Pysky / čelisti / zuby: Pysky přilehlé a čisté. Čelisti silné. Zuby velké, s dokonalým pravidelným a úplným nůžkovým skusem, to znamená, že horní zuby těsně překrývají spodní zuby a jsou kolmo vsazené do čelistí.
VADY: Každou odchylku od výše uvedených požadavků je třeba považovat za vadu a míra závažnosti, s jakou by se mělo na tuto vadu pohlížet, by měla být přímo úměrná stupni odchylky.
Tzn. podle standardu by pes měl být plnochrupý. Bližší podrobnosti asi sdělí jen chovatelé, praxi neznám.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:06
- Nahlásit
Mar
Co bych s tím dělala ;)
Mucholabka
Tak třeba se tu nějaký chovatel ještě ukáže, jde o P4 vlevo dole
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:09
- Nahlásit
Weroniica
a gdo nema P4?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:11
- Nahlásit
Mar
Jeden SBT,.......
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:12
- Nahlásit
Weroniica
zisi ses tajemna jako hrad v karpatech chjooo, kaslu na to a du koukat esli uz si na web nenapsala o tabore
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:14
- Nahlásit
Mar
Není to můj pes proto nezveřejňuji jméno. Proč nejsi na icq? JJ že jsme tam byli tam mám
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:15
- Nahlásit
Weroniica
nejsu doma,ale v Kurimi - jsu jenom na mailu proooooc? uz sem koukala,ze ses teda paraaaaadne rozepsala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:17
- Nahlásit
Weroniica
Tak třeba ještě mrkni na stránkyklubu, co jsou podmínky pro uchovnění. Je tam bonitace? Příp. jaké známky má pes mít?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:18
- Nahlásit
Mucholabka
Zkusím to ještě najít,....
Mar
použij www.meebo.com
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:20 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Článek 3
Podmínky pro zařazení do chovu
1) Do chovu může být zařazen jedinec, který kromě podmínek obsažených v odstavci 2) tohoto článku splňuje následující podmínky :
*
na základě dvou CAC výstav, z nichž jedna musí být klubová nebo speciální pořádaná v České republice, v kterékoliv třídě kromě dorostu;
*
pes i fena se známkou výborný nebo velmi dobrý;
*
popisný svod s hodnocením „doporučen k chovu“, minimální věk k účasti na popisném svodu je 12 měsíců.
2)
1.
chovní jedinci musí odpovídat požadavkům standardu;
2.
do chovu může být zařazen pouze jedinec s úplným nůžkovým skusem a s korektním postavením špičáků;
3.
do chovu nemůže být zařazen jedinec s anomálií ocasu;
4.
do chovu nemůže být zařazen agresivní nebo bázlivý jedinec;
5.
pro zařazení do chovu platí výstavní ocenění zapsané v průkaze původu, nebo v jeho příloze. Pro zařazení do chovu platí výstavní ocenění získané minimálně ve věku 12 měsíců;
6.
v chovu mohou být psi i feny využití až po dosažení věku 15 měsíců.U fen končí chovnost dnem, v kterém fena dovršila věk 8 let. Výjimku může povolit hlavní poradce chovu.Fena v tomto případě může být kryta nejdéle do konce kalendářního roku, v kterém dovršila věk 8 let. Podkladem pro povolení výjimky je potvrzení veterináře, ne starší než l měsíc, že fena je zdravá a schopná odchovat vrh. U psů není horní věková hranice pro využití v chovu stanovena;
7.
během jednoho kalendářního roku může mít fena pouze jeden vrh s ponecháním všech zdravých štěňat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:23
- Nahlásit
Takže toho psa do chovu nezařadíš.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:39
- Nahlásit
Mucholabka
Jj už jsem to taky našla,... Díky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 15:51
- Nahlásit
Weroniica
Dej tvoje ICKV please.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 15:58
- Nahlásit
Mucholabka
315 151 403
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:12
- Nahlásit
Jedinec do chovu nemusí být plnochrupý. Akorát je to při svodu zaznamenáno v popisné kartě. Úplný nůžkový skus znamená 6 řezáků nahoře i dole.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 20:53
- Nahlásit
Koko
Fakt? Tak to je mazec hned jdu volat majitelce tohodle psíka, chudák z toho byla celá špatná,...
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 21:08
- Nahlásit
Weroniica
Jo, určitě, chybějící premoláry se občas vyskytují.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 21:27
- Nahlásit
Koko
To je mazec právě jsem prolízala feňuli tlamičku a chudák už z toho byla špatná jsem se úplně vyděsila, když jsem napočítala jen 3,... Tak jsem to počítala pořád donekonečna,... Ale tohle mě vážně potěšilo!!! Pač u jiných plemen je to vyřazující,...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2012 12:06
- Nahlásit
Zdravim, koukam, ze okolo stafbulliku je mrtvo tady, nicmene bych byla vdecna, kdyby se mi ozval nekdo, kdo se vyzna ve zdejsim chovu a ma prehled o tom, co kde a jak se ne/vyskytuje. Kamarad hleda nejaky stene.. Tak kdyby nekdo, dejte vedet na bandassocka@gmail.com
Diks
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2012 13:30
- Nahlásit
Mathea
Koukni na http://impossant.cz/home_cz.html
Myslím že mají dost kvalitně zpracované stránky, a určitě není problém Katce napsat a na leccos se optat.
Ráda poradí - nebo i tady : http://chat.lide.cz/room.fcgi?room_ID=2414468&auth =
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 18:23
- Nahlásit
Agnes
fena stafbula, stáří cca 6-7 let, 37 cm, nalezená v Jevanech. Nečitelné tetování. Agnes je milá, kontaktní k lidem. Na útulku je v kotci společně s Arýskem a Zuzankou. Když ji pak pustíme z kotce, na ostatní psy v kotcích štěká. Chůzi na vodítku zvládá. Na zadní nohy trochu pokulhává.
http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/clanky/psi-k -adopci.html
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 19:31
- Nahlásit
dejavu
Asi se ptám zbytečně, ale přecejen - čip zkoušeli?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 21:19
- Nahlásit
Jasně, fena je ještě tetovaná, tedy z nějaké starší doby, jak mi řekla paní na Plemence. Holky to ještě znovu v sobotu zkusí a tetování ofotí. Ale zprávu o ní jsem dala na všechny útulky i odchytovku tam, je to i v Jevanech na letáčcích, co vylepil nálezce a nikdo po ní nepátrá. Volala jsem i na obecní úřad.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 21:28
- Nahlásit
dejavu
Ja uz na ni koukala driv, srdce mi useda, cerna chrochtalka stafbuli, muj sen. Ale ne do smecky 3 dalsich zarlivek, chjo.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 21:29
- Nahlásit
dejavu
My máme osmi letou a taky je ještě tetovaná, nevím jak to mají teď stafbulíci s tetováním vs. čipování, ale čubina staře nevypadá. Třeba se ještě podaří rozluštit tetování, naše ho má teda úplně nečitelný asi od 3. let krom prvního čísla.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 11:19
- Nahlásit
dejavu
Zkusim predat dal, diky.
|