| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:12
- Nahlásit
Eimy
Mně přijde, že je pro lidi jednodušší vytáhnout takhle "na světlo" někoho, kdo je zranitelnější, než ten otrlej zbytek... :-/
tak to sa mylis
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:13
- Nahlásit
Eimy
Víš co? Mi to košer připadá. Protože toto jsou právě hajzli množitelé, kterým se nechce pořádně makat, pořídí x fen a jedou po výrobě. Na veterinu nemají, sotva mají sami co do huby a na to jim vydělávají psi. Nehledí na zdraví potomků ani welfare rodičů-co s nima jiného, než si z nich dělat srandu?
Pokud ti vadí, že paní o tom neví, posílám jí na ICQ dotaz, jsem zvědavá, jestli její IQ posatčí k tomu, aby se ubránila.
Já si nemyslím, že ti psi by tam nějak extrémně strádali
Už jsi rodila? A umřela jsi u toho?
Já zatím ne. A zažít to nechci ani u sebe, ani u svých fen.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:24
- Nahlásit
Mucholabka
Tak si najdi všechny hajzli množitele, co mají psy pozavíraný v kotcích o minimální velikosti a zkus je všechny poslat do hajzlu... Každopádně podle mě tohleto není to nejhorší, co ty psy může potkat... Myslím to být u nich...
Už jsi rodila? A umřela jsi u toho?
Já ne, ale stává se to i u lidí, kteří jsou pod lékařským dohledem, stát se to může i u psa... Pokud nechci vystavit fenu riziku vůbec, nepřipouštím ji... Ne? (tohle je argumento podobnej tomu tvýmu ;) ) Riziko je vždycky u všeho... Nevíš, za jakejch okolností ty feny umřely a i přesto seš schopná toho člověka odsoudit...?
Znova říkám, že nesouhlasím s tímhle přístupem ke psům, ale nesouhlasím ani s takovejmahle honama na čarodějnice... Kdy lidi z mála informací domýšlí něco, co třeba vůbec není... viz. třeba to, že štěňata určitě nejsou ani očkovaný a odčervený, když se prodávaj atd...
Takže ač s přístupem nesouhlasím, nemám potřebu se nad někoho povyšovat a shazovat ho a zvyšovat si tím svoje vlastní ego...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:27
- Nahlásit
Eimy
nesouhlasím ani s takovejmahle honama na čarodějnice
nemám potřebu se nad někoho povyšovat a shazovat ho a zvyšovat si tím svoje vlastní ego...
tak toto uz dost prehanas, nemyslis?
co sa nam tymito vyjadreniami snazis vlastne povedat?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:27
- Nahlásit
Bela
Tak mi ukaž, kolik diskuzí je tady o jinejch množitelích, o kterejch nikdo nic neví a všichni je soudí jen podle článku na netu?
Je tady dost takovejch diskuzí, ale ty vznikly až na základě osobních zkušeností lidí...
A pro jistotu opět připíšu, že i když s přístupem té "chovatelky" nesouhlasím a to nejen kvuli psům... Tvrdím, že pokud už něco takovýho řešit tak plošně a u všech množitelů... (třeba si dát i tu práci a ty jejich stránky vyhrabat)
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:29
- Nahlásit
EimyTak mi ukaž, kolik diskuzí je tady o jinejch množitelích, o kterejch nikdo nic neví a všichni je soudí jen podle článku na netu?
toto forum nie je jediny priestor, kde sa o tychto veciach hovori...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:29
- Nahlásit
Eimy
Tak víš co? Pořiď si 20 fen. Určitě budeš stíhat se všem věnovat naplno. Samo bez PP, rodokmen je na nic. Nepotřebuješ plemeno rozvíjet, potřebuješ množit, nechávat je šukat a dělat peníze, že ano. Třeba i s malformací jazyka.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:31
- Nahlásit
Bela
co sa nam tymito vyjadreniami snazis vlastne povedat?
Třeba to, že mi nepřijde na místě někoho soudit... Neříkej, že to tady za celou tu dobu nikdo neudělal...
viz:
BTW myslím, že ona i její partner jsou lehce "momentálně zavostalí", nehledě k věku, kdy si pořizovali dítě...
tam u nej psychicky nieco nie je v poriadku,
to všechno na jedné stránce o člověku, kterýho nikdo nikdy neviděl a pořádně se s ním nebavil...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:32
- Nahlásit
Mucholabka
Proč bych to dělala? Umíš ty vůbec číst?
Pro jistotu za každej svůj příspěvek píšu, že s tím přístupem JÁ NESOUHLASÍM (kdyby sis toho do ted nevšimla, tak konečně možná se ti to povede ), ale taky nesouhlasím s tím, jak to všichni tady řešíte...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:34
- Nahlásit
Eimy
tak to nebudeme řešit. Však co. Ať si przní plemeno. Ať si čuká třeba táta s dcero či kýho šlaka,je mi to fuk. Na co se snažit rozvíjet plemeno? Proč já se psem dělám zkoušky? Nechám to všechno ojet, včetně Dyjany, budou prachy a pak mě ještě bude někdo omlouvat.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:37
- Nahlásit
Eimy
ja som tu stranku nevyhladavala. proste som sa k nej dostala a ked som si to precitala, tak mi nedalo nereagovat. ak narazim na podobne stranky tiez budem reagovat. po prezreti istych inzeratov, som im tiez poposielala maily. mozno tym nic nevyriesim, ale na vyjadrenie svojho nazoru mam pravo. tej pani som zanechala odkaz na moju webovu stranku, kde mi odpisala do knihy navstev. tiez mi pisala na mail:
Milá Lusi! Nepoznám Ťa, neviem aké máš a či vôbec máš nejaké starosti.
Neviem či si si prečítala aj iné rubriky na mojej stránke. Takže ak si
celkom normálny človek tak pochopíš o čom píšem.. Ešte si asi nič vážne
neprežila, lebo keby áno tak nevypisuješ blbosti do odkazov na iné stránky.
Sama nevieš čo Ťa ešte čaká tak neposudzuj druhých ľudí. Nie som sopľavé
decko aby si si mohla dovoliť písať také blbosti na moju stránku. Ale ak Ti
to robí dobre tak píš ďalej. Máš na to právo. Ale urážať nemusíš. Lebo život
sa nezakladá len na psoch ja mám aj iné hodnoty v živote a to je hlavne
zdravie. Čo myslíš keby som mala peňazí nazvyš žeby som bola nútená chovať
psov a predávať šteniatka? Určite by som radšej chodila do práce medzi ľudí,
ale ja som doma už 8 rokov s Ťažko postihnutým dieťaťom, ktoré treba
odsávať, kŕmiť mixovanou stravou, pozerať na to aké má epileptické záchvaty
ako sa dusí a keď prestáva dýchať bežať s ňou do nemocnice. Celé noci bývať
hore a sledovať, pozorovať. Neviem či to pochopíš ale ak máš srdce tak áno.
Takže keď budeš chceť písať niekomu niečo tak si najskôr premysli čo chceš
napísať.
So srdečným pozdravom a želaním všetkého dobrého v práci a osobnom živote
želá Iveta Burianeková
presne tento isty odkaz dokonca aj s mojim menom zanechala v knihe navstev este inej holky a ako som si vsimla svoju knihu navstev zrusila.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:39
- Nahlásit
lusy13
Zrušila i to, co jsi zde napsala na úvod.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:40
- Nahlásit
Eimy
to všechno na jedné stránce o člověku, kterýho nikdo nikdy neviděl a pořádně se s ním nebavil...
a to si myslis, ze ako v skutocnosti je to super clovek, ktoremu tak velmi zalezi na psoch, ci co???? ja totiz nemyslim, ze po rozhovore s nou by sa moj postoj k nej zmenil. respektive nie k nej, ale k jej "mnozeniu"
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:41
- Nahlásit
Mucholabka
lusy13
Zrušila i to, co jsi zde napsala na úvod.
to fakt??? to som si nevsimla. si to musim skopcit, lebo to este zmizne aj odtialto.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:42
- Nahlásit
Eimyto všechno na jedné stránce o člověku, kterýho nikdo nikdy neviděl a pořádně se s ním nebavil..
neviem preco takto odvadzas pozornost od podstaty veci...meni to nieco na spravnosti toho, co robia? nemyslim.
ale taky nesouhlasím s tím, jak to všichni tady řešíte...
no, ja tiez nesuhlasim s tym, ako sa ju v podstate snazis ospravedlnit
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:48
- Nahlásit
Eimy
to všechno na jedné stránce o člověku, kterýho nikdo nikdy neviděl a pořádně se s ním nebavil..
Víš co? Nastartuj vlak. Pod pažu si vem evangélyjum. Běž za paní a doufám, že budete mít hezký a duchaplný rozhovor.
Ty jsi asi nikdy nedělala moc s lidma, co?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:48
- Nahlásit
lusy13
Já si myslím, že posuzovat člověka výlučně podle vztahu ke psům není zrovna nejlepší... Ale zase je to jen můj osobní názor...
Já osobně si stojím za tím, co jsem tady napsala hned na začátku, že nechápu, proč za tu půjčku nekoupili auto, který nejspíš fakt nutně potřebujou, ale štěňata, na kterých později chtějí chovat... To mi hlava nebere, protože já ze svýho pohledu (takže možná i z pohledu těch "jiných hodnot"), bych se nejdřív postarala o to, aby mělo všechno potřebný moje dítě a až pak bych řešila "koníčky"... Tohle mě na tom možná naštvalo ještě víc, než přístup k těm psům...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:51
- Nahlásit
Eimy
až pak bych řešila "koníčky".
Možná chápu ty uvozovky. Ale i tak...myslíš, že je to koníček? Nebospíš výdělečný prostředek...porodíš, porodíš...zdechneš, zdechneš...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:52
- Nahlásit
Bela
nesnažím se ji omluvit snažím se, aby se lidi konečně naučili řešit problémy s lidma, se kterýma je ve skutečnosti mají a ne za zády... (z počátku, teď, pokud už o tom ví to dál neřeším)
Mucholabka
kupodivu sem s lidma dělala, zvláštní, co? Hele nemá smysl to řešit.
Mně osobně ještě víc než přístup k těm psům štve ten přístup k tomu, že na jedné straně pujčku vrazí do psů, ale na druhou nemaj ani na auto, který je pro ně fakt potřeba a potom prosí o peníze na to auto... Prostě nechápu, že pro ně jsou do jisté míry přednější jejich psi než jejich dítě...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:53
- Nahlásit
Eimy
bych se nejdřív postarala o to, aby mělo všechno potřebný moje dítě a až pak bych řešila "koníčky"... Tohle mě na tom možná naštvalo ještě víc, než přístup k těm psům...
vies, moja dlhorocna skusenost je, ze to ide tak nejako ruka v ruke...pristup k ludom aj pristup ku zvieratam, nakoniec sama vidis, ze tam vela veci naozaj nie je v poriadku.
sice pochybujem, ze to tu vyriesime a mozna tato debata naozaj nema moc vyznam, ale myslim, ze je dobre, ze jej par ludi dalo najavo, ze to co robi, az tak velmi ok nie je (hoci ona o tom je presvedcena)
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:56
- Nahlásit
Mucholabka
mně bylo řečeno, že je to koníček, osobně mám názor trošku jinej, ale každej tomu asi říká jinak. Podle mě na těch psech, co mají doma stejně nevydělaj, těžko říct, jak pak budou splácet tu půjčku atd. atd.
Prostě mi to přijde nereálný na tomhle nějak extrémně zbohatnout a vrazit do toho v podstatě všechny prachy... Jsou i jiný (a podle mě lepší) možnosti, jak by se dalo si přividělat i když je potřeba se starat o postižený dítě, ale je to o tom chtít a neznám jejich situaci.
Prostě vím, že ti psi tam jsou hlavně kvuli zisku, že nejspíš nikdy nepoznaj pořádnou procházku a zábavu s pánečkem, ale z těch fotek mi přijde, že to není ještě úplně nejhorší (i když ne zdaleka ideální)...
No a teď jsem něco chtěla napsat a zamyslela jsem se bokem a zapomněla jsem to
Prostě v podstatě s tebou souhlasím, ale nějak se mi nelíbí ten styl, jakým se ten nesouhlas dává najevo... Uf...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 23:58
- Nahlásit
stačí věta při čtvrtém porodě zemřela...a to už předtím byly komplikace, nenechám tedy fenu znovu rodit, zvlášť když mám osobní zkušenost s rozením celou noc. Čím je fena tak extra výjimečná, že měla mít 4 vrhy? Byla v povaze víc než OK? A pes byl účastníkem MS v IPO? Nebo proč?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:02
- Nahlásit
Mucholabka
dyt mně nad tim taky zustaval rozum stat, i nad tim, ze nekdo muze vedet, ze dva psi bez PP jsou navzajem nepribuzni, jak je to osefovany, aby se k sobe nedostaly ruzny plemena... atd. atd...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:09
- Nahlásit
Mucholabka
btw. pokud uz si chces z nekoho takhle delat prdel, tak spis delej, ze mas zajem o stene a ptej se fakt i na ty nejmensi detaily atd.
Ja takhle taky obepsala par inzeratu, kdyz jsem pro kamose shanela stendo jorka a videla sem stenata kolem 5 - 6 tejdnu... Ti, co je prodavali pak byli hodne prekvapeni :P
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:09
- Nahlásit
Eimy
ako si si mohla vsimnut, nie je to konicek. ide jej iba o prachy. ved sami mi to napisala do mailu:
Čo myslíš keby som mala peňazí nazvyš žeby som bola nútená chovať psov a predávať šteniatka
neviem inak kto ju nuti. a ja napr. posudzujem vzdy ludi podla toho ako sa spravaju k zvieratam. a to, ze som pisala o tom ockovani a odcervovani, bola otazka, nie hned konstatovanie, ze to nerobi. ale ked sa tak zamyslim, ze nema prachy na zvys, tak o tom fakt pochybujem. inak psy musia aj zrat. by ma zaujimalo, co takeho dobreho maju tie jej psy. sa pozri na jej stranku na krytie. o jazvecikovi pise, ze ma na starosti 4 sucky. mops ma len 9 mesiacov, ale uz ma skusenosti s nakryvanim. a ten spic 10 mesacny uz mal aj steniatka.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:10
- Nahlásit
Eimy
Ošefované jednoduše, třeba určitá plemena vždy ve své voliéře?
Co se týče příbuznosti, krycí pe mops podle všeho potomek Džiny, takže synáček pak šuká maminu s hyperplazií jazyka.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:16 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
lusy13
já ty stránky prolezla, ale už se mi na ně nechce vracet, protože vzhledově mi přijdou dost... no... nevim jak to napsat normálně... Z těch jezevčíku mi jeden přišel už docela nejezevčikovej...
Jinak mně zase psala, že je to koníček jejího manžela a že mu ho nechce zakazovat a ted "babo rad"... Pravda možná bude v půli cesty... I když prachy asi budou stěžejní.. Jinak by stačil jeden nebo dva psi...
Mucholabka
Jenže na tý fotce jsou dohromady všichni, leda oddělení na hárání, ale i přes tu volieru by se při troše snahy mohlo zadařit...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:19
- Nahlásit
Eimy
Z těch jezevčíku mi jeden přišel už docela nejezevčikovej.
to samé mi před chvilkou napsala známá na ICQ
a mrkni na papillony...proč nemají na ušíc chlupy? vždyť jsou to o něco chlupatější čivavy, do papiša to má hodně daleko
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:22
- Nahlásit
brou, jo?
chr, fí, chr, fí...
zítra začnu množit.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 00:23
- Nahlásit
Eimy
ja ti neviem, ale pod slovom konicek si predstavujem nieco uplne ine. ono je to vacsinou tak, ze do svojho konicka viac prachov investujes, ako z toho beries. a ked je pre niekoho konickom mnozit psov, tak potom nie je o com. lebo oni tych psov radi proste nemaju. a nik ma nemoze presvedcit o opaku. je to velmi jasne, z celeho jej webu a ako sama pise Lebo život sa nezakladá len na psoch ja mám aj iné hodnoty v živote a to je hlavne zdravie. a co zdravie tych zivych bytosti??? to jej je ukradnute.
|