Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / zevraj chovatelia
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
lusy13
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:25
- Nahlásit

Stanko choval psov už dávno predtým v Hronseku.Tak má veľa skúseností a preto sme sa rozhodli, že sa spolu skúsime venovať psíkom.Najskôr sme si kúpili na burze psa bradáča stredného. Bol to vynikajúci strážca na dvore. Aby nebol smutný tak sme mu kúpili fenku. To bol náš prvý spoločný párik bradáčov. Mali sme aj šteniatka. Tie sme popredali. Potom sme kúpili boxerku Pandu. To bola naša prvá „drahšia“ kúpa. Panda nám vychovala tri krát šteniatka. Všetky sme ich popredali. Niektoré drahšie a niektoré sme boli radi, keď aj vymenili za niečo iné. Jednu sučku som vymenila za bíglov. Mala som na dvore štyri fenky a jedného psa. No, keď som počula ako štekajú a rýpu celý dvor, tak som ich radšej predala. Namiesto nich sme kúpili mopsku Džinu.Tiež nám po dvore behala sučka ši-cu, zlatý retriever a malý bradáč čierny. Prvých bradáčov sme predali( potrebovali sme peniažky) a doteraz za nimi banujem, lebo takého psa ako bol Fredy už nenájdem. Keďže nám nemal kto strážiť dvor, tak sme boli zasa kúpiť párik bradáčov, ale tí už neboli takí dobrí strážcovia. No, sučka hlavne po okotení bola zúrivá, strážila veľmi dobre. S tou sme si užili. Prvý krát, keď kotila, tak nám skoro uhynula. Nemohla porodiť, mala v sebe 13 šteniatok. Postupne z nej vychádzali mŕtve, no potom sa jej podarilo posledných sedem vychovať. To som bola rada.Druhý a tretí krát mala šteniatka bez problémov.Na štvrtý krát uhynula pri kotení. Trápila sa tak ako prvý krát, no srdiečko nevydržalo. Bolo mi veľmi ľúto, že sme o ňu prišli. Nechala som od nej jednu sučku Ritu , ktorá mi ju veľmi pripomínala. Od prvého bradáča Fredyho sme doniesli psíka, aby bol nepríbuzný k Rite . Dokúpili sme ešte jednu dospelú sučku. Tá keď kotila, tiež uhynula pri pôrode. Ja som už nechcela prežívať to, že budem pozerať ako sa bradáčka trápi pri pôrode a nakoniec aj tak uhynie, tak som obidvoch bradáčov predala.
Popri bradáčoch a boxerke sme chovali jazvečíčku. Toto plemeno sa nám veľmi páči, tak sme kúpili ešte jednu sučku Zorku. Zorka mala dve dcérky, ktoré sme si nechali, a doniesli sme psíka, ktorý bol nepríbuzný ku všetkým sučkám. Keď nám v banke ponúkli pôžičku, tak sme ju využili a kúpili šteniatka japanchinov, špicov, papilonov a mopsku. Teraz už len čakáme, kedy sa začnú prvý krát hárať, postupne kotiť a trochu zarábať. Už by bolo načase aby sa začalo dariť. Lebo za posledný rok sme mali smolu. No aj to sa stáva. Pri živých tvoroch treba rátať aj s tým, že sa nemusia vždy vydariť. Ono to nie je len o zarábaní.

http://www.burko.sk/psy.htm

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:52
- Nahlásit

to jsou hodni lide

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:59
- Nahlásit

tak to je síla... skoro bych až řekla, že to nemuže bejt pravda...

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:05
- Nahlásit

Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: (HY000/2003): Can't connect to MySQL server on 'mysql' (99) in /DISK2/WWW/cz-pes.cz/www/diskuse/conn.php on line 5

Warning: mysqli_error() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /DISK2/WWW/cz-pes.cz/www/diskuse/conn.php on line 6
Could not connect to the database;

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:05
- Nahlásit

to si dělají prdel?

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:07
- Nahlásit

jen nechápu jednu věc, na jednu stranu prosí o peníze na auto pro postiženou dceru (chápu, že auto potřebujou, chápu i, že život s takhle postiženým dítětem musí být pro matku šílenej), ale na druhou stranu když jim dají půjčku v bance, utratí to za to, aby nakoupili psy, na kterejch možná něco vyrejžujou?
Snad pro ně mělo bejt prioritní to auto pro malou... :-/

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:08 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Toto je náš maznáčik.

Je to mladý 10 mesačný psík.

Už je oteckom dvom šteniatkam.

Neumím počítat. 7+5+3+4 rovná se počet psů. Z prdele jim nabídnu zadarmo nějakou fenu, co odpoví

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:08
- Nahlásit

Mucholabka

no cococo? mozna jinak nemaji moc zabavnej zivot, ale, co se tyce sexu, mohl by jim kazdej druhej pes zavidet.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:10
- Nahlásit

argosek
No, to jo, ti mají péro furt ve střehu.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:21
- Nahlásit

skakal pes
pres oves
pres zelenou loukuy
sel za nim myslivec
pero na klobouku

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:27
- Nahlásit

argosek
uz to nosia aj na klobuku?

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 00:04
- Nahlásit

Bela

ha

skakal pes
pres oves
pres zelenou louku

sel za nim myslivec
bez klobouku bos

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 09:51
- Nahlásit

argosek
narazil si nos

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 11:23
- Nahlásit

Eimy

a nevis, co se stalo s tim jeho perem?

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 11:29
- Nahlásit

argosek
asi se mu ulomilo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 11:33
- Nahlásit

lusy13

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 11:57
- Nahlásit

Ivka ‎(6:58):
Dobrý deň!Ďakujem na ponuku ale nie nechcem Tosa inu.
Mucholabka ‎(10:07):
Já přemýšlím, jak pomoct, tak bych vám mohal dát fenku pudla, má vždycky hodně štěňat a já už pudly chovat nechcu.
Ivka ‎(11:40):
ďakujem za ponuku pudla tiež nechcem.Ja by som potrebovala do chovu psíka papilon
Ivka ‎(11:41):
mala som psíka ale sa mi zabil na dvore vrazil do múru a bolo po ňom
tak mi je za ním ľúto lebo bol krásny.Akých psov ešte chováte?

monika
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 18:19
- Nahlásit

si děláte prdel ne? tohle mi teda hlavca nebere

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 18:23
- Nahlásit

monika
zial, nerobime si prdel, je to skutocnost, aj ked to vyzera tak absurdne

lusy13
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 19:18
- Nahlásit

uz 2x mi zmazala odkaz v knihe navstev. posielala som jej dalsi. viem ze tym nic nedosiahnem, ale aspon sa vyjadrim k jej "chovatelstvu".

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 19:22 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

lusy13
dosiahnes minimalne to, ze jej trochu otravis zivot a das jej najavo, ze nie vsetci ludia jej toto "zeru", na rozdiel od tych pomodlenych, co jej tam vypisuju tie sentimentalne vylevy, grrr...

Roxana
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 19:38
- Nahlásit

Bela
Vis co, Belo, ja rozhodne tenhle zpusob "chovu" nezeru, nicmene mam za to, ze pani ma zivot uz dostatecne otravenej.

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 19:41
- Nahlásit

Roxana
ona ho hlavne nici este aj tym psom
tam u nej psychicky nieco nie je v poriadku, ale preco kvoli tomu maju trpiet dalsie zive bytosti?

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 20:12
- Nahlásit

Bela
já jsem si s tou paní chvilku psala... Ona je presvedcena o tom, ze u nich se pejsani mají dobře, že jinde se mají mnohem hůř... Ač s tímhle taky moc nesouhlasím, myslím si, že opírat se do její psychiky není zase tak moc na místě, protože já bych v životě nechtěla prožívat to, co prožívá ona...

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 20:20 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Eimy
nemyslim, ze sa do nej obuvam, nikto jej neupiera pravo nebyt psychicky v poriadku, ani jej to nevycitam, ale nechapem, preco si to maju odnasat ti psi.
myslim, ze v prvom rade by nemala ziadne psy chovat, psychika-nepsychika, a bez ohladu na pozadie celeho toho "podniku". je zvlastne, ze sucit s inym zivymi tvormi jej asi nie je velmi vlastny.
Tot moj nazor...

lusy13
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 20:51
- Nahlásit

Roxana

Vis co, Belo, ja rozhodne tenhle zpusob "chovu" nezeru, nicmene mam za to, ze pani ma zivot uz dostatecne otravenej.

mne je luto jej dcery, ale tie psy su ina kapitola. citala si o com tam pise??? feny jej zomieraju pri porodoch. zoberie si pozicku na kupu psov. predava stence alebo vymiena za ine. ak uz jej pes nie je dobry tak ho preda. a to si hovori chovatelka? mne to pride cele na hlavu postavene. a tym, ze ma taku dceru hra na city a ponuka psikov. mozno sa ludia zlutuje a povedia ved teda kupim si od nej psika. pomozem jej tym. ktovie ci tie psy su vobec ockovanie, odcervene.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 22:16
- Nahlásit

lusy13
A viděli jste na foto fenu Džinu, tu mopsku? Je to fena s vrozenou malfromací jazyka, u mopsíků jsem to párkrát viděla i naživo...blé, a ona to rozmnožuje.

BTW myslím, že ona i její partner jsou lehce "momentálně zavostalí", nehledě k věku, kdy si pořizovali dítě...přijde mi to spíše než trest od Boha spíše jako důsledek všeho...přece lidé, kteří jsou sami nemocní, a v pokročilém věku, si nemohou pořizovat dítě...jak naši sousedi s DM oba, už mají druhé děcko, ale nadávají na svět, na Boha, na vládu, ako je to možno a kto to zavinil, že jejich děcka maju taky cukrovku a musí dávat peníze na léky...debilita clouma svetom

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 22:44
- Nahlásit

Mucholabka
Já si nemyslím, že by to, že ta jejich dcera je postižená muselo být nutně zaviněný věkem, kdy ji měli... Mohlo jit fakt o šílený zanedbání péče ze strany doktorů...
Bratranec mýho přítele je kvůli zanedbání péče tak postiženej a na vozíku, přitom stačilo fakt málo a byl to normální zdravej kluk...
U těch cukrovkářů chápu, že je to do jisté míry "debilita", že nadávají, že maj jejich dítě stejnou nemoc jako oni, ale u toho případu výš bych to zas tak striktně neshazovala...
S jejich přístupem ke psům, stejně jako se vzhledem stránek se sice absolutně neztotožňuju, ale oni podle mě možná fakt žijou v tom, že těm psům dávají všechno, co potřebujou... A o opaku je člověk těžko přesvědčí "násilnou" cestou...

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 22:50
- Nahlásit

Eimy
S jejich přístupem ke psům, stejně jako se vzhledem stránek se sice absolutně neztotožňuju, ale oni podle mě možná fakt žijou v tom, že těm psům dávají všechno, co potřebujou...
prepac, ale ich "nevedomost" ich nijako neospravedlnuje....nic to nemeni na tom, ze zarabaju na utrpeni (a inym utrpenim ludi vydieraju, aby tie ubohe namnozene stence kupovali), nemozem si pomoct, ale moc "koser" mi to zrovna nepripada...

A o opaku je člověk těžko přesvědčí "násilnou" cestou...
nemyslim si, ze vyjadrenie nazoru a upozornenie na to, ze to co robia, nie je tak celkom ok, je nejake nasilie

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 23:06
- Nahlásit

Bela
Mně taky třeba nepřipadá "košer", že jí Mucholabka napíše, že jí "jako dá" psa...
Já s tím nesouhlasím svůj názor jsem jí normálně napsala a nevidím důvod to dál pitvat na diskuzi, spíš bych se zaměřila na lidi, kteří mají fakt psy zavřený v kotcích metr x metr... Jenže na ty si nikdo nedošlápne, ale proč?
Já si nemyslím, že ti psi by tam nějak extrémně strádali, jsou psi, kteří jsou na tom strokrát hůř a nikdo jejich majitele netahá po diskuzích...
Mně přijde, že je pro lidi jednodušší vytáhnout takhle "na světlo" někoho, kdo je zranitelnější, než ten otrlej zbytek... :-/ A to se mi nelíbí...
Pokud mi něco na tom, co ta paní dělá, napíšu jí to přímo na ICQ, nebo jí zavolám, ale neřeším to na diskuzi, kde se nemůže bránit.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání