| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2007 20:46
- Nahlásit
Biluška
Šarpeje nebo šeltii
Šarpíka, když je to ten bojový pes
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2007 20:55
- Nahlásit
Mucholabka
No dobře, ale než se s naší jedinou fenou dopracujeme k písmenu F asi to bude chvilku trvat . Kdybys chtěla třeba Cvalíka tak by to snad šlo zařídit líp
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2007 20:58
- Nahlásit
Biluška
Tý vole, Cvalík, a já furt přemýšlím, jak pojmenovat psa na C Budiž ti žehnáno navěky.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 06:37
- Nahlásit
Biluška
Největší dilema má hypochondr Isdpch. Vypadá to, že bude mít 33 šeltií, od každého písmene jednu až dvě
No a v čem je ten problém? Dyť šeltie, to je štěstí a čim víc jich je, tim líp ne?
Doufám, že tam nějaká dominantně zlatá bude, je to moje vysněná barva
No právě, já chci taky dominantně zlatou fenku!! No,ale tak teoreticky by vrh C byl taky po Winky ne? Tak bych si dominantně zlatou fenku zamluvila z Céčka už teď ... A ve volných chvílích budu přemýšlet nad jménem...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 07:26
- Nahlásit
rendik
Z céčka určitě cytoplazma, cytosin a celaskon
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 08:32
- Nahlásit
Biluška
ty chceš jako aby každá fena měla svoji abecedu? tak to se fakt moc daleko nedopracuješ Abych se té ginkobiloby taky dočkala než budu uplně blbá I když až budu blbá, tak mi to bude jedno žáno
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 08:34
- Nahlásit
teď mě tak napadlo, že by se mohly dávat jména i podle povahy a né jen nemocí tak to budu dělat v mojí chs budou tam choleričky, flegmatičky...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 09:24
- Nahlásit
Shelticka
budou tam choleričky, flegmatičky...
No jo, ale jak u takového mimina poznáš povahu? Abys pak neměla cholerickou flegmatičku a tak
ty chceš jako aby každá fena měla svoji abecedu?
Každá fena ne, jenom každé plemeno . To ani jinak nejde.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 16:54
- Nahlásit
Biluška
Céčko taky vypadá dobře, k Cytoplazmě by se ti hodil ještě Cytoskelet ... Jinak já až budu mít chovatelskou stanici, tak budu štěníkům dávat typická česká jména. Vrh A: Alík, Azor, Asta, B : Ben, Bertík, Brok, Bubák a tak podobně...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 19:31 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Biluška
No jo, ale jak u takového mimina poznáš povahu? Abys pak neměla cholerickou flegmatičku a tak
No a v tom bude ten vtip
rendik
budu štěníkům dávat typická česká jména
Jojo to jsem si taky kdysi říkala, ale tak už to dělá více lidí
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 19:41
- Nahlásit
Shelticka
Jojo to jsem si taky kdysi říkala, ale tak už to dělá více lidí
To sice jo, ale pořád mi připadá, že víc lidí dává cizí, hlavně anglická jména. A to mi prostě přijde škoda... Navíc když chci název stanice česky. Jinak samozřejmě nejlepší jména má Biluška, o tom žádná!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 20:25
- Nahlásit
rendik
Úplně nejsvětovější je, když mají lidi český název stanice a k tomu anglické jméno, nebo obráceně. Třeba šeltie Airin Gold Klapaté ouško , z toho vždycky rostu
rendik
Shelticka
S těma českýma jménama byste si rozuměli s mojí máti holky
Ta zvířatům zásadně dává takové jména jako Waldemar, Bedřich, Oskar a podobně . U všech mých psů jména okecává a tvrdí, že si je nemůže zapamatovat
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 20:37
- Nahlásit
Biluška
Úplně nejsvětovější je, když mají lidi český název stanice a k tomu anglické jméno
To mi povídej, to mě taky pěkně točí...Třeba borderka Arrow Vrabčí hnízdo (mají i šeltie, ale nenašla jsem jak se jmenoval jejich odchov)...
S těma českýma jménama byste si rozuměli s mojí máti holky
Tak že jí zdravíme
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 20:50
- Nahlásit
Já tady teď mám půjčenou potkanici - pro toho našeho chlapáka jako nevěstu A ta se jmenuje Gertrůda Říká se jí Trůdi dobrý ne? Před Gertrůdkou měla kamoška potkana Rosťu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 09:34
- Nahlásit
Když uvedu pouze jeden název CHS a ten neprojde, co se stane?
Platim v tom případě poplatky za registraci, nebo co se stane? Na stránkách tenhle název zaregistrovanej není.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 09:51
- Nahlásit
To by mě taky zajímalo.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 09:56
- Nahlásit
kachna_
no jeden prostě uvést prý nelze...takže stejně je to mazec..leda ostatní dát takový aby se aspon v 5 písmenech shodovali s jiným názvem?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 10:11
- Nahlásit
sarax
no jeden prostě uvést prý nelze
Ve směrnici pro registraci chovatelských stanic ČMKU o tom ale nic není. Je pravda, že ta směrnice je poněkud stručná
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 10:45
- Nahlásit
kachna_
no info mám od holky co se teda dostala v chovu teprv na H a její známa zakládala tedka...prostě nelze..ale třeba ti to projde no
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 10:49
- Nahlásit
kachna_
kamarád uvedl jen jeden a prošlo mu to, chce to si opravdu pořádně projet seznam stanic na fci.be, abys měla jistotu. Já to projížděla asi tři dny, abych měla jistotu
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 11:14
- Nahlásit
kamoska taky jen dala 1 a proslo to
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 11:17
- Nahlásit
sarax
Dík. Uvidim, poslala jsem dotaz do poradny ČMKU
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2009 11:52 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
sarax
no nevim, jestli nelze jedno, ale dve urcite jo
kdyz jsem to posilala, tak jsem napsala jen dve, prohozeny .. s tim, ze kdyz to nevyjde, vymyslim neco jinyho ..
kachna_
a podle myho se nic neplati, teda v pripade, ze ti to neuznaji, ponevac platis az za prevzeti doporucenyho dopisu s uznanym jmenem chovky
younglady
jasne, ze je dobry to poradne projet, ale taky je potreba pocitat s tim, ze to trva cca 3-4 mesice, takze pokud nekdo ten samy nazev poslal par tydnu pred tebou, nemusi to taky vyjit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2009 08:43
- Nahlásit
Jde to - už mi přišla odpověď :
Dobry den, ČMKU pracuje i s zadosti, na ktere je uveden pouze jeden navrh nazvu chovatelske stanice. Vladimira Ticha
Tak jsem zvědavá, jestli mi ten jeden vyjde
|