| Autor |
Zpráva |
Talinda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 13:05
- Nahlásit
Zakládám diskusi pro všechny majitele, chovatele a příznivce kelpínek. Máte ji, nekdo, kdo chodíte na cz-psa? Já bohužel ne, ale moc bych ji chtěla. Nejvíc se mi líbí asi černá barva. Nevíte kde se vyskytuje fawn s pálením nebo modrá s pálením? Ráda bych ji na vlastní oči viděla =)
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 18:34
- Nahlásit
Já mám dorostenku necelých 6 měsíců,celou černou jako bota.Na stránkách ,,Australské kelpie v České republice´´ je odkaz na nějaké-snad holandské-stránky,kde jsou uvedené barvy vyfocené.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 18:37
- Nahlásit
myslim,že na stránkách Z lhotecké linie měli takový štěnda
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 18:59
- Nahlásit
Mar3
To měli, ale bez pálení.Štěňata byla po stejném otci, jako ta moje.Po tomhle pejskovi byla jen štěňata bez pálení - tedy aspoň o žádném s pálením nevím.Ale protože matky byly s pálením,měla by být u štěňat vloha pro pálení.
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 18:59
- Nahlásit
Tlapka
A z jaké chovky ji máš (pokud se můžu zeptat )?
Dík za tip hned se na ty barvy kouknu
Mar3
Jj z lhoteckeé linie je dobrá chovka, možná bych z ní chtěla i štěně, ale zatím psa mít nemůžu, tak se kochám aspoň fotečkama
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 20:13
- Nahlásit
Talinda
no mě se kelpie právě taky líbí - a taky mužu až za čas
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 23:00
- Nahlásit
Talinda
Je z Portyčské zahrady.Taky jsem si myslela,že,,až za čas´´-ale pak jsem se jela nezávazně podívat na štěňátka,abych je viděla na vlastní oči,do té doby jsem viděla jen pár dospělých kelpií.No a po dvou hodinách usilovného výběru jsem odjela se štěňátkem.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 07:46
- Nahlásit
Mar3
Ty by jsi byla nevěrná placatkám? Kdopak by ti doma chrochtal?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 08:06
- Nahlásit
blanulinka1
Berry přecik
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 21:28 - Změnil/a: Talinda
- Nahlásit
Tlapka
Tak to ti vááážně moc závidím. Já zatím viděla jen jednu a to právě Jumper Blacka na klubové výstavě borderek v Brně a absolutně jsem se zamilovala Jaká je kelpinka doma? Kámoška si pořídila štěňátko křížence a je to malý tyran. Ze začátku nic a teď v 9-ti týdnech týrá jejího starého NO a je nebezpečné vystrčit nohu z postele, pokud nechceš, aby ti na ponožce půl hodiny ve vzduchu viselo štěně Dá se i kelpie nějak tak shrnout? (ať vím, na co připravovat rodiče )
Jinak nechceš sem vložit nějakou fotku?
blanulinka1
Mar
Nevím, jestli jsem tak blbá, ale řekněte mi prosím někdo, co jsou to placatky
Jinak dávám na ukázku pár fotek Jumpera, které jsem nafotila na té výstavě:
Doufám, že se líbí
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 08:11 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Talinda
toto je placatka:
přímo moja
ale "bráchu" bych pro něj chtěla jinýho plemene asi
a mě se právě nejvíc asi líbí ty modrý bez pálení (ale i černý bez pálení) - prostě jednobarevný
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 08:21
- Nahlásit
Tlapka
hele,hoď sem fotky toho tvýho dorostence
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:32
- Nahlásit
Mar
Aha Tak to už chápu Je moc hezký Já jsem asi divná, ale ještě nemůžu mít psa, a přitom přesně vím jaké plemeno, barvu, od jakých rodičů, jakou povahu a tak. Jsem normální?
Jo ještě mě napadlo...Nevíte někdo, proč si kelpie vzal pod záštitu zrovna velškorgi klub? A nevíte jestli budou nějaké kelpínky v lednu na hánácké národní výsavě Olomouci?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 10:33
- Nahlásit
Talinda
proč bys byla divná?
já mužu psa až tak za 2 roky a už vybírám a píšu do CHS a ptám se na povahy a vzhledy a tak
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 11:11
- Nahlásit
Mar
To je dobré Tak jsme na tom přibližně stejně, až na to, že ty už jednoho pejska máš a já ještě ne...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 11:17
- Nahlásit
Talinda
ale zase ty toho prvního budeš moct určitě mít dřív než já toho druhýho
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 11:38
- Nahlásit
Mar
No to nevím. Je proti mě aj segra aj rodiče a jediné co jim vadí je, že budou o psa zakopávat a že bude zavazet a nejde jim to rozmluvit. Hlavně že celý den jsem většinou u koní, takže pochybuju že by pes dělal doma něco jiného než žral a spal, ale prostě rodiče mají představu, že přijde plný energie a rozkouše všechno co se v bytě rozkousat dá
Můžem si dát soutěž, kdo bude mít psa dřív Za 2 roky se to možná dozvíme, zatím můžeš uzavírat sázky
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 11:54
- Nahlásit
Talinda
mnooo,aby ses nedivila
hele,to šprajcování - to je jak moji "skorotcháni" - polovička chtěl odmala psa - prej "pes? do bytu? to nikdy! co by tady dělal? do by tu to nejde" te´d tam sme my - psa milujou, berou si ho aj střídavě d opráce, hlídaj ho, coděj s ním na vycházky (protože chtějí ) a tak....dyž sme řekli,že jim koupíme vlastního psa, tak "ne, to nejde, dyť pes by u nás v bytě nemoh bejt" tak říkám "ale Berry tady přece taky je" tak "to je něco jinýho,protože berry je přeci miláče ka miminko a né pes"
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 12:02 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Talinda
takže "tchýňa" Berrymu vaří králíčka a těstovinky a tak, ale POZOR! pořád paltí,že pes do bytu nepatří a oni by nikdy žánýho nechtěli
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 12:06
- Nahlásit
Mar
Některé ty argumenty jsou fart směšné, to by se měl natočit film Že "Co by tady dělal" to by moji rodiče nikdy neřekli, protože na to jsou argumenty - jako já mám argumenty na všechno, ale oni je neuznávají.
Jinak jen tak pro představu tohle je kámoščin malý "satan" jak ona říká
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 12:24
- Nahlásit
Talinda
taky roztomilej, ale z vočí mu čouhá "neplecha"
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 13:15
- Nahlásit
Mar
to jo upírek malý Už máš vybrané od jakých rodičů bych kelpinku chtěla? Já 100% od Jumper Blacka a nad matkou malinko váhám
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 22:22
- Nahlásit
Hm,s fotkou bude asi problém,netuším,jak se to dělá jinak kelpínka-říkám jí Lucy-se zatím projevuje jako normální štěňátko,nemůžu říct,že by doma něco usilovně ničila.Hned jak jsem si ji přivezla,tak za týden jsme odjeli na 3 týdny na psí tábor,takže měla tolik zážitků,že jí na zlobení ani nezbyl čas.A doma má zábavy taky dost,jsem zvyklá na aktivní pejsky,takže mi to nepřijde nijak divné,vymýšlet různé blbosti.Mám taky koně,takže chodíme zatím jen na takové,,vycházky´´.No a k tomu agility-zatím se jen rozkoukává-občas do města na,,civilizační´´výlet.Nebo si s ní hrají další dvě fenky teriérky.Jen když vidím,že se na můj vkus moc zaměřuje na jejich pasení-pase jen pejsky,koně naštěstí ne-tak jí přivolávám aby se z toho nestal zlozvyk,kdy nevnímá nic jiného.Má zájem o hadr a přetahování,stopy jí taky baví-zatím spíš zkouším,co všechno jí bude bavit a snažíme se o takové základní vzdělání .
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 10:04
- Nahlásit
Tlapka
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6532_0.html - Tady máš přesný návod na vkládání fotek aj s obrázkama
Jinak se budu asi často ptát na různé věci ohledně štěňat, protože jsem měla vždycky psa tak od 7-mi měsíců a to ještě ne doma. Jak ji naučíš, aby se nebála koní a přitom je neustále nepásla? Ten malý ďáblík, kterého jsem sem dávala fotku taky žije u koní, ale odmalička na ně vrčí, když k ní přiblíží čumák a když už je to moc blízko, podle jejího názoru, tak po něm i chňape.
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:41
- Nahlásit
Talinda
Dík za návod,ale stejně to asi bude chtít dlouhodobé studium,nebo alespoň kurs od mého syna-a já si to poznamenám na další žlutý papírek,které mám u počítače na různé postupy Ale jestli chceš,pošlu Ti zatím pár fotek na mail a můžeš je dát i sem,když Ti to tak výborně jde.Co se koní týče-já na to žádný speciální postup nemám,úplně maličké štěně nenechávám jen tak samotné s koněm,aby ho třeba nevystrašil,spíš ho beru s sebou,když kobylu někam vedu,párkrát jsem si jí u toho přivolala-mohla i dost odkoukat od teriérek,ty koně neřeší.Pak malý kousek v sedle,slézt,přivolat,odměnit.Zezačátku musím dávat pozor,aby na ní kobyla třeba nešlápla-ale když je větší,tak už si to ohlídá.Naštěstí nemá snahu koně pást,toho jsem se bála,pase vždy psa,který běží nejrychleji -což je mi jedno.Ale na nějaké dlouhé vyjížďky ji zatím neberu,to až jí bude tak rok.Zatím se plácáme kolem vesnice a trénujeme přivolání,taky aby uměla jít chvíli u koně,taky je dobrý aby na povel ze sedla zalehla,nebo chvíli zůstala a pak přivolat-to jsou praktický věci a pak v terénu jako když to člověk najde.Ale to se pak dá odvodit z normální poslušnosti.Taky mám psy naučený,že jak sesednu,hned přiběhnou/na piškotek /
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 13:03
- Nahlásit
Tlapka
Dík za návod. Mě by to nikdy nenapadlo Jinak jestli teda chceš, tak mi fotky můžeš poslat na oxox@centrum.cz a já je sem potom vložím
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 09:42
- Nahlásit
Tak už mám ty fotky, tak je sem dám
Je nááádherná. Takovou bych chtěla
Už se těším, až přidají na web kelpií i vrhy z letošního roku. Zatím tam mají jen Lhoteckou linii, ale vrhů bylo víc...kolik jich vlastně letos bylo?
Lhotecká linie
Portyčská zahrada
Šotkov
Lodice
... ještě nějaké?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 10:52
- Nahlásit
Tlapka
Jéé, ty máš štěníka z Portyčské zahrady? To je chs mojí kamarádky, no povídej, jak se štěník má?
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 11:38
- Nahlásit
Musím se s váma podělit o pár fotek, které jsem na netu našla
Např: Úžasný kříženec kelpie
Šílená kelpina s nevybitou energií
Říká se, že kelpínky běhaly ovcím po zádech...tady je důkaz
A jako poslední úžasné štěňátko
|
Tlapka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 22:06
- Nahlásit
rendik
No já myslím,že se má docela dobře-aspoň zatím si nestěžovala teď zrovna tady mučí svoji adoptivní maminku manchester teriérku /ta si jí přivlastnila,protože když jsem jí přinesla,měla zrovna falešku/Na těch prvních fotkách je se sestřičkou,občas se vídáme.
|